20-10-2010, 21:09 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Zeytinci/İzmir, Karaburun, Kaynarpınar
Zeytin yağı: 450 adet Erkence çeşidi zeytin ağacı. Hurma zeytin: İklime göre miktarı değişen hurma zeytin. Sadece keçi gübresi kullanılır. Düzenleyen Zeytinci : 27-11-2012 saat 20:21 Neden: sadeleştirme. |
20-10-2010, 21:38 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
|
zeytinci hoşgeldin. |
20-10-2010, 22:12 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
|
Sn zeytinci aramıza hoş geldiniz, katılımınız bize daha da güç katacağı muhakkak. |
21-10-2010, 17:54 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Arkadaşlar hoşbulduk. Fusaryum bende ve benim bildiğim bölgede yok. Zetin sineği ve güve olmaz mı, var tabi... Bazen yazın birileri (muhtemelen tarım il müdürlüğü mühendisleri) torbalar asıyor. Nüfüsu (popülasyonu) azalıyordur sadece. Anlayacağınız şimdilik beyaz bayrak sallıyorum... Gelecekte çekecekleri var, öğrendiklerimiz sayesinde... Bu yıl denize yakın bahçelerde ürün güzel. Dağa yakın yerlerde yükseklerde pek yok. |
21-10-2010, 19:07 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Sn. Zeytinci, Dün yazıştık ama bugün yoğunluktan bir şey yazamadım. Her neyse lafı uzatmadan hoşgeldiniz diyelim. Ürünün bol gönlün hoş olsun. |
21-10-2010, 19:18 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Hoşbulduk Sn. Acemi Çaylak. Enerji ve araştırıcılığınıza hayranım. Düzenleyen Zeytinci : 27-11-2012 saat 20:22 |
21-10-2010, 20:56 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2005
Şehir: İzmir-Bergama-Karşıyaka
Mesajlar: 24
|
Hoş geldin Zeytinci.. |
22-10-2010, 22:27 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Sevgili dostum zeytinci, UBYİ' ye hoş geldiniz. Gelmenize sevindim. Dede'den kalmış zeytinlerimiz vardı, ama ilk defa fidan dikmiştim. (3 yıl önce) Fidanların yetişmesi ve zaralılara karşı mücadelesinde; diğer dostlardan, özellikle Meyvelitepe ve sizden çok yardım aldım. Buraya kadar! çok çok teşekkür ederim.... Ancak... 'Boynuzun kulağı geçti'_ği her zaman mümkün olmasada; sizden intikam!!! alma zamanı gelmiştir ve hatta geçmektedir, diye düşünerek; 'zeytinde alçaktan taçlandırma teorinizin' sonucunu; yukarıdaki resimde (kız kardeşimin kızı, 'Brokoli' nin_ site üyesi_ bahcesinden) göstererek; (5 yaşındalar) ' ben de alçaktan taçlandırdım ve sonuçları böyle' demenizin önünü kesmenin tam zamanıdır diye düşündüm. ' Beyaz bayrağınızı' görmesem bu resimleri göstermezdim. (Bazen ne kadar 'kötü' olduğuma hep taktir etmişimdir.) ; Saygılar efendim. Hoşgeldiniz. |
23-10-2010, 00:26 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 200
|
halil bey bu fotoğrafları biraz da uzaktan çek de görelim yoksa zeytin taneleri portakal kadar büyümüş maaşallah |
23-10-2010, 11:21 | #11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Tamam burada hile yaptım. Yakın çekimdeki ağaç 'iri çeşit'...! zeytindi. Ama geridekiler ayvalık. ( Ben dostum 'zeytinciye' nispet olsun diye bu hileye başvurmuştum. Belki kandırırım diye.) Ama ne yalan söyleyeyim; 'Zeytinde alçaktan' taçlandırma onun teorisiydi. Ben de uyguladım. (Öndeki küçük ağaçlar 'Gemlik' dikkate almayın) Biraz sık dikim, alçaktan taçlandırma, kaolin kili, EMA = Bol verim. Ayvalık yukarı gitmeye meyilli bir çeşit. Gemlik gibi değil. 3 m. en çok 4 metre yukarı gitmesine izin verilmeli. Bu şekilde ağaç kendini iyi bakıyor ve taneyi iyi besliyor. Dökülme şeklinde tane kaybı da çok az oluyor. Toplaması (işcilik) de kolay oluyor.( toplama ,ilaçlama vb.) Toplama esnasında, uzun merdiven kullanma, dal kırılmalarından kaynaklanan _ aşağıya doğru uçmalar_ kazalar olmuyor. Bunlar dostum zeytincinin ( zeytin sayfasında) defalarca anlattığı şeylerdi. Bu geleneksel zeytin yetiştiriciliğine bir şekilde başkaldırıydı. Kendisine tekrar teşekkür derim. (Şimdi 'terzinin kendi dikişi' görme zamanıdır.) Saygılar Düzenleyen Halil Önen : 23-10-2010 saat 23:25 Neden: potoları tekrar yükledim. |
|
24-10-2010, 00:45 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 200
|
sayın halil kardeşim uzaktan ağaçları görünce hem keyfim ve de hem neşem yerine geldi içim açıldı sanki tarladaymışım gibi.Bu sene şekil budamasını beraber yapacağız.Söz vermiştin unutma |
24-10-2010, 21:59 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Sevgili Halil bey, Ne diyeyim, muhteşem... Bak şimdi mutlu oldum... Bu güzel fotoğrafların ardında, haberim olmadan tuz, biber ekmişim... Öndeki iri Domat'a şaşırmadım. benim denemelrde başarılı. Arkadaki Ayvalık/Edremit'dendir şaşkınlığım. Bu UBYİ işbirliğinin sinerjisi olsa gerek... Zira benim Ayvalık/Edremit denemelerim de ürün miktarı henüz istenilen düzeyde değil. Diğer taraftan o topraklarda odunu dikseniz kellenir (sürgün verir.) Nerde, biz de o toprak... Yerden taclandırmanın tek dezavantajı ağaç diplerinin traktörle işlenemeyişi. UBYİ'nin toprağı işlememe fikri bu dezavantajı ortadan kaldırıyor. Senin fotoğraflar önümü kesti, itiraf ediyorum. Artık fotoğrafları seçerek koyacağım... |
24-10-2010, 22:06 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Kaan Uğurlu, Hasan Gültepeli, Lilium Teşekkürler ederim. Sevgili Lilium; Ağaçların büyük çoğunluğu 40-60 yaş arası. Az olarak yaşını bilmediğim (1000 yaş üzeri, tahminen) eski ağaçlar da var. Onlar ata yadigarı. Ayrıca az da olsa yeni denemeler. Selamlar. |
28-10-2010, 21:09 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Alçak taçlandırma zeytin için iyi sonuç veriyor. Ağacın beslenmesi, ışıklanması ve havalanmasına olumlu etkisi var. Diğer ağaçları güneşini filtrelemiyor. Ürün toplaması kolay bu sayede ağaç sopa yemiyor. Domat ve Gemlik alçak taçlandırma için ideal çeşitler. Halil beyin Ayvalık'ları gözümle görmeden inanmayacağım |
31-10-2010, 19:16 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Yaşlı delice'ye 13 mayıs 2006'da gemlik aşısı yapıldı. Yaşlı kökten henüz kabuğu sertleşmemiş yaklaşık çapı 15cm. olan genç dala kalem aşısı yapılmıştı. Yıl 2010, 4 kg kadar meyve verdi. Bugünkü hali aşağıda. Kalem ucundaki macun halen duruyor. Bugün genç ağaç durumunda. Darısı nice delicelerin başına. Deliceler bu ülkenin atıl serveti. Özel proje yapılmalı. Deliceler bulunduğu yerde aşılanmalı. |
31-10-2010, 19:26 | #18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
31-10-2010, 19:42 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Delicenin soğan tabir edilen büyük kökü vardır. Bu kök onu sağlam ve dayanıklı yapar, diye biliyoruz. Ziraat mühendisi arkadaşlar, çelik üretiminin fidan olarak daha hızlı geliştiğini söylemişlerdi. Çelik üretimi mi yoksa Delice'den aşılama mı bunu konuşmak gerek. |
31-10-2010, 22:08 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Hurma zeytini oluşumu (Karaburun hurması) Daha olgunlaşmamış. Acıdır o. Masadaki reçele bakılırsa... |
01-11-2010, 21:10 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
... Allah da sizi güldürsün, Halil bey. Gözünüzden birşey kaçmıyor, maşallah. Reçel İnebolu'nun Kestane balı. Meyvesi çok olan zeytinin hurmasıdır o. Siz birde meyvesi az olan ağacınkini görün, bulabilene aşk olsun... Bölgedeki rivayete göre karşı yakanın demir çelik emisyonu oluşumu etkiliyormuş... |
23-04-2011, 11:45 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Kara yolu kenarlarındaki zeytinler genel olarak diğerlerine nazaran daha bol mahsül yapıyor. Düzenleyen Zeytinci : 27-11-2012 saat 20:24 Neden: Sadeştirme yapıldı. |
04-11-2012, 19:48 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Üç yıl önce Erkence iken çeşidi aşılanıp Gemlik yapılan ağacı bugün topladık. Bu yıl iyi ürün verdi sayılır. Yanlışlıkla çizme zeytin yapmak için alçak dallardakiler toplanmasaydı kahvaltımıza siyah sele zeytin olarak eşlik edecekti. Bu kadar ile idare edeceğiz, bu yıl. Seneye kısmet. Düzenleyen Zeytinci : 04-11-2012 saat 19:50 Neden: ilave yapıldı. |
04-11-2012, 19:54 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
|
hoş geldiniz sayın zeytinci |
12-11-2012, 18:36 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Kurak giden sonbahar meyvelerin büyümesine izin vermedi. Akdağ'ın çiğ yapan ayazı, denizden gelen nemli rüzgarlar işi tetikledi. Ve mevsimin ilk hurma zeytini ile tanıştık. |
08-01-2013, 14:06 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Sezonun ilk yağını nihayet aldım. Kontinü sistem, Portakal suyu ya da Buğday birası renginde. Şu anda dinlenmede. Yağ oranı olarak 3.14kg zeytin 1 kg yağ verdi. Erkence yağ oranı yüksek olan bir çeşit. |
08-01-2013, 17:32 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 268
|
Allah güle güle, ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin. Sayfanızla aranızı da bu kadar açmayın. Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. |
09-11-2014, 13:56 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Satış/Pazarlama politikası ne kadar çok önemli... Italyanı ve Ispanyolu devlet desteğini de arkasına alıp litresi 500 TL ye varan fiyatlar koyup raflarda sergiliyor. Bu yağın kalitesiyle izah edilemez. Özenli ambalaj, sahiplenme/emek ve hedef müşteriye göre hareket konsept geliştirme. 200 ml yağ 35 euro fiyat ile raflarda yerini almış. Imrenmemek mümkün değil. |
15-11-2014, 18:22 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Bir bardak (200 ml.) yeni Zeytinyağı 35 euro. Litresi 500 tl. Üzerinde zeytin Yağı yazmasa parfüm zannediliyor. Bravo diyelim. |
29-11-2014, 14:54 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Halil hocamın hediyesi Arbequina büyüyor. Akdelice'ninki gibi olan üzerindekii bol zeytini ile yerini aldı. Yağ oranı ve zeytincilik enstitüsü kalitesini nasıl değerlendiriyor acaba? Düzenleyen Zeytinci : 30-11-2014 saat 17:45 |
|
|