agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2013, 16:46   #1381
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Bu kadar şüphe etmeyiniz
turşu gibi güzel kokuyorsa iş bitmiştir
bilimsel deney yapmıyoruz ya canım....
Neticede dönüşümü hızlandırıyoruz sadece....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 17:12   #1382
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
Misler gibi turşu kokuyor : )

Bir yıllık enzim kullanılırmı ne dersiniz? 1,5 litre kadar şişede unutmuşum geçenlerde gördüm. İlginç rengi berraklaşmış. Marketlerde satılan sirke gibi renge dönüşmüş.

hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 20:22   #1383
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-01-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
İzmirde ph ölçer nereden bulabilirim? Kırmızı lahanadan ölçüm yapıyorum ama içimde hep şüphe kalıyor.
Ben de İzmir'de yaşıyorum ama ben burada fiyatları yüksek bulduğumdan yurt dışından getirttim. e-bay dan alabilirsiniz, en fazla bir ayda elinize ulaşır. Zaten bizimde zamanımız, bu işle uğraşırken bol olduğundan acele etmeyin derim size.

hepgül beğendi.
sezik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 09:21   #1384
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sezik Mesajı Göster
Ben de İzmir'de yaşıyorum ama ben burada fiyatları yüksek bulduğumdan yurt dışından getirttim. e-bay dan alabilirsiniz, en fazla bir ayda elinize ulaşır. Zaten bizimde zamanımız, bu işle uğraşırken bol olduğundan acele etmeyin derim size.
Ne gerek var e-bay'a falan google'a ph metre yazın 39 tl ye çok güzel aletler var

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 13:04   #1385
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
işin kimyasını ve mühendisliğini seven dostlarımız ph mere alabilirler
ben işin o yönünde hiç değilim
yaparım gecerim
bitkilerime veririm keyfime bakarım
dünyamıza az da olsa çöp atmadığımızdan mutlu olurum....
keyiflenirim daha ne olsun....

ocak beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 13:05   #1386
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
Misler gibi turşu kokuyor : )

Bir yıllık enzim kullanılırmı ne dersiniz? 1,5 litre kadar şişede unutmuşum geçenlerde gördüm. İlginç rengi berraklaşmış. Marketlerde satılan sirke gibi renge dönüşmüş.
bu aylarda güzelce kullanın bitkinizde erkencilik ve gelişim olacaktır
bende de var bir yıllık...
yakında kullanacağim
elinizdeki süper bir şey...

hepgül beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 14:05   #1387
Ağaç Dostu
 
n.yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2013
Şehir: SİVAS
Mesajlar: 134
Arkadaşlar, yüzeyde beyazlık oluşması şart mıdır? Benim şişede hiç olmadı. Kokusu sirkeye benziyor. Gaz çıkışı yok denecek kadar az. Bugün itibariyle tam 3 hafta geride kaldı. Umarım başarısızlıkla sonuçlanmaz.

n.yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 16:20   #1388
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
üç hafta geçtiyse hazır olmamıştır
pekmez veya melası az mı koydunuz
veya çok soguk mekanda mı duruyor
kışın iki ayı buluyor
gaz çıkışı normalde azalsa da devam etmeli...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 18:54   #1389
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
sevgili arkadaslar sagolun sayenizde gozlerim bozuldu..
hic niyetim yokken tum konuyu bastan sona okudum.ama kafam da karismadi degil.
ben her sene terasimda domates biber vs.. yetistirmeye calisiyorum.. fena da olmuyor. gecen sene yedigim domatesin tadini anlatamam..
herneyse amacim mumkun oldugunca organik yollarla buna devam etmek..
kafamda olusan sorularin tumuyle sizi bogmak istemiyorum , o yuzden simdilik iki soru soracagim;

1) kahve-siyah-ham seker bulamayacagimi dusunerek, marketten alacagim herhangi ucuz bir pekmez bunlarin yerine kendi basina is gorur mu, yoksa dogrulugu ya da surecin hizlanmasi icin maya, yogurt suyu, pirinc suyu gibisinden seylerle desteklemeli miyim..?

2)amacimin hem evsel atiklari degerlendirmek hem de bitkilere organik besin saglarken hastalik ve zararlilara bagisikligini guclendirmek oldugunu dusunursek, enzim-bokashi-EM yontemlerinden birini secmek gerekse hangisini tercih etmeliyim sizce ?

simdiden tesekkurler...

