agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU
(https)




Beğeni Düzeni69Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-11-2007, 17:13   #31
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar

BU ardıçı 2 yıl önce almış ve saksını ufaltmışdım.
Ufaltma işlemi sırasında köklerinide uygun bir nebari için şekillendirmişdim.
Ve tüm uzayan daları da uçsürügnlerinden almışdım.
Bu işlemler sonuçunda ağaçın odunsu yapısı normal bir ardıça göre çok daha sağlam ve eyip bükme konusnda ise güçlü bir yapı kazandı.
Bu yüzden normal bir ardıçı çok daha kolay bükerken bu ardıçın dallarını bükmek baya riskli bir hale geldi.
Şu anda ki boyutu 30 cm
yaşına gelincede ben aldığımda 8 yılık bir fidandı.Şİmdi ise 10 yaşını buldu.
Bu sene şekillendirmesinde biraz hareket kazandırmak için gerekli ana formu vermeye başladım.
Bu mart ayında sığ ve yayvan bir sırsız çömleğe tekradan ekip güçlü sürgün vermesine teşvik edicem.

Sene kısmetse İzmirin kavurucu sıcaklarında bir sorun yaşamaz ise 2009 mart ayında bonsai saksına geçişini gerçekleştireçeğim.


Bu bakış yönü.





Bu ise biraz daha soldan bir açı'sı







Bu ise nebarisi








Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-12-2007, 15:09   #32
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar

Bu çam ağaçı diğer çam türlerinde farklı olarak 5 iğneye sahipdir.

Japonca'da GOYOMATSU olrak gecen bu çam görsel güzeliği ve doğal olan kısa iğneleri ile çok dikkat çeken ve aynı zamanda çok sık olrak bonsai kullanılan bir türdü.

Ağaç üzerinde ki uygulama ise 1 ila 2 yılık eski iğnelerin ağaç üzerinde alınarak hava akımının tam sağlanması ve geride kalan ve halen güçsüz olan sürgünlerin çanlanması adına yapılan bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istiyorum.


Goyomatsu'da bu eski iğnelerin alınması ekim ayı iitbari ile yapılır.

Aynı işlem kurumatsu yani karaçam içinde geçerlidir.

Süre olrak her iki türde'de eski iğnlerin alımı ekim ayında yapılır.

AĞaçın iğneleri temizlenmeden önceki görüntüsü.





Ağaçın iğnelerini makas yardımıyla alırken.




detaylı kareler






Ağaçın eski iğneleri alındıkdan sonraki görüntüsü.




Ağaçın başda ki ve sonraki görüntüsü.




Umarım bu bilgi siz bonsai severler için hoş bir anlatım olmuşdur.


Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-12-2007, 16:39   #33
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar

Bu gün ilk kez siteye tam olarak giriyorum.
Bursa atölye çaluışmasında sonra innaılmaz yogun bir iş temposunsan sonra bilgisayarın başına tam olarak otura bildim.

Gelelim konumuza.Bu saksıda unutulmuş fidançık herkezin görüpde dikkattetiği bir şeydir.

Fİdanı çekim yaptığımız bir büfenin önünde gördüm.Büfeci yeşillik olsun diye dikmiş yaprakları olmadığı için cinsini şu anda bilmiyorum.
Malum dikmiş ve öylesine kendi haline bırakmış.
Bende dinlenmek için yanında ki masaya oturduğumda otların arasında onu gördüm etrafını otlar sarmışdı.Her zaman yaptığım gibi etrafını temizleyimde hava alsın dedim bir de baktım ki inanılmaz kökleri yarıya kadar dışarıda nebarisi inanılmaz güzel ve hoş.Hemen büfeciye gidip bu fidanı almak istediğimi söyleyince ne fidanı diye sordu.O kadar unutmuş ki fidanı orada abi o ölmüştür sök sen onun ben oraya baharda çiçek dikicem dedi.

Bende hemen kolları sıvadım ve yogun iş temposu da olsa bu fidanı oradan çıkarıp hemen bir naylon poşete koydum.

Ve studyoya getirdim.

Daha önce ki bir geziden kalma kayamı hazırladım çünkü kafamda bu fidanı kaya üztü çalışma fikri fidanı gördüğüm anda oluştu.

