View Single Post
Eski 07-05-2009, 18:37   #159
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Bugün yeni bitkiler aldım. Çok komik te bir olay oldu. Tarabya'daki çiçekçileri gezerken aşağıya doğru saksının dört bir tarafından yarım metreden fazla sarkan, küçük sarı çiçekler açan bir bitki görünce bayıldım tabii, adını sordum satıcı " Sarı Güzel" dedi. "Latincesi nedir" dedim, " Yok Latince matince Sarı Güzel işte" dedi. "Tamam" dedim, en çok sarkan ve gür olanını aldım.

Sonra yukardaki sıra sıra dizili çiçekçilere uğradım, Cam Güzeli, Begonya, Yıldız vs.. almak için. Mevsimliklerden çok değişik renkte çiçekler açmış sarkan bitkiler ilgimi çekti. İçlerinde bir tanesi vardı ki dalları kırmızıya çalan, sarı çiçekler açan şahane bir şey. "Adı nedir bunun?" diye sordum tabii. Bayan " Hatırlayamıyorum, içeriye gidip sorayım" dedi. Geldi ve dedi ki; "Adı Sarıgüzel'miş" "Hadi canıım, her sarı açan çiçeğin adı Sarı Güzel mi?" "Daha demin aldım Sarı güzel den, bunla lakası yok" Epeyce gülüştük, çiçeğin adını halen bilemesem de fotoğrafını çekip burada sorunca arkadaşlarımın yardımıyla bulacağımdan eminim.

Bugün çok yorulduğumdan dikim işleri yarına kaldı.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön