agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni14Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2015, 06:40   #61
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz Mesajı Göster
Bitkiniz, yer değişikliği ve yolculuk stresini yaşıyor olabilir. Yolculuğu esnasında yaprakları hırpalanmış. İşaretlerden birisi bu hırpalanmanın eseri. Diğerleri ise, bir zararlının yaptığı tahribat. Eğer yapraklarında bu tür yenikler devam ediyorsa, tavsiye ettikleri ilaç uygun olabilir. Eğer, başka yapraklarda bu tür tahribat artık yoksa, ilaç kullanmanıza gerek yok. Çünkü bu yenikler, geldiği yerde bulunan bir zararlının eseri de olabilir.

Bitki stresini atmış ise, şimdilerde yeni yaprak vermeye başlamış olması gerekir. Zararlı açısından, yeni yaprakları özellikle izleyin.

Bulabilirseniz, çiftlik gübresi ile gübreleyin. Bulamazsanız, fosfor ve mikro element içerikli bir gübre verebilirsiniz. Sulamada ve gübrelemede aşırıya kaçmayın.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
ben cevap alamayınca forumdan hatasonu ziraat e gidip fotoğrafları gösterdim.
onlarda bana "tekvando 5 ec" adında bir ilaç verip
bir litre suya 1 çay kaşığı atıp ilaçlamamı önerdi bende yaptım.

Sayın
Selçuk Boz, terasta yaptığımız yer değişikliği de bitki için yer değişikliği sayılır mı. Örneğin şu an kumkuat ım ilaçladığım için terasda diğer bitkilerden biraz daha uzak bir köşeye koydum. ? Yani yerini değiştirdim.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2015, 10:36   #62
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahanda Mesajı Göster
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
ben cevap alamayınca forumdan hatasonu ziraat e gidip fotoğrafları gösterdim.
onlarda bana "tekvando 5 ec" adında bir ilaç verip
bir litre suya 1 çay kaşığı atıp ilaçlamamı önerdi bende yaptım.

Sayın
Selçuk Boz, terasta yaptığımız yer değişikliği de bitki için yer değişikliği sayılır mı. Örneğin şu an kumkuat ım ilaçladığım için terasda diğer bitkilerden biraz daha uzak bir köşeye koydum. ? Yani yerini değiştirdim.
Aşırı ışık ve ısı değişikliği olmadığı sürece, terastaki yer değişikliğinin herhangi bir zararı olmaz.

Yapraklardaki zararların, bitki sizdeyken oluştuğunu sanmıyorum. Muhtemelen daha eski (geçen sezondan kalma) izler. İki nedeni olabilir diye düşünüyorum.

1. Galeri güvesi: Geçen sezon aktif olmuş ve yapraklardaki zarar gören ve kuruyan yerler kışın dökülmüş olabilir. Eğer zararlı bu güve ise, verdiğiniz ilacın hiç bir etkisi olmaz. Bu zararlıya özgü, sistemik bir ilaç kullanmalısınız. Bu zararlı daha çok genç sürgünlerde görülür. Detaylı bilgiye, forumdaki http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/5277.htm sayfasından ulaşabilirsiniz.

2. Başka tür bitkilerle de beslenen bir güvenin larvası: Bu ihtimalde de zarar muhtemelen geçen dönem olmuş olabilir. Aldığınız ilaç, bu tür zararlılarda etkili olur.

Eğer bitkinizde yeni zarar yoksa, ilaç kullanmakta acele etmeyin, en azından aşırı kullanmayın derim. Zira, şu an bitkinizin sürgün verme zamanı ve kullandığınız ilaç, sürgünleri yakabilir. Bitkiniz şu an için sağlıklı görünüyor. Mikro elementli bir gübre ile aşırıya kaçmadan gübrelemeniz yeterli.

Selçuk Boz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2015, 10:53   #63
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Aşırı ışık ve ısı değişikliği olmadığı sürece, terastaki yer değişikliğinin herhangi bir zararı olmaz.

Yapraklardaki zararların, bitki sizdeyken oluştuğunu sanmıyorum. Muhtemelen daha eski (geçen sezondan kalma) izler. İki nedeni olabilir diye düşünüyorum.

1. Galeri güvesi: Geçen sezon aktif olmuş ve yapraklardaki zarar gören ve kuruyan yerler kışın dökülmüş olabilir. Eğer zararlı bu güve ise, verdiğiniz ilacın hiç bir etkisi olmaz. Bu zararlıya özgü, sistemik bir ilaç kullanmalısınız. Bu zararlı daha çok genç sürgünlerde görülür. Detaylı bilgiye, forumdaki http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/5277.htm sayfasından ulaşabilirsiniz.

2. Başka tür bitkilerle de beslenen bir güvenin larvası: Bu ihtimalde de zarar muhtemelen geçen dönem olmuş olabilir. Aldığınız ilaç, bu tür zararlılarda etkili olur.

Eğer bitkinizde yeni zarar yoksa, ilaç kullanmakta acele etmeyin, en azından aşırı kullanmayın derim. Zira, şu an bitkinizin sürgün verme zamanı ve kullandığınız ilaç, sürgünleri yakabilir. Bitkiniz şu an için sağlıklı görünüyor. Mikro elementli bir gübre ile aşırıya kaçmadan gübrelemeniz yeterli.
teşekkür ederim..
yazınız benim için çok aydınlatıcı oldu.
açıkçası endişe duymuştum.
umarım sorunsuz olarak atlatabilirim bu dönemi.

gübreleme işlemine de en yakın zamanda başlıyorum.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2015, 23:27   #64
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-07-2015
merhaba
Bahçeme 6-7 tane kamkat diktim.Yerleri farklı farklı. Bunlardan 2 tanesi kurudu derken diplerinden tekrar filiz verdiğini gördüm. Kuru dalları kestim fakat dipten çıkan filizler daha farklı ve dikenli. Aceba bunlar aşı gözün altında kalan yabani kısım mı ? Yeşeren yeni filizlere tekrar aşı yapabilirmiyiz ?

scorpi10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2015, 23:54   #65
Yeni Üye

durumları böyle

Eklenen Resimler

Eski 14-07-2015, 01:42   #66
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-06-2015
yeni çiçekli kamkatım yaprakları dökülmeye başladı neden acaba yardımcı olurmusunuz.geldiginden beri aynı yerde

Eklenen Resimler

hasan_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2015, 13:02   #67
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_26 Mesajı Göster
yeni çiçekli kamkatım yaprakları dökülmeye başladı neden acaba yardımcı olurmusunuz.geldiginden beri aynı yerde
ne zaman geldi mesela ? yeni ise yerine alışana kadar yapabiliyor ... **** iklim koşulları .. rüzgar güneş v.s alışması gerekebiliyor ...birde çiçek tutturucu diye birşey varmış onlarıda deneyebilirsiniz..... ziraat ilaçları satılan yerlerde ..

Eski 07-08-2015, 11:37   #68
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-12-2012
******.. Benim kumkuatimdada serbetlenme var.. Bunun sebebi nedir acaba? Yapraklarının üzerinde de ufak ufak kızılımsı noktacıklar var.. Budamam gerekli mi acaba? Ya da saksı değişimi fln mi yapmam lazım.. Tesekkurler..

ozturker1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 18:43   #69
Ağaçsever

ibogel's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozturker1907 Mesajı Göster
******.. Benim kumkuatimdada serbetlenme var.. Bunun sebebi nedir acaba? Yapraklarının üzerinde de ufak ufak kızılımsı noktacıklar var.. Budamam gerekli mi acaba? Ya da saksı değişimi fln mi yapmam lazım.. Tesekkurler..
Bence ilk önce resim ekleyin öyle yorum yapalım.Şerbetlenme daha çok zararlı böcek habercisidir.Budama değil uygun bir ilaçla ilaçlamanız.Bence ağacınızın fotosunu yükleyin daha sağlıklı yoru alırsınız...

ibogel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 20:20   #70
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2015
Bunlar acaba sorun mu ?

Öncelikle iyi akşamlar kamkatım hediye geldi ve 3 aydır aynı yerinde herhangi bir değişiklik yapmadım ve bu akşam yapraklarında sanki koparılmış gibi bir görüntü var 1-2-3- resimde mevcut 4-ve 5 ci resimlerim kamkat'ın genel görüntüsü acaba bir sorun mu var

Eklenen Resimler

recrec_0342 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 20:34   #71
Ağaçsever

ibogel's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Aslında o yaprak yırtıkları benim kamkatımda da var.Ben aşırı güneş almasına bağlamıştım.Bir de turunçgiller için toprak saksı önerilmiyor...Yanılmıyorsam saksınız toprak saksı.İlk mesajınızda ağacınızda şerbetlenme var demişsiniz ama ben fotolarda şerbetlenme göremedim.Ama yapış yapışsa yapraklarınız zararlı olasılığı yüksek.Onu da ilaçlamanız gerekiyor.Aslında ayda bir ağaçlarımızı ilaçlamamız lazım.Biz böcekler ağacı sarınca vay ne yapacağız diyoruz.Ben de yeni aldım bir ilaç.Karıncalar ve yaprak bitleri sardı benim limonları...

ibogel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 20:47   #72
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibogel Mesajı Göster
Aslında o yaprak yırtıkları benim kamkatımda da var.Ben aşırı güneş almasına bağlamıştım.Bir de turunçgiller için toprak saksı önerilmiyor...Yanılmıyorsam saksınız toprak saksı.İlk mesajınızda ağacınızda şerbetlenme var demişsiniz ama ben fotolarda şerbetlenme göremedim.Ama yapış yapışsa yapraklarınız zararlı olasılığı yüksek.Onu da ilaçlamanız gerekiyor.Aslında ayda bir ağaçlarımızı ilaçlamamız lazım.Biz böcekler ağacı sarınca vay ne yapacağız diyoruz.Ben de yeni aldım bir ilaç.Karıncalar ve yaprak bitleri sardı benim limonları...
benim ağaç güneşe direk maruz kalmıyor üst balkon sayesinde bende öne almıştım tüm çiçekleri döküldü hemen çektim yaprakları neden bu şekilde oldu anlamadım. bu arada evet yanılmıyorsunuz saksım toprak ve bilmiyordum ?? ağaçta şerbetlenme var demedim ben ilk defa yazmıştım ama olsun olursa aklımda kalsın ancak sizin dediğiniz gibi karıncalar toprakta dolaşıyor????

recrec_0342 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2015, 09:12   #73
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-08-2015
Merhabalar ben kumkatımı yaz başında balkona çıkarmıştım ve bütün yaprakları kurudu döküldü daha sonra içeri aldım bir dalı kaldı onuda şimdi böcekler sardı yardımcı olur musunuz hem böceklerden nasıl kurtulurum hemde nasıl canlandırırım yeniden. Teşekkür ederim şimdiden.

Eklenen Resimler

humayun88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2015, 13:59   #74
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-08-2015
Yardımcı olacak kimse yok mu acaba atmak istemiyorum kumkatımı

humayun88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2015, 14:27   #75
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-12-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi scorpi10 Mesajı Göster
durumları böyle
evet 3 yaprak adındaki anacı çıkmış alttan baharda göz aşısı yapabilirsiniz .. eski kurumuş dalı yeni sürgünün yanından kesin ..

onurr94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2015, 15:19   #76
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi humayun88 Mesajı Göster
Merhabalar ben kumkatımı yaz başında balkona çıkarmıştım ve bütün yaprakları kurudu döküldü daha sonra içeri aldım bir dalı kaldı onuda şimdi böcekler sardı yardımcı olur musunuz hem böceklerden nasıl kurtulurum hemde nasıl canlandırırım yeniden. Teşekkür ederim şimdiden.
benim kamkat da böyleydi fidancıya götürdüm hastalanmış bakım yapıcam dedi. 15 gün kalıcak orada.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2015, 10:02   #77
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-12-2013
hangi hastalık

