agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni291Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2009, 21:14   #151
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=185
Limon, bunu senden izinsiz Facebook'a yükleyeceğim, kusura bakma

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 06:25   #152
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Güzel renkler seçmişsiniz.teşekkürler

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 11:08   #153
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Sevgili Limon, bahçeniz çok güzel olmuş. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı uzun bir ömür geçirmenizi ve tüm bitkilerinizin de sizin kadar uzun ve sağlıklı ömür yaşamalarını dilerim. Eğer hala nilüfer arayışınız devam ediyorsa ben seralardan birinde çok güzel nilüfrler görmüştüm, alıp gönderebilirim.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 12:07   #154
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2009
Sevgili limon hanım siz hiçbirşeyin farkında değilsiniz! (şimdi ne diyecek bu yeni üye.. çatlak mıdır nedir?..diye düşüneceksiniz, bu girişin ardından ne gelecek diyeceksiniz )
Ama benim siteye bu kadar bağlanmama, bahçenizin resimlerine bakarak koskoca balkonumuz var, artık silkinmenin ve orayı cennete dönüştürmenin zamanıdır diye ayaklanmama ön ayak olan sizsiniz. Bunu daha fazla içimde tutamadım ve sizinle paylaşmak istedim.
Bahçenizde yaptıklarınızdan öte anlatış tarzınız,diğer üyelerle olan dialoglarınız, tüm dostça davranışlarınız beni çok olumlu yönde etkiledi. Evet bu forumda gerçekten çok tatlı, candan insanlar var ama siz beni en çok etkileyensiniz. Sayenizde balkonumda çok keyifli zamanlar geçirir oldum.
Bu nedenlerle size minnetimi sunuyorum ve sevgilerimi iletiyorum.
Evet tüm sevgili üyeler acaba kimleri, ne kadar olumlu yönde etkilediklerini biliyorlar mı?!

cigdemdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 15:18   #155
Ağaç Dostu

meraklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
Çok güzel bir bahçe tebrik ederim. İnce bir zevk ve meşakkatle oluşturulmuş Limon ellerinize sağlık. Mümkünse yeni resimlerini bekliyoruz.

meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 16:34   #156
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Bahçenizde yaptıklarınızdan öte anlatış tarzınız,diğer üyelerle olan dialoglarınız, tüm dostça davranışlarınız beni çok olumlu yönde etkiledi. Evet bu forumda gerçekten çok tatlı, candan insanlar var ama siz beni en çok etkileyensiniz. Sayenizde balkonumda çok keyifli zamanlar geçirir oldum.
İşte budur...

Sevgili Limon, ben de yeni fotoğraflarınızı merakla bekleyenlerdenim.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 19:35   #157
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Çiğdem Hanım, bu güzel sözlerinizle bana, bugün de mutlu olacak sebep yarattınız, Çooook teşekkür ederim, çok şekersiniz.

İşte benim istediğim de tam buydu, çok zor gibi düşünüp gözümüzde büyüttüğümüz güzellikleri oluşturmanın, aslında ne kadar kolay olduğu, onlarla uğraşırken zamanı unutup, tabanlarınız zonklarken, iş bitiminde karşılarına geçip "Vayy be! Nasıl da güzel yaptım.." demenin zevki değişilmez... Hiç bir şeyde bencil değilimdir ama söz konusu bahçem olunca "Ben yaptım" demeyi seviyorum, e bu kadar kusurum olsun...

Adalet Hanım buraya bahar daha bugün geldi Bizde henüz çiçekler coşmadılar ama ufak ufak hareketlenmeler, tomurcuklanmalar başladı. Bende sizin güzel çiçeklerinizi görünce "Benimkiler geç kaldı" diye düşünüp telaşlanmıyor değilim hani. Ama Clematisim bu sene öyle bir açacak ki çiçek sayısı olarak rekoru kıracağım gibi görünüyor. Çok tomurcuk var üzerinde, inşallah hepsi birden açar da şu internette imrenek baktığımız fotoğraftakileri aratmaz.

Bugün epeyce bahçeyle uğraştım, el bileklerime kramplar girip, yüzüm istakoz kıvamında alev alev yanarken, ben hava kararmadan ara ara çıkıp, karşılarına geçip, "Çok güzel oldu yahu!" diyerek kendimi ödüllendiriyorum

Yeni bitkiler de alıp diktim, tam istediğim görüntüye kavuşturur kavuşturmaz fotoğraflarını çekeceğim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 14:16   #158
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Kimbilir yine ne güzellikler yarattınız Merakla bekliyoruz.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 18:37   #159
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bugün yeni bitkiler aldım. Çok komik te bir olay oldu. Tarabya'daki çiçekçileri gezerken aşağıya doğru saksının dört bir tarafından yarım metreden fazla sarkan, küçük sarı çiçekler açan bir bitki görünce bayıldım tabii, adını sordum satıcı " Sarı Güzel" dedi. "Latincesi nedir" dedim, " Yok Latince matince Sarı Güzel işte" dedi. "Tamam" dedim, en çok sarkan ve gür olanını aldım.

