agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni50697Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-08-2017, 20:58   #8371
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Öyle yapıyorum sevgili Cumhur, yardımcı bulamıyoruz biz de yetişemez olduk.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 20:59   #8372
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sağ ol sevgili nazlı06, sizlerin emeklerinizi de seyrediyorum, takipteyim yani.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2017, 09:33   #8373
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bu sabah bahçeden bol bol biber topladık, bir kısmını kendimize ayırdık. Bunlar da komşulara gidecek.

Name:  IMG_1829 (600 x 450).jpg
Views: 963
Size:  40.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2017, 09:43   #8374
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Naşi armudu ufak bir ağaç ama bu sene çok meyve verdi.... topla topla bitmiyor.


Name:  IMG_1833 (600 x 450).jpg
Views: 998
Size:  60.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2017, 09:47   #8375
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bahçemizde güzel ve güzel olduğu kadar da enteresan bir salkım söğüt ağacımız var.

Enteresan dememdeki maksat bizim bu salkım söğüdümüz çiçek açıyor (!)
Birkaç sene evvel bol bol armandii açmıştı bu sene sene baktım çiçeği değişmiş.

Kim demiş salkım söğüt çiçek açmaz diye......

Name:  IMG_1832 (600 x 450).jpg
Views: 980
Size:  55.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2017, 13:55   #8376
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bu sabah biraz tembellik yaptım, bahçe yerine balkondaki saksılarla oynadım. Lisilere çubuklar koyduğum halde sağa sola yatmalar yaptı, onları toparladım, sağlığım elverirse seneye daha derin dikim yapacağım.

Balkondaki saksıların bakımı yapılıp, balkon da yıkanınca salıncaklara oturup keyif çayı içmek çok güzel oluyor. Ama Oğuz bana"hacıyatmaz gibisin, bir kere otur da şu çayını sonuna kadar afiyetle içsen olmaz mı?" diyor. Esasında haklı da; tam çayımı içerken gözüme saksı içinde kurumuş bir yaprak çarpıyor, hemen kalkıp onu kopartıyorum, o an koparmazsam aklım takılıyor, içtiğim çayın da zevkini alamıyorum.

Bahçeye çıkmam saat onu buldu. Günün mesaisi 10.00-14.30 oldu.
Canım yemek de istemedi, bahçeden bir Williams bir de naşi armudu kopardım. Ama onlarla doymayacağımı anlayınca, bir salkım beyaz bir salkım siyah üzüm ve beş altı tane de erik ilave ettim yanına. Çalışırken bunları yemek çok hoşuma gidiyor.

Naşi armudu ufak tefek ama Williams'a göre daha sulu.
Üzümler hep güzel
Eriğin her türünü severim.

Williams ve Naşi

Name:  IMG_1839 (600 x 450).jpg
Views: 894
Size:  47.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2017, 13:57   #8377
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Öğle yemeğim

Name:  IMG_1840 (600 x 450).jpg
Views: 901
Size:  60.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2017, 15:33   #8378
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
Sn. Güler Hanım afiyetler olsun

Armut çok sevmem açıkçası ama naşi armudunun tadını merak etmiyor değilim. Bende bahçem için dikebileceğim türler araştırıyorum. Ne dersiniz naşi armudu dikmeli miyim? nasıl bir ağaçtır bakımı vs kolay mı?

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2017, 09:58   #8379
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili blick, aslında armudu ben de pek sevmem ama her türlü meyveyi yerim ve bahçede çeşitli türden meyvelerimiz var.

Armut çeşidimiz de bol. İçlerinde en sevdiğim kışa doğru olmaya yüz tutan hem sulu hem de kütür kütür bir tür var, adını bilmiyorum, onu severek yerim. İçi unlu unlu olanlar hiç hoşuma gitmez.

Komis armudu fidesi bulamadık, bulursak hemen alacağım, tadı harikadır, kaymak gibi kayar dilinizin üzerinde.

Naşi armudu, nispeten suludur, ağacı da meyvesi gibi japonlar gibi ufak tefektir. Bakımında bir özellik beklemez ve bol meyve verir.

Bahçemizde olan armut türleri:
Dededen kalma orak armudu, ufak meyveli
Dededen kalma ve buranın tabiri ile lâp düşen (lâf aramızda hiç sevmem, yerken insanın ağzına bulaşıyor)
Deveci armudu, iri meyveli ve sert bir tür
Santa maria, yağmur damlası gibi meyve verir, görüntüsü meyve tadından daha güzel.
Willyams, ilk defa meyve tadına bakacağız (Edirne toplantısında aldığımız çeliklerden yetiştirdik)
Adını bilmediğim ama yemesi ve tadı güzel kışa doğru olan bir tür
Ankara armudu
Naşi armudu
İrbeç armudu (sevgili Muda gönderdi ama daha meyvesinin tadına bakamadık)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2017, 10:14   #8380
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bu sabah bahçeye çıkınca doğru incirlere yollandım, dünkü yağmurdan zarar gördüler mi diye baktım. Hepsi mis gibiydi.

Bir kaç tane yedim, size de getirdim.
Ohh, ballı ballı. Hele ortadan yarıp da iki parçayı bir iki kez birbirine sürterseniz balı daha da belirginleşir ve yemesi bir başkadır.

Name:  IMG_1845 (600 x 450).jpg
Views: 860
Size:  54.9 KB

Name:  IMG_1847 (600 x 450).jpg
Views: 820
Size:  41.3 KB

Name:  IMG_1849 (600 x 450).jpg
Views: 793
Size:  53.6 KB



Düzenleyen Güler : 23-08-2017 saat 14:29
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2017, 10:33   #8381
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Crinıumlar açtılar ve geçmeye yüz tuttular ama bella donnalar yeni yeni açıyor. Anemonlar da başladı.

Name:  IMG_1856 (600 x 450).jpg
Views: 789
Size:  43.1 KB

Name:  IMG_1852 (600 x 450).jpg
Views: 832
Size:  69.2 KB

Name:  IMG_1857 (600 x 450).jpg
Views: 791
Size:  53.2 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2017, 10:59   #8382
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili blick, aslında armudu ben de pek sevmem ama her türlü meyveyi yerim ve bahçede çeşitli türden meyvelerimiz var.

Armut çeşidimiz de bol. İçlerinde en sevdiğim kışa doğru olmaya yüz tutan hem sulu hem de kütür kütür bir tür var, adını bilmiyorum, onu severek yerim. İçi unlu unlu olanlar hiç hoşuma gitmez.

Komis armudu fidesi bulamadık, bulursak hemen alacağım, tadı harikadır, kaymak gibi kayar dilinizin üzerinde.

Naşi armudu, nispeten suludur, ağacı da meyvesi gibi japonlar gibi ufak tefektir. Bakımında bir özellik beklemez ve bol meyve verir.

Bahçemizde olan armut türleri:
Dededen kalma orak armudu, ufak meyveli
Dededen kalma ve buranın tabiri ile lâp düşen (lâf aramızda hiç sevmem, yerken insanın ağzına bulaşıyor)
Deveci armudu, iri meyveli ve sert bir tür
Santa maria, yağmur damlası gibi meyve verir, görüntüsü meyve tadından daha güzel.
Willyams, ilk defa meyve tadına bakacağız (Edirne toplantısında aldığımız çeliklerden yetiştirdik)
Adını bilmediğim ama yemesi ve tadı güzel kışa doğru olan bir tür
Ankara armudu
Naşi armudu
İrbeç armudu (sevgili Muda gönderdi ama daha meyvesinin tadına bakamadık)
Güler Hanım bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Naşi armudunu ekeceğim diğer türler için de ilerleyen zamanlarda yer kalırsa diyelim
Sağlık sıhhatle afiyet tüketin

Güler beğendi.
blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2017, 11:46   #8383
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili blick, aslında armudu ben de pek sevmem ama her türlü meyveyi yerim ve bahçede çeşitli türden meyvelerimiz var.

Armut çeşidimiz de bol. İçlerinde en sevdiğim kışa doğru olmaya yüz tutan hem sulu hem de kütür kütür bir tür var, adını bilmiyorum, onu severek yerim. İçi unlu unlu olanlar hiç hoşuma gitmez.

Komis armudu fidesi bulamadık, bulursak hemen alacağım, tadı harikadır, kaymak gibi kayar dilinizin üzerinde.

Naşi armudu, nispeten suludur, ağacı da meyvesi gibi japonlar gibi ufak tefektir. Bakımında bir özellik beklemez ve bol meyve verir.

Bahçemizde olan armut türleri:
Dededen kalma orak armudu, ufak meyveli
Dededen kalma ve buranın tabiri ile lâp düşen (lâf aramızda hiç sevmem, yerken insanın ağzına bulaşıyor)
Deveci armudu, iri meyveli ve sert bir tür
Santa maria, yağmur damlası gibi meyve verir, görüntüsü meyve tadından daha güzel.
Willyams, ilk defa meyve tadına bakacağız (Edirne toplantısında aldığımız çeliklerden yetiştirdik)
Adını bilmediğim ama yemesi ve tadı güzel kışa doğru olan bir tür
Ankara armudu
Naşi armudu
İrbeç armudu (sevgili Muda gönderdi ama daha meyvesinin tadına bakamadık)
Sn. Güler Hanım;

Armudun imraç armudu olması gerekiyor. Burada satılan armutları tadı güzel ve lezzetli olması nedeni ile hep imraç armudu olarak satarlar. Şu anda bendekiler bile geçti. Sizin orada daha önce olur. Biraz rengi değişmeye başladığı zaman hemen toplamak gerekiyor. Deneme yanılma yöntemi ile durumuna bakarsınız. Yerel oldukça lezzetli bir tür. Tek sıkıntısı bir hafta içinde bozulması.

Sanki göksulu armudu da göndermiş olabilirim diye düşünüyorum. İki farklı fidan gönderdim gibi. Biri kaldı ise şansa hangisinin yaşadığı.

Büyüdü ise yerel yazlık elmanın tadına bakabildiniz mi? Sizin orada kısa zamanda büyürler. Yanlardan sürekli çoğalırlar. Tek sıkıntıları iki yılda bir ürün vermeleri. Yumuşak ve lezzetli yazlık meyve veriyorlar. Aşılama ile daha verimli oluyorlar. Bu türler artık yok olmaya başladılar. İnsanlar bunların değerini bilmeden aşılayarak yok ediyorlar.

Güler ve Atilgan beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2017, 18:50   #8384
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Dün Oğuz bahçeden iki sepet dolusu kayısı toplayıp gelmiş, onlar bana ben onlara bakakaldık.
Bir kilo kadarını ayırdım reçel için denemek istedim, kayısı reçeli daha evvel yapmamıştım.
İki kilo kadar ayırdım, taze taze yeriz diye düşündüm.
Beş kilosundan reçel yaparım.
Fazla olmuş olanlar da üç kiloya yakın geldi, onlardan da marmelat yaparım diye düşündüm.

Reçel denemem başarılı oldu ama kayısılar biraz dağıldı, o yüzden ayırdığım beş kilo kayısıyı daha az kaynatmam gerektiğini öğrendim.

Hava sıcak, mutfağa kapanıp kalmak niye dedim ve hemen sanayi tipi ocağı balkona taşıdım.
Çayımı da yanıma alıp geçtim tencerenin başına. Ohh mis gibi lillyumlar kokuyor, karşımda glayöller açmış, hafif bir esinti de var, böyle reçel yapmak dostlar başına. Etrafı seyrede seyrede reçelimi yaptım. Çok da güzel oldu.

Merhaba Güler abla Darendeli olduğumuz için kaysı zamanı denk gelirsek memlekete gittiğimizde yiyebiliyoruz.Yoksa Adana da yetişen kayısıların hiç tadı tuzu yok bizim oradakilere göre.Kayınvalidem yaparken görmüştüm kayısı reçeli yapılırken önce kayısılar ikiye ayrılır ve güneşte bir saat kadar bekletilirdi tepsilere serilerek,biraz suyunu çeksin ve pişerken dağılmasın diye sonra reçelin şekeri suyu kaynatılır biraz özleştikten sonra kayısılar eklenir böylece aşırı pişmekten dağılıp rengi de değişmemiş olurdu.Bizim orada kayısının çekirdeği de kırılarak reçelin içine konuluyor.Böylece yerken çekirdeği de aşırı şekerliliğini engellemiş olur.Zaten kayısının çekirdeği de bir çok hastalığa karşı etkiliymiş özellikle kansere karşı.Eğer çekirdeği acıysa da kayısı olmaz zerdali olur zaten yani mişmiş olur.O da kırılıp 3-4 gün suyu değiştirilerek bekletildiğinde yenilebilir hale geliyormuş.Tekrar yaparsanız gelecek yıl bu yöntemi denersiniz belki diye yazayım dedim.Çok selamlar.

evdeçiçek beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2017, 19:01   #8385
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Merhaba Güler abla Darendeli olduğumuz için kaysı zamanı denk gelirsek memlekete gittiğimizde yiyebiliyoruz.Yoksa Adana da yetişen kayısıların hiç tadı tuzu yok bizim oradakilere göre.Kayınvalidem yaparken görmüştüm kayısı reçeli yapılırken önce kayısılar ikiye ayrılır ve güneşte bir saat kadar bekletilirdi tepsilere serilerek,biraz suyunu çeksin ve pişerken dağılmasın diye sonra reçelin şekeri suyu kaynatılır biraz özleştikten sonra kayısılar eklenir böylece aşırı pişmekten dağılıp rengi de değişmemiş olurdu.Bizim orada kayısının çekirdeği de kırılarak reçelin içine konuluyor.Böylece yerken çekirdeği de aşırı şekerliliğini engellemiş olur.Zaten kayısının çekirdeği de bir çok hastalığa karşı etkiliymiş özellikle kansere karşı.Eğer çekirdeği acıysa da kayısı olmaz zerdali olur zaten yani mişmiş olur.O da kırılıp 3-4 gün suyu değiştirilerek bekletildiğinde yenilebilir hale geliyormuş.Tekrar yaparsanız gelecek yıl bu yöntemi denersiniz belki diye yazayım dedim.Çok selamlar.
Sevgili mmanager, ne kadar ince düşüncelisiniz, çok teşekkür ederim. Sayenizde bilgi dağarcığıma bir not daha düşmüş oldum, sağ olun.

İnşallah seneye bu şekilde deneyeceğim.

Lilium ve evdeçiçek beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2017, 10:21   #8386
Ağaç Dostu
 
zynlby's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2014
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 157
Galeri: 1
merhabalar,
bende işim sebebiyle darende tarafına çok gittiğimden kayısı ve çekirdeğini çok tüketirdim. Sonradan öğrendim ki;
Kayısı çekirdeği içerdiği siyanid (siyanür) nedeni ile fazla miktarda tüketildiği taktirde zehirlenmelere sebep oluyor. Zehirlenme oranı tüketilen miktara göre değişim gösteriyor. Hafif zehirlenmelerde baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, denge kaybı ilk ortaya çıkan bulgulardır. Şikayet devam ederse tansiyon düşmesi, kalpte hızlı çarpma, bilinç bulanıklığı ve koma ortaya çıkabilir. Bu durum devam eder ve gerekli önlemler alınmazsa rahatsızlık ölümle bile sonuçlanabilir.

