![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
KARDELEN (Galanthus) Baharın ilk müjdecisi olan kardelenlerin anavatanı Anadoludur.Yetiştirmesi gayet kolaydır. Ancak soğanları kurursa tutmaz. Onun için başlangıçta hazır yetişmiş almalı,daha sonra usulüne uygun olarak çoğaltmalıdır. Bitki çiçekleri bittikten sonra yaprakları henüz yeşilken dikkatlice sökülür.Kökleri ayrılır ve bekletmeden dikilir. Kardelen yarı gölge ve nemli topraktan hoşlanır.Çimlerin arasına ve ağaç altlarına dikilebilir. http://www.humeyraozdamar.net/ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Benim kardelenim bu yılda bana merhaba dedi sevincimi paylasmak ıstedım sızlerle |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Acele etmeyin normal şartlarda subatta cıceklenıyor zaten daha zaman var. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Şükran Abla çok güzeller. ![]() Kokusu nasıl . |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bunu iki kök olarak annemlerin bahçede kendiliğinden olmuştu ,bende çok sevdiğim için alıp bahçeme dikmiştim. Şu an bir sürü oldular yani çoğaldılar. Zamanı gelince eğer hatırlatırsanız bende size seve seve soğanlarından yollayabilirim. sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Seve seve kabulümdür. Hiç değilse bizde yetiştirdiklerimizden paylaşmanın mutluluğunu tatmış oluruz. Kardelenlerin soğanlarını ne zaman almamız gerekir? Bu derse çalışmam lazım. Oğuzhan cığım çok bariz bir kokusu nu aldım desem yalan olur. çinkü koklayacak kadar eğilemedim ama bugün ne yapıp edip koku kontrolünü yapayım. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Şükran hanım beni de listeye eklermisiniz, çok zarifler ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
"Kardelenler çoğaltılırken yapraklarının solmasını beklemeden, daha yeşillerken çıkarılmalı, bölünmeli ve hemen yeni yerlerine ekilmelidir. Ticari satılanların dışında diğer soğanlar gibi topraktan çıkarıp, saklayıp ertesi yıla ekiyim diyemezsiniz, kural bu!!!" Melike Şahiner . Düzenleyen denizakvaryumu : 06-03-2008 saat 11:24 Neden: bilgi düzeltme |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Şükran abla çok güzeller ya. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Şükran hanım kardelenlerden bana da yollayabilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
buda benim kardelenim, gerçi artık çiçekleri solmak üzere |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili abk,biz de akçebardak deriz buna,trakyalılar böyle diyor...ben de yıllar sonra kardelen olduğunu öğrendim. Benim de kardelenlerim var ama resimlerini çekemedim..üüüühühü Şimdi bazılarının yavruları oldu,onları nasıl muhafaza edeceğimi bilmiyorum.Silivri'nin Kurfallı köyünde tren istasyonun etrafı kardelen doludur.çocukluğumuzda gelip geçerken onlara bakmaya doyamazdık. Düzenleyen ardabora : 23-03-2008 saat 15:06 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
kardelen
bunlarda benim kardelenlerim galanthus elwesii |