Sonra yukardaki sıra sıra dizili çiçekçilere uğradım, Cam Güzeli, Begonya, Yıldız vs.. almak için. Mevsimliklerden çok değişik renkte çiçekler açmış sarkan bitkiler ilgimi çekti. İçlerinde bir tanesi vardı ki dalları kırmızıya çalan, sarı çiçekler açan şahane bir şey. "Adı nedir bunun?" diye sordum tabii. Bayan " Hatırlayamıyorum, içeriye gidip sorayım" dedi. Geldi ve dedi ki; "Adı Sarıgüzel'miş" "Hadi canıım, her sarı açan çiçeğin adı Sarı Güzel mi?" "Daha demin aldım Sarı güzel den, bunla lakası yok" Epeyce gülüştük, çiçeğin adını halen bilemesem de fotoğrafını çekip burada sorunca arkadaşlarımın yardımıyla bulacağımdan eminim.

Bugün çok yorulduğumdan dikim işleri yarına kaldı.

Eski 09-05-2009, 13:43   #160
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çiğdem Hanım, bu güzel sözlerinizle bana, bugün de mutlu olacak sebep yarattınız, Çooook teşekkür ederim, çok şekersiniz.

İşte benim istediğim de tam buydu, çok zor gibi düşünüp gözümüzde büyüttüğümüz güzellikleri oluşturmanın, aslında ne kadar kolay olduğu, onlarla uğraşırken zamanı unutup, tabanlarınız zonklarken, iş bitiminde karşılarına geçip "Vayy be! Nasıl da güzel yaptım.." demenin zevki değişilmez... Hiç bir şeyde bencil değilimdir ama söz konusu bahçem olunca "Ben yaptım" demeyi seviyorum, e bu kadar kusurum olsun...
Yalnızca bugün değil her gün mutlu olmalısınız çünkü, herkes benim gibi size ulaşmasa da, ben inanıyorum ki; hergün birileri sizlerden etkileniyorlar. Siteye üye olup yazışmalara katılmayan ya da üye olmadan konuk olan bir sürü kişi var. Bu yüzden siz hep mutlu olun
Ayrıca bu kadar üretken olup aynı zamanda paylaşımcı da olduğunuz için, kesinlikle kusur değil, tabi ki kendinizle gururlanacaksınız!
Sevgiler..

Düzenleyen cigdemdogan : 09-05-2009 saat 16:19 Neden: imla
cigdemdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 15:10   #161
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Bahçenizi zaten çok beğeniyorum ama bunun dışında çektiğiniz fotoları da çok beğeniyorum Sn.Limon. Objektiften çok güzel görüyorsunuz. Mümkünse daha çok foto lütfen. Ha birde Duman favorilerim arasında, onu atlamayım .

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 19:49   #162
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Tabii Füsun Hanım bahçenin güzel görünmesinin önemli bir kısmı fotoğraflar. Bahçede hiç mi kötü görünen yerler yok? Tabii ki var. Her köşeye yetişemiyorum, bazen gözümden kaçıyor. Ama objektiften bakınca, kel görünen çimi, solmuş duran çiçeği hatta çiçeğin üzerinde daha önceden fark etmediğim bitleri vs... her şeyi görüyorum. Gözüme kötü görünenleri size göstermiyorum Zaten eşim de fotoğraflara bakınca gördüğünün bizim bahçemiz olduğuna inanamıyor. Tabii bunun sebebi de bahçeye benim gözümle bakmadığındandır

Ah siz Dumanı bir de yakından görseniz, kucağınıza alsanız... Çok kedi gördüm ama bu kadar yumuşak tüylü ve mizaçlı bir kedi hiç görmedim. Evimizin kızı

