agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni10204Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-09-2020, 22:39   #1441
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Domatesler mildiyöden ( domates geç yanıklığı - p. infestans ) altı - yedi kök hariç kurtuldu. Toplamda dört kez sistemik ilaç ile (syngenta - quadris) ilaçladım. Bu yıl da istediğim domates düzenine kavuşamayacağım sanıyordum ama şimdilik fena değil.

100 den fazla kökte çoğunluk bulgar - Hafize Baliç pembesi ve blue beauty idi.

Bulgar domates; hastalıklara, kalsiyum eksikliğine dayanıklı, oldukça irileşebilen, (son üç sezon rekoru 1 kg. ile kendisinde) düzgün hatlı, sulu, incecik kabuklu, omuzlarının üzeri açık-solgun renkte, kalanı kırmızı, dip kısımlarında sarımtırak beneklerin de olduğu tam yemeklik domates. Biraz da erginse kabuğunu bir taraftan hiç zorlanmadan sıyır, tencereye katmadan önce bıçakla dahi bölmeye gerek yok, parmaklarınla ayırabilirsiniz. Çiğ ağza attığınızda hemen dağılan, tatlı sayılabilecek lezzette müthiş bir tür. Ağızdaki o tat için tam karşılık bulamadım, lokum gibi desem... Tabi yaylada sepete, poşete doldurup eşe dosta dağıtayım olayı olmuyor bu domateste, arabada bir kaç sokak dönünce perte çıkabilir. Eeee her güzelin bir kusuru olacak. Bir kusuru da tohumu çok az ve içerilerde bir yerlerde saklanmış durumda. Yarım kiloluk domateste 10 tane çekirdek mi olur kardeşim...

Name:  Bulgar.jpg
Views: 362
Size:  62.1 KB

Name:  Bulgar 2020.jpg
Views: 360
Size:  37.4 KB

Hafize Baliç Pembesi - 250 - 300 gr. ağırlığında, ince kabuklu, pembe, sert, düzgün hatlı, ekşimtrak, salatalarla çiğ yenmeye daha müsait tür. 25 kök kadar vardı ekilen, bir iki kökü hafiften çerileşmiş gördüm bu arada..

Name:  hafize baliç 2.jpg
Views: 361
Size:  69.8 KB

Name:  Hafize Baliç.jpg
Views: 363
Size:  25.8 KB

Ve mavi güzelimiz, blue beauty... Çiğ tüketimde hanımın en sevdiği, sert, yamru yumru olmasa da ilk iki domates gibi düzgün hatlara sahip değil. Üç tür içinde en küçük olanı, en büyüğü 250 gr. kadar. Hafize Baliç gibi sert, ince kabuklu ancak oldukça tatlı. Her bahçede az çok olmalı, görüntüsü yeter zaten Sanırım bunun black beauty si de var, paylaşan olursa eşit oranda ikisini de ekebilirim.

Name:  Blue beauty.jpg
Views: 356
Size:  60.8 KB


Düzenleyen TCM : 06-09-2020 saat 23:08 Neden: Hatalı resim silindi
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2020, 23:24   #1442
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Bu yıl etkinlikten gelen yeni türümüz Big Chef - büyük şef.

Name:  big chef.jpg
Views: 351
Size:  62.3 KB

Name:  Big chef yakın.jpg
Views: 357
Size:  49.6 KB

Mavi çeri domatesimiz, o da yenilerden, ancak adını unuttum. Bilinen çeriler gibi bu da kalın kabuklu ancak çerilerin tersine ermek bilmedi bu arkadaş, verim de çok az oldu. Seneye ekmeyiz herhalde.

Name:  çeri 2020.jpg
Views: 352
Size:  63.4 KB

Elimdeki eski tohumlardan bir kaçını bu yıl gençleştirmek için ekmiştim. Biri heybetliydi maalesef yine hastalıklardan başını kaldıramadı sanırım ektiğim iki üç kök te gitti.

Diğeri maniye. Eski resimlerine baktığımda bu yıl ortaya çıkan arkadaş oldukça farklı geldi gözüme. Eski maniye daha kırmızı daha iri ve bol kıvrımlı. Ancak bu sene ortaya çıkan hafiften big chef renginde, daha küçük, düzgün hatlı ancak mükemmel lezzet ve kıvamda. Açıklama sonraki paragrafta...

Name:  maniye 2020.jpg
Views: 355
Size:  54.0 KB

Name:  maniye 2 2020.jpg
Views: 353
Size:  52.5 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2020, 23:44   #1443
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Resimdekiler soldan Hafize Baliç - Maniye ve Big Chef...

Name:  hafize-maniye-big chef ön.jpg
Views: 350
Size:  23.4 KB

Name:  hafize-maniye-big chef arka.jpg
Views: 352
Size:  20.3 KB

Hafize iç ; bol çekirdekli, sert, ekşimtırak..

Name:  Hafize Baliç iç.jpg
Views: 353
Size:  39.1 KB

Maniye iç ; bu arkadaş sanırım bizim eski maniye ile big chefin karışımı olmuş ve ortaya bana göre mükemmel bir tür çıkmış. Bulgar gibi çok tatlı lokum gibi ama çok ta yumuşak değil ve ince kabuklu. Seneye mutlaka fazla miktarda ekmeyi düşünüyorum, inşallah yeni çıkanlar da aynı bu özelliklere sahip olur.

Name:  maniye iç.jpg
Views: 351
Size:  36.8 KB

Big chef iç ; yumuşak, tatlı diğerlerinden farklı kabuğu biraz daha kalın, seneye ekmem herhalde.

Name:  big chef iç.jpg
Views: 350
Size:  34.5 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 09:45   #1444
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Arkadaşlar, öyle beğenip gitmeyin, lezzet, biçim, ekim-dikim-bakım vs. konuda bilgisi-tecrübesi-fikri olanların özellikle olumsuz olanların görüşlerini almak isterim. Amacımız her yıl bir tık ileriye gitmek, herkes beğenirse yerimizde sayarız. Yoksa sayfaya giriş bedava ama çıkış parayla uygulamasına geçecem.

Bu arada adını unuttuğum çeri @bahcedenn in Fahrenheit Blues uymuş...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 10:48   #1445
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-11-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Güzel bahçe olmuş emeğine sağlık

TCM beğendi.
mesuttgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 13:44   #1446
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,293
Galeri: 3
Benim beğenme tuşum çalışmıyor zaten ne diyeceksem yazarak derim evvelden beri.

Bahçe on numara ama neden yoldunuz domatların yapraklarını. Bendekilerde kırmızı olmayan domatesi görmek mümkün değil. Domates güneş sever ama günün en sıcak zamanında o yapraklar şapka gibi onlara...

hosseda Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 14:08   #1447
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 611
Galeri: 5
Eski resimlerine bakınca maniye evrim geçirmiş gibi duruyor sayın TCM, ben de bu sene bahçede oluşan yanıklardan sonra domates tohumu almayı bile başarabileceğimden emin değilken sizlerdeki ürünleri hayranlıkla izliyorum.
Köy domatesleri zaten daimi çeşidimiz, diğer çeşitlerden bazıları hiç olmadı. Kara domat ancak tohumluk biraz alabildik, annem bizim köy domateslerine göre çok da albenisi yok dedi ama bence çeşit olarak bulunmalı.
Çeri değişik çeşitler denemiştik ve bardak çeride karar kıldık ailecek. Lezzetini diğer çerilere göre açık ara önde buluyoruz, daha verimli ve daha dayanıklı, sulamaya bağlı olarak bazıları biraz daha irileşiyor onların lezzeti daha da güzel oluyor. Diğerlerini eledik bardak çeriden devam. (sizdeki çeriler üzerine yazma gereği duydum)

nazlı06 ve TCM beğendi.
elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 14:26   #1448
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Benim beğenme tuşum çalışmıyor zaten ne diyeceksem yazarak derim evvelden beri.

Bahçe on numara ama neden yoldunuz domatların yapraklarını. Bendekilerde kırmızı olmayan domatesi görmek mümkün değil. Domates güneş sever ama günün en sıcak zamanında o yapraklar şapka gibi onlara...
Sırık olanları budadım, onu da meyvenin altındaki yaprakları buduyorum, meyve olan yerler kalıyor, dediğiniz gibi güneşten domatesleri de koruması için. Hastalık belirtileri çıkınca da salmıştım yakasını, sonradan toparlayınca da budamaya devam etmedim artık, kimisi aşırı uzayınca sağa sola devrilmeye başladı zaten.

nazlı06 beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 14:38   #1449
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin Mesajı Göster
Eski resimlerine bakınca maniye evrim geçirmiş gibi duruyor sayın TCM, ben de bu sene bahçede oluşan yanıklardan sonra domates tohumu almayı bile başarabileceğimden emin değilken sizlerdeki ürünleri hayranlıkla izliyorum.
Köy domatesleri zaten daimi çeşidimiz, diğer çeşitlerden bazıları hiç olmadı. Kara domat ancak tohumluk biraz alabildik, annem bizim köy domateslerine göre çok da albenisi yok dedi ama bence çeşit olarak bulunmalı.
Çeri değişik çeşitler denemiştik ve bardak çeride karar kıldık ailecek. Lezzetini diğer çerilere göre açık ara önde buluyoruz, daha verimli ve daha dayanıklı, sulamaya bağlı olarak bazıları biraz daha irileşiyor onların lezzeti daha da güzel oluyor. Diğerlerini eledik bardak çeriden devam. (sizdeki çeriler üzerine yazma gereği duydum)
Ben de ondan eskiyle karşılaştırın diye koydum eskileri. Domates kendine döllenen bitki aslında çaprazlaşma pek olmuyor ama olasılığı sıfıra indirmiyor. Ben (aslında hanım) eski maniyeleri pek sevmiyoruz zaten ki o sebeple ekmiyorum, kıvrım kıvrım yapısı ile soyması dert, sadece tohum yenilensin diye dört kök ekmiştim sadece. Ama dediğim gibi yeni türü çok sevdik eşimle. Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Sizin bardak çeriyi de merak ettim. Çeriyi çok sever değiliz, erken oldukları için diğerleri gelinceye kadar işimizi görüyordu.

nazlı06 ve OSMAN45 beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 17:15   #1450
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.
Üfff, insanın canı antrikot/pirzola çeker bu tarife

TCM beğendi.
g.c. Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 17:52   #1451
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 611
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ben de ondan eskiyle karşılaştırın diye koydum eskileri. Domates kendine döllenen bitki aslında çaprazlaşma pek olmuyor ama olasılığı sıfıra indirmiyor. Ben (aslında hanım) eski maniyeleri pek sevmiyoruz zaten ki o sebeple ekmiyorum, kıvrım kıvrım yapısı ile soyması dert, sadece tohum yenilensin diye dört kök ekmiştim sadece. Ama dediğim gibi yeni türü çok sevdik eşimle. Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Sizin bardak çeriyi de merak ettim. Çeriyi çok sever değiliz, erken oldukları için diğerleri gelinceye kadar işimizi görüyordu.
Açıkçası geçen sene kasım sonuna kadar ürün aldık bardak çerilerden, diğer domateslerin üründen vazgeçtiği zamanlarda bile sadık dostumuz oldular. Kabuklarının kalınlığı diğer çerilere kıyasla daha ince gibi, biz seviyoruz onları kısaca. bana hatırlatırsanız size tohumlardan gönderirim denersiniz.

Kıvrımlı domatesleri biz de çok sevmiyoruz soyması ve kullanımı dert oluyor. Ama sizin bu son hali çok başarılı görünüyor açıkçası.

TCM, g.c. ve Portakal Rengi beğendi.
elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 20:06   #1452
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Üfff, insanın canı antrikot/pirzola çeker bu tarife
Ama baksana abisi benzemiyor mu? Bu arada forumun en şirin çekirdek ailesi olarak aynı yerde oturuyorsunuz di mi, profildeki adres değişmiş.

Name:  mermerimsi-et-1.jpg
Views: 333
Size:  32.8 KB

Name:  maniye iç (1).jpg
Views: 336
Size:  34.2 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2020, 15:45   #1453
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ama baksana abisi benzemiyor mu? Bu arada forumun en şirin çekirdek ailesi olarak aynı yerde oturuyorsunuz di mi, profildeki adres değişmiş.

Eklenti 712608

Eklenti 712609
Hem de nasıl benziyor hocam resmen ağzım sulandı

(Magnesia'dan Tralleis'e görevde yükselme sınavı sebebi ile taşındık hocam. Artık Aydın'lı(hanımköy) olduk anlayacağınız.)

g.c. Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2020, 16:09   #1454
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Arkadaşlar, öyle beğenip gitmeyin, lezzet, biçim, ekim-dikim-bakım vs. konuda bilgisi-tecrübesi-fikri olanların özellikle olumsuz olanların görüşlerini almak isterim. Amacımız her yıl bir tık ileriye gitmek, herkes beğenirse yerimizde sayarız. Yoksa sayfaya giriş bedava ama çıkış parayla uygulamasına geçecem.

Bu arada adını unuttuğum çeri @bahcedenn in Fahrenheit Blues uymuş...
Çok güzel olmuş bunlar ben yetiştiremedim ama bu yıl evde ekilen tohumlarda başarısız oldum.

nazlı06 ve TCM beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2020, 15:59   #1455
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,495
Domatesin toprak altı kökü ne kadar uzayabilir... Kitabi bilgi iki metreye kadar, geçen sene 75 cm. görmüştüm. Bu yıl kökleri çıkarırken üşenmeden küçük çapayla takip ettim nereye kadar gideceğini, ancak sonunda pes ettim ve bir karış toprak altından giden kök sonlara doğru koptu. Bu haliyle 165 cm. idi.

Name:  Domates kökü.jpg
Views: 175
Size:  69.2 KB

Bu yıl tek çeşit balkabağı ektik, yuvarlak patlıcan gibi olanlardan, ama iki tanesi böyle çıktı İki taneyi kompostun yanına ekmiştik dalları kompostun ve arkasındaki çalıların üzerine gitsin yer kaplamasın diye. Bir dal da komşu bahçeye gitmiş ve ondan aldığımız kabak ektiğimiz kabaktan. Bu iki tane farklı ama pek sevdiğimiz (komşumuz Sinderella nın kabağı mı bu dedi) kabak ise tek kökten mi çıktı yoksa yuvarlak kabaklar belli bir büyüklükten sonra bu şekle mi geliyor (yazarken bile pek mantıklı gelmedi) çözemedik. Büyük olan 26.1 kg. Tadı da iyiyse sadece bundan ekelim ve sizlere de dağıtayım.

Name:  Balkabağı.jpg
Views: 177
Size:  49.4 KB

Bu hafta sonu yeşil domatesleri topladık, önceki gün kırağı yağmış zaten. Minikleri bir kaz kavanoz turşu yapalım, büyükleri de kendi halinde kızarmaya bırakalım diye düşünüyorum. Kızarırken üzerine su değmemesi gerekiyormuş bizim çiftçilerin dediğine göre. Blue beauty - bulgar - hafize baliç vs.

Name:  2020 son domatesler.jpg
Views: 178
Size:  50.0 KB

Bu da bahçenin son hali, geriye diri patlıcanlar kaldı, sanırım onlar da kırağıya yenilmiştir. Geri kalan kısma @Meyvelitepe nin önerisiyle bakla ektim. Kilosu 10 liradan üç kilo aldım, kalan yarısına da ekerim ama ne zaman, soğuğa ne kadar dayanır ne zaman çimlenir bekleyip görelim. Niyetimiz büyüdükten sonra çiçeklenince üst kısmı biçip kompostta kullanmak ve ekim dikim zamanına kadar bakla köklerinin toprağa azot geçirmesini sağlamak.

Name:  2020 bahçe son hali.jpg
Views: 175
Size:  47.8 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2020, 16:49   #1456
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 646
Bir sezon sonu fotoğrafı daha.. Nedense hüzünleniyorum ben bu fotoğraflarda. Bahçeler hep yeşil kalsın istiyor sanırım beynim. Koca bir sezonu iyisiyle kötüsüyle ardımızda bıraktığımızı ve bir sonra ki sezon için şimdiden hayaller/planlar kurduğumuzu hatırlatıyor.

Şimdiden önümüzde ki sezon için temennide bulunalım;

"Bereketli Olsun"

g.c. Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2020, 15:00   #1457
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Domatesin toprak altı kökü ne kadar uzayabilir... Kitabi bilgi iki metreye kadar, geçen sene 75 cm. görmüştüm. Bu yıl kökleri çıkarırken üşenmeden küçük çapayla takip ettim nereye kadar gideceğini, ancak sonunda pes ettim ve bir karış toprak altından giden kök sonlara doğru koptu. Bu haliyle 165 cm. idi.

Eklenti 714099

Bu yıl tek çeşit balkabağı ektik, yuvarlak patlıcan gibi olanlardan, ama iki tanesi böyle çıktı İki taneyi kompostun yanına ekmiştik dalları kompostun ve arkasındaki çalıların üzerine gitsin yer kaplamasın diye. Bir dal da komşu bahçeye gitmiş ve ondan aldığımız kabak ektiğimiz kabaktan. Bu iki tane farklı ama pek sevdiğimiz (komşumuz Sinderella nın kabağı mı bu dedi) kabak ise tek kökten mi çıktı yoksa yuvarlak kabaklar belli bir büyüklükten sonra bu şekle mi geliyor (yazarken bile pek mantıklı gelmedi) çözemedik. Büyük olan 26.1 kg. Tadı da iyiyse sadece bundan ekelim ve sizlere de dağıtayım.

Eklenti 714098

Bu hafta sonu yeşil domatesleri topladık, önceki gün kırağı yağmış zaten. Minikleri bir kaz kavanoz turşu yapalım, büyükleri de kendi halinde kızarmaya bırakalım diye düşünüyorum. Kızarırken üzerine su değmemesi gerekiyormuş bizim çiftçilerin dediğine göre. Blue beauty - bulgar - hafize baliç vs.

Eklenti 714097

Bu da bahçenin son hali, geriye diri patlıcanlar kaldı, sanırım onlar da kırağıya yenilmiştir. Geri kalan kısma @Meyvelitepe nin önerisiyle bakla ektim. Kilosu 10 liradan üç kilo aldım, kalan yarısına da ekerim ama ne zaman, soğuğa ne kadar dayanır ne zaman çimlenir bekleyip görelim. Niyetimiz büyüdükten sonra çiçeklenince üst kısmı biçip kompostta kullanmak ve ekim dikim zamanına kadar bakla köklerinin toprağa azot geçirmesini sağlamak.

Eklenti 714096
Yalnız o eldiven ile domates sapının birleşmesi ilginç olmuş. Elm Sokağında Kâbus gibi o ne öyle, fırlamış topraktan çıkmış köküyle.

Elinize sağlık, süper olmuş.

Bu arada böyle bahçeleri görünce forum üyeliğini iptal edip alıp başımı bu diyarlardan gidesim geliyor. Kıskandım.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2021