![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2008
|
Sayın Sariefe, Çanakkale Zaferi serginiz diğer tüm fotoğraflarınız gibi çok güzeldi, elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
21 Mart Aşık Veysel' i Anma Günü
Kaktüslerimi daha sağlıklı ve düzenli olmaları için kare saksılara geçiriyorum. Saksılama işlemlerim neredeyse bitti. Bir kısmının son hallerini sizlerle paylaşmak isterim. Bunu da geçen gün ölümünün 38. yılında anılan halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu' nun anısına yapmak istiyorum. Ruhu şad olsun. AŞIK VEYSEL ÖZEL SERGİSİ ![]() Aşık Veysel Şatıroğlu 1894 yılında Sivas' ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünde doğan Aşık Veysel Şatıroğlu, yakalandığı çiçek hastalığı yüzünden 7 yaşında bir gözünü kaybetti. Şatıroğlu, çok geçmeden diğer gözünü de kaybedince babası Karaca Ahmet, oyalanması için kendisine bir saz aldı. Çamşıhlı Ali ve Molla Hüseyin adlı saz ustalarından ders alan Aşık Veysel' in Cumhuriyet' in 10. yılı için 1933' te yazdığı destanın yayınlanması ve Sivas Aşıklar Bayramı' ndaki başarısı dikkati çekti. Şiirlerinde daha çok yurt sevgisi, kardeşlik, birlik, dünyanın geçiciliği, ölüm, sevgi gibi temaları işleyen ve çeşitli köy enstitülerinde saz öğretmenliği yapan Aşık Veysel, iki kez evlendi. 2 erkek ve 4 kız babası olan ozan, 21 Mart 1973' de vefat etti. Eriosyce occulta ![]() ![]() ![]() İsim eklenecek! ![]() ![]() Düzenleyen sariefe : 16-04-2011 saat 21:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Austrocylindropuntia vestita forma cristata ![]() ![]() ![]() Mammillaria shumannii ![]() ![]() Son söz ustadan gelsin; Güzelliğin On Para Etmez Güzelliğin on par'etmez Bu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tabirin sığmaz kaleme Derdin dermandır yareme İsmin yayılmaz aleme Aşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başk'olmasa Güzel yüzün görülmezdi Bu aşk bende dirilmezdi Güle kıymet verilmezdi Aşık ve maşuk olmasa Senden aldım bu feryadı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı VEYSEL adı O sana aşık olmasa. Saygılarımla... Düzenleyen sariefe : 29-03-2011 saat 00:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Kaybettik
|
Efecim kutluyorum seni. Kaktüslerin çok güzel. İsimlerini de eklediğinde harika olacak öğrenmeme katkıda bulunmuş olacaksın ben de çok mutlu olacağım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Oh oh maşallah, koleksiyona yeni üyeler dahil olmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kare saksılar da daha hoş olmuşlar.İsimlerini yazdıkça bende olanların altına da ekleyeceğim için sevindim .Son koyduklarından bazıları bende de var .Sonuçta isimleri olmadığı zaman nüfus kağıtsız gibi oluyor ![]() Et obur tamamen gitmiş .Dediğin gibi saf su olmadan çok bile yaşadı.Üzüldüm aslında ,kayıplardan sonra artık çiçek almak yok diyorum .Duyunda inanmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sözleriniz için de teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Sevgiler... Bunlar sadece bir kısmı sevgili bettyycim. Sıra diğerlerinede gelir yakında ![]() Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 00:28 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Etobur yaşarsa sevineceksiniz, ölürse üzülmeyeceksiniz. Benim bu bitkilerden anladığım budur ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın cellin sayfama hoşgeldiniz. Sizi mutlu edebildiysem ne mutlu bana. İlk fotoğraflardaki toprak saksılar aslında pek de minik değiller. Plastik kare saksılar kadar toprak alıyorlar fakat daha fazla yer kaplıyorlar. Oldukça ağırlar ve üç kat pahalılar (1,25 tl - 0,40 tl). Ben toprak olanları hammaddeleri toprak olmalarından dolayı daha sağlıklı olur diye almıştım. Terleme yapmaz ya da havalanma sağlar vs. gibi sebeplerden. Fakat şimdiki düşünceme göre plastik kare saksılar daha sağlıklı. Çünkü, yuvarlak saksılarda kökler sürekli dönerek sarmal bir yapı oluşturuyor ve bu bitkiler için sağlıksız bir durum. Benim toprak saksılara dikkat ederseniz aşağı indikçe daralıyor. Yani kökler hem dönüyor hem sıkışıyor. Bunun etkisini ilerleyen zamanda iyi gelişmeme olarak görebilirdim. Fakat kare saksılarda kökler karenin köşelerine gelince dönmesi azalıp saçak kök oluşturuyor. Buda diğerinin aksine daha sağlıklı bir durum. Diğer bir artısı aynı sayıda kare saksıların yuvarlak saksılardan daha az yer kaplaması. Çok sayıda bitki yetiştiren benim gibi kişiler için bu önemli bir ayrıntı. Yine daha düzenli gözükmesi ayrı bir artısı. Drenaj deliğine gelince. İki saksıda da drenaj deliği yeterli. Toprak olanda oldukça büyük tek delik var ve sorun yok. Fakat plastik kare saksıda farklı bir oluk sistemi var. Bu boy plastik saksılarda delikler yuvarlak ve 4 adettir. Bunlarda ise artı (+) şeklinde; kaktüsler için su tahliyesini, etoburlar için su emilimini rahatlatan bir oluk sistemi var. Sonuç olarak gelişimleri için bişey söylemek için erken olsa da mantık daha sağlıklı olacağını çağrıştırıyor. Şimdiki düzenden de oldukça memnunum. Yakında toplu bir resim çekersem daha iyi anlatmış olurum. Umarım açıklayabilmişimdir. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Kaybettik