Selamlar, her ne kadar şuanki durum fena değilse de bazı meyve ve yapraklarda aşağıdaki resimde görünen bir durum vardı. Bu ne olabilir ve çaresini nasıl bulurum? Teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

nefes1971 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2016, 19:30   #78
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-04-2014
kumkuatımı kaybetmek istemyorum :(

Merhaba sevgili arkadaşlar. Kapalı balkonumda zeytin,limon ve kumkuat ağacı bakıyorum Fakat kumkuat ağacım yapraklarını ve üzerinde bulunan yaklaşık 30 tane meyvesini döktü ve dalları uç kısımlarından aşşağıya doğru kararmaya başladı.Kararan bazı dalları budadım ama kararma diğer dallarda oluşmaya başladı ve halen devam ediyor.Çok sevdiğim bu ağacımı kaybetmek istemiyorum.Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.Name:  2016-01-19-1694.jpg
Views: 6108
Size:  47.7 KB

Name:  2016-01-19-1697.jpg
Views: 6090
Size:  48.8 KB

Name:  2016-01-19-1699.jpg
Views: 6137
Size:  41.0 KB

Name:  2016-01-19-1700.jpg
Views: 6113
Size:  44.1 KB

Name:  2016-01-19-1701.jpg
Views: 6124
Size:  47.0 KB

raqun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 01:46   #79
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
kamkatlarınızı iç mekana almayın, onlar dış mekan bitkisidir.
direk güneş ışınlarına maruz bırakmayın. saksı içine demir tozu ya da paslı çivi sokun.
bitki üzerinde ki canlılara arap sabunu fısfıslayın, 5-10 dakika sonra durulama yapın. arada bir yapraklara temiz su püskürtün, çiçek açmadan önce haziran başları mutlaka vitamin verin akabinde çiçeklenmenin çok yoğun olduğunu göreceksiniz.
son olarak ta ilk bahar başlarında üstten alabildiğinizce toprağı bahçe toprağı ile değiştirin... bunlardan sonra isteseniz de öldüremessiniz.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2016, 13:51   #80
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-06-2015
sa arkadaşlar kamkatlarıma kabuklu bit bulaştıgını gördüm nasıl mucadele edebilirim falçata ile tektek temizledim ama hergünde kontrol ediyorum nasıl kurtulurum tam olarak böcek ilacı yapmadan dogal yollarla falan

hasan_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 10:18   #81
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2016
Kamkatım büyümüyor

3yıldır kamkatım bende ilk aldıgimda üzerinde tam 62 tane meyvesi vardı.
3yıldır ne meyve veriyor ne de büyüyor. En son geçen yıl toprak değişimi yaptım.
Saksı boyutu değişmedi, aşı yeri toprağin altında kaldi (yaklaşık bir parmak)gecen hafta üzerine cok az toprak takviyesi yaptim cünkü kökler üste cok yakındı. Uç kurumasıda hep oluyor. Ne yapmalıyım?

Düzenleyen mmmura : 12-04-2016 saat 15:45 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz.
mmmura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 22:15   #82
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmmura Mesajı Göster
3yıldır kamkatım bende ilk aldıgimda üzerinde tam 62 tane meyvesi vardı.
3yıldır ne meyve veriyor ne de büyüyor. En son geçen yıl toprak değişimi yaptım.
Saksı boyutu değişmedi, aşı yeri toprağin altında kaldi (yaklaşık bir parmak)gecen hafta üzerine cok az toprak takviyesi yaptim cünkü kökler üste cok yakındı. Uç kurumasıda hep oluyor. Ne yapmalıyım?
Yapraklarının açık renkliliği ve damarlarlarının belirginliği, bitkinizde mineral eksikliği olabileceği izlenimi uyandırdı bende. Mikro element içerikli gübre kullanmanızda yarar var.

Anaç olarak üç yapraklı kullanılmışsa, kazık kökten ziyade bol saçak kök yapar. Aşı yerini mutlaka toprak üstüne çıkarmanız gerekir. Bu tür anaçların toprakları asidik olmalıdır. Alkalin toprakları sevmezler. Yaprakların durumu ve uç kuruması bundan dolayı da olabilir.

Selçuk Boz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2016, 09:22   #83
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2016
Alıntı:
Yapraklarının açık renkliliği ve damarlarlarının belirginliği, bitkinizde mineral eksikliği olabileceği izlenimi uyandırdı bende. Mikro element içerikli gübre kullanmanızda yarar var.

Anaç olarak üç yapraklı kullanılmışsa, kazık kökten ziyade bol saçak kök yapar. Aşı yerini mutlaka toprak üstüne çıkarmanız gerekir. Bu tür anaçların toprakları asidik olmalıdır. Alkalin toprakları sevmezler. Yaprakların durumu ve uç kuruması bundan dolayı da olabilir.
Selçuk Bey cevabınız için teşekkürler. Kökler dediğiniz gibi saçak köklü. Toprak olarak çoğunlukta torf kullandım ve bahce toprağı kullanmıştım. Full bahçe toprağına mı ekmeliyim? Gübre olarak organik toz kompost gübre yanmış dogal çiftlik gübresi var olur mu?

mmmura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 14:24   #84
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2017
kamkat

iyi günler bir hafta önce kamkat aldık son 2 günde yaprakalrı dökülüverdi ne yapabilirim

Eklenen Resimler

selin dikinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2017, 12:55   #85
Moderatör

Giriş Tarihi: 08-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selin dikinci Mesajı Göster
iyi günler bir hafta önce kamkat aldık son 2 günde yaprakalrı dökülüverdi ne yapabilirim
İç mekan bitkisi olmadığından - ısı ve ışık uygun gelmiyordur - yapraklarını dökmüş olabilir. Dışarıda tutmalısınız.

Dökülen yapraklar yanık gibi ancak, fidanınızın üzerindekilerde yok sanırım. Yakın çekim olursa daldaki yapraklarda da sorun olup olmadığı görülebilir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2017, 18:01   #86
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-07-2015
Toprağın asşt değerini yükseltmek için çam ormanında ağacın dibindeki yaprak ve ağaç kabuğu döküntülerinden biraz saksıya koyun.demir ihtiyacı için 2-3 ad.küçük çivi atın saksıya yanmış keçi gübresi bulursanız ne ala.**** güvercin pisliğini 1 hafta suda bekletin sulama suyuna beklettiğiniz suyu süzerek ekleyin çiçekler coşuyor.direk güvercin gübresi vermek kurutabilir

izmir buca dan bir arı meraklısı

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2017, 08:13   #87
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2016
arkadaslar en etkili ilaç sıvı arap sabunu

ben söyle bir tarif buldum.

1 Lt Suya 2 yemek kaşıgı sıvı arap sabunu 1 yemek kasıgı sıvı yag. 1 diş sarımsak (eziyoruz)

fısfıs ile 3 günde bir 4 kere sıkıyorsunuz.

kamil35 beğendi.
eroglu67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2017, 11:55   #88
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-05-2017
Azotlu gübre verirseniz çabuk toparlıyor

canbazoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2017, 12:01   #89
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-05-2017
Yapraklarda bu şekilde bozulmalar var

hangi ilaç veya gübre kullanmalıyım

nail ercan beğendi.
canbazoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2017, 10:04   #90
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-11-2017
Sn..velveteen...Bi oneride bulunmak istiyorum... bu sadece oneri..olan olmus bitmis agac zaten gitmis 50,,,1000 tlye yeniden alinabilecek birsey... su agacin kokunu taman topraktan temizle tamame iskinin sebeke suyu gibi bir suyla sonra kokteki sanirim curumeyle karsilasacaksin o curuk kokleri de makasla ayikla birazci bir saat gibi bir sure gunese te kurusu bocek varsa onlar koku ilacsiz terketsi ...hava tuta biliyorsan havayla da temizliye bilirsin saglam kokleri torfla besle yeni kullanilmamis bir torfla gunluk onu nemlendirmeye calis siya bogma .. bu sanirim kuruluşu. ..dilerim ise yarar... topraga fazla( torfu) da mumkun oldugunca bosanan kokleri sarana dek sallayarak favali alan kamadiktan emin olmaya calis vedafazlasini kullanma ki nemlendirmeler ise yarasin...

nail ercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025