![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Alıntı:
Düzenleyen Müdürün Bahçesi : 04-02-2011 saat 00:47 Neden: (n )harfi eksikliğinden |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
|
Sayın Cumhur Tonba;Temenniniz için teşekkür ederim.Piknik için her zaman beklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaçsever
|
fotoğraflar kakkında
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Derme/Çatma keklik kümesi nasıl yapılır.
Sn. Müdürün Bahçesindeyiz, şimdi derma /çatma keklik kümesi nasıl yapılıyor; görelim. ![]() (Kendileri keklik sarayı diyor ya..) ![]() Önce kıyıda köşede kalmış derme şeyler toplanır. ![]() Dermeler kullanılmayan çıkma kapılar bu iş için idealdir. Kümes duvarları tuğla ile örülür. ![]() İçeriye iki göz oda yapılır. Odanın birinin kapısı,kapının yarısından, kapısı da diğer yarısındandır. (karışık gibi ama değil) ![]() Şimdi keyif bahçesi _ kd. Mür. Hasan Bey_ de geldi ya kadro tamamdır. Kesin derip çatarız. ![]() ![]() Hiçde derma çatma gibi görünmüyor, ![]() (Bu resmi derdim ama bir yere çatamadım galiba...) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Ellerinize sağlık gerçekten keklik sarayı olmuş. Resimlere bakmak altyazıları okumak çok neşeli insan bitmesin istiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Müdürün Bahçesi, arı ve tavuk yetiştiriciğinden sonra keklik işine el attı. Sırada bıldırcın olabilir mi.? Keklik gibi kanadımı süzmedim... ![]() Murat alıp doya doya gezmedim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Müdürün bahçesi, tavuk yetiştiriciğilinde de uzmanlaştı. ![]() İri kepeğin içine toz acı biber atıyor, ıslatıyor, yağma gidiyor. Acı biber tavukların içini ısıtıyor, iştahını açıyor, hastalıklardan koruyormuş. ![]() Bu arkadası dönük olan horoz Zeytinli Bahçenin _Ayhan kaptan_ hediye ettiği... ![]() Denizlinin horozları bellidir bellidir aman... ![]() Bu da Bagi; Tavukların ve bahçenin yılmaz bekcisi. İlk zamanlar bir kaç tavuk yolmuştu, kendini bekçi değil av köpeği sanmıştı... ![]() ![]() Eğitildi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
keklikler küçük bir kümeste yaşayabiliyorlar. Kümes önüne _devamı şeklinde_ bir, iki metrelik etrafı ve üstü kafes telle çevrili gezme/yemlenme alanı yapılırsa daha güzel olacak. Aslında keklikler tavuklardan pek farksızlar, bir süre sonra insana alışıyorlar ve bahçede dolaşıyorlar. Sizin de 350 m2 lik geniş bir bahçeniz var, denemek için uygun. Ancak iki gözü mavi _ ama duymayan_ sevimli ve o kadar yaramaz kedinizden nasıl korunur bilemem. ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Bahçeniz çok güzel kolay gelsin. "İri kepeğin içine toz acı biber atıyor, ıslatıyor, yağma gidiyor. Acı biber tavukların içini ısıtıyor, iştahını açıyor, hastalıklardan koruyormuş. " Bu yöntemi sayenizde öğrenmiş olduk,köyümüzde biz de deneyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaçsever
|
Sevgili Doğayla Barış; Temennin için teşekkür ederim.İri kepeği bir gün önce toz veya pul acı biber ile ıslatıp,ertesi gün tavuklara veriyorum.İçini ısıtıyor,hastalıklardan koruyor,kış sezonunda'da yumurta vermini arttırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Foça dönüşü, tekrar Aliağa'ya ve karanlık çöktüğü için bir gün önce zaman bulamadığımız Sevgili Müdürün bahçesine uğradık. Tarlaya ip üzerindeki asma köprüden geçerek ulaşılıyor. Ensar köprü üzerinde. ![]() Kısa sürede dostluk kurduğumuz müdürün can dostu köpeği. Müdür Bey'in söylediği kadarıyla hiç kimseyle bu kadar kısa sürede kaynaşmamış. Bakmayın siz öyle sert bakmasına, dost olduğunuzu hissettiğinde başının uzatıp okşatıyor. ![]() Bunlarda Müdür Bey'in doğal yumurta deposu. ancak Ensar'ın dediğine göre horoz sayısı fazlaymış. Bir kaç tanesi mangalda kızaracak galiba ![]() ![]() Bunlarda Müdür Bey'in bahçesinin panoramik görünümü. Zeytinler sağlıklı gözüküyor. Ancak tarlada drenaj sorunu var. Çünkü hem bahçenin iki yanında arıklar var, hem de alt tarafından dere akıyor. Zeytinlerde değil ama diğer bir iki meyve ağacında bunun belirtileri var. Üstelik tam çukurda olduğu için fazla don alıyor. Kısacası Müdür Bey'in işi zor. Tez elden drenaj sorunu çözülmeli. Soğuklardaysa Müdür Bey bahçeyi boşlamayıp bir kaç noktada saman yığını yakmalı. ![]() ![]() Müdür Bey hem bize Muttalip hem de MUttalip'e kendi yapmış olduğu yeşil zeytinlerden ikram etti. Israrla bize çok alın dedi ama, biz diğer arkadaşlara da kalsın diye birer şişe aldık. Hani uğrayan olursa hem Müdür Bey'in misafirperverliğini ve dost sıcaklığını görecek kem de zeytini kapacaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Maşallah... Allah nazardan saklasın. Emeğinize sağlık. Bu arada Uzak Bahçelerin denetim müdürü kim anlamış olduk. Bölge müdürü Halil beyin gözetiminde tavsiyelerini uygulamakta fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Fotorafların ,yorumların ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Ağaçlar Net,UBYİ 'nin güzelliğini kıymetini şimdi daha çok anladım.Ensar Bey'i,Muttalip Bey'i ve sizinle tanışmamıza kısa sürede dostluk kurmamıza vesile oldu. Aliağa'ya gelişinizden onur duydum çok sevindim.Bir şey yapamadım sizleri Bahçemde ağırlayamadığım için üzüldüm.Ensar Bey'in dediği gibi 4-5 adet Horoz fazlalığım var,ne zaman arzu ederseniz mangalda kızartmağa hazırım.Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yorumunuz için teşekkür ederim.Bölge müd.Halil Bey'in önerilerini,tavsiyelerini tatbiki olarak uyguluyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaçsever
|
![]() Babamın şeftalilerini topluyorum ![]() ![]() Biraz da eriklerden toplayalım ![]() ![]() Şimdi de biberler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaçsever
|
kıymetli kardeşim Halil ben yardımcı olabildiysem ne mutlu bana,Annemizin eline koluna sağlık,enginar ve yaprak dolma çok güzel olmuş damlamalarını güle güle kullan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Sorma Dudu hanımefendi çok lezzetliler. Her gidişimde şeftaliye övgüler yağdırıyorum ancak bir iki tane yediriyor. 'Buda diyor' başımda bekliyor, 'çok kestin o dalda meyve vardı niye kestin' diyor. Seyrelt biraz iri olsun_ yeşilken_ küçük olsun çok olsun benim olsun diyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Yok... ![]() Sadece erken öteni tespit etmeye çalışıyoruz, okutmak için. ![]() Ensar bey ve Acemi gelinceye kadar kartlaşırlar, mangallık olmaz sündürürüz valla.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Müdürüm bahçeniz ve sohbetiniz bir harika.Kolaylıklar dilerim işlerinizde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaçsever
|
Sevgili Gtatas kardeş temennin için teşekkür ederim.Aliağa'ya yakındasın her zaman beklerim bahçemde piknik yapmağa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sevgili Müdürüm, Yakındır gelmemiz. Horozlara bildiriver kaçmasınlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Müdürüm Aliağa'da kapılar çoğaldı artık inşallah gelirsem sohbet eder bir şeyler eker dikeriz.Kolaylıklar dilerim işleriniz de saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaçsever
|
![]() Kıymetli Ensar bey gelmenizi dört gözle bekliyorum,yanlız gelirken üzüm enzimlerinden unutmayın.Gelmeden bir gün önce haberim olursa sevinirim.Horozların ayağını misina ile bağladım hayatta kaçamazlar,sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaçsever
|
Sevgil gtatas kapımız her zaman açık,dalmağa meraklısınız her halde Alağa'ya gelinde sizi tekne ile adalara götüreyim,benim bahçemde tavuk,horoz,keklik ve şimdi de bıldrıcınlar geldi ,Kıymetli arkadaşım Halil Önen bıldırcınların resminide siteme yollayınca tamam olacak,sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() keklikler var... ![]() ![]() ve onun yumurtaları var. ![]() Ve keklik yumurtalarının üstüne yatmış cin tavuk; sözde onun için 'cin gibi' diyorlar... ![]() Daha da olmadı oğlu Tolga' yeni nın getirdiği bıldırcınlar var. ![]() Yani horozlar bir şekilde kaçsa bile, bıldırcın ve keklikler var, onlar kaçamaz tüfek var, av köpeği var eee serde avcılık da var... ![]() ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|