agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-12-2013, 22:08   #1711
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Ben bugün hazır olan enzimlerinden birini açtım ve kullanmaya başladım. 1/20 oranında bir hafta dinlenmiş musluk suyuna karıştırdım ve hemen evdeki bitkilerimi suladım. Bir kısmını püskürtme başlık şişeden yapraklara uyguladım. Posasını mutfak lavabosuna koyup beklettim pırıl pırıl oldu, boruları da temizledi sanırım. Yeni enzim yapmak için de evde yer açıldı sıradaki 5 şişeye ek olarak

yağmur beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2013, 09:16   #1712
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Ben bugün hazır olan enzimlerinden birini açtım ve kullanmaya başladım. 1/20 oranında bir hafta dinlenmiş musluk suyuna karıştırdım ve hemen evdeki bitkilerimi suladım. Bir kısmını püskürtme başlık şişeden yapraklara uyguladım. Posasını mutfak lavabosuna koyup beklettim pırıl pırıl oldu, boruları da temizledi sanırım. Yeni enzim yapmak için de evde yer açıldı sıradaki 5 şişeye ek olarak
Özlem Hn merhaba,

1/20 oranı çok düşük bir oran.
1/500 gibi oranlar söylüyor.
pH-metre ile enzimin pH'ını ölçme imkanınız oldu mu?

toprağın pH'ı kaç olması gerekir.
elimde evde yaptığım elma ve nar sirkelerinden kalan posalar var.
pH'ını ölçtüğümde 2,6 - 2,8 arası çıkıyor. bunu doğrudan toprağa gömersem zarar verir diye düşünüyorum. sulandırarak toprağa gömersek pH'ını kaça çıkartmak gerekir?
bitkilerin en iyi gelişebildiği pH aralığı nedir ?

inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2013, 13:52   #1713
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sn. İnkero,

Başlık içerisinde baktığımızda her iki oranın da sulandırmada kullanıldığını görüyoruz. Ben geçen yıl yaptığım enzimleri de aynı oranda uyguladım saksılarıma ve gözle görünür şekilde yararını gözlemledim. Toprak ve enzim pH dengelenmesi konusunda maalesef yardımcı olamıyorum çünkü konunun uzmanı değil burada edindiğim bilgilerin pratik olarak uygulayıcısıyım. Ama eminim merak ettiğiniz konularda yardımcı olabilecek bilgi düzeyinde katılımcılar vardır konuyu ziyaret eden.

Posaları ise ben direkt saksılarımdan çıkan kullanılmış toprağa karıştırıp apartmanın arka bahçesine yayıyorum - fakirleşmiş toprağı güçlendirmek üzere. ph ölçümü yapmamakla birlikte ayrıca bahçe toprağına karıştırarak yoğunluğunu azalttığımdan fayda sağlamayı umuyorum.

İdeal ph aralığının bitkinin türüne göre değişen bir değeri olup genel geçer bir aralık olduğunu sanmam, tarım uzmanları bu konuda detaylı bilgi verebileceklerdir görüşündeyim.

Safranlı ve yağmur beğendi.

Düzenleyen Ozlem A : 26-12-2013 saat 13:58 Neden: Yazım
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2014, 11:22   #1714
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Angry

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Kokusu nasıl acaba?
Sayın yağmur, kokusu muhteşem. Bugüne kadar yaptığım en güzel kokulu enzim oldu. Hafif ve taze, mandalina, limon ve zencefil kabuğu karışımı, maya kullanmayıp eski enzimden bol miktarda koymuştum.

Sırada elma ve ayva kabuğunu, misket limonu ve mandalina kabukları ile karıştırıp yaptığım enzim var, merakla bekliyorum

yağmur ve evdeçiçek beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2014, 16:30   #1715
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
sevgili dostlarım
işlerimin farklılığı nedeniyle bu aralar fazlaca yazamıyorum
ancak bu mevsimde hepimizin evinde o kadar çok enzim olacak hazineler var ki
her aksam meyve kabuklarını değerlendirsek inanın bahara bitkilerimiz uçuşa geçerler
sevgili dostlarım enzimi lütfen ihmal etmeyelim
her yerde her durumda çok çok faydalıdır
enzim yapın lavabonuza dökün bu bile çevremize hizmettir
hep söylüyorum
enzim...enzim....enzim... sürekli enzim....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2014, 22:02   #1716
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayın Safranlı, çok haklısınız.. Alışkanlık oldu galiba, çöpe kabuk atmak suç gibi geliyor Arkadaşlarıma, anneme öğrettim.. Onlar da yapmaya başladılar. Yapamayanlara yaptığım enzimlerden veriyorum.

Nargile sistemli bir enzim düzeneğini 10-15 dakikada hazırlar oldum.. Dün akşam 10 dakika ile rekor kırdım kendime göre

Son enzimi bolca yapraklara püskürtüyorum, içeride ve dışarıdaki tüm bitkilerimi bu soğukta hem de inanılmaz hızlı geliştiriyor. Senelerdir aynı şekilde duran bir Draecena Marginata vardı köşede, o bile atağa kalktı 3 yeni yavru yaptı enzime başladıktan sonra.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2014, 09:40   #1717
Ağaç Dostu
 
ahsenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 204
Elimden geldiğince devamlı yapmaya çalışıyorum çevremdekilere de anlatıyorum.
Malum kış mevsimindeyiz Sn. Safranlı acaba enzimin içine boza da katsak olur mu?

ahsenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2014, 08:55   #1718
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Sayın Safranlı, çok haklısınız.. Alışkanlık oldu galiba, çöpe kabuk atmak suç gibi geliyor Arkadaşlarıma, anneme öğrettim.. Onlar da yapmaya başladılar. Yapamayanlara yaptığım enzimlerden veriyorum.

Nargile sistemli bir enzim düzeneğini 10-15 dakikada hazırlar oldum.. Dün akşam 10 dakika ile rekor kırdım kendime göre

Son enzimi bolca yapraklara püskürtüyorum, içeride ve dışarıdaki tüm bitkilerimi bu soğukta hem de inanılmaz hızlı geliştiriyor. Senelerdir aynı şekilde duran bir Draecena Marginata vardı köşede, o bile atağa kalktı 3 yeni yavru yaptı enzime başladıktan sonra.
Bakteri yakıtı olarak ne kullanıyorsunuz ? Şeker kullanmak pahalıya geliyor, daha ucuz ne kullanılabilir ? Ve ilk kurulumda koyduğunuz şekere daha sonra ekleme yapıyor musunuz ?

alierbektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2014, 11:29   #1719
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Şeker kullanmıyorum, pekmez ve şeker içeren meyveler (ve elimin altında varsa kurutulmuş fazla meyve - üzüm, dut) yetiyor. Ben 1/3/10 ölçüsündeki 3 birimden daha fazla meyve koyuyorum, doğal şeker miktarı fazla oluyor bu durumda, tabii posası da.

Bir sefer enzimi oluşturduktan sonra kapağını enzim olgunlaşana kadar bir daha açmıyorum.

alierbektas ve yağmur beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2014, 14:13   #1720
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Şeker kullanmıyorum, pekmez ve şeker içeren meyveler (ve elimin altında varsa kurutulmuş fazla meyve - üzüm, dut) yetiyor. Ben 1/3/10 ölçüsündeki 3 birimden daha fazla meyve koyuyorum, doğal şeker miktarı fazla oluyor bu durumda, tabii posası da.

Bir sefer enzimi oluşturduktan sonra kapağını enzim olgunlaşana kadar bir daha açmıyorum.
Son soru geliyor Özlem hanım. İşlemin tamamlandığına neye göre karar veriyosunuz ?

Gaz çıkışı bitmesi, renk, çökelme, 3 aylık süre, 3 ay demiş yabancı sitede 3 ay beklemek şart mı, o süreden önce açıp kullandığınız enzim oldu mu ?

alierbektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2014, 18:07   #1721
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Gaz çıkışı tamamen bittikten ve posa tamamen dibe çöktükten sonra enzim berrak bir renk alıyor, bunlar bir araya geldiğinde enzim hazırdır. PH ölçer daha sağlıklı karar vermenizi sağlar, yanılmıyorsam 4-4,5 civarında bir ölçüm enzim hazırdır anlamına geliyor.

Süre malzeme içeriğine ve ortam sıcaklığına göre değişiyor. Son yaptığım enzimler 45 günde hazır görünüyordu ama garantilemek için bir 10 gün daha bekledim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2014, 15:10   #1722
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahsenn Mesajı Göster
Elimden geldiğince devamlı yapmaya çalışıyorum çevremdekilere de anlatıyorum.
Malum kış mevsimindeyiz Sn. Safranlı acaba enzimin içine boza da katsak olur mu?
inanın fikrim yok...
doğal malzeme olduğundan sıcak yaklaşılabilir

ahsenn beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2014, 11:02   #1723
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahsenn Mesajı Göster
Elimden geldiğince devamlı yapmaya çalışıyorum çevremdekilere de anlatıyorum.
Malum kış mevsimindeyiz Sn. Safranlı acaba enzimin içine boza da katsak olur mu?
merhaba,

Bence boza da katılabilir. sonuçta buğday veya arpa kullanılarak yapılıyor. ve bunların içinde bolca enzim bulunuyor.
bozayı dışarıda bırakırsanız hemen ekşimeye başlar. bu da canlı olduğunu gösterir zaten.
bence tereddütsüz kullanılabilir.

Safranlı ve ahsenn beğendi.
inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2014, 21:53   #1724
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: BARTIN
Mesajlar: 220
İyi akşamlar enzime taze yonca ve bakla yaprakları eklesek azot bakımından zengin olurmu acaba ? ayrıca taze nar suyunu enzime katabilirmiyiz.

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2014, 10:32   #1725
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
30 Ekim'de yaptığım enzim, gaz çıkışı 2 hafta önce durdu. PH ölçüm aletim yok ama hazır gibi görünüyor, uzmanlar ne der acaba?
Bence enzimin olması gereken esas renk bu işte, henüz acemi olduğumuz için bilemiyoruz tabi, ilk yaptığım şişe berbat kokuyordu, su bulanık, çökelme yok gibiydi, lavaboya döktüm, ikincisi ondan daha iyiydi ama o da tam olmadı gibi.

Bu sefer yeni 2 tane kurdum ve nargile sistemiyle gazı almak için şişeyi aç kapa derdinden de kurtuldum.

Bu sefer bu rengi yakalayacağımı umut ediyorum.

Safranlı, olcim ve yağmur beğendi.
alierbektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 18:01   #1726
Ağaç Dostu
 
evdeçiçek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 957
Merhaba;

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Çocukluğumda annemler çeşitli kuru sebze ve meyveleri bizim şu an yaptığımız enzim gibi bir şişeye koyup uzun bir süre bekletip peynir mayası yaparlardı. Ve hatta bizim yaylalalar yazları dahi çok soğuk olur, çocuklar çok çabuk üşütürler. İşte bu mayayı çok öksürdüğümüz zaman babaannem bize zorla içirir ve öksürüğümüz kesilirdi. Acaba bu karışımı bitkilerimize de kullansak yararı olur mu? Annem ile ilk görüşmemde tarifini alıp burada paylaşacağım.

evdeçiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2014, 10:43   #1727
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
İyi akşamlar enzime taze yonca ve bakla yaprakları eklesek azot bakımından zengin olurmu acaba ? ayrıca taze nar suyunu enzime katabilirmiyiz.
katabilirsiniz çok güzel olur

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2014, 13:46   #1728
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
3 tane enzim turşusu kurdum.

yaklaşık 350 gr pekmez görünümlü şerbet attım. Nargile sistemini de kurdum fokur fokur, kapak aç-kapa yapmıyorum, oh be dünya varmış.

Tam turşuların olma zamanı da şubat sonu olur bahar başlangıcı, çoşar artık benim çiçekler.

alierbektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2014, 10:54   #1729
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Kesin çoşacaktır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2014, 16:45   #1730
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
sardunyadervis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 282
Merhaba cok guzel konu ben bu enzimi yapsam süzsek 1 Lt suya ne kadar koymak gerekli bir tatlı kasığı felan mı bir fincan kadar mı kıyasla tarif edermisiniz

sardunyadervis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 08:02   #1731
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
1 litre suya 10 ml. koymanız gerekli (1/100 inceltme oranı) eczaneden bir tane enjektör ya da şiringa mı diyorlar ondan alabilirsiniz.

olcim ve sardunyadervis beğendi.
aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 09:26   #1732
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
Cool

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
1 litre suya 10 ml. koymanız gerekli (1/100 inceltme oranı) eczaneden bir tane enjektör ya da şiringa mı diyorlar ondan alabilirsiniz.
10 ml mi ? O kadar mı etkili bu enzim sıvısı Ben şişenin dibini 1-2 parmak koyuyorum göz kararı üzerini de suyla tamamlıyorum şişe dolana kadar, çalkalayıp döküyorum saksılara.

alierbektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 13:32   #1733
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alierbektas Mesajı Göster
10 ml mi ? O kadar mı etkili bu enzim sıvısı Ben şişenin dibini 1-2 parmak koyuyorum göz kararı üzerini de suyla tamamlıyorum şişe dolana kadar, çalkalayıp döküyorum saksılara.
sizin oranınız fazla biraz
sık sık verin oranı az olsun
çok büyük ve geniş arazide ağaç diblerine sizin oranınızda verilebilir

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 15:01   #1734
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Merhaba Arkadaşlar.