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 06:13   #1390
Ağaç Dostu
 
n.yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2013
Şehir: SİVAS
Mesajlar: 134
Haklısınız sayın Safranlı. Kapalı balkonda duruyordu. Çoluk çocuk oynamasın diye oraya koymuştum. Sivas'tayım malum. Buralar hala soğuk. Akşam içeriye almıştım. Gaz çıkışı biraz daha belirginleşti.
Teşekkür ediyorum önerileriniz için.

n.yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 10:09   #1391
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
1) kahve-siyah-ham seker bulamayacagimi dusunerek, marketten alacagim herhangi ucuz bir pekmez bunlarin yerine kendi basina is gorur mu, yoksa dogrulugu ya da surecin hizlanmasi icin maya, yogurt suyu, pirinc suyu gibisinden seylerle desteklemeli miyim..?

2)amacimin hem evsel atiklari degerlendirmek hem de bitkilere organik besin saglarken hastalik ve zararlilara bagisikligini guclendirmek oldugunu dusunursek, enzim-bokashi-EM yontemlerinden birini secmek gerekse hangisini tercih etmeliyim sizce ?

simdiden tesekkurler...[/QUOTE]

bulabildiğiniz en ucuzundan her türlü pekmez olur
kuru üzümde olur
bitkiyi beslemek için ise bizim yemeklerimiz gibi em,bokashi vb ne bulduysanız vermelisiniz
te çeşitle nasıl idare etsin yavrucak....
her çeşitten tatsınkı tatlı olsun

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 01:46   #1392
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
19 lt lik iki bidon enzim hazırladım. Bekleme salonuna aldım dermişim : )))

Elimde bidon kalmadı kalan mutfak atıklarımı ne yapsam?

Tura ve ipektuğçe beğendi.
hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 09:13   #1393
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
19 lt lik iki bidon enzim hazırladım. Bekleme salonuna aldım dermişim : )))

elimde bidon kalmadı kalan mutfak atıklarımı ne yapsam?
direk oldugu gibi topraga gömün

hepgül beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 19:30   #1394
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
19 lt lik iki bidon enzim hazırladım. Bekleme salonuna aldım dermişim : )))

Elimde bidon kalmadı kalan mutfak atıklarımı ne yapsam?
bana gönderin

hepgül beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 20:14   #1395
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
enzim yapiminda meyve yerine sebze atiklari kullanmanin dezavantajlari oluyor mu. burada konusulanlar genelde daha cok meyveler ve atiklari ile yapim uzerine. bizde meyve pek tuketilmiyor, daha cok çöpe gidenler sebze kabuklari marul vs yapraklari yumurta kabuklari gibisinden seyler. bunlara meyve eklemem avantaj saglar mi, ya da sirf meyve ve atiklari cok daha iyi mi olur.

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2013, 08:35   #1396
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
her ikiside kullanılır
daha dogrusu organık esaslı her artık kullanılır
saçlarınız,tırnakalrınız dahi kullanılabilir

hepgül beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2013, 10:36   #1397
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
bana gönderin
Siz çok yaşayın emi Beni güldürdünüz ALLAH da sizi güldürsün

Sayın Antihistaminik mutfak atıkları yerine olgunlaştığında Enzime ne dersiniz? Seve seve paylaşırım... Saygılarımla

ipektuğçe beğendi.
hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2013, 13:48   #1398
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
sayin hepgül siz hep gülün
nazik teklifiniz icin de tesekkur ederim. ben bir deneyeyim olmazsa sizden isterim.. saygilar .

hepgül beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 20:16   #1399
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
sadece pekmez kullandigimizda 1-3-10 orani gecerli midir (1kg pekmez 3 kg organik atik 10 kg su) ?? bir de ek olarak balik vs atiklari kullanma konusunda kararsiz kaldim..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 08:16   #1400
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
evet geçerlidir
siz balık olayını sonraya bırakın isterseniz....
balık uzun sürüyor

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 10:21   #1401
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-09-2012
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 85
ben bir ay önce ilk fermantasyonla soğuk kompost denememi yapmıştım. dün suyundan biraz boşalttım sirkeye yakın bir kokusu vardı. üst tarafta beyaz renkli bir sıvı vardı muslukta sarı renkli geldi sıvıyı seyreltip çiçeklere döktüm ama yanlışmı yaptım doğrumu kararsız kaldım.

evzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 10:54   #1402
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Dogru yapmışsınız

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 18:01   #1403
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-09-2012
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 85
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Benim çiçeklere ne olacağı haftasonuna kadar belli olur sanırım.

evzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 19:20   #1404
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
İçine bir parça yaş maya veya 2 cay kaşığı kuru maya _ 5 lt. lik kap için_ katarsanız fermantasyon devam eder...
Maya enzim yapılırken mutlaka konması gereken malzememiz...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. Mesajı Göster
daha yaklasık 6 saat oldu yeni enzim sisemin kapagını bir aralıyım dedim, epeyce gaz çıkması oldu, bu kadar cabuk değişim süreci başlar mı..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Süreci hızlandıran içine katılan mayadır...
maya koymak gercekten şart mi. ya da sadece sureci mi hizlandirir ?... oyleyse 1-3-10 oraninda degisklik yapmak gerekiyor mu? ya da ne kadar eklemek gerekiyor. enzim yapacagim derken kafayi siyiracagim bu gidisle .. dönüp tekrar okudukca, tamam basit bir mantigi var ama detaya girince karisiyor kafa ..

hepgül beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 20:02   #1405
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Ben artık maya kullanmadan yapıyorum satın çamtepe bununla ilgili bi yazı paylaşmıştı sanırım yabancı bir siteden sadece melas/pekmez yeterlidir.

SAHIRE beğendi.
aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 12:00   #1406
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
maya koymak gercekten şart mi. Ya da sadece sureci mi hizlandirir ?... Oyleyse 1-3-10 oraninda degisklik yapmak gerekiyor mu? Ya da ne kadar eklemek gerekiyor. Enzim yapacagim derken kafayi siyiracagim bu gidisle .. Dönüp tekrar okudukca, tamam basit bir mantigi var ama detaya girince karisiyor kafa ..
degerli dostlarım
neden bu işkenceyi gönüllü çekiyorsunuz
formul basit
uzay araştırması filan degil
1-3-10 formulu o kadar
bir pekmez
üç nevale
on birim su
kapgına bir balon o kadar
bir ay sonra gürbüz ve mutlu sebzeler ,meyveler ve doğaseverler

hepgül ve kerim08 beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 12:03   #1407
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
ben artık maya kullanmadan yapıyorum satın çamtepe bununla ilgili bi yazı paylaşmıştı sanırım yabancı bir siteden sadece melas/pekmez yeterlidir.
pekmez ve melas konusunda da anayasa maddesi yok
kafamızı yormayalım
pekmez oranından biraz daha fazla kuru üzüm koyun
aynı etkiyi yapar
memleketimde kuru uzum bedava.....
Ayrıcada potasyum etkisi olur.....
Işin özü enzim basit,çok basit,çok çok basittir
bilimsel denklem değil yaaaa.....
Yormayın kendinizi
keyfinize bakın

hepgül ve dadaşım beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 18:06   #1408
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Işin özü enzim basit,çok basit,çok çok basittir
bilimsel denklem değil yaaaa.....
Yormayın kendinizi
keyfinize bakın
sayin safranli, sizler sayesinde bulastik bu islere, artik cefamizi cekeceksiniz..))
ana kural ile ilgili hic bir sikinti yok. benim sorunum detaylarda...yaptim mi en dogrusunu yapmak isterim hep...

EM ler, mayalar, pirinc sulari, guneste bekletmeler-golgede bekletmeler, suzerek-suzmeyerek saklamalar, meyveler sebzeler ayri-her cesit bir arada, taze atiklar-çürümeye baslamis atiklar ... vs gibi yontem farkliliklari sanirim bu forumda benim gibi caylaklarin kafasini karistiran. bir de uzerine kanitlanmamis bilimsel yararlilik endisesi eklendi sonlara dogru..

bundandir en azindan benim sorularim..
herseyin otesinde konuyla ilgili cabaniz ve paylasimlariniz icin cok cok tesekkur ederim..bu arada serum hortumu duzenegim hazir, silikonlandi, yarin ilk deneme basliyor hayirlisiyla...
saygilar.

hepgül beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2013, 07:56   #1409
ezo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
ilk enzim denemem başarısız ikincisi ise bana göre çok güzel oldu ve dün enzimimi süzdüm.Ancak enzimi süzerken üzerindeki beyazlaşmaların çoğu süzgeçte kaldı. Süzme işlemini sizler nasıl yapıyorsunuz?

Düz akşam demir ağırlıklı olması için (limon ağacıma) ıspanak ağırlıklı havuç ve elma ile tekrar enzim yaptım. Bu herhalde bir hastalık ve bana da bulaştı. Evde biraz atık çikınca ne yapsam diye düşünmeye başladım.

Tura, Safranlı ve hepgül beğendi.
ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2013, 11:01   #1410
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
Enzim çılgınlığı ..... ne güzel değilmi topraktan geleni geri toprağa kavuşturuyoruz. Ağaçlar.net ve birbirinden değerli üyeleri sayesinde bizlerde bu işlere girdik. Hepsine selam ve sevgiler yolluyorum.

Tura ve ipektuğçe beğendi.
hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024