![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
Bitki stresini atmış ise, şimdilerde yeni yaprak vermeye başlamış olması gerekir. Zararlı açısından, yeni yaprakları özellikle izleyin. Bulabilirseniz, çiftlik gübresi ile gübreleyin. Bulamazsanız, fosfor ve mikro element içerikli bir gübre verebilirsiniz. Sulamada ve gübrelemede aşırıya kaçmayın. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Alıntı:
ben cevap alamayınca forumdan hatasonu ziraat e gidip fotoğrafları gösterdim. onlarda bana "tekvando 5 ec" adında bir ilaç verip bir litre suya 1 çay kaşığı atıp ilaçlamamı önerdi bende yaptım. Sayın Selçuk Boz, terasta yaptığımız yer değişikliği de bitki için yer değişikliği sayılır mı. Örneğin şu an kumkuat ım ilaçladığım için terasda diğer bitkilerden biraz daha uzak bir köşeye koydum. ? Yani yerini değiştirdim. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
Yapraklardaki zararların, bitki sizdeyken oluştuğunu sanmıyorum. Muhtemelen daha eski (geçen sezondan kalma) izler. İki nedeni olabilir diye düşünüyorum. 1. Galeri güvesi: Geçen sezon aktif olmuş ve yapraklardaki zarar gören ve kuruyan yerler kışın dökülmüş olabilir. Eğer zararlı bu güve ise, verdiğiniz ilacın hiç bir etkisi olmaz. Bu zararlıya özgü, sistemik bir ilaç kullanmalısınız. Bu zararlı daha çok genç sürgünlerde görülür. Detaylı bilgiye, forumdaki http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/5277.htm sayfasından ulaşabilirsiniz. 2. Başka tür bitkilerle de beslenen bir güvenin larvası: Bu ihtimalde de zarar muhtemelen geçen dönem olmuş olabilir. Aldığınız ilaç, bu tür zararlılarda etkili olur. Eğer bitkinizde yeni zarar yoksa, ilaç kullanmakta acele etmeyin, en azından aşırı kullanmayın derim. Zira, şu an bitkinizin sürgün verme zamanı ve kullandığınız ilaç, sürgünleri yakabilir. Bitkiniz şu an için sağlıklı görünüyor. Mikro elementli bir gübre ile aşırıya kaçmadan gübrelemeniz yeterli. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Alıntı:
yazınız benim için çok aydınlatıcı oldu. açıkçası endişe duymuştum. umarım sorunsuz olarak atlatabilirim bu dönemi. gübreleme işlemine de en yakın zamanda başlıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2015
|
merhaba Bahçeme 6-7 tane kamkat diktim.Yerleri farklı farklı. Bunlardan 2 tanesi kurudu derken diplerinden tekrar filiz verdiğini gördüm. Kuru dalları kestim fakat dipten çıkan filizler daha farklı ve dikenli. Aceba bunlar aşı gözün altında kalan yabani kısım mı ? Yeşeren yeni filizlere tekrar aşı yapabilirmiyiz ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2018
|
Tüm önerileri uygulamama rağmen çözüm olmuyor
Merhabalar, Balkonumda kumkuat limon ve mandalina fidanlarım var. En son mandalina fidanımı aldıktan sonra tüm fidanlarımın keyfi kaçtı. Balkonum küçük olduğu için fidanlar birbirine son derece yakın duruyor. Bu bana mandalinadaki bir zararlının diğerlerine geçtiğini düşündürdü. Sorunu bir ziraii ilaç satıcısına anlattığımda besin eksikliğinden kaynaklı olabileceğini potasyum ağırlıklı bir miks hazırladı. Bu miksi uyguladım fakat bir faydası olmadı. Sonrasında yaprakların özellikle alt kısımlarında küçük beyaz renkli bazı yerlerde tekli bazı yerlerde öbek şeklinde bir araya geldiğinde üzerleri reçinemsi bir yapı ile kaplı gibi duran bir zararlı gözlemledim. Bir gün arap sabunlu su bir gün ise duru su ile yaprakları ve dalları yıkayıp zararlıların gözle görülebilir olanlarını ortadan kaldırdım. Fakat bitkilerin sağlığı bir türlü yerine gelmedi. Aşağıda yaprak görselleri yer alıyor. Önerilerinizi rica ediyorum. (Not: Aynı yerde yer alan erik, melisa ve yaseminde bu durumdan etkilendi hatta onlar çok daha kötü durumda.) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2018
|
Sizinle aynı kaderi paylaşıyoruz. Cvp bulursanız paylaşırmısınız |
|