agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni542Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2011, 19:36   #361
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.acemi_caylak, #342 nolu mesajı okumadınız herhalde. Bakın orada bilmem kaçıncı kez, nasıl oluyor da bir litresi 580 gr gelen malı, biriniz 290 gr diğeriniz 315 gr deklare ettiniz diye soruluyor. Sönecek bir şey varsa zaten orada sönmedi mi? Müşterilerinizi ürün hakkında yalan beyan ile aldatmış olmadınız mı? İkide mum filan da demeyin, biliyorsunuz biraz tehlikeli bir laf.

Satıcı olarak müşteriden rakip(!) ürünün analiz değerlerini istiyorsunuz. Sanki öyle bir şeye hakkınız varmış gibi. Müşteri mi size para ödüyor, siz mi müşteriye? Müşteri mi bir şey satıyor, siz mi?

Bir tüketici olarak aldığım şeyleri sorgularım. Ya arkasında tatmin edici bir literatür vardır, yoksa soru sorarım, soru sorduğum kişilerin hangi ülkede olduğu da önemli değil. Maalesef yerli ürün değilse genelde doğru düzgün cevap gelir. Dolayısıyla diğer ürünler ile ilgili soru sordum ve yanıtını aldım. Öte yandan, müşterisi olduğum ürününüz ile ilgili sorduğum sorulara ya yalan beyan aldım ya da hiç cevap alamadım. Şimdi, yavuz hırsız misali müşteriye (bana) rakiplerinizin belgesini soruyorsunuz. Şimdi benim yerime olsaydınız, bir satıcı da aynı sizin gibi davransaydı tekrarlamaktan bıktığınız soruları büyük harflerle ve kırmızıyla yazardınız değil mi?

Bakın bir de #345 nolu mesajda bir ustalığınız ile ilgili bir iddiam var. İnsanların Bir Uzak Bahçeler Sitesi diye gördüğü sitenizde şirketinizle özdeşleşmiş bir yazıda, şimdi tü kaka dediğiniz USDA ARS bilim adamlarına, hiç söylemedikleri bir şey söyleterek manipülasyon yapmışsınız. Elbette, bu benim iddiam, tersini gösterir ve ARS uzmanlarının %50 si 2 mikrondan küçük olması yeterlidir gibi bir lafı nerede söylediklerini sizden merakla bekliyoruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 19:54   #362
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Buda bizim sedimentasyon testi. Hani bazılarının hacimleri fazla olduğu için dibe çökelme fazla olması gerekmiyor mu? Solüsyonlar %3 lük. Bardakların 4 saat sonraki hali. Çökelme 5 gün sürmemiş hayret!

3 Numara SunShader, 4 numara Meyvelitepe'nin önerdiği ürünlerden en iyilerden biri, ancak Sabry kaolin değil. Diğerleri incelediğimiz yaklaşık 10'un üzerindeki ürünlerden biri. Hani Meyvelitepe'ye uysun diye 6 tanesini aldık. Marka adı vermek, hukuki sorumluluk gerektirdiği için ürün adı vermiyorum.

Eklenti 230552
Bayağı zahmet çekmişsiniz. Süper bir deney olmuş. Her ne kadar neye göre %3'lük solusyonunu hazırladınız anlaşılmıyor. Benim deneyim, aslolan hacimdir diyordu. Yani sizin ürününüz ağır diye (ki size göre ağır da değil), eşit hacimde daha çok malzeme içermiyor, sadece okkalı çekiyoru gösteriyordu.

Siz de, yazmamışsınız ama ürünleri tartarak yaptınız galiba. O bardaklar 150 gr civarında su alır. Bu durumda her üründen 4,5 gr koymuş olmalısınız, doğru mu?

Bunun sonunda bardakların dibinde eşit miktarlarda çökelti görünüyor. Böylece hacim farkı, yani bir litre malzemenin ağırlığı önemli olmaksızın aynı gramaj aynı miktarda malzemedir diyerek benim iddiamı sizce çürütmüş oluyorsunuz. Bunun da sonucunda, ürününüzü aslında göründüğünden de iki misli daha pahalı satmıyor olduğunuzu ispatlamış oluyorsunuz, değil mi?

Yahu bu testi herkes yapabilir. Elinde hem sunguard hem sunshader olan kimse yok mu?

150ml su koyduğumuz bardaklara, hadi fark varsa iyi görünsün diye 15'er gram malzeme koyalım, iyice karıştırıp bırakalım. 1 saat sonra ve 2 saat sonra ne görüyoruz bakalım. Kendi adıma para verip aldığım için marka da belirtmekte bir mahzur görmem. Üstünde maliye damgası mal cinsi, fiyat ve tutar olan kağıt bana bu hakkı verir.

Bir de, elinde sunshader olanlar, ölçekli bir kabın önce darasını alalım, sonra hava boşluğu kalmadan 1 litre sunshader dolduralım ve tartalım, ne ölçeceğiz? 315 gr mı, 580 gr mı?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 20:18   #363
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Biraz heyecan katalım. En az 4 uygulamanın ne ile yapıldığını bilene, kendisinde olmayan 20 çeşit evladiyelik tohum göndereceğim.
Saat 21:30 itibarıyla sadece 1 numaralı yaprağa hangi ürünün uygulandığını bilene hem 20 çeşit tohum, hem de 2 güzel kitap armağan edeceğim. Herkes katılabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 21:45   #364
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Arkadaşlar konu kaolin olunca elbette bir kullanıcısı, doğal yetiştiricilikteki önemini ve yaygınlaşmasını teşfik eden bir üretici olarak başından beri yazışmaları ilgiyle izliyorum.

Aliağa da ki arkadaşlarla konu belli bir yere gelene kadar da katılmama, izleme kararı almıştık.