Eski 09-05-2009, 20:27   #163
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2008
Galeri: 17
Sayın Limon, yeni fotoğraflarınızda benim özellikle beklediğim bir konu var... Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa, sizin aynı yerde - **** saksıda- farklı tür çiçekleri biraraya dikme deneyimleriniz vardı... Malum biz balkonu ile yetinmek zorunda kalanlar, yerden tasarruf etmek için bu yöntemi düşünür olduk. Tecrübelerinizi sabırsızlık içinde bekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler... Bahçenizin ve gönlünüzün baharı çooook uzun sürsün...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 22:58   #164
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Daha dün kapının iki tarafına bu uygulamayı yaptım. Bir saksıya Gün Güzeli, Pembe Aslan Ağzı, Pembe Cam güzeli, diğerine mini boy sazlardan, turunculu sarılı Aslanağzı, turuncu Yıldız Çiçeği ile aranjman hazırladım. Aslan ağızlarını bir gün önce alıp pek ilgilenmemiştim hemen pörsümeye başlamışlardı. Bugün baktım hepsi kendine gelmiş, ama uygulamanın fotoğrafını çekmek için bir hafta kadar bekliyorum. Diktiklerim biraz kendilerine gelip, yerlerini doldursunlar istiyorum.

Ayrıca bahçede hazırladığım köşeler var. Yüksekten alçağa bahçe aranjmanları.

İki de Orman Gülü alıp diktim ki çiçeklerinin güzelliğini anlatamam. Sanki devasa yapma çiçek gibiler. Bir kaç eksikler var onları da tamamlayıp bu köşelerin fotoğraflarını da paylaşacağım.

Düzenleyen limon : 10-05-2009 saat 18:09
Eski 09-05-2009, 23:01   #165
Ağaç Dostu

Nejla K.'s Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2008
Galeri: 17
Sizin yazdıklarınızı hayal edince bile içim açıldı. Sabırsızlıkla fotoğrafları bekleyeceğim... Sevgiyle kalın...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2009, 08:28   #166
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Orman gülü harika bir çiçek, sevgili Limon, koçtaş ta gördüğümde gözlerime inanamadım, böyle bir güzellik olamaz, çok pahalı olduğu için almadım.
Siz güle güle büyütün orman güllerinizi, eminim her gün başına gidip seyrediyorsunuzdur bu güzelliği.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2009, 11:23   #167
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
http://www.agaclar.net/forum/showthr...light=istanbul
Bahçeni bu bölümde anlatacağım.

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 19:20   #168
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 81
Merhaba

Orman gülünü sevdiğinizi , yazdıklarınızdan biliyorum.Böyle bir köşe yapmaya ne dersiniz?

Düzenleyen Hülya : 06-07-2011 saat 22:00
Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 19:51   #169
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

Bu köşede güzel değilmi?

Düzenleyen Hülya : 06-07-2011 saat 22:05
Eski 11-05-2009, 19:59   #170
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Çok güzeller farezya.

Ben şimdilik iki adet alıp diktim. Biraz zor bitkiymiş, bir sene ikisine gözüm gibi bakıp gelecek seneki durumlarına göre çeşitlerini artırmayı düşünüyorum. İkisinin arka tarafına Ortanca dikmeyi planlıyorum. Orman güllerinin çiçekleri geçince Ortancalar çiçekte olurlar diye düşündüm.

Eski 13-05-2009, 12:36   #171
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

clematis

merhaba sayın Limon
Daha önceki mesajlarınızda Clematislerin fiatını sormuştunuz.Şu an Belçikadayım.Çiçek pazarlarında bakınıyorum.Şubat ayındaki gibi güzel bitkiler göremedim.Güler hanımın deyimiyle ,kılkuyruk clematisler var.6,9 euro arasında fiyatları.İyi günler diliyorum.

Eklenen Resimler

Eski 15-05-2009, 13:19   #172
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Sağolun Farezya. Burasıyla hemen hemen aynıymış fiyatlar. Bir çok Clematisim oldu, şimdi elimdekileri çoğaltma çalışmalarına başlayacağım.

Bahçemden genel görüntü fotoğrafları için Yaseminlerin ve Ortancaların çiçeklenmesini, Nilüferlerin ve soğanlıların açmasını bekliyorum. O zamana kadar yakın plan bitki fotoğraflarını çekiyorum.
Mutfağın önünde hazırladığım bölümü ikiye ayırdım. Hiç güneş almayan kısma 2 adet Orman Gülü diktim, onların ön tarafına beyaz Cam Güzelleri diktim. Orman gülleri aldığımda tomurcuktu şimdi tam açmış haldeler, çiçeklerin güzelliği inanılmaz, Orkide çiçeği gibiler...
Dikeli 3-4 gün olmasına rağmen tepelerinden yeni sürgün vermeye başladılar, sanırım hallerinden memnun olduklarını düşünebilirim. Cam güzelleri de 4 günde oldukça boylanıp serpildiler.
Name:  010.jpg
Views: 4449
Size:  52.6 KB
Name:  012.jpg
Views: 5750
Size:  67.5 KB