Başladım önce kökleri göz atmaya inaılmaz istediğim yapıya uygundu.


Önce kayayı menemenden aldığım sığ bir hazırlık saksısına adapte ettim.


Bu sayede kaya geçiçi olarak saksıya sabit ve stabil bir yapıya kavuştu.
Daha sonra kökleri kayanın form ve yapısına uygun bir biçimde sardırarak kayayı istediğim yapıda sardım.

En uç kısımda kalan kökleri ise saksının içine uygun bir şekilde yerleştirip köklerin saksı toprağına tam olarak temas etmesini sağladım.


Bu çok önemli çünkü kaya üstünde ki köklerin bir süre sonra işlevseliği sadece estetik bir görseli desteklemek adına odunlaşması ama gerekli besin ve suyun yapraklara iletim sağlamasına yarıyaçak bir hat olması.


Bu işlemden sonra ağaçın köklerinde toprakları temizlemedim.Kökleri tap olarak açığa çıkarmadım.
Bu olası riskleri önlemek adına yaptığım bir uygulama.
Daha sonra köklerin bu işlemde soka girmesini ayrıca köklerin bu yapılan zorlamada geçişin bir anda olaması ve kademeli bir geçiş süreçi yaşaması için kökleri en alt ksımdan en üst kısma doğru geniş bir en yapısı verdiğim bir naylon torba ile sardım.


Burada ki amaç şu ağaçın 1 aylık nekaat döneminden sonra gelişme dönemi başladığında torbayı en üst ksımdan kademe kadame sardığım için her ay bir kademe açarak kökleirn yavaş yavaş güneş ışığına ve açık ortama çıkmasını sağlamak.

Bu arada aşağında ki kök oluşumun canlanması ve köklerin daha rahat gelişmesi için daha önceden drenaj delikleri yogun olan bir plastik saksıya ağaçı saksısı ile beraber yerleştirerek ağaçın hayati riski ve şok atlanması içinde gerekli bir önlem almış oldum.
Burada ise sadece pomza kullandım.
Bu sayede kökler daha rahat bir ortamda sıışmadan gelişeçek ve bir dahaki baharda yeniden kökler gerekli düzenlemeye müsait olaçak.





Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-01-2008, 14:51   #34
Ağaç Dostu
 
aydolum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2006
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 209
Galeri: 3
Dipkazan

DİPKAZAN
Dipkazan (dip patlatan ya da sabsoyler); kullanıldığı ya da bu aletin hiç girmediği iki tarlaya bakılınca, mekanizasyon açısından gerekli görülen tüm tarımsal işlemler arasında, uygulama-uygulamama yönünden belki de en çarpıcı sonucu veren toprak işleme aletidir. Dipkazanın yararlı etkilerini görünceye kadar onu takdire değer bulmak zor olabilir...



Topraktaki kil içeriğinin, yerine göre, kalınca da olabilen bir katmanda birikim yapması ve de bu derinlik dolayında topraktaki bazı elementlerin de bu gelişmeyi desteklemesi sonucu geçirimsiz bir yapı oluşturur (taban taşı ya da pulluk tabanı). Tarımsal verimde de buna bağlı düşüş gözlenir. Dipkazanla derin sürüm, bu sorunun çözümünde yararlı etkileri görülen bir toprak işlemedir. Söz konusu sıkışık toprak yapısı kırıldığında, derin köklenen bitkilerin gerekli besin maddelerine daha kolay ulaşabilecekleri katmanlara ilerlemeleri ve kök havalanması sağlanır. Yağış ya da sulama suyunun nem olarak toprakta derinlemesine geçişi de bu biçimde garantilenirken; yaz sıcaklarında kılcal boşluklarda yeniden yukarıya doğru hareketlenen nem, bitkilerin bu dönemdeki kök gelişimlerini artırıcı (artıran bir) etki gösterir.

Kırılarak yok edilen geçirimsiz katman;



Bitki besin maddesi; hava ve nem geçişine olanak vermesinin bir sonucu olarak; toprakta yaşayan mikro canlıların biyolojik etkinliklerine süreklilik kazandırır ve toprağı korumaya hizmet eder.
Yüzey akışlarının sürüklediği toprak taşınımı, pulluk tabanı olan topraklarda çok daha kolay gerçekleşir. Derinlemesine gevşetilmiş toprakta suyun derinlemesine geçişine ortam hazırlanarak toprağın taşınmasına yol açan tarla yüzeyi su akışları önlenir. Açık hava ile etkileşime girerek bir ölçüde yitirilen gübre azot içeriğinin toprakta tutumu da iyileştirilmiş olur. Tersi durumda, topraküstü bitki besin maddeleri, özelliklerine göre havaya karışarak ya da sürüklenerek tarlalardan yıkanır, uzaklaşır.
Derinlemesine su geçirgenliği olan topraklarda; erozyon ve tarımsal ilaçların sulara karışması önemli düzeyde azaltılmış; tarım arazisi, orman ve su kaynaklarına ilişkin dengeler korunarak yabani hayatın zarara uğramasının önüne geçilmiş olur. Türkiye’ye maliyeti çok ağır olan toprak taşınımına açık bölgelerde doğal dengenin yitiriliyor oluşu, sonuçta, ürün zararlılarının bölgesel ve kontrolsüz biçimde çoğalması ile tarımsal üretimler açısından telafi edilmesi güç risklerin örneklerini de gün geçtikçe artırmaktadır.Dipkazanın en önemli üstünlükleri arasında; yüzeye toprak-kesek çıkarmayışı, alt ve üst topraklar arasında karıştırma yapmayışı yer alır.

Yıllardır üreticilerimizin danıştığı ve çoğunlukla uygulamakta olduğu dipkazan kullanımı, yalnızca kuru - geleneksel tarıma ya da yalnızca sulu tarıma ya da yalnızca tarlada yetiştirilegelen ürünlerin tarımına ait bir toprak işleme aleti değildir.
Bahçe tarımı için de önemlidir: Pulluk tabanının, meyve ağaçlarında kök gelişimi için engelleyici etkisi vardır. Ayrıca, bahçelerde de pulluk tabanı kalite düşüklüğüne yol açar.
Pamuk gibi derin köklü bitkilerin, gerek duyulan kök derinliğine inebilmeleri önemlidir. Yıllarca aynı derinlikte sürümle iyiden iyiye yerleşen pulluk tabanının kırılması, özellikle topraktaki potasyumdan yararlanma başarısını olumlu yönde etkilemekte ve pamuk kütlü verimini yükseltmektedir.
Korumalı tarımda dipkazanın yeri: Azaltılmış toprak işleme, malç uygulamaları, doğrudan ekim, ekim nöbeti uygulaması, hatta toprak ıslahında dipkazan kullanılarak; toprak ve nem korunumunun yanında, geleneksel yöntemlere uygun tekdüzelikte ekime de olanak tanınır.
Tarlada kesme çiçek yetiştiriciliği: Toprak düzeyinden 10–20 cm yükseltilmiş olarak hazırlanan yastıklara, sulama kaynağı eşliğinde yerleştirilen bitkiler için killi toprak katmanının kırılması, dipkazanın 45–60 cm alttan çalıştırılmasıyla sağlanır.

Dipkazanın çalıştırılacağı derinlik nasıl belirlenir? Ürün köklerinin ulaşacağı derinlik, “toprak yapısına bağlı olmak koşuluyla” 3–5 yıllık dönemdeki ilk işlemenin, onu izleyen dipkazan çekimine göre daha derin olmasını gerektirebilir.



Uzun dönem sürdürülebilir bitki gelişimini yakalamak üzere dipkazanın tarlaya genellikle ilk uygulanması 0,8 – 1m derinliğine inen bir gevşetme yapar. Bu işlem, pulluk tabanının kırılmasının yanında, iyi bir savuntu (drenaj) kanalı ve iyi bir kök gelişimi altyapısının hazırlanmasına ortam hazırlar. İzleyen yıllarda dipkazan uygulamasının daha yüzlek (50 cm’ye kadar) işlemelerle sürdürülmesi, daha üst toprak katmanlarında yeni sıkışmaların oluşumunu önlemede yeterli olur. Daha yüzlek dipkazan çalıştırılarak taban kırım derinliğinin ne olması gerektiğini saptamada kullanılan yollardan biri, ürünün kök gelişiminin gözleneceği çukurlar açılmasıdır. Her yıl örnekleme çukurları açılarak köklenme, sıkışma, toprakta fiziksel yapı, gözeneklilik ve kılcallık durumu değerlendirilebilir.

Dipkazan uygulama sıklığı, kök gelişim durumuna göre kararlaştırılabilir. Kök incelemelerinde, tarım arazilerinde bu biçimde belirlenecek az ya da çok zayıf köklenme, toprak sıkışmasına ilişkin bir göstergedir. Dipkazanın yüzlek çalıştığı uygulamalardan iyi sonuç alınabilmesi, köklenmenin zayıf olduğu ya da toprak sıkışması olan bölgenin 10-15 cm altına indirilmesiyle olanaklıdır. Bu katman, derin köklü bitkiler için gelişkin bir köklenmenin sonlandığı bölgedir.



Çizelge 1. Tarım arazisi toprak kesiti ve dipkazan çalışma derinliği ile ürün kök gelişiminin ilişkisi.



Köklenmenin ve kök bölgesindeki havalanma yeterliliğinin durumu, toprağın yeniden patlatılması gereğinin doğup doğmadığını anlamak üzere, iki yılda bir gözden geçirilmelidir.



Dipkazanın uygulanacağı dönemde toprak koşulları:



Dipkazanla tarlaya ne zaman girileceğinin kararı, özellikle de sıkışma yapan katmanın yüzeye yakın olduğu durumlarda daha da önem kazanır. Üst katmandaki toprağın dipkazan kullanımından fiziksel zarar görmemesi ve böylesi zor bir iş için tüketilen çeki kuvvetini traktörün iyi çekiş performansı ile sağlamak için, toprak kuru ve parçalanmaya elverişli(gevrek) yapıda olmalıdır. Pulluk tabanı oluşumunun bulunduğu bölge; burada kök yapısının bulunmayışı ve sıkı yapı ile nemi iyiden iyiye azalttığı için olabildiğince kurudur, işlemeyi kolaylaştırır. Bu nedenle önemli olan, üst katmanların istenen toprak kuruluğunda olmasıdır.



Çalışma derinliğindeki gevşetme etkisinin değerlendirilmesi: Şekil 2’de, aynı çalışma derinliği ve aynı toprak koşullarında toprakta oluşturulan iki farklı etkinin karşılaştırması görülmektedir.



Dipkazanda, kanatlı tip uç demiri kullanılarak elde edilen kama etkisi, çalışma derinliğinde istenen gevşemeyi önemli ölçüde sağlar. Ripper tipi dar uç demirli dipkazan kullanımlarında, oluk etkisi görülür. Kanatlı tip uç demirleri, sürekli değişen derinliklerde çalıştırıldığında, yine oluk etkisi gösterebilirler. Dipkazanın 50 cm derinlik dolayında çalışması, kama etkisi oluşturmasını kolaylaştırır ve toprak daha iyi gevşer. Ancak iş derinliği arttırıldıkça, oluk etkisi verecek biçimde ilerlemeler görülür. Oluk açarak ilerleyen bir uç demirinin, uç demiri yan kısımlarına doğru yaptığı sıkıştırma etkisi, gevşetme etkisinden de önemli düzeydedir.



Belirli toprak koşullarında uç demirinin çalışabileceği yararlı en fazla iş derinliği, kritik derinlik olarak tanımlanır (Şekil 2). Alt toprağın gevşetilmesinde uç demirini çatıya bağlayan ayağın, her cins toprakta, kritik derinliğin üzerinde kalması; patlatmayı daha etkili kılar, kama etkisi verir. Bu sonuç, 0.8 m’de ilerleyen ve kritik derinlik üzerinde kalan kanatlı tip uç demiri ile sağlanabilmektedir. Birinci dipkazan çekimini izleyen daha yüzlek kullanımlarda ya da nemli topraklarda dipkazan uygulandığında; kritik derinlik yüzeye çok daha yakın bir yerde olur. Öyleyse, belirli bir uç demiri tipi ve toprak cinsi için kritik derinlik kararının verilmesinde nasıl hareket edilecektir? İşlenen toprak kesiti, bir çukur açılarak yapılabilmektedir. Uygulama ilk kez yapılacaksa, birbirine çapraz çekiş yapılması, uygun olandır.

umarım işinize yarar

aydolum Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-03-2008, 13:48   #35
Ağaç Dostu
 
Engin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-11-2007
Şehir: Tokat
Mesajlar: 320
Galeri: 7
Arkadaşımla aynı kaktüsten almıştık.Onunkiler sıcak bir yerde baharı erken getirmiş heralde. Benimkini de bekliyorum bakalım ne zaman çıkacak tomurcuklar.


Engin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-03-2008, 14:14   #36
Ağaç Dostu
 
Engin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-11-2007
Şehir: Tokat
Mesajlar: 320
Galeri: 7
Parodia penicilatamın üzerinde 20 kadar tomurcuk farkettim.Büyük çiçekler olduğu için sanırım 1 ayı bulur açmaları.Merakla bekliyorum.Şunun gibi olacak sanırım.


Engin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 10:00   #37
red
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 60
Red / Taş üzerine diktiğim kaktüsler



Bu iki kaktüsü,akvaryumcuların kullandığı taşları oyarak içine diktim.Görenler den olumlu tepkiler alıyorum.Sizlerle de paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.

red Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 10:08   #38
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Red, çok güzel duruyorlar

papatyam Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 10:40   #39
Ağaç Dostu
 
bepsi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-02-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 185
Bunu bende düşünmüştüm. Ama benim yapacağım taş üzeri bonsai di ve bu taşın kökleri taşımayacağını patlayabileceğini söylemişlerdi. Çok hoş olmuş. Benim yapamadığımı yapmışsınız. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Bende bu şekilde düşünebilirim. En azından kaktüs küçük olduğu için ağaç kadar kökü olmayacaktır.

bepsi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 10:46   #40
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Çok güzel olmuş gerçekten.

ayhat Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 10:47   #41
Ağaç Dostu
 
fatmadundar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 567
Galeri: 82
Çok güzel olmuşlar.

fatmadundar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 10:55   #42
red
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 60
Herkese teşekkür ederim.Sevgili bepsi;Aslında ben de bonsai meraklılarındanım,bu taşlarıda onun için almıştım fakat edindiğim fidanlar için biraz küçük geldiler ve bu şekilde değerlendirmek istedim.Ayrıca bunları anneler günü hediyesi olarak hazırladım.

red Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 14:33   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 240
Galeri: 12
Red ben de çok beğendim. Taşları nasıl oydunuz?

esen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 14:50   #44
red
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 60
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esen Mesajı Göster
Red ben de çok beğendim. Taşları nasıl oydunuz?
Sevgili esen;taşları oymak çok zor değiller tabi gerekli araçlarınız varsa.taşlar çok sert değiller onun için el matkabınız varsa ucuna beton matkapı takarak küçük küçük delikler açıyorum bu delikler çoğaldıkça taşın istediğim bölümleri kendiliğinden parçalanıp istediğimiz derinliği yakalıyoruz.Daha sonra derinleştirdiğiniz bölümde keskin kenarlar kaldıysa çekiç yerdımıyla yavaşça onları kırıyoruz fakat dikkat etmeniz gerekli çünkü kayanız eskisi gibi dirençli değil artık,ortadan kırılabilir.Ben matkaplara takılan silindir şeklinde taşlama taşları var onlardan kullanıyorum daha temiz bir yüzey oluşturuyor.Hepsi bukadar şimdi saksınız hazır istediğinizi dikebilirsiniz.

red Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 14:52   #45
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: istanbul-uşak
Mesajlar: 62
tabi ya neyle oydunuz taşları...kolay yolları varsa arkadaşlarıma ve aileme sizin yaptığınız gibi taş saksıdan kaktüs hediye etmek istiyorum...

iremre Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 16:06   #46
red
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 60
iremre;size de yardımcı olabilmişimdir inşallah.

red Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 16:19   #47
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: istanbul-uşak
Mesajlar: 62
ne ile oydunuz meyve bıcagı veya çakı gibi kesicilerlemi?
yani kolay yolu var mı?

iremre Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 17:14   #48
red
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 60
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iremre Mesajı Göster
ne ile oydunuz meyve bıcagı veya çakı gibi kesicilerlemi?
yani kolay yolu var mı?
Malesef o kadar basit değil.Bildiğim başka bir yol da yok zaten.

red Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2008, 18:28   #49
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: istanbul-uşak
Mesajlar: 62
ne yapalım bizde öyle yaparız.
ilk önce bi akvaryum alırım, sonra akvaryum taşını, bir kaç ay ıslandıktan sonra bende taşı oymaya başlarım...
peki kaktusude akvaruma koyacakmıyız..

red hocam latife yapıyorum kızmıyorsun değilmi??

iremre Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-05-2008, 11:21   #50
Yeni Üye
 
kaktüsçü's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Tek kelimeyle süper olmuş. Bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

kaktüsçü Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-05-2008, 20:36   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar

Eklenti 36451


Bana saksı yetmez diyenlere

İşte yeşil duvar - yaşayan duvar uygulamaları.





http://www.eltlivingwalls.com/photo_gallery.php
http://www.verticalgardenpatrickblanc.com/mainen.php
http://www.greenfortune.com/plantwall.php


Eklenen Resimler
 
denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-05-2008, 13:32   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 240
Galeri: 12
Bu da benim kaya bahçem. Sempervivumları bir kayanın oyuklarına çay kaşığıyla doldurduğum topraklara diktim. Püskürterek suluyorum. Büyür mü bilmem ama yaşar herhalde

Eklenen Resimler
 
esen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-05-2008, 16:20   #53
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esen Mesajı Göster
Bu da benim kaya bahçem. Sempervivumları bir kayanın oyuklarına çay kaşığıyla doldurduğum topraklara diktim. Püskürterek suluyorum. Büyür mü bilmem ama yaşar herhalde
Çok akıllıca.Burdan bakınca küçük bir adacık **** gök taşı gibi duruyor.

deniz-kızı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-05-2008, 16:22   #54
Ağaç Dostu
 
ekin97's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 211
valla Esen hanım ne diyim, ellerinize sağlık.
Süper olmuş, zaten çok az toprakla yetiniyorlar, mutlaka büyürler

ekin97 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-05-2008, 16:48   #55
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sn Esen çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

M.Sema Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-05-2008, 17:46   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 240
Galeri: 12
Teşekkür ederim, benzerini gerçek bir ağaç dalına da uyguladım. Daha sonra onun fotolarını da gönderirim

esen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2008, 20:53   #57
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 59
yaratıcılığınız çok güzel

kocaolgun Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-08-2008, 10:38   #58
Ağaç Dostu
 
Engin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-11-2007
Şehir: Tokat
Mesajlar: 320
Galeri: 7
astrophytum asterias ın başka bir fotoğrafı. Çiçeğinin kokusu hanımelini andırıyor, ancak çok kısa ömürlü.İki yeni tomurcuğu daha farkettim onları bekliyorum.



Düzenleyen Engin : 03-11-2008 saat 14:31
Engin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-10-2008, 15:35   #59
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Bonsaisan / Hanımeli

Bu hanımelini gelişmesi içim 1 yıldır bekletiyordum.
İstediğim gelişim sağlandığı için bu sene şekillendirmeye karar verdim.
Kafamdaki tasarımı görsel olarak anlatmak adına bir dizi görsel hazırladım.

Ağacın şu andaki hali

önce dal dizilimi ve gövde acısını görmek için biraz photoshop kulanmayı düşündüğüm daları açığa çıkardım.
Bu konuda photoshop hep imdadıma yetişiyor.



daha sonra daların aşağıya doğru eğildiğinde nasıl bir yapı kazanaçağını görmek için dalları aşağı indirmeyi karalaştırdım.




Yaklaşık olarak böyle bir görsel ortaya çıkaçağını umuyorum.




ve son olarak istenilen besleme ve uygun budama ile ağaçın ileride alması gerektiği görselin bu olduğuna karar verdim.


Lakin sağ tarafdaki boşluk görsel olrak rahatsız bir boşluğa sahip olduğu için o kısmda kullanmak gereksede görsel kompozisyon açısında dolayı o gölgede bir kurudal yahut dekoratif bir kaya parçası kullanmayı düşünüyorum.

Aşağıda ki örnekteki gibi




Umarım bu çalışmayı şu anda ki halinden gerçek görsel haline getire bilirim.
Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-01-2009, 22:32   #60
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271

Kanlıca Mantarı

tener Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024