Kısacası çok fazla da tüketmemek gerekiyor. Sayfayı takip ederken rastladım, uyarmadan geçmek istemedim.
Kolay gelsin herkese, iyilik ve güzellikler diliyorum

Güler ve evdeçiçek beğendi.
zynlby Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 18:45   #8387
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sabah erken saatlerde balkonda oturup etrafı seyretmek çok hoş oluyor.
Ben kahvaltı sofrasını hazırlarken bir de bakıyorum salıncaktan Oğuz'un türkü söylemesi yükseliyor; Yeşil yaprak altında kırmızı gülün alı var.
Hemen anlıyorum ki tam da karşıdaki elma ağacına bakıyor. Hakikaten yemyeşil yapraklar arasında kırmızı kırmızı elmaların güzelliği söyletiyor ona bu türküyü.
Haksız mı?
(çim sulanırken elmalar ıslanmış)

Name:  IMG_1869 (600 x 450).jpg
Views: 615
Size:  63.1 KB

Name:  IMG_1870 (600 x 450).jpg
Views: 652
Size:  66.8 KB

Name:  IMG_1872 (600 x 450).jpg
Views: 608
Size:  64.5 KB

Name:  IMG_1875 (600 x 450).jpg
Views: 641
Size:  62.8 KB





Düzenleyen Güler : 10-09-2017 saat 19:16
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 18:48   #8388
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Hünnaplar olmaya başladı, olanların bir kısmı toplandı Esra'ya gönderilecek.

Name:  IMG_1915 (600 x 450).jpg
Views: 624
Size:  62.8 KB

Name:  IMG_1914 (600 x 450).jpg
Views: 604
Size:  52.6 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 18:49   #8389
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Santamaria armutlar iyice olgunlaştı.

Name:  IMG_1896 (600 x 450).jpg
Views: 653
Size:  58.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 18:53   #8390
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Golden elmalar da bu gün yarın yenilecek hale gelirler

Name:  IMG_1898 (600 x 450).jpg
Views: 583
Size:  62.8 KB

Name:  IMG_1900 (600 x 450).jpg
Views: 577
Size:  62.2 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 18:57   #8391
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Benim sevdiğim hafif mayhoş elmalar

Name:  IMG_1910 (600 x 450).jpg
Views: 569
Size:  67.1 KB

Name:  IMG_1903 (600 x 450).jpg
Views: 607
Size:  61.9 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 18:59   #8392
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Adını bilmiyorum ama bunlar da henüz tatlanmadılar

Name:  IMG_1908 (600 x 450).jpg
Views: 696
Size:  67.7 KB

Name:  IMG_1909 (600 x 450).jpg
Views: 641
Size:  41.8 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 19:03   #8393
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Granny smith ler de henüz tatlanmadılar....


Name:  IMG_1912 (600 x 450).jpg
Views: 588
Size:  66.3 KB

Name:  granny smith (600 x 450).jpg
Views: 585
Size:  39.7 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 19:05   #8394
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Kış armutlarının olmasına daha çok var... çok lezzetli bir tür

Name:  IMG_1911 (600 x 450).jpg
Views: 595
Size:  41.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 19:08   #8395
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sırasını bekleyenler de var... ayvalar, muşmulalar

Name:  IMG_1906 (600 x 450).jpg
Views: 586
Size:  64.6 KB

Name:  IMG_1922 (600 x 450).jpg
Views: 588
Size:  49.3 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2017, 19:15   #8396
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
...... ve bu akşam güneş batıyor

Name:  IMG_1861 (600 x 450).jpg
Views: 642
Size:  59.7 KB

Name:  IMG_1863 (600 x 450).jpg
Views: 662
Size:  23.2 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 00:16   #8397
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Santamaria armutlar iyice olgunlaştı.

Bunları kim yiyor

Sûz-i Dilârâ ve pria beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 00:18   #8398
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
...... ve bu akşam güneş batıyor

Biraz sonra gemiler kayıklar cıkar dimi

Sûz-i Dilârâ ve pria beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 07:21   #8399
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bunları kim yiyor
Kimler seviyorsa.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 07:22   #8400
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Biraz sonra gemiler kayıklar cıkar dimi
Yaaa, ne güzel inanmıştı değil mi?

Taze ceviz yemeğe ne zaman gelelim?

kasap.94 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024