View Single Post
Eski 11-05-2015, 10:53   #63
ahanda
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz Mesajı Göster
Aşırı ışık ve ısı değişikliği olmadığı sürece, terastaki yer değişikliğinin herhangi bir zararı olmaz.

Yapraklardaki zararların, bitki sizdeyken oluştuğunu sanmıyorum. Muhtemelen daha eski (geçen sezondan kalma) izler. İki nedeni olabilir diye düşünüyorum.

1. Galeri güvesi: Geçen sezon aktif olmuş ve yapraklardaki zarar gören ve kuruyan yerler kışın dökülmüş olabilir. Eğer zararlı bu güve ise, verdiğiniz ilacın hiç bir etkisi olmaz. Bu zararlıya özgü, sistemik bir ilaç kullanmalısınız. Bu zararlı daha çok genç sürgünlerde görülür. Detaylı bilgiye, forumdaki http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/5277.htm sayfasından ulaşabilirsiniz.

2. Başka tür bitkilerle de beslenen bir güvenin larvası: Bu ihtimalde de zarar muhtemelen geçen dönem olmuş olabilir. Aldığınız ilaç, bu tür zararlılarda etkili olur.

Eğer bitkinizde yeni zarar yoksa, ilaç kullanmakta acele etmeyin, en azından aşırı kullanmayın derim. Zira, şu an bitkinizin sürgün verme zamanı ve kullandığınız ilaç, sürgünleri yakabilir. Bitkiniz şu an için sağlıklı görünüyor. Mikro elementli bir gübre ile aşırıya kaçmadan gübrelemeniz yeterli.
teşekkür ederim..
yazınız benim için çok aydınlatıcı oldu.
açıkçası endişe duymuştum.
umarım sorunsuz olarak atlatabilirim bu dönemi.

gübreleme işlemine de en yakın zamanda başlıyorum.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön