Zeytinci/İzmir, Karaburun, Kaynarpınar
Zeytin yağı: 450 adet Erkence çeşidi zeytin ağacı.
Hurma zeytin: İklime göre miktarı değişen hurma zeytin. Sadece keçi gübresi kullanılır. |
zeytinci hoşgeldin.
|
Sn zeytinci aramıza hoş geldiniz, katılımınız bize daha da güç katacağı muhakkak.
|
Sn.Zeytinci hoş geldiniz.
Merak ettiğim sizin bahçeye zeytin sineği, güvesi, fusaryum vs. hiç uğramıyor mu? |
Arkadaşlar hoşbulduk.
Fusaryum bende ve benim bildiğim bölgede yok. Zetin sineği ve güve olmaz mı, var tabi... Bazen yazın birileri (muhtemelen tarım il müdürlüğü mühendisleri) torbalar asıyor. Nüfüsu (popülasyonu) azalıyordur sadece. Anlayacağınız şimdilik beyaz bayrak sallıyorum... Gelecekte çekecekleri var, öğrendiklerimiz sayesinde... Bu yıl denize yakın bahçelerde ürün güzel. Dağa yakın yerlerde yükseklerde pek yok. |
Sn. Zeytinci,
Dün yazıştık ama bugün yoğunluktan bir şey yazamadım. Her neyse lafı uzatmadan hoşgeldiniz diyelim. Ürünün bol gönlün hoş olsun. |
Hoşbulduk Sn. Acemi Çaylak.
Enerji ve araştırıcılığınıza hayranım. |
Hoş geldin Zeytinci..
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili dostum zeytinci, UBYİ' ye hoş geldiniz. Gelmenize sevindim.
Dede'den kalmış zeytinlerimiz vardı, ama ilk defa fidan dikmiştim. (3 yıl önce) Fidanların yetişmesi ve zaralılara karşı mücadelesinde; diğer dostlardan, özellikle Meyvelitepe ve sizden çok yardım aldım. Buraya kadar! çok çok teşekkür ederim.... Ancak... 'Boynuzun kulağı geçti'_ği her zaman mümkün olmasada; sizden intikam!!! alma zamanı gelmiştir ve hatta geçmektedir, diye düşünerek;:) 'zeytinde alçaktan taçlandırma teorinizin' sonucunu; Eklenti 176514 yukarıdaki resimde (kız kardeşimin kızı, 'Brokoli' nin_ site üyesi_ bahcesinden) göstererek; (5 yaşındalar) ' ben de alçaktan taçlandırdım ve sonuçları böyle' demenizin önünü kesmenin tam zamanıdır diye düşündüm. Eklenti 176519 ' Beyaz bayrağınızı' görmesem bu resimleri göstermezdim.:) (Bazen ne kadar 'kötü' olduğuma hep taktir etmişimdir.) ;) ; :p Saygılar efendim. Hoşgeldiniz. |
halil bey bu fotoğrafları biraz da uzaktan çek de görelim yoksa zeytin taneleri portakal kadar büyümüş maaşallah
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tamam burada hile yaptım. :) Yakın çekimdeki ağaç 'iri çeşit'...! zeytindi. Ama geridekiler ayvalık. ( Ben dostum 'zeytinciye' nispet olsun diye bu hileye başvurmuştum. Belki kandırırım diye.):) Ama ne yalan söyleyeyim; 'Zeytinde alçaktan' taçlandırma onun teorisiydi. Ben de uyguladım. Eklenti 176711 (Öndeki küçük ağaçlar 'Gemlik' dikkate almayın) Biraz sık dikim, alçaktan taçlandırma, kaolin kili, EMA = Bol verim. Eklenti 176712 Ayvalık yukarı gitmeye meyilli bir çeşit. Gemlik gibi değil. 3 m. en çok 4 metre yukarı gitmesine izin verilmeli. Bu şekilde ağaç kendini iyi bakıyor ve taneyi iyi besliyor. Dökülme şeklinde tane kaybı da çok az oluyor. Toplaması (işcilik) de kolay oluyor.( toplama ,ilaçlama vb.) Toplama esnasında, uzun merdiven kullanma, dal kırılmalarından kaynaklanan _ aşağıya doğru uç:)malar_ kazalar olmuyor. Bunlar dostum zeytincinin ( zeytin sayfasında) defalarca anlattığı şeylerdi. Bu geleneksel zeytin yetiştiriciliğine bir şekilde başkaldırıydı. Kendisine tekrar teşekkür derim. (Şimdi 'terzinin kendi dikişi' görme zamanıdır.) :p Saygılar |
sayın halil kardeşim uzaktan ağaçları görünce hem keyfim ve de hem neşem yerine geldi içim açıldı sanki tarladaymışım gibi.Bu sene şekil budamasını beraber yapacağız.Söz vermiştin unutma
|
Hoş geldin zeytinci Ağaçlarınız kaç yaşında.
|
Sevgili Halil bey,
Ne diyeyim, muhteşem... Bak şimdi mutlu oldum... Bu güzel fotoğrafların ardında, haberim olmadan tuz, biber ekmişim... Öndeki iri Domat'a şaşırmadım. benim denemelrde başarılı. Arkadaki Ayvalık/Edremit'dendir şaşkınlığım. Bu UBYİ işbirliğinin sinerjisi olsa gerek... Zira benim Ayvalık/Edremit denemelerim de ürün miktarı henüz istenilen düzeyde değil. Diğer taraftan o topraklarda odunu dikseniz kellenir (sürgün verir.) Nerde, biz de o toprak...:eek: Yerden taclandırmanın tek dezavantajı ağaç diplerinin traktörle işlenemeyişi. UBYİ'nin toprağı işlememe fikri bu dezavantajı ortadan kaldırıyor. Senin fotoğraflar önümü kesti, itiraf ediyorum. Artık fotoğrafları :oseçerek koyacağım... |
Kaan Uğurlu, Hasan Gültepeli, Lilium Teşekkürler ederim.
Sevgili Lilium; Ağaçların büyük çoğunluğu 40-60 yaş arası. Az olarak yaşını bilmediğim (1000 yaş üzeri, tahminen:confused:) eski ağaçlar da var. Onlar ata yadigarı. Ayrıca az da olsa yeni denemeler. Selamlar. |
2 Eklenti(ler)
Alçak taçlandırma zeytin için iyi sonuç veriyor.
Ağacın beslenmesi, ışıklanması ve havalanmasına olumlu etkisi var. Diğer ağaçları güneşini filtrelemiyor. Ürün toplaması kolay bu sayede ağaç sopa yemiyor. Domat ve Gemlik alçak taçlandırma için ideal çeşitler. Halil beyin Ayvalık'ları gözümle görmeden inanmayacağım:) |
3 Eklenti(ler)
Yaşlı delice'ye 13 mayıs 2006'da gemlik aşısı yapıldı. Yaşlı kökten henüz kabuğu sertleşmemiş yaklaşık çapı 15cm. olan genç dala kalem aşısı yapılmıştı.
Yıl 2010, 4 kg kadar meyve verdi. Bugünkü hali aşağıda. Kalem ucundaki macun halen duruyor. Bugün genç ağaç durumunda. Darısı nice delicelerin başına. Deliceler bu ülkenin atıl serveti. Özel proje yapılmalı. Deliceler bulunduğu yerde aşılanmalı. |
Alıntı:
|
Delicenin soğan tabir edilen büyük kökü vardır. Bu kök onu sağlam ve dayanıklı yapar, diye biliyoruz.
Ziraat mühendisi arkadaşlar, çelik üretiminin fidan olarak daha hızlı geliştiğini söylemişlerdi. Çelik üretimi mi yoksa Delice'den aşılama mı bunu konuşmak gerek. |
http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=39
Daha olgunlaşmamış. Acıdır o. Masadaki reçele bakılırsa...:D |
...:D
Allah da sizi güldürsün, Halil bey. Gözünüzden birşey kaçmıyor, maşallah. Reçel İnebolu'nun Kestane balı. Meyvesi çok olan zeytinin hurmasıdır o. Siz birde meyvesi az olan ağacınkini görün, bulabilene aşk olsun... Bölgedeki rivayete göre karşı yakanın demir çelik emisyonu oluşumu etkiliyormuş...:mad: |
Kara yolu kenarlarındaki zeytinler genel olarak diğerlerine nazaran daha bol mahsül yapıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Üç yıl önce Erkence iken çeşidi aşılanıp Gemlik yapılan ağacı bugün topladık.
Bu yıl iyi ürün verdi sayılır. Yanlışlıkla çizme zeytin yapmak için alçak dallardakiler toplanmasaydı kahvaltımıza siyah sele zeytin olarak eşlik edecekti. Bu kadar ile idare edeceğiz, bu yıl. Seneye kısmet. |
hoş geldiniz sayın zeytinci
|
1 Eklenti(ler)
Kurak giden sonbahar meyvelerin büyümesine izin vermedi.
Akdağ'ın çiğ yapan ayazı, denizden gelen nemli rüzgarlar işi tetikledi. Ve mevsimin ilk hurma zeytini ile tanıştık. |
Sezonun ilk yağını nihayet aldım. Kontinü sistem, Portakal suyu ya da Buğday birası renginde. Şu anda dinlenmede.
Yağ oranı olarak 3.14kg zeytin 1 kg yağ verdi. Erkence yağ oranı yüksek olan bir çeşit. |
Allah güle güle, ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin. Sayfanızla aranızı da bu kadar açmayın. Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Satış/Pazarlama politikası ne kadar çok önemli... Italyanı ve Ispanyolu devlet desteğini de arkasına alıp litresi 500 TL ye varan fiyatlar koyup raflarda sergiliyor. Bu yağın kalitesiyle izah edilemez. Özenli ambalaj, sahiplenme/emek ve hedef müşteriye göre hareket konsept geliştirme. 200 ml yağ 35 euro fiyat ile raflarda yerini almış. Imrenmemek mümkün değil.:)
|
1 Eklenti(ler)
Bir bardak (200 ml.) yeni Zeytinyağı 35 euro. Litresi 500 tl.
Üzerinde zeytin Yağı yazmasa parfüm zannediliyor. Bravo diyelim. :) |
1 Eklenti(ler)
Halil hocamın hediyesi Arbequina büyüyor. Akdelice'ninki gibi olan üzerindekii bol zeytini ile yerini aldı.
Yağ oranı ve zeytincilik enstitüsü kalitesini nasıl değerlendiriyor acaba? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024