![]() |
|
![]() |
#541 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba Sevgili Limon; Sebzeleriniz haarika görünüyor, birkaç yıl önce bende pembe domates yetiştirmiştim, ama tadı yayla domatesi kadar lezzetli olmadığı için vazgeçtim. Belki sizinkiler daha lezzetli olurlar.(inşallah) Bu cinsin özelliği geç olgunlaşması, helede güneş görmüyorsa yeterince, eylüle kadar beklemeniz gerekebilir. Domatesleriniz daha büyüyecekler, her biri yaklaşık 1kg. olabilen boylarda yetiştirmiştim ben. Afiyetle yiyin. Ama hani biberler salatalıklar nerde ![]() Onlara haksızlık yapmayın onlarıda görelim. Sğlıklı ve bol sebzeli günler diliyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklar bir türlü salatalıklar olamıyorlar salatalık olarak tüketiliyorlar(çoğalmaya ve büyümeye fırsatları kalmıyor) ![]() ![]() Geçen yıl ben de pembe yetiştirmiştim ama unutmadıysam bu kadar büyük olmamışlardı. Pembeler de hafif hafif kızarmaya başladılar. Haftaya yenecek kıvama gelirler gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böğürtlenler son derece arsızlar, her yerden adeta fışkırıyor, suyuda bulursa keyfine diyecek yok. Acaba sizin böğürtleniniz fazlacamı gölgede kaldı. Gübresinide ihmal etmiyorsanız mutlaka bir gün yüzünüzü güldürecektir. Sevgiyle kalın... Düzenleyen Adalet Yağcı : 17-09-2008 saat 21:10 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2008
|
süpermiş sebzeler,görmesi bile mutlu edyor insanı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Şahaneler. Vallahi bravo. Ben bu sene yemeklik kabak ekmedim. Karpuz da ekmedim ama çok pişmanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Misirlarimin hasat zamanini nasil anlayacagim? Sizce daha beklemeli miyim? Düzenleyen ciceksever70 : 06-08-2008 saat 20:11 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Peki üzerindeki kabuk dökülecek mi yoksa öylece mi toplayacagim? Ilk defa dalindan misir toplayacagim icin cok heyecanliyim misirlari birlikte diktigim ve gelisimini merakla bekleyen 9 yasindaki oglum da öyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Ellerinize sağlık mısırlar için biraz daha bekleyin hatