agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   SAHIRE / Fethiye Çaykenarı Köyü (http://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/32123.htm)

Melih Bakırlıoğlu 23-01-2014 07:55

236 nolu mesajdaki bitki şevketi bostan. Yaprakları ekşili salata, köklerinden de, kuzu etli yemeği çok güzel olur. :)

SAHIRE 23-01-2014 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1243591)
Sevgili Sahire,
Çuvalda patates benim de ilgimi çekiyor ama daha önce hiç patates yetiştirmedim. Pazardan ufak boyutlu patates alsam böyle diksem büyür mü acaba?

Ben de ilk defa deneyeceğim:) Filizlenmiş ufak kuru patatesi 3te biri iyi toprak dolu çuvala ektim. Üzerine de 2-3 cm örtecek kadar toprak attım. Patates üste doğru büyüyormuş, büyüdükçe toprak ekleyeceğim. Çuvalda patatesin derimi çok kolay oluyormuş. Filizli patates kabuğundan bile çıkıyormuş ancak o zaman daha fazla zaman alıyormuş yetişmesi. Bakalım nasıl olacak...

SAHIRE 23-01-2014 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1243595)
Ben bunları diken diye kesip kesip atıyorum:)) Daha yakın fotoğraf çekebilirmisin, ben mi benzettim acaba?

Bahçenin işlenmeyen kısımlarında bayağı var:) Burada da köklerini az haşlayıp, zeytinyağlı, sarımsaklı yiyorlar. Ben de yemeyi deneyim bakalım.
Benim telefon detay çekebilirse ekleyim bir kaç fotoğraf daha. Aslında başka otlar da var onları da sormak istiyorum kısmetse...

SAHIRE 23-01-2014 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu (Mesaj 1243632)
236 nolu mesajdaki bitki şevketi bostan. Yaprakları ekşili salata, köklerinden de, kuzu etli yemeği çok güzel olur. :)

Bir seferinde yemiştim ve çok lezzetli olarak aklımda kalmış;
biraz daha serpilsinler de toplayım hepsini, benim yediğim bahsettiğim gibi köklerinden haşlama şeklindeydi. Bakalım etli yemek yapacak kadar çıkar mı...

SAHIRE 23-01-2014 19:51

Bazen çok zor
 
Bu akşam biraz da hayatın zorluklardan bahsetmek istedim...
Dün gece Fındık hastalandı, dizanteri olmuş, teras battı.
Aslında tuvaletini asla seramiğe yapmadığı için kapının önünde yatıyordu ama tabii hastalanınca olanlar olmuş.
Akşam akşam kirin üzerine kül döktük ve sabaha kadar içimiz sıkıldı Fındık hasta diye. Çok şükür iyi gibi şimdi.
Bugün komple terası temizledik. Zaten kaç zamandır kontrolden çıkmıştı: Kirli ayaklarıyla sedirin üstüne çıkıyorlar. Tırmık yakaladığı kuş gibi küçük canlıları terasa getiriyor vs. Yani hayvanlar bizim yaşam alanımızı kısıtlamaya başladılar.
Bir sıkı yönetim ilan etmeye karar verdik. Fındığa Apollocuğumuzun kulübesini getirdik, yıkadık, bahçeye ulaşabilecek şekilde bağlıyoruz akşamları. Yoksa hasta oluyorlar, yağmurda yaldır yaldır koşmak mı dersiniz, olup olmayacak şeyleri yutmak mı dersiniz, bahçenin dışına kaçıp diğer köpeklerle kavga etmek mi ...
Daddy derseniz tam bir pasaklı, çok kokuyor, yaz gelse de iyice bir yıkasak diyoruz. Onun da yattığı yeri temizledik.
Ayrıca köpekleri tımar ettim.
Biraz ormanda yürüyelim dedik. hoop Daddy fırladı elimden. Eşime koş dedim iyiki de demişim, bayağı ileride koyun otlatan çocuğun köpeklerine dalaşıyor. Ayırdık.
Dönerken bir de baktık bizim yavuklar ormana firar edip duruyorlardı, çalıların arasında iki yumurta bulduk. Kümesin var, folluğun var, gidip çalı altına yumurtlamak nedir...
Bantam(Hint) tavuğu değil mi taa çatıya kadar uçuyor, zaptedemiyoruz,
3. kez kanat keseceğiz.
Akşamüstü yine şahin indi. Bizim tavuklar Yusuf Yusuf tabi. Çalıların arasına saklanıp belki 1 saat hiç kıpırdamıyorlar. Neyse , şükür, yine zarar yok .
Geldik eve,Tırmık ağzında fare terasa getiriyor, ee göstere göstere yiyecek. Bir kovaladım, şovunu yapamadı.:mad:
Hayvanlarla layıkıyla uğraşmak zor iş... Doyurmak, temizlemek, mutlu ve sağlıklı kılmak...
Dün de odunla uğraşmıştık, bugün de teras temizliği bizi bitirdi.
Laf aramızda odun işi de zor. Sadece akşam yakıyoruz sobayı. Bunun için bile çok çalışmak gerekiyor. Sabah kalkıyoruz ev 15 derece. Camlar terlemiş. Eskiden 22 - 23 derecede bile üşürdüm ben. Şimdi 15 derece lokum gibi gelmeye başladı:) Tabii lahanadan hallice gibiyiz, kat kat yünler. Gündüz iyi , zaten eve girebildiğimiz yok, çalışırken ısınıyor insan.
Daha çok zorluklar var da ben de bu akşam pil bitti. İnşallah yine yazarım.

Az dinleneyim, sabaha ekmek yok, daha ekmek koyacağım.:rolleyes:

Derya Yıldız 26-01-2014 21:49

Bu tür bir hayatı sürmek istiyorsa insan biraz kalabalık olmak mı lazım ne..Her işin ucundan tutacak birileri olsa. Akşamları da keyifli sohbetlere zaman kalsa ne iyi olur.Doğa da yaşam gerçekten hem zor hem keyifli. Zorluğu keyfini aşmadığı sürece böyle yaşama can kurban.
Şehirden kaçma çabalarımız aynı döneme rast geliyor sizinle. Keşke tanışabilseydik belkide hayatlarımız da yan ayna olurdu. Biz şu an bir kasabada provaları oynuyoruz. Asıl oyuna ne zaman geçeriz bilmem. Sizin yaşamınızı da o yüzden merakla izliyorum.

SAHIRE 28-01-2014 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Yıldız (Mesaj 1244770)
Bu tür bir hayatı sürmek istiyorsa insan biraz kalabalık olmak mı lazım ne..Her işin ucundan tutacak birileri olsa. Akşamları da keyifli sohbetlere zaman kalsa ne iyi olur.Doğa da yaşam gerçekten hem zor hem keyifli. Zorluğu keyfini aşmadığı sürece böyle yaşama can kurban.
Şehirden kaçma çabalarımız aynı döneme rast geliyor sizinle. Keşke tanışabilseydik belkide hayatlarımız da yan ayna olurdu. Biz şu an bir kasabada provaları oynuyoruz. Asıl oyuna ne zaman geçeriz bilmem. Sizin yaşamınızı da o yüzden merakla izliyorum.

Her şeyin yerli yerine oturması emek ve zaman alıyor. Tecrübe kazanıyoruz. Dolayısıyla bu ilk aşamalar çok zor tabii... Dediğim gibi gerçekten gönül vermeyen yapamaz. Ama ne kadar zor olursa olsun her zaman keyifli bu oyun. Şehrin çıkmazlarına dönmeye niyetimiz yok. Hayallerimizse çok. Diktiğimiz ağaçları ve çalıları ve çiçekleri, 5 sene sonra düşünüyoruz. Burası müthiş olacak. Keçi projemiz var, kaz projemiz var, arı projemiz var... Yavaş yavaş gücümüz yettiğince yapmak istiyoruz.
Kalabalık olmak isterdik , bu yönde de bazı projelerimiz de var. Düzeni biraz daha oturttuktan sonra bir şeyler düşünüyoruz;) Evet keşke, ben de çok isterdim, bizim gibi hevesli dostlarla beraber başlayabilmeyi. Bu yönde biz de çok desteksiz kaldık. Ama artık yol alıyoruz, biz de bizim gibi düşünenlere her zaman yardımcı olabilmeyi , kendi kendine yeten bir yerleşke kurabilmeyi anlatmak istiyoruz. Şimdi örneğin yumurtaya para vermiyoruz:) İnşallah yakında sebzeye de para vermeyeceğiz.
Çok zamandır dur duraksız yağmur fırtına. Zeytin çukurları hep bozulmuş, kimisinin aşı yerine kadar toprak dolmuş. Bugün çukurların çok az bir kısmını düzeltebildik. Yarın da sağanak gösteriyor. İşimiz her zamanki gibi çok ama yağmurda mecburi tatil:)

SAHIRE 30-01-2014 20:39

Zeytin Yapraklarında Sararma
 
Bugün zeytin çukurlarını düzelttik. Düzeltirken maalesef zeytin yapraklarında sararma gözlemledik. Zeytin hastalık ve zararlıları kısmında
http://www.agaclar.net/forum/zeytin/14566.htm de tecrübeli arkadaşlardan yardım istedim; kısıtlı internetimle bir çözüm bulamadım :(
Bordo bulamacı mı atsak diye düşünüyoruz...

SAHIRE 06-02-2014 19:39

Bordo bulamacı
 
1 Eklenti(ler)
Bugün %1 lik bordo bulamacı attık zeytinlere ve bademlere ...25 lt lik Sırt pülverizatörü kullandık. Sonrasında yağmur yağacakmış gibi oldu ama neyse ki yağmadı:eek: yoksa tekrarlamak gerekecekti!
Aşağıda hazırlanan bordo bulamacı - maalesef atarken çekemedim ( Eşim bahçede astronot gibiydi). 250 ağaca 500 gr göztaşı ve 500 gram kireç kullandık ve 10 lt, 10 lt, 20 lt ve 10 lt depoya yükleyerek 4 seferde atışı bitirdik.

SAHIRE 06-02-2014 19:53

Tavukta yumurta yeme sorunu
 
2 Eklenti(ler)
Tavuklardan biri yumurtaları kırıp yiyormuş: bir kaç gündür hiç yumurta yoktu, ne oldu bu tavuklara derken, sonra bu yahni olmak isteyen hain tavuğu fark ettim, yumurtlayan diğer tavukların yumurtasını kırıp yiyor!:mad:
2 adet Sahte yumurta koyduk folluğa, bugün sahte yumurtanın biri de yok oldu... Yine yumurtasız kaldık.
Sahte yumurta yapılışı: yumurtanın içini boşaltıp, içine alçı doldurduk.

Yarın bu meseleye eğileceğiz. Sanırım bu yumurta sever tavuğun sonu tencerede bitebilir.

Güzel haberse bir tavuğumuz gurk oldu yatıyor, Şubatın 21 i gibi cibileri bekliyoruz:) 7 adet yumurtacık var altında, bunun 2 si kendi yumurtası, 5 i köy tavuğu yumurtası (komşumdan aldım)..

SAHIRE 06-02-2014 20:03

1 Eklenti(ler)
Bordo bulamacından sonra çıkan gökkuşağı :)

SAHIRE 06-02-2014 20:10

Dikenli incir/hint inciri
 
1 Eklenti(ler)
Bir kaç adet diktik, daha doğrusu yağmur mevsiminde toprağın üzerine yatırıverin diyorlar, bakalım köklenecek mi...

cemo 06-02-2014 20:37

Çok rahat köklenen bir bitkidir bu incir. Toprağa atsanız kökleniyor tecrübe edilmiştir:)

Asoo 07-02-2014 16:21

Başlığı bu gün görüp okumaya başladım. Birkaç sayfa sonra, "İnşallah çok eski tarihlidir." diye içimden geçirerek mesaj tarihlerine baktım. Maalesef 2013 müş. Üstelik hepsi 9 sayfacıkmış.

Hemen bitiverdi.

Bundan sonra yapabileceğim, iyi temennilerde bulunarak takip etmek. Umarım bu takip yorgunluklarınızın semerelerini görene kadar sürer.

Sağlıcakla kalınız.

Lunlun 08-02-2014 13:19

Sevgili Sahire,
uzun zamandır agaclar.net'e giremiyordum ve haberim olmamıştı müthiş girişimizden. Yer arayışlarınızı hatırlıyorum ve eklediğiniz bu fotoğraflarla anladım ki onca emek ve araştırma mutlaka güzel sonuç verecektir inşallah. :) Hayran kaldım desem yeter mi acaba duygularımı anlatmaya. :)

Her işinizde gücünüzde kolaylıklar diliyorum size. Hepsine ayıldım ama şu manzaranıza ayrıca bayıldım, dağlar ne güzel görünüyor. :) Çevrede satılık arazi var mıydı acaba diye aklımdan geçmedi değil.

Sevgiler :)

Kayahann 08-02-2014 13:55

suya koyunca bile deli gibi kökleniyo bu kaktüs zaten

SAHIRE 09-02-2014 11:24

Tohumlar
 
2 Eklenti(ler)
Güzel temennilere çook teşekkürler:)
Sn. Lunlun satılık bir yerler duyarsam buradan paylaşayım.

Tohum takas etkinliğinden gelen tohumları çimlendirmeye aldım. Zamanı gelmiş artık. Birazını dışarıda yaptığımız soğuk yastıkta, birazını evde ektik. Emek veren tüm ağaçlar.net üyelerine tekrar çok teşekkürler!

Şimdi heyecanla kotiledonları bekliyoruz:D

gulcingiller 09-02-2014 20:17

Sevgili sahire yeni bir baslangic film gibi olmus hayran oldum, usenmeden her satiri okudum. Kayiplariniza uzuldum, yeni bekciniz cok sevecen. Kesilen horozlara " nasil kiydilar" diye dusunurken diger yorumlardaki " koy tavugu ve lezzeti" yazilinca kafam karisti :) ama size sans diliyorum. Emeklerinizin karsiligini almaniz dilegiyle saglicakla kalin.

mügem 09-02-2014 21:35

Sahire hanım Kozak Yaylası'ndan selamlar.Kızımla birlikte sayfanızı gezdik.Çok beğendik.Kayıplarınıza üzüldük, kazançlarınıza sevindik.Allah başarınızı daim etsin.Hasadınız, ürününüz bol olsun.Sevgiler.

SAHIRE 10-02-2014 19:22

İlk badem çiçeği
 
3 Eklenti(ler)
Güzel mesajlarınız bize moral ve destek oluyor, çok teşekkürler.
Bugün kümes inşaatına devam ettik, diktiğim soğanların aralarını çapaladım, Daddy yine zincir koparttı... veeee
bir badem fidanımız aceleci davrandı ve ilk çiçeği o açtı :o

gulcingiller 11-02-2014 08:58

Hepimizin hayalini siz yasiyorsunuz bu yuzden kostek yerine destek olmak gerektigine inaniyorum. Bademiniz cicek acmis ne guzel kendi adima soyliyebilirim ki sabirsizlikla bu filmin devamini bekliyorum. Onumuz bahar ne guzel fotograflar gorucez, sansiniz bol olsun.

Derya Yıldız 11-02-2014 10:47

Zeytinleriniz iyidir umarım. Yumurta hırsızı belli oldu mu? Hemen tavukcağınızı suçlamayın belki masumdur:) Ama tencereyide boylarsa haberimiz olsun belki bir zıyaret ederiz(uzuuun süredir köy tavuğu yememiştk de). Tohumları da iyiki hatırlattınız. Badem çiçeğiniz de harika.

SAHIRE 11-02-2014 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulcingiller (Mesaj 1248598)
Hepimizin hayalini siz yasiyorsunuz bu yuzden kostek yerine destek olmak gerektigine inaniyorum. Bademiniz cicek acmis ne guzel kendi adima soyliyebilirim ki sabirsizlikla bu filmin devamini bekliyorum. Onumuz bahar ne guzel fotograflar gorucez, sansiniz bol olsun.

Çok teşekkürler, buralarda bir yalancı bahar yaşanıyor. Çoğu yerde bademler çiçek açmış, bizimkiler geç çiçeklenen cins olduğu için ancak başlıyorlar. Bakalım Mart kapıdan baktıracak mı, bademde tozlaşma çok önemli, burada da arılara büyük iş düşüyor...
Ben de o fotoğrafı çekebilmeyi (bademlerin tümünün açtığı)merakla ve hevesle bekliyorum doğrusu :)

SAHIRE 11-02-2014 20:55

Hint tavukları hakkında
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Yıldız (Mesaj 1248626)
Zeytinleriniz iyidir umarım. Yumurta hırsızı belli oldu mu? Hemen tavukcağınızı suçlamayın belki masumdur:) Ama tencereyide boylarsa haberimiz olsun belki bir zıyaret ederiz(uzuuun süredir köy tavuğu yememiştk de). Tohumları da iyiki hatırlattınız. Badem çiçeğiniz de harika.

Zeytinlerin iyi olduğunu inşallah baharda müjdelemeyi çok isterim. Fidanlarda pek bir gelişme yok maalesef... Umarım sararan yaprakları atarak yeni yapraklar çıkarıp toparlanırlar.
Ah o yaramaz tavuk:mad: suç üstü yakalandı maalesef ; diğerlerini takip ediyor , biri yumurtladı mı , doğru folluğa, yumurtayı kapıp kaçıyor ve kümesten çıkar çıkmaz kırarak yiyor... İşin kötüsü diğerlerini de alıştıracak, özellikle o yüzden çok tehlikeli.
Henüz tencereyi boylamadı:) 3-4 tane yalancı yumurta daha koyduk, onları da gagalıyor ve bazen gerçek yumurtayı bulamıyor, bugün 1 yumurtacık aldım kümesten. ( Yine market yumurtası aldık bugün:( ) Belki bu yolla kötü huyunu bırakır diyoruz ama bırakmazsa mecbuuur ...
Hintler biraz tuhaf tavuklar. Kendi cinsleriyle çok geçimsizler ama insana bir o kadar dostlar. İlginçtir evcil olan nadir tavuk türlerindenmiş. Horozun filan bugüne kadar ters bir hareketini görmedim. En tuhaf özellikleri sık gurk olmaları. Bu da yumurta verimini çok düşürüyor tabii ...Senede 50 yumurtacık yaptıkları söyleniyor.
İşte bizden de bir tanesi 10 tane yumurtlayıp gurk oldu. ( Yazın da cicianne 2 defa gurk oldu ama o zaman yumurta koyamadık maalesef)
Gurkun altına köy tavuğu yumurtası koymuştum, başka bir sitede yabancı civcivi kabul etmeyebilir diyor, bakalım yaklaşık 10 gün sonra neler olacak.
Neticede tavuklar güzel hayvanlar, gıt gıt eşinmeleri, gezinmeleri çok hoşa gidiyor, horozun tavuklara kur yapması, çevresinde dans etmesi, bir tehlike sezdiğinde(şahin gibi) tuhaf bir sesle uyarı çekmesi, tüm tavukların telaşla kaçıp saklanması, çağırınca atletler gibi yaldır yaldır yeme koşmaları, anlatmakla saymakla güzellikleri bitmez.
Yalnız yerlerini çevirmezseniz sebze namına bir şey bırakmıyorlar bahçede:o

ahmettugrul55 11-02-2014 23:13

tüm yazdıklarınızı dün gece 1 lere kadar soluksuzca okudum.
roman okurda sonunu merak eder ya insan,sayfanın sonunu gelmesini inanın istmedim.yeni çalışmalarınızı merakla bekliyorum

hanımeli 13-02-2014 17:31

Vallahi tebrik ediyorum harika bir hayatınız var,bende çok isterdim böyle,hayvanlarla dolu bir çiftliğim olsun,inşallah bir gün benimde olsun,çok güzel geliştirmişsiniz çiftliğinizi,film seyreder gibi izledim resimleri,tekrar tebrik ediyorum,emeklerinizin karşılığını alırsınız inşallah.

Yağmurcan 14-02-2014 11:54

Sahıre Hanım,

Çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum. Yaklaşık 3.5 yıldır bende köy tavuğu yetiştiriyorum, elde ettiğim tecrübeye dayanarak söyleyebilirim ki; eğer bir tavuğunuz yumurta yeme alışkanlığı kazandıysa, bu huy diğer tavuklara da çok kolay geçip, diğerleri de başlıyor. O yüzden siz tavsiyem; hemen o tavuğu kesmeniz, bunun başka çaresi yok, aynı şey benim de başıma geldi ve bu şekilde yapıp önlemimi aldım.
Diğer kurk olan tavuğunuz sanırım 21 şubatta civciv çıkaracak, bunun için de size tavsiyelerim; (biraz zahmetli olacak ama)
bir gün önceden bir kutu hazırlayın, içine bir tane termometre koyun. (sıcaklık ilk hafta 37 C 'de olmalı) daha sonra bu sıcaklığı 1-2 derece düşürecek şekilde ayarlamanız. Tavuğun altından çıkan civcivleri tek tek çıktıkça bu kutunun içine almanız. Çünkü tavuğun altında civciv hareket ettikçe tavuk kalkıyor, bu sefer de diğer yumurtalar soğuyor ve yumurtayı kıramadan ölüyor. Hint tavukları dışarıdan başka civcivi kabul etmiyor ama siz yumurtayken koyduğunuz için bir sorun olmaz. Civcivler çıktıktan sonra ilk 2 gün şekerli su vermelisiniz, sonra normal suya devam edersiniz. Tüm civcivler çıktıktan sonra da akşam karanlığında civcivleri tekrar tavuğun altına koyabilirsiniz, sakın gündüz koymayın.Tecrübelerimden aktaracaklarım şimdilik bu kadar, yine ihtiyaç olduğunda seve seve yardımcı olurum. Kolay gelsin sizlere.

SAHIRE 17-02-2014 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yağmurcan (Mesaj 1249451)
Sahıre Hanım,

Çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum. Yaklaşık 3.5 yıldır bende köy tavuğu yetiştiriyorum, elde ettiğim tecrübeye dayanarak söyleyebilirim ki; eğer bir tavuğunuz yumurta yeme alışkanlığı kazandıysa, bu huy diğer tavuklara da çok kolay geçip, diğerleri de başlıyor. O yüzden siz tavsiyem; hemen o tavuğu kesmeniz, bunun başka çaresi yok, aynı şey benim de başıma geldi ve bu şekilde yapıp önlemimi aldım.
Diğer kurk olan tavuğunuz sanırım 21 şubatta civciv çıkaracak, bunun için de size tavsiyelerim; (biraz zahmetli olacak ama)
bir gün önceden bir kutu hazırlayın, içine bir tane termometre koyun. (sıcaklık ilk hafta 37 C 'de olmalı) daha sonra bu sıcaklığı 1-2 derece düşürecek şekilde ayarlamanız. Tavuğun altından çıkan civcivleri tek tek çıktıkça bu kutunun içine almanız. Çünkü tavuğun altında civciv hareket ettikçe tavuk kalkıyor, bu sefer de diğer yumurtalar soğuyor ve yumurtayı kıramadan ölüyor. Hint tavukları dışarıdan başka civcivi kabul etmiyor ama siz yumurtayken koyduğunuz için bir sorun olmaz. Civcivler çıktıktan sonra ilk 2 gün şekerli su vermelisiniz, sonra normal suya devam edersiniz. Tüm civcivler çıktıktan sonra da akşam karanlığında civcivleri tekrar tavuğun altına koyabilirsiniz, sakın gündüz koymayın.Tecrübelerimden aktaracaklarım şimdilik bu kadar, yine ihtiyaç olduğunda seve seve yardımcı olurum. Kolay gelsin sizlere.

Tavsiyelerinize çok teşekkür ederim. Yumurta kıran tavuğu sahte yumurtalarla kandırıyoruz şimdilik, yumurta kırımı durdu gibi... Bir de, ben çok dikkat ediyorum, sık sık folluğa bakıyorum, yumurta olunca hemen alıyorum. Sahte yumurtalar ise follukta duruyor. Kırmaya çalıştığı oldu ama kıramayınca biraz bu huyundan vazgeçti gibi...
Tarih doğru civcivlere 4-5 günümüz kaldı...Yalnız o civcivleri alma olayını nasıl uygulayacağım? onu bilemedim, çünkü hint tavukları gurk olduğunda çok fena oluyor, daha önce cicianne GURKKEN bir kaç kez bizlere saldırdı. Dolayısıyla o civcivleri kazasız alamam gibi geliyor( yani ya ben yaralanırım ya ufacık civcivleri ezerse gibi endişeler), civcivleri almasam olmaz mı acaba?
Şekerli su kolay, bir de ilk günler ıslatılmış ince bulgur veriliyor sanırım, sonra civciv yemi, pazardan almalı...

SAHIRE 17-02-2014 18:48

4 Eklenti(ler)
İlk resimde sahte yumurtalı folluk, bugün kümesi temizledikten sonra(2.resim) biraz dekore ettim:) Gurkumuz, diğer tavukları ayırdıktan sonra , onun kapısını açıyorum, biraz kalkıp havalanıyor, bakıyorum yazık ,bacaklar tutulmuş gibi, dışarı çıkınca önce bir vaveyla koparıyor, az gezip, bir şeyler yiyip, tuvaletini yapıp, içeri giriyor tekrar. Bazen yumurtaları oturmadan düzeltiyor güzelce, çeviriyor da:)
Bu arada diğer kümesin inşasına devam ediyoruz, civcivlere yetiştirmeye çalışıyoruz...

SAHIRE 17-02-2014 18:58

Biraz da badem çiçeği
 
3 Eklenti(ler)
ve diğer yaramazlar.;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024