|
Efecim bende geçen yıl kare saksı alıp bir kısmını kare saksıya geçirmiştim kaktüs ve sukulentlerin. Evde bir miktar saksım var yine kendime güvendiğim ilk fırsatta yine saksı değişikliği yapacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın sariefe kare saksıya geçmekle çok iyi yapmışsınız. Saksı değişimi pek bir zahmetli oluyor. Ben de yaklaşık 2 yıl kadar önce kare saksıya geçmiştim. 800 e yakın saksıyı kareyle değiştirmiştim. Haftalarımı almıştı. Durumunuzu anlıyorum, Allah kolaylık versin. Bitkileriniz daha sağlıklı ve daha iyi büyürler inşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Saygılar... Alıntı:
![]() Saygılar... Alıntı:
saksıları bulmak hiç de kolay olmadı. Bunlar en küçük boyut ve pek bulunmuyor. Nette arama yaparak en son sahibinden.com da ilanını bulmuştum. Ölçüleri 8 cm yükseklik ve 7x7 ağız genişliği şeklinde. Boyuna görede oldukça sert ve dayanıklı. Bulursanız tavsiye ederim. Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 00:33 |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Kare saksılar az yer kapladığından daha çok saksı koymaya yeriniz olacak Sayın Sarıefe. Bu da daha çok çeşit kaktüs demek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sariefe başlığınıza hep acele ile bakıp, hiç yorum yazamamıştım. İlk sayfadan başlayarak tüm başlığınızı inceleyince ilk başta düzene, tertibinize hayran kaldım. Sukullentleriniz ayrı güzel, sizin kişiliğiniz, duruşunuz ayrı güzel ![]() de oldukça duygulandım. Ellerinize, yüreğinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Sevgili Sarıefe İsim Eklenecekleriniz !! çok güzelmiş. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Sevgilerimle... Alıntı:
![]() Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 00:37 |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selenn beğenmenize sevindim. Elimden geldiğince iyi sunumlar ortaya koymaya çalışıyorum. Yaptığım işte kalite standartları ne kadar yüksekse aldığım zevkte o denli yüksek oluyor. Umarım daha güzellerini gösterebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüsleriniz çok güzel de, 191 Nolu mesajda ilk fotoğraflardaki kaktüsünüz çok ilgimi çekti. Toprağa öyle yan vaziyette mi ekildi, kökleri nerede, yani gövde sonradan mı toprağın üzerinde uzandi ) Aşık Veysel'i de anımsattınız sağolun. Lise yıllarımda karkalem bir portresini yapmıştım, hani başında takkesi olan bir fotoğrafı vardır,yüzündeki kırışıklıklarla nasıl da uğraşmıştım. Yıllar sonra bir taşınma sırasında kaybettim ve çok üzüldüm. DELİ GÖNÜL NE GEZERSİN Deli gönül ne gezersin Geze geze yorulman mı Ne kazandın bu sevdadan Vazgeç desem darılman mı Delisin gönül delisin Güzellere cilvelisin Bu işleri bilmelisin Çiçek olsan derilmen mi İnc-elekten elenirsin Diyar diyar dolanırsın Akar çağlar bulanırsın Hiç bir zaman durulman mı Yüce dağın menekşesi Sesin güzeller neşesi Gönlümün billur şişesi Taşa çalsam kırılman mı Söyletme garip Veysel'i Kahi uslu kahi deli Candan sevdiği güzeli Tenha bulsan sarılman mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Vildan Sönmez kökler alttaki ana lobun yan kısmından çıkmış. Aynen gözüktüğü gibi sabit duran köklü bir bitki. Belki çelik olarak ekildi ve devrilince kök toprağa değdiği yerden çıktı ya da daha büyük bir ana gövdeden çıkan sürgündü ve malum yerinden köklendi koparılıp kök aşağı gelecek şekilde dikildi. Açıkçası bilemiyorum. Ben bu haliyle aldım. Doğrusunu Taner Angay' a sormak lazım. İlk gördüğümde benimde çok ilgimi çekmişti. İlgimi anlamış olacak ki peşimden evime kadar geldi ![]() Şiir için teşekkürler. Ruhumuz beslendi. Resim de sanırım aşağıdakidir. ![]() Düzenleyen sariefe : 16-04-2011 saat 21:34 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sayın Sarıefe, dün geceye kadar kaktüs başlıklarına göz ucuyla bakıp geçiyordum, tabiri caizse "kaktüs hastalığı" bari bulaşmasın diye... Ama hata etmişim bunu anladım; gerek sunumda gösterdiğiniz özenle, gerekse bilgi paylaşımında gösterdiğiniz titizlikle kocaman alkışı hakediyor bu sayfalar. Sayın zenfree'ye ben de katılıyorum çıtayı epey yukarıya çekmişsiniz. Sizin alçakgönüllülük göstererek, işin "jan jan"ı deyip basite indirgediğiniz şeyler ve özel günlerde hazırladığınız hoş süprizler, en azından biz okuyucuların keyif alarak okuyup dolaşması açısından çok şey farkettiriyor, bunu belirtmeliyim. Toplantıda sayın Selenn'den aldığım aldığım kaktüs sizin getirdiğiniz bitkilerden biriymiş. İki kişinin hediyesi olarak gördüğümden ve ilk kaktüsüm olduğundan benim için önemi çok büyük. Umarım hakkını vererek yetiştirebilir ve zamanla daha uygun koşullara sahip olduğumda yenilerini ekleyebilirim. Yapmam gerekenleri sabırla anlattığınız için size bir kez daha teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |