11-08-2017, 09:47 | #8375 |
Moderatör
|
Bahçemizde güzel ve güzel olduğu kadar da enteresan bir salkım söğüt ağacımız var. Enteresan dememdeki maksat bizim bu salkım söğüdümüz çiçek açıyor (!) Birkaç sene evvel bol bol armandii açmıştı bu sene sene baktım çiçeği değişmiş. Kim demiş salkım söğüt çiçek açmaz diye...... |
18-08-2017, 13:55 | #8376 |
Moderatör
|
Bu sabah biraz tembellik yaptım, bahçe yerine balkondaki saksılarla oynadım. Lisilere çubuklar koyduğum halde sağa sola yatmalar yaptı, onları toparladım, sağlığım elverirse seneye daha derin dikim yapacağım. Balkondaki saksıların bakımı yapılıp, balkon da yıkanınca salıncaklara oturup keyif çayı içmek çok güzel oluyor. Ama Oğuz bana"hacıyatmaz gibisin, bir kere otur da şu çayını sonuna kadar afiyetle içsen olmaz mı?" diyor. Esasında haklı da; tam çayımı içerken gözüme saksı içinde kurumuş bir yaprak çarpıyor, hemen kalkıp onu kopartıyorum, o an koparmazsam aklım takılıyor, içtiğim çayın da zevkini alamıyorum. Bahçeye çıkmam saat onu buldu. Günün mesaisi 10.00-14.30 oldu. Canım yemek de istemedi, bahçeden bir Williams bir de naşi armudu kopardım. Ama onlarla doymayacağımı anlayınca, bir salkım beyaz bir salkım siyah üzüm ve beş altı tane de erik ilave ettim yanına. Çalışırken bunları yemek çok hoşuma gidiyor. Naşi armudu ufak tefek ama Williams'a göre daha sulu. Üzümler hep güzel Eriğin her türünü severim. Williams ve Naşi |
18-08-2017, 15:33 | #8378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
|
Sn. Güler Hanım afiyetler olsun Armut çok sevmem açıkçası ama naşi armudunun tadını merak etmiyor değilim. Bende bahçem için dikebileceğim türler araştırıyorum. Ne dersiniz naşi armudu dikmeli miyim? nasıl bir ağaçtır bakımı vs kolay mı? |
23-08-2017, 09:58 | #8379 |
Moderatör
|
Sevgili blick, aslında armudu ben de pek sevmem ama her türlü meyveyi yerim ve bahçede çeşitli türden meyvelerimiz var. Armut çeşidimiz de bol. İçlerinde en sevdiğim kışa doğru olmaya yüz tutan hem sulu hem de kütür kütür bir tür var, adını bilmiyorum, onu severek yerim. İçi unlu unlu olanlar hiç hoşuma gitmez. Komis armudu fidesi bulamadık, bulursak hemen alacağım, tadı harikadır, kaymak gibi kayar dilinizin üzerinde. Naşi armudu, nispeten suludur, ağacı da meyvesi gibi japonlar gibi ufak tefektir. Bakımında bir özellik beklemez ve bol meyve verir. Bahçemizde olan armut türleri: Dededen kalma orak armudu, ufak meyveli Dededen kalma ve buranın tabiri ile lâp düşen (lâf aramızda hiç sevmem, yerken insanın ağzına bulaşıyor) Deveci armudu, iri meyveli ve sert bir tür Santa maria, yağmur damlası gibi meyve verir, görüntüsü meyve tadından daha güzel. Willyams, ilk defa meyve tadına bakacağız (Edirne toplantısında aldığımız çeliklerden yetiştirdik) Adını bilmediğim ama yemesi ve tadı güzel kışa doğru olan bir tür Ankara armudu Naşi armudu İrbeç armudu (sevgili Muda gönderdi ama daha meyvesinin tadına bakamadık) |
23-08-2017, 10:14 | #8380 |
Moderatör
|
Bu sabah bahçeye çıkınca doğru incirlere yollandım, dünkü yağmurdan zarar gördüler mi diye baktım. Hepsi mis gibiydi. Bir kaç tane yedim, size de getirdim. Ohh, ballı ballı. Hele ortadan yarıp da iki parçayı bir iki kez birbirine sürterseniz balı daha da belirginleşir ve yemesi bir başkadır. Düzenleyen Güler : 23-08-2017 saat 14:29 |
23-08-2017, 10:59 | #8382 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
|
Alıntı:
Sağlık sıhhatle afiyet tüketin |
|
23-08-2017, 11:46 | #8383 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Armudun imraç armudu olması gerekiyor. Burada satılan armutları tadı güzel ve lezzetli olması nedeni ile hep imraç armudu olarak satarlar. Şu anda bendekiler bile geçti. Sizin orada daha önce olur. Biraz rengi değişmeye başladığı zaman hemen toplamak gerekiyor. Deneme yanılma yöntemi ile durumuna bakarsınız. Yerel oldukça lezzetli bir tür. Tek sıkıntısı bir hafta içinde bozulması. Sanki göksulu armudu da göndermiş olabilirim diye düşünüyorum. İki farklı fidan gönderdim gibi. Biri kaldı ise şansa hangisinin yaşadığı. Büyüdü ise yerel yazlık elmanın tadına bakabildiniz mi? Sizin orada kısa zamanda büyürler. Yanlardan sürekli çoğalırlar. Tek sıkıntıları iki yılda bir ürün vermeleri. Yumuşak ve lezzetli yazlık meyve veriyorlar. Aşılama ile daha verimli oluyorlar. Bu türler artık yok olmaya başladılar. İnsanlar bunların değerini bilmeden aşılayarak yok ediyorlar. |
|
24-08-2017, 18:50 | #8384 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
|
Alıntı:
|
|
24-08-2017, 19:01 | #8385 | |
Moderatör
|
Alıntı:
İnşallah seneye bu şekilde deneyeceğim. |
|
08-09-2017, 10:21 | #8386 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar, bende işim sebebiyle darende tarafına çok gittiğimden kayısı ve çekirdeğini çok tüketirdim. Sonradan öğrendim ki; Kayısı çekirdeği içerdiği siyanid (siyanür) nedeni ile fazla miktarda tüketildiği taktirde zehirlenmelere sebep oluyor. Zehirlenme oranı tüketilen miktara göre değişim gösteriyor. Hafif zehirlenmelerde baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, denge kaybı ilk ortaya çıkan bulgulardır. Şikayet devam ederse tansiyon düşmesi, kalpte hızlı çarpma, bilinç bulanıklığı ve koma ortaya çıkabilir. Bu durum devam eder ve gerekli önlemler alınmazsa rahatsızlık ölümle bile sonuçlanabilir. Kısacası çok fazla da tüketmemek gerekiyor. Sayfayı takip ederken rastladım, uyarmadan geçmek istemedim. Kolay gelsin herkese, iyilik ve güzellikler diliyorum |
10-09-2017, 18:45 | #8387 |
Moderatör
|
Sabah erken saatlerde balkonda oturup etrafı seyretmek çok hoş oluyor. Ben kahvaltı sofrasını hazırlarken bir de bakıyorum salıncaktan Oğuz'un türkü söylemesi yükseliyor; Yeşil yaprak altında kırmızı gülün alı var. Hemen anlıyorum ki tam da karşıdaki elma ağacına bakıyor. Hakikaten yemyeşil yapraklar arasında kırmızı kırmızı elmaların güzelliği söyletiyor ona bu türküyü. Haksız mı? (çim sulanırken elmalar ıslanmış) Düzenleyen Güler : 10-09-2017 saat 19:16 |
12-09-2017, 00:16 | #8397 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
12-09-2017, 00:18 | #8398 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|