Öncelikle şunu itiraf etmeliyim ki sun shader bir vasileyle bir araya geldiğimizde üretiminin ülkemizde de uygun fiyatlara yapılıp yapılamayacağını konuşurken ‘’ Ensar bey bunu yaparsan sen yaparsın dediğimiz, birazda üretimi konusunda kendisini teşvik ettiğimiz, İlk ürünü ağaçlarımızda kontrollü olarak deneyelim sonrasında görünen, tavsiye edilen eksikliklerini zaman içinde tamamlarız dediğimiz bir ürün. Ticari boyut kazanmadan önce çıkan ilk ürünün üzerinde bir dizi çalışma yaptıklarını da biliyorum. Bundan sonraki detayları elbetteki kendilerindedir.

En kaliteli kaolinin en uygun fiyata temin edilmesi , bu konuda üretici firmaların sayısının artması ve rekabet ortamı, aynı zamanda gelişmeyide sağlayıp, tarımın lehine olacağını düşünüyorum.

Bir diğer konu, Ensar beyin benden teyit etmemi istediği ; kendisinin yaklaşık iki ay önce bir konuşmamızda 500. Mesajından sonra artık forumda yazmıyacağını belirtmesiydi. Bu konunun önemi ve sebebi elbetteki kendisindedir.

Ürünün site yararına ücretsiz dağıtımının yapılmasının teklif edilmesini ise iyi niyetli, talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.

Asıl konulara gelecek olursak; doğal/organik yetiştiricilikte kullanabileceğimiz bir çok gübre olmasına rağmen iş zararlılarla mücadeleye geldiğinde Kaolin (insect repellent-kaçırıcı) olarak açık ara öne çıkıyor. En azında şu an için fazla da bilinen bir alternatifi bulunmuyor. Güneş yanıklığına karşı önceden beri bilinen kullanımını bir kenara bırakacak olursak zararlılara karşı kullanımı hızla artmakta, gelecekte ulaşacağı pazar payının ise bir çoğumuzun tahmin bile edemiyeceği boyutlara ulaşacağını umuyorum. Bu pazar payı içinde bir çok uygunsuz ürünlerinde ortaya çıkacağı bir aşikar. Bu noktada sn Meyvelitepenin kaygılarına tamamen katılıyorum.

Sorgulanan herhangi bir Konuda önce o firma açıklasından ziyade bak önce ben açıkladım denmesi çok daha önemli.

Önem verdiğim bir diğer husus, bir vesileyle kaolini kullanmak isteyen, dolayısıyla da doğal üretime başlayacak olan üreticiye hayal kırıklığı yaşatmadan bu şansın çok iyi değerlendirilip, yola doğru evsaflı, standardı yakalamış ürünlerle devam edilmesi ve kullanıcının ürün seçiminde bilinçlendirilmesidir.

Kaolinin kullanımın gündemde olduğu şu günlerde şu an için onun üzerinde olduğu söylenen ve gelecekte ortaya çıkacak ürünlerin gerçek anlamda sorgulanması için önceki mesajlarda belirtilen, olması gereken özelliklerin tek tek incelenmesi oldukça önemli.

Rafinasyon ve kalsinasyon işlemini, neticesinde ortaya çıkan özelliklerin iyi bilinip, şüphe varsa tartışılması gerekir.


Düzenleyen Zeytinlibahçe : 04-07-2011 saat 10:13 Neden: ilave-düzeltme
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 21:58   #365
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958


Resim hemen uygulama sonrasını gösteriyordu. Sorumuz bu yapraktaki uygulamada ne kullanıldı?

Başlığın bir çok üye tarafından takip edildiğini biliyorum. Fakat hiç cevap gelmedi. Evet, kabul edelim ki soru da kolay değildi.

Uygulama sonrası resimler, iyi bir partikül film kaplamasında ölçü olabilir mi? Bu resimlere bakararak neyi anlayıp nasıl yorumlayabiliriz?

Oysa film kaplamaları için söylenebilir tek şey, doğru ürünü, doğru dozajda, doğru ve ölçekli bir yayıcı yapıştırıcı ile sis gibi uygula. Uygulama sonucu iyi bir film oluşup oluşmadığı en erken 3-4 gün sonra belli olur. O zaman da ağaçlardaki beyazlık değil, yapraklardaki durum önemlidir. Yakından kontrol edilmelidir. Zira iyi bir filmin kalınlığı 2-3 mikron seviyesindedir ve öyle çok fazla belirgin bir renk vermez. Filmin homojen olması ve sürekliliği önemlidir.

Görüldüğü gibi 6 farklı malzeme, aynı tarzda ve benzer dozlarda uygulandığında pek bir fark yok. Olması da beklenmez zaten. Sizleri bilmem, kaplama şekli bakımından en güzeli bir numaralı yapraktı.

Bir numaralı yaprakta uygulanan malzeme mısır nişastasıdır.

3 numaralı yaprakda çok güzel bir dağılım gördüğümü söylemiştim. Aynı soruyu üç nolu yaprak için tekrarlayayım. O yaprakta sizce hangi malzeme kullanılmıştır?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 22:03   #366
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.Zeytinlibahçe, yerinde mesajınız için teşekkür ederim. Aşağıdaki paragrafınız işin özünü belirtiyor.

Alıntı:
Önem verdiğim bir diğer husus, bir vesileyle kaolini kullanmak isteyen, dolayısıyla da doğal üretime başlayacak olan üreticiye hayal kırıklığı yaşatmadan bu şansın çok iyi değerlendirilip, yola doğru evsaflı, standardı yakalamış ürünlerle devam edilmesi ve kullanıcının ürün seçiminde bilinçlendirilmesidir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 22:06   #367
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 80
Pirinç unu mu

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 22:35   #368
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster


Resim hemen uygulama sonrasını gösteriyordu. Sorumuz bu yapraktaki uygulamada ne kullanıldı?

Başlığın bir çok üye tarafından takip edildiğini biliyorum. Fakat hiç cevap gelmedi. Evet, kabul edelim ki soru da kolay değildi.

Uygulama sonrası resimler, iyi bir partikül film kaplamasında ölçü olabilir mi? Bu resimlere bakararak neyi anlayıp nasıl yorumlayabiliriz?

Oysa film kaplamaları için söylenebilir tek şey, doğru ürünü, doğru dozajda, doğru ve ölçekli bir yayıcı yapıştırıcı ile sis gibi uygula. Uygulama sonucu iyi bir film oluşup oluşmadığı en erken 3-4 gün sonra belli olur. O zaman da ağaçlardaki beyazlık değil, yapraklardaki durum önemlidir. Yakından kontrol edilmelidir. Zira iyi bir filmin kalınlığı 2-3 mikron seviyesindedir ve öyle çok fazla belirgin bir renk vermez. Filmin homojen olması ve sürekliliği önemlidir.

Görüldüğü gibi 6 farklı malzeme, aynı tarzda ve benzer dozlarda uygulandığında pek bir fark yok. Olması da beklenmez zaten. Sizleri bilmem, kaplama şekli bakımından en güzeli bir numaralı yapraktı.

Bir numaralı yaprakta uygulanan malzeme mısır nişastasıdır.

3 numaralı yaprakda çok güzel bir dağılım gördüğümü söylemiştim. Aynı soruyu üç nolu yaprak için tekrarlayayım. O yaprakta sizce hangi malzeme kullanılmıştır?
Yeğenimin bebe iken kullandığı pişik putrası!

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 23:16   #369
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Bir çok üye gibi ben de tüm yazılanları dikkatle izliyorum, okuyorum, ve değerlendiriyorum. Çok yadırgadığım şeyler de olmasına rağmen izlemeye ve değerlendirmeye devam ediyorum. Ve de tüm değerlendirmelerimi yadırgaladıklarımla birlikte paylaşacağım.

Ancak bu kadar detaylı incelenen bir konu ile ilgili Pişik pudrası, pirinç unu gibi basit değerlendirmeler yapılması bu kadar değersizleştirilmesi hiç ama hiç uygun değil. Hatta teorik ve pratik tüm emek verenlere karşı en uygun tabirle UYGUNSUZ buluyorum.

Agaclar.net teyiz arkadaşlar, basit bir gündelik forumda değiliz.

Lütfen

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 23:40   #370
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.Soilless, haklısınız. Fakat gelinen durum itibarıyla çok da uygunsuz değil. İlk uygulama örneğinde mısır nişastası gibi saçma bir şey kullanmışken diğerleri kimbilir nedir

Buradan çıkarılacak şey şu olmalı. Rengi beyaz, inceliğini duyumsayamayacağımız kadar küçük parçacıklara sahip neyi yapraklara atarsanız böyle görüntüler elde edilebilir. Bu hiç bir şey ifade etmez. Mısır nişastası dışında, bazı diğer örneklerde de hayli saçma malzemeler var.

Oysa parçacık film teknolojisi, belli optik özelliklerde, belli parçacık büyüklüğünde standartları net olarak belirlenmiş inert kaolinin bitkiler üzerinde yine belli özelliklerde film oluşturulması prensibine dayanır. Bu konuda yararlanıp örnek alacağımız, doğrudan ihtiyaçlarımız ile karşılaştırabileceğimiz, yeterince güvenilir ve raporlanmış çok fazla olay var. Onların detaylarına girerek karşılaştığımız problemlerin çözümlerini aramalıyız ki, 13 sayfalık başlıkta çok nadir var bunlar.

Oysa, işin standartlanını hiçe sayıp ticari ve "show business" temelli şeylere odaklanırsak bunların hepsini kaçırırız. Bunu anlatmanın bir yolu olarak belki biraz absürd ama etkili olduğunu kabul etmek gerekir.

Elbette, Parçacık Film Teknolojisi dışında başka teknikler ve bunlarla ilgili başka malzemeler de var. Bunlar da zaman içinde ve elde edilebilirlikleri çerçevesinde denenip uygun başlıklarda paylaşılmalıdır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 23:49   #371
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Bir çok üye gibi ben de tüm yazılanları dikkatle izliyorum, okuyorum, ve değerlendiriyorum. Çok yadırgadığım şeyler de olmasına rağmen izlemeye ve değerlendirmeye devam ediyorum. Ve de tüm değerlendirmelerimi yadırgaladıklarımla birlikte paylaşacağım.

Ancak bu kadar detaylı incelenen bir konu ile ilgili Pişik pudrası, pirinç unu gibi basit değerlendirmeler yapılması bu kadar değersizleştirilmesi hiç ama hiç uygun değil. Hatta teorik ve pratik tüm emek verenlere karşı en uygun tabirle UYGUNSUZ buluyorum.

Agaclar.net teyiz arkadaşlar, basit bir gündelik forumda değiliz.

Lütfen
Sayın Soilles, forumun bu bölümünü takip ettiğinize göre son günlerde forum üyesi (hatta daha ötesi ubyi üyesi) bazı değerli arkadaşların bazı fikir ve iddialarla atıştıklarına şahitsiniz demektir. Ben naçizane olarak gerilen bu ortamın yumuşaması ve arkadaşlarımızın yüzünde bir nebze tebessüm oluşturması amacı ile cevap yazdım. Bu şekilde bir tepkiye hazırlıklı değildim, yanlış anlama olmasın. Zaten halihazırda Sayın Meyvelitepenin 1 nolu resim cevabından da esinlendim diyebilirim. Selam ve saygılarımla.

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 23:56   #372
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sattığınız ürünün içinde serbest silika kristalleri var mı?
Benim takıldığım esas konu bu...

Var mı yok mu?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:01   #373
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster


Resim hemen uygulama sonrasını gösteriyordu. Sorumuz bu yapraktaki uygulamada ne kullanıldı?

Başlığın bir çok üye tarafından takip edildiğini biliyorum. Fakat hiç cevap gelmedi. Evet, kabul edelim ki soru da kolay değildi.

Uygulama sonrası resimler, iyi bir partikül film kaplamasında ölçü olabilir mi? Bu resimlere bakararak neyi anlayıp nasıl yorumlayabiliriz?

Oysa film kaplamaları için söylenebilir tek şey, doğru ürünü, doğru dozajda, doğru ve ölçekli bir yayıcı yapıştırıcı ile sis gibi uygula. Uygulama sonucu iyi bir film oluşup oluşmadığı en erken 3-4 gün sonra belli olur. O zaman da ağaçlardaki beyazlık değil, yapraklardaki durum önemlidir. Yakından kontrol edilmelidir. Zira iyi bir filmin kalınlığı 2-3 mikron seviyesindedir ve öyle çok fazla belirgin bir renk vermez. Filmin homojen olması ve sürekliliği önemlidir.

Görüldüğü gibi 6 farklı malzeme, aynı tarzda ve benzer dozlarda uygulandığında pek bir fark yok. Olması da beklenmez zaten. Sizleri bilmem, kaplama şekli bakımından en güzeli bir numaralı yapraktı.

Bir numaralı yaprakta uygulanan malzeme mısır nişastasıdır.

3 numaralı yaprakda çok güzel bir dağılım gördüğümü söylemiştim. Aynı soruyu üç nolu yaprak için tekrarlayayım. O yaprakta sizce hangi malzeme kullanılmıştır?
Bu durumda 3 numara da beyaz renkli herhangi birşey olabilir

Bu mesaja kadar kaolinin yaprak üzerindeki kaplamasından kalitesi belli olur sanıyordum ama bunu da çürüteceksiniz anlaşılan ????

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:22   #374
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Denizakvaryumu, kanserojenle bu kadar ilgiliyseniz, diğerlerine neden bu testleri sormuyorsunuz? Üstelik birilerinin önerdiği zeolit (klinoptilolit) kaolinden daha fazla kanserojen etkili silisyum dioksit içerir.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:23   #375
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sattığınız ürünün içinde serbest silika kristalleri var mı?

Sorum burda tartışılan tüm ürünler için geçerlidir

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:24   #376
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Hayret nişasta pompayı tıkamamış Çünkü kıvamlı bir maddedir. Suda kolay solüsyon oluşturmaz. Birileri neden neden hep ti'ye alma peşinde. Azıcık kimya bilgisi olan okurlar bunların farkındadır umarım?


Düzenleyen acemi_caylak : 04-07-2011 saat 06:13
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:27   #377
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sorum tüm ürünler için
Diğerleri en azından bizden fazla süredir bu işle meşguller. Onların aklına düşüp alınca bizde alırız.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:29   #378
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Arkadaşlar,
Ben de bu konuyu heyecanla takip ediyorum. Küçücük bahçemde zehirsiz bir yaşam için mücadele veriyorum. Bu sitedeki bir çok insan kaolin ve onun faydalarıyla Sayın Meyvelitepe sayesinde tanıştı. Bu durumda kendisini sorumlu hissedip her detayı araştırıp bize sunduğu, tüm bildiklerini ve öğrendiklerini bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ederim. Sayın Zeytinlibahçe'nin aşağıdaki cümlelerine de yürekten katılıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster

Önem verdiğim bir diğer husus, bir vesileyle kaolini kullanmak isteyen, dolayısıyla da doğal üretime başlayacak olan üreticiye hayal kırıklığı yaşatmadan bu şansın çok iyi değerlendirilip, yola doğru evsaflı, standardı yakalamış ürünlerle devam edilmesi ve kullanıcının ürün seçiminde bilinçlendirilmesidir.

Kaolinin kullanımın gündemde olduğu şu günlerde şu an için onun üzerinde olduğu söylenen ve gelecekte ortaya çıkacak ürünlerin gerçek anlamda sorgulanması için önceki mesajlarda belirtilen, olması gereken özelliklerin tek tek incelenmesi oldukça önemli.

Rafinasyon ve kalsinasyon işlemini, neticesinde ortaya çıkan özelliklerin iyi bilinip, şüphe varsa tartışılması gerekir.

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:34   #379
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sunguard
Surround
AT-80

ürünlerinin içinde serbest silika kristalleri var mı?

Ya da Dünyada; tarımda kullanılan kaolinin içindeki kabul edilebilir serbest silika oranı nedir?

Bu ürünlerde bu oranın ne olduğu ürün içeriğinde belli mi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 00:39   #380
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Burada Meyvelitepe, tarafsız bir tüketici olarak sorguladığını söylüyor ki, hani "anneme reklamcı olduğumu söylemeyin" durumları var. Dikkatli okurlar olayın farkındadır diye düşünüyorum. Bugüne kadar gelinen noktayı özetlersek:

1- Sadece kaolin değil, bütün inert tozlar (kaolin, kalsiyum karbonat, kalsiyum hidroksit, isli silis, diyatomit vb.) kullanılabilir. Hatta köyümüzdeki "havara taşı"nı çekiçle ezip harman savurur gibi savurup ince parçacıkları bir bezin üstünde toplayıp sonra üzümlerine serpeleyen cingöz dede gibi. Hani bu ürün kanserojen falanda değildir. Pekmez yapımında kullanılır. Hepsinin farklı seviyede ultraviyole ve infrared ışınları yansıtma özelliği vardır ve böcek engelleyiciliğe gelince, en iyisi diyatomittir.

2- Sadece kalsine değil, her türlü kaolin kullanılabilir. Örneğin Cocoon. Hem de halis muhlis OMRI sertifikası var.

3- Kalsine kaolinin kanserojen olduğuna dair bir bilgi literatürde yok. En azından ben bulamadım. Silisyum dioksitin kanserojen etkisi madenler, tünel inşaatları ve kot taşlama gibi yoğun toza maruz kalan işçilerde görülür. Ki UBYİ üyelerinin ve forumda bir çok kişinin kullandığı zeolit (klinoptilolit) kaolinden daha fazla kanserojen silisyum dioksit içerir.

4- Parçacık yapısına gelince, bu fotosentezle değil, parçacığın uygulandığı madde üzerinde tutunması ile ilgilidir. Örneğin 5.5 mikronluk parçacığın tutunma katsayısı 0.8 birim ise, 2.5 mikronluk parçacığın tutunma katsayısı 1.0 birimdir. Buna literatürde "tenacity coeffcient" denir. Yani 5.5 mikronluk ürünün fiyatı 1 lira ise diğeri en fazla 1.2 lira olmalı.

5- Sertfika tabi ki olmalı. Ama çok daha önceden beri piyasa da olanlarında bu sertifikaları olmalı diye düşünüyorum. Yoksa zaten kötülenen üründe bu sertfikayı almadan piyasada var olamaz.


Düzenleyen acemi_caylak : 10-07-2011 saat 13:40
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 01:12   #381
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Burada Meyvelitepe, tarafsız bir tüketici olarak sorguladığını söylüyor ki, hani "anneme reklamcı olduğumu söylemeyin" durumları var.
Sayın Acemi Çaylak,
Tartışmalara katılacak kadar bir bilgim yok, sadece izliyorum ancak yukardaki cümle ile gerçekten haksızlık ediyorsunuz. Çok uzun süredir bu sitedeyim, aynı zamanda Meyvelitepe'nin kendi blogunu da izliyorum.. Ondan o kadar çok şey öğrendim ki , bunu o kadar karşılıksız yapıyor ki bu söylediğinizi duymamış olmayı tercih ederim. Ayrıca uzun yıllar reklamcılık yapmış birisi olarak gözlemlerime göre siz de az reklamcı sayılmazsınız değil mi?

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 01:25   #382
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Burada Meyvelitepe, tarafsız bir tüketici olarak sorguladığını söylüyor ki, hani "anneme reklamcı olduğumu söylemeyin" durumları var. Dikkatli okurlar olayın farkındadır diye düşünüyorum.
Evet, dikkatli okurlar her şeyin farkında, kuşkunuz olmasın. Tuhaflıkları bırakıp, hiç değinmeden sürekli atlatmaya çalıştığınız konuya da bir gelseniz. Bakın, şu %3'lük solusyon deneyiniz de başka sonuç verdi. 15gr ile deneyenler oldu, hepten tuhaf oluyor artık.

Mısır nişastasında da uzman olduğunuz anlaşılıyor, Kaolini de ezelden beridir bilir ve kullanırdınız zaten Kanserojen olan rafine edilmemiş kaolin. Ülkemiz ocaklarından çıkan kaolini hangi güzide rafine tesisimizde rafine ve kalsine ettiğinizi de belirtirsiniz artık. Ürününüz farklıysa kendi literatürünü oluştursun denmişti, literatür ürüne uydurulsun değil.

Ticaret bu kadar mı garip bir şekilde değişikliklere sebep oluyor?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 13:40   #383
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
3. Uzak Bahçelerin Yakın Dövüşleri

Ben bu tartışmalar ilk başladığında olaya müdahil olamak istedim ama Uzak Bahçeler üyelerinden ses gelmeyince yazmayı bırakmıştım. Bu tartışmalarda size garip gelen bir şeyler yok mu?

Olay kaolin tartışması değildir. Tartışmaya ilk müdahil olduğumda da yazmıştım. Tartışmanın anafikri Sun-Shader temelinde Sn. acemi_caylak' ın Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği (Dövüşü) insiyatifi içinde almaya başladığı öncülük vasfının yıpratılması operasyonudur.

En azından benim kişisel gözlemim budur ve bazılarınıza taraflı da gelebilir. Haklıda olabilirsiniz. Çünki Sevgili acemi_caylak' ı yakından tanıdım ve ekonomik ihtiraslar peşinde insanları kanser edecek kadar zalim biri olmadığını yakından biliyorum.

Kaolinle ilgimde tamamen bu sayfalardaki tartışılanlar ve internetten okuduğum kadarıyladır. Çünki uygulayacak bir bahçem yok. Kanseri yaşamış biri olarak kanser konusunda da oldukça hassasımdır. Bu yüzden bu konuda taraf olmam mümkün değildir ama Kaolin tartışmasında işi bu yöne doğru çekiştirmek biraz zorlama destek olarak geliyor.

Türkiyede Sunguard kaolini satan orfeteknik firmasının http://www.orfeteknik.com.tr/surround.htm web sitesine girip baktığımda hiç bir belgeye rastlamadım. Hatta ürün ismi Sunguard olmasına rağmen dökümanların tamamı Surround firmasına ait broşür ve dökümanlarla dolu. Fakat ürünlerle ilgili hiçbir OMRI belgesi de yok. Bu iki marka aynı firmaya mı ait ki aynı broşürleri kullanmışlar? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa memnun olurum. Sn. meyvelitepe' nin mesajındaki OMRI belgeli Sunguard ile bu web sitesindeki Sunguard aynı ürün mü?

Uzak Bahçeler üyelerinden bu ürünü uygulayan arkadaşların ürünle ilgili deneyimleri paylaşmamalarını ve bu konuya yazmamalarını hayretle izliyorum. En azından konuya benden daha çok vakıflar ve en az iki ayrı ürünü yakından görme ve uygulamış olma şansına sahipler. Uygulama sonuçlarını ve elde ettikleri başarıları merakla bekleyeceğim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 14:53   #384
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Kaolinin (Al2Si2O5(OH)4) rafinasyonu
Kaolinin rafinasyonu, içindeki safsızlıkların cins ve miktarına bağlı olarak, flotasyon (bazen çift flotasyon), manyetik separasyon, leaching (katı-sıvı ekstraksiyonu) ve oksitleyici parlatma aşamalarından bir veya birkaçını ya da tamamını içerebilir. Kaolin safsızlıklardan arındırıldığında parlaklığı daha yüksek olmaktadır.

Kalsinasyon neticesinde kaolinde oluşan yapı değişiklikleri:
Kaolin (Al2Si2O5(OH)4 veya Al2O3.2SiO2.2H2O) killeri, atmosfere açık olarak yine atmosfer basıncında ısıtıldığında yapısında bazı değişimler olur. Endotermik dehidroksilasyon (Türkçesi: ısıtma sonucu nem kaybı) 550–600 °C’de başlar ve bu sıcaklıkta işleme tabi tutma sonucunda düzensiz bir kristal yapıya sahip metakaolin, Al2Si2O7, oluşur. Burada nem kaybından kastettiğimiz şeyin serbest nemin değil de kristal yapısına girmiş (yani kimyasal olarak bağlanmış) su moleküllerinin kaybı olduğunu belirtmeliyiz (Kristal suyunun uzaklaştırılması kaolinin saflaştırılması anlamına gelir!). Metakaolin, 900 °C’ye kadar ısıtılmaya devam ettiğinde hidroksil kaybı (-OH) da devam eder. Metakaolinin yapısı hakkında farklı görüşler mevcuttur. Ancak, yaygın görüş bu malzemenin basitçe amorf silika (SiO2) ile alümina’nın (Al2O3) bir karişımı olmayıp, altıgen kristal tabakalarının istiflenmesinden ötürü uzun mesafeli düzenli bir yapıya sahip olabileceği yönündedir (Ama tam bir kristal değil). Metakaolin, çimentolara %20 oranında karıştırılarak beton yapımında kullanılır. Bu malzemeyi tarımsal uygulamalarda kullanamazsınız!
2 Al2Si2O5(OH)4 → 2 Al2Si2O7 + 4 H2O. (Metakaolin oluşum reaksiyonu)

925–950 °C’ye ısıtmaya devam edildiğinde, kristal yapısı gama alüminaya dönüşür ve silisyum ayrışır:
2 Al2Si2O7 → Si3Al4O12 + SiO2.

~1050 °C civarında yapılacak kalsinasyon sonucu ise, gama alümina (Si3Al4O12) çekirdeklenir ve müllit’e, Al2O3 • 2 SiO2, ve oldukça yüksek oranda kristalleşmiş kristobalit’e, SiO2 dönüşür:

3 Si3Al4O12 → 2 Si2Al6O13 + 5 SiO2.

Kalsine olmamış kaolin ile karşılaştırıldığında, Müllit'in kristal yapısı, nem tutma özelliği, parlaklığı ve tüm diğer fiziksel özellikleri farklıdır. Daha doğrusu, ikisi özellikler açısından farklı malzemelerdir demek daha doğru olur.

Neden kalsine kaolin kullanılmalı:-

Kalsine edilmiş kaolinin doğal olarak daha saf olacağı açıkça görülüyor.
- Daha parlak olduğu biliniyor.
- Islak koşullarda bile nem absorblamasının çok daha düşük olduğu biliniyor.
- Film oluşturmasının ve oluşan filmin kararlılığının çok daha iyi olduğu biliniyor (çünkü kristal yapısındaki su molekülü uzaklaştırılınca film daha stabil hale geliyor).

Bu 3 özelliğin de tarımsal uygulamalarda kullanılan kaolinde bulunması gerektiği açıkça ortadadır.
Yukardaki açıklamalardan da anlaşılacağı gibi, kalsine kaolin tarımsal açıdan daha yararlı olacaktır. Ancak, rafinasyon ve kalsinasyon işlemlerinin getireceği maliyet yüzünden fiyatı da kalsine edilmemiş kaoline göre daha pahalı olabilir.


Düzenleyen Dogasever : 04-07-2011 saat 16:47 Neden: düzeltme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 15:04   #385
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.Sarıcan, Uzak Bahçeler üyelerinden ne bekliyordunuz? Uzak bahçeler bir çete mi? Yoksa bir ltd. şti'ye özdeş mi? İlginç bir tesadüf, uzak bakçeler de benim fikrim. Hala da öyle, temel prensipleri itibarıyla gerçekleştirilebilir ve ihtiyaç duyulan bir şeydir. Zaman her şeyi olgunlaştırıyor. Neyse mevzu bu değil.

Evet, konu kaolin. 3 yıl önce pestisit alternatifi olarak ortaya atıp denediğim, her aşamasını büyük bir heyecanla, arkasındaki literatürü hiç gözden ayırmayarak paylaştığım kaolin. Bugün binlerce insan pestisit yerine kaolin kullanmaya çalışıyor ya da kullanmak niyetinde.

Geçen yıldan buyana kaolin gibi kullandırılmak üzere piyasaya çıkmış kaç ürün var biliyor musunuz? Neden bu ürünler daha önce yoktu? Oysa şimdilerde "biz bunu ezelden beridir bilirdik, kullanırdık, zaten de en iyisini biz biliriz, bilim de neymiş, mevcut araştırmalar zaten satılmış bilim adamları tarafından yapılmış" söylemlerini duyuyoruz. Hem de ürünleri standarda uymayan bir çok satıcıdan.

Her ne kadar siz de bu işin literatürüne laf-ı güzaf dediyseniz de, ar-ge'ciydiniz, araştırmaya, ölçüme, vs. kıymet veriyor olmalısınız.

Bakın mesajınızda sunguard'ı sorgulamışsınız hemen. Sunguard'dan ürün aldıysanız, satanlardan isterseniz, istediğiniz bilgiyi belgeyi gönderirler. Bana gönderdiler. OMRI'sini sorguluyorsunuz, güzel, tabii ki sorgulayacaksınız. Sorun firmasına, olmadı Amerikaya sorun. Para verdiğim şeylere ben öyle yapıyorum.

Peki, belki on keredir yazdım burada, ürün spek'i olarak bir litresine 315gr denen ürün 580gr çıktı bu nedir diye sorulduğunda, sizin de aklınıza gelmiyor mu bunun anlamı ve adı nedir diye? Manipülasyon sevmem demiştiniz, şurada ticari kaygılarla manipülasyon yapılmış demişim, bunu da makul karşılamışsınız? Neden, bir şeyin mensubu olduğunuz için mi? O zaman siz de ortak olmuyor musunuz buna?

Bu kadar mensubu iseniz ve ilgili şirket ve ürününü sahipleniyorsanız bari siz açıklayın. Sitesinde litresi 315gr yazarken, sahibinin 290gr.dır diye e-posta gönderdiği ürün neredeyse iki misli ağır çıktı. Standart ürünlere göre göre iki misli. Ama ağır olması birim gr'daki malzeme miktarını arttırmıyor. Ar-ge'ci olduğunuza göre az buçuk bir anlamı vardır sizin için. Kilosu 2 liradan satılıyor bu ürün. O zaman sormak lazım, uzak bahçelerin çiftçiden kazanmak gibi bir amacı mı vardı? Yanlışı görmek yerine başka şey yaptığınıza göre siz bunun neresindesiniz diye de aklıma gelir.

Bir sene önce ticari olmayan bir şekilde bir başlangıç ürünü ortaya çıktığında görünür eleştirileri de söyleyerek herkes teşvik etti. Bekledik ki, olması gereken iyi bir ürün çıkar diye, olmadı nedense. Sonunda, doğru düzgünü, çok iyi fiyatla bulmak yine bana düştü. Neden? Şimdi kim kazandı, kim kaybetti? Çiftçi kazandı mı? Evet, literatürdekine çok yakın bir ürün çok iyi fiyatla var. Kim kaybetti? Amacı uzak bahçelerin samimi, kâr amacı gütmeyen, üreticiyle tüketici biribirine yakınlaştırma girişimi mi? Hayır, ona da bir şey olmaz. Fakat bunu yanlış anlayıp başka bir şekle sokmaya çalışanlar kaybetti malesef.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 23:01   #386
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu konuda yadırgadıklarım olduğunu söyledim ve paylaşacağımı da belirttim.

yagırgadiklarıma geçmeden önce 2 isim telaffuz etmek istiyorum.

Sn meyvelitpe ve Sn Acemi Usta

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 23:29   #387
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: TARSUS
Mesajlar: 174
geçen yıl sabri beyden numune istemiştim deneme amaçlı, sağolsun 3 parça numune göndermişti.Ben de o zaman kullanmadan önce su bardağına su doldurup her bir numuneden eşit miktarlarda bardaklara ayrı ayrı koyarak iyice karıştırdım ve dibe çökme sürelerini kıyasladım çok kısa sürede üçü de dibe tamamen çöktü sürekli karıştırmayı gerektirdiği için ben uygun görmüyorum.

kayastop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 23:31   #388
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Yadırgadıklarım-1

Şimdi değerlendirme zamanı tabi ki bence; yani eleştiriye açık

kaolin konu başlığı açıldıktan sonra lilium 30 nolu mesajını yaklaşık 1 yıl önce 24 haziranda kaolin konu başlığının 1. sayfasında göndermiş.

Sn Ensar 38 no.lu mesajını 02.07.2010 tarihinde göndermiş.

Sn Sn meyvelitepe 55 no.lu mesajı ile kutlama mesajı göndermiş.

Sn Meyvelitepe 57 no.lu mesajında TALCID yani yenilebilir ilaç kullanımda kaolinden bahsetmiş.

27.08.2010 tarihinde 69 no.lu mesaj fiilkovanın, 05.10.2010 tarihli 70. mesaj Sn Sabry'nin.

Sonrasında çok hızlı bir mesaj trafiği var)Mesaj sayısı şu an belli. demekki çok önemli bir konuma gelmiş kaolin. Bence sevindirici durum.


Yukarıda örneklediklerim hiçbir şekilde eleştri değil sadece tespit konuları.

ŞİMDİ yadırgadıklarım-1;

Ben KİL GRUBU incelemelerini okudum, DPT incelemelerini okudum., 4-5 üniversite tez çalışmalarını okudum. yabancı literatürde 3-4 konu başlığını okudum. Yerli çalışmlar Türkiyedeki kaolin cevheri, özellikleri, standartları,sorunları ve tavsiyeleri üzerine idi. Yabancı kaynakalar ki 3-5 i geçmez kaolin kili tarımsal uygulamaları ve dahi yabancı otla mücadelede toprağa kaolin kili uygulaması dahil araştırmalardı.

Ama tüm okuduklarımla yerli veya yabancı toplamı 10-12 kaynakta olsa hiç bir şekilde yerli kaolin ülkemiz kaolinin sorun ve sıkıntılarında KANSOREJEN etki tehlikesi ve ihtimalini OKUMADIM.

Zengişleştirmede kimyasal liç biyolojik liç (chemical leach-biological leach) ihtiyacını okudum ama yerli kaolin cevherinin kimyasal ve de fizyolojik etkisi nedeniyle kanserojen yapısı nedeniyle pazar sorunu olduğunu okumadım.

İlk yadırgadığım konu budur.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 23:41   #389
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Sarıcan, Uzak Bahçeler üyelerinden ne bekliyordunuz? Uzak bahçeler bir çete mi? Yoksa bir ltd. şti'ye özdeş mi? İlginç bir tesadüf, uzak bakçeler de benim fikrim. Hala da öyle, temel prensipleri itibarıyla gerçekleştirilebilir ve ihtiyaç duyulan bir şeydir. Zaman her şeyi olgunlaştırıyor. Neyse mevzu bu değil.

Her ne kadar siz de bu işin literatürüne laf-ı güzaf dediyseniz de, ar-ge'ciydiniz, araştırmaya, ölçüme, vs. kıymet veriyor olmalısınız.

Bakın mesajınızda sunguard'ı sorgulamışsınız hemen. Sunguard'dan ürün aldıysanız, satanlardan isterseniz, istediğiniz bilgiyi belgeyi gönderirler. Bana gönderdiler. OMRI'sini sorguluyorsunuz, güzel, tabii ki sorgulayacaksınız. Sorun firmasına, olmadı Amerikaya sorun. Para verdiğim şeylere ben öyle yapıyorum.
Sn. meyvelitepe,

Yazdıkça gerçek yüzünüz ortaya çıkıyor. Ben Uzak Bahçeler hakkında söylediğiniz yakıştırmayı yapacak en son kişiyim. Ben üyesi olmadığım halde imece usulü yapılan bu bilgi paylaşımından belkide sizin almadığınız kadar zevk alıyorum. Memleketim adına, ülkenin tarımının bilinçli ellerde yapılması gereğine. Ben üç yıldır bu forumu hasbelkader izliyorum ve bir takım zihniyetlerle bazende çatışıyorum. Ama doğru bildiğimi de söylemekten asla çekinmedim.

Eğer bir çete benzetmesi yapılacaksa bu benzetmeyi iki yıl önce ben sizin için düşünmüştüm. Hemde sahnede değil, sahne gerisinden yöneten olarak. Bu forumu benim kadar takip eden herkes sizin bu özelliğinizi gözlemlemiştir ama belki benim gibi yüzünüze vurmak istememitir. Seyyar Tayyar gibi her şey sizin fikriniz ve her şeyi siz keşfettiğiniz mantığı ile her konuda lider olmak ve herkesin sizi pohpohlamasını beklediğiniz için ikinci planda kalmak sizi çıldırtıyor herhalde. Sizin bu özelliğinizden çekinip sizinle kimse çatışmak istemeyebilir ama ben ne sizin keşfiniz olan Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği üyesim ne de sizin ilk defa kullandığınız ve sonradan patlayıp giden Kaolin kullanıcısıyım. Ben bu çatışmada konu kaolin değil derken sizin bu özelliğinizi kastetmiştim.

Ben Kaolin teknolojisi ile ilgili hiç bir literatüre laf-ı güzaf demedim. Sizin çamur atmak için sayfalar dolusu yazdığınız ve sadece söylemek için araç olarak kullandığınız laf kalabalığını kastederek söyledim o lafı. Sizin için kazanmak için her şey mübah. Türkiye' de Sungard satışı yapan firmanın kendi web sitesine koymadığı OMRI belgesini bile bulur forumdaki insanların kafasını karıştırırsınız. Tarım Bakanlığının Kaolin için böyle bir sertifikasyon mecburiyeti var mı? Yoksa siz yokuş yapmak için mi kullanıyorsunuz. Böyle biz zorunluluk olsa idi Sunguard satan firma bu belgesini web sitesine koyardı. Hatta zorunluluk olmasa bile pazarlama argümanı olarak koyardı. Çünki sizin kanserojen dediğiniz bu ürünün ham ve kırmızı renkli olanı Anadolu' da yıllarca höllük olarak çocukların kundağında kullanıldı ve türkülere konu oldu.

Birde Sungard ile Surround aynı firmamı diye merak etmiştim ama bilen birisi cevap vermedi. Çünki Sungard' ın web sitesine girip baktığınızda tüm broşürler Surround' a ait. Herhalde kendi literatürlerini oluşturamamışlar. Belki OMRI belgeleri de ortaktır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 00:34   #390
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Sevgili Sarıcan bu düşünceye nasıl kapıldığınızı bilmiyorum fakat benim tarafımdan da liderlik konusunda böyle bir şeyin görülmediğini, söz konusu dahi olamayacağını belirtmek isterim. Sizin duyduğunuz veya bildiğiniz bir şey varsa paylaşmanızı rica ederim.

Sn Meyvelitepe uzak bahçelerin fikir babası olmasına rağmen site yönetimi ile birlikte bir çok değerli üye arkadaşların teşvik ve desteği ile ortaya çıkmış bir oluşumdur. Her geçen gün doğal üretimin öneminin farkına varmış, çalışmalarına bir anlam, bahçesine bir kişilik kazandırmak isteyen arkadaşların katılımıyla sayısı artmakta olup, kapısı doğal üretim yapmak isteyen herkese açıktır.

Sn Meyvelitepe uzun zaman önce bazı sebeplerden dolayı Uzak bahçelerden fikir olarak değilse bile çalışmalarından ayrıldı. Bunu da çalışmaları sekteye uğratmamak için hiç bir zaman beyan etmedi, dolayısıyla oluşum içinde bir liderlik savaşının içinde olacağını sanmıyorum. Bir başka arkadaşın da olacağını sanmıyorum.

Bu bölümde, Kaolin konusunda yazılan ve tartışılanların ülkemizde ilk defa yapıldığını, bir çok değerli akademisyen, ziraat öğrencisi ve üretici tarafından takip edildiğini veya gelecekte okunup, kaynak olarak kullanılacağını hatırlatmak isterim. Dolayısıyla yazılanların Kaolinin kullanımı ve standartlarının dışına çıkmamasını rica ederim.

Şu ana kadar arkadaşlar tarafından oldukça değerli tercümeler paylaşıldı. Konunun ne tam siyah, ne de beyaz olduğu alanda teknik konuların dışına çıkmayıp, kişiselleştirmeden devam etmemiz oldukça önemli.

Konu hakkında bulunan mevcut yurtdışı kaynak literatürün uygun olup, olmadığını net bir şekilde söyleyebilmemiz için bazen bir kimya profesörü, bazen bir fizikçi olmamız gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Dileğim bir çok yerli firmanın ülkemizden veya ithal getirdikleri kaolini en iyi evsafta, en uygun fiyata satmasıdır.

Bu yıl ağaçlarımıza elimizde geçen yıldan kalma sunguard isimli ürünü kullandık. Önceki yıldan başarısını zaten tasdiklemiştik. Geçen günlerde arkadaşlar Sun shader kaolini de deneme amaçlı kullandı. Halil bey ve Müdür bey geçen yıl çıkan ilk ticari olmayan ürünle kıyasladığında gerek renk ve gerekse suda çözünürlüğünü başarılı bulduklarını telefonda söylediler. AT 80 kaolin uygulaması da deneme amaçlı bu hafta içinde yapılmış olacak.

Başka ürün varsa onları da kontrollü olarak denemeye hazırız. Neticelerini burada paylaşırız. Elbette bizim yaptığımız bu ürünlerin görsel ve ürün üzerindeki zararlı etkisidir.Teknik bilgi ve detaylarının üreticilerinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak isterim.

Poyrazs beğendi.

Düzenleyen Zeytinlibahçe : 05-07-2011 saat 00:56 Neden: eklenti
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024