Enzimlerim hazır. renkleri de birbirinden farklı yakında resimlerini paylaşacağım.
Bu arada burada yazışan herkese sormak istediğim bir soru var.
ben çelik sektöründe çalışıyorum. bu araştırmaları yaparken fark ettiğim birşey
türkiye'de hava kilidi,tıpa vs. malzemeleri bulmakta ciddi sıkıntı yaşanıyor ve fiyatlar gerçekten yüksek.
Niyetim hava kilidi ve tıpa kalıbı yaptırmak.
Bu işin tek dezavantaj kısmı ilk maliyetinin yüksek olması.
kalıbı yaptırdıktan sonra maliyetler inanılmaz düşük.
Herhangi birinin piyasada yaptırabileceği ortalama bir kalıp maliyeti çıkarıyorum.
paylaşacağım

Eklenen Resimler
  
olcim, dadaşım, Muda ve 2 kişi beğendi.
inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 17:12   #1735
Ağaç Dostu
 
olcim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2011
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 936
İyi akşamlar arkadaşlar !
Ben de bir enzim yapayım dedim , bu akşam büyük bir damacanaya meyve kabuklarını ve yenmeyenleri attım .

Okuduklarımdan yola çıkarak anladığım şu : Enzimin içine her türlü taze sebze- meyve, kuru sebze- meyve , pekmez , organik siyah şeker , su konuluyor.

Umarım doğru anlamışımdır .

Okumaktan gözlerim çıktı , şu tatili dört gözle bekliyorum , bu enzim işine takıldım.

Bir soru sormam gerekli : Ben bu sonbaharda bahçeme organik gübreleme yaptım , şayet enzim yapmayı başarırsam bu karışımdan bahçe bitkilerime verdiğimde problem olur mu ?

Meraklanmayınız tüm sayfaları okuyorum ve kaydediyorum .
Yavaş yavaş öğreniyorum , okumaya ve kaydetmeye devam .

olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 20:43   #1736
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
sardunyadervis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 282
Aviator teşekkür ederim benim merak ettigim bir başka konu Mesela bionem gibi roa gibi faydalı bakteri denilen gübre ya da ne deniyorsa em mi işte onlardan bu mayalanmalar olan yere damlatılsa o bakteriyide üretmiş beslemiş olurmuşuz?

yağmur beğendi.
sardunyadervis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 21:54   #1737
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Ben yaptığım her enzime ilk bir haftanın sonunda 10 ml kadar EMA ve 2 katı kadar da pekmez ekliyorum. Baştaki sayfalarda enzimin içine EMA eklemek, zararlı bakteri üreme olasılığını azalttığı için tavsiye ediliyordu.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 22:11   #1738
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
sardunyadervis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 282
Sn yağmur peki hazır em ye EM li suya melas **** esmer şeker eklense ürer mi besleye bilir miyiz
Ve
Hazırlanan evdeki enzimden alınca ona tekrar su ve şeker (pekmez) ekleniyor mu azalmasın diye?

sardunyadervis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 23:07   #1739
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
EMA denilen aktifleştirilmiş demek yani Etkin Mikroorganizma Aktif. EM1 alırsanız eğer o aktifeştirilmemiş olduğundan melas veya pekmezle aktif hale getirmek gerekiyor diye biliyorum. EMA ya su ve pekmez katıp çoğaltılabilir mi? Olur sanırım ama bilimsel değil kendi görüşümü söylüyorum. Hazırladığımız enzimin suyunu süzüp sıvı gübre gibi kullanacaksak ve bu 1 aydan fazla saklayacağımız anlamına geliyorsa 15 günde bir biraz pekmez ekleyip bakterileri canlı tutmakta fayda var sanırım. Kusura bakmayın gece geç saat olunca çok kesin bilgi olmadı ama ilk sayfalarda bu konunun esas bilgi sahiplerinin paylaştığı kesin bilgiler var diye hatırlıyorum. Onları da okuyun isterseniz.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 23:22   #1740
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olcim Mesajı Göster
...

Bir soru sormam gerekli : Ben bu sonbaharda bahçeme organik gübreleme yaptım , şayet enzim yapmayı başarırsam bu karışımdan bahçe bitkilerime verdiğimde problem olur mu ?
...
Problem olmaz. Hazırladığınız enzimi her durumda sulandırarak bitkilerinize vermelisiniz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024