Orman Güllerinin karşı köşesine daha alçak bitkilerden aranjman hazırladım. Burada tamamı görünmüyor, devamında Lavantalar ve değişik bitkiler var. Lavantalar açınca ve taşları istediğim şekilde hazırlayınca genel fotoğraf çekeceğim.
Name:  015.jpg
Views: 5159
Size:  54.7 KB

Papatyalar...
Name:  020.jpg
Views: 3545
Size:  50.6 KB

KOkusunu sevmediğimden şimdiye kadar bahçemde hiç yer ayırmadığım Kadife Çiçekleriyle bu sene barış imzalamaya karar verdim. En dertsiz çiçeklerden...
Name:  022.jpg
Views: 4204
Size:  53.5 KB

Eski 15-05-2009, 13:23   #173
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Komşumun hediyesi Vangelya "Gelin Tacı"
Name:  018.jpg
Views: 5304
Size:  36.2 KB

Çiçekçide gördüğüm an vurulduğum bitki, hikayesini yazmıştım. "Sarı Güzel 1" ,
Name:  004.jpg
Views: 2968
Size:  33.0 KBName:  005.jpg
Views: 2549
Size:  61.6 KB

"Sarı Güzel 2" Çiçeklerini çok sevdim.
Name:  007.jpg
Views: 2619
Size:  56.2 KB

Name:  008.jpg
Views: 4909
Size:  49.6 KB

Sarkan çiçekleri, sedirin arkasına yerleştireceğim. Yapacak çook işim var. Hem iş, hem bahçe işleri, hem evin işleri çok zorlasa da "Elimden geleni budur"

efeege beğendi.
Eski 15-05-2009, 13:34   #174
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Çok stresli bir iş anında mesajınız geldi, hemen açtım.
Vallahi ilaç gibi geldi. Bahçeniz harika, bunu yaratan siz harikasınız.

215 nolu mesajda, pembe orman gülünün arkasındaki ve 2.fotoğraftaki koyu pembe de orman gülü değilmi ?

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 13:37   #175
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Clematislerim de açmaya başladılar, fotoğrafları "Clematis" başlığına ekledim.
Name:  003.jpg
Views: 2358
Size:  39.7 KB

efeege beğendi.
Eski 15-05-2009, 13:40   #176
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Sağolun Vildan Hanım. İlk fotoğrafta arkada görünen, ikinci fotoğraftaki çiçek. O da Orman Gülü. Bir üçüncüyü de alıp, Bauhause da arabada gezdirip, tam kasaya varacağım sırada gittim geri bıraktım. Kırçıllı yapraklı, mor çiçekliydi. Bıraktığım için halen çok pişmanım. Bu ikisinin arkasında tam bir bitkilik yer kaldı. Oraya da Ortanca dikmeye karar verdim, Orman Güllerinin çiçekleri geçtiğinde Ortanca çiçeklenir diye düşündüm. İkisi de gölge seviyor, ikisi de bol su seviyor.

Eski 15-05-2009, 13:45   #177
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
"Sarı güzelin" latince ismini biliyormusunuz?

Bauhausa da gelmiş aynısından, kışa dayanıklımıdır, değilmidir,neyin nesidir öğrenemedim ?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 13:47   #178
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Askılı saksıda ki görünüşüne bayıldım.Gölgeyi mi güneşi mi tercih ediyor ?

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 13:50   #179
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Ah, şimdi bunların yanında, Karadeniz'den bir kök sarı komar olacaktı

Eklenen Resimler

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 14:10   #180
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Denizakvaryumu, aynı mücadeleyi ben de verdim ama nafile 10 TL ye aldım ben Bauhause da kaçaydı? "Bu bitkinin adı nedir" de soracağım şimdi.

Nurcan Hanım, çiçeğin adını bile bilmeyenlerin gölge, güneş tercihini verebileceğini sanmıyorum ama aldığım gün saksısını değiştirip, gölge yerde tutuyorum. Sera ortamında yetişen bitkileri tam güneşe alınca yaprakları su gibi olduğundan yanmalar oluyor, yapraklarını bozup yeni yapraklar çıkarıncaya kadar beklemek gerekiyor. Bu yüzden sera ortamında yetişen bitkileri aldığımda genelde gölgede bekletirim. Bu çiçeğin yapısına bakınca da öyle tam güneşi seveceğini düşünmüyorum. Yaprakları begonya gibi sulu ve gevrek. Şu anki hallerinden pek memnunlar. İki-Üç haftadır bendeler.

Vildan Hanım, keşke bulabilsek, hele kokulusu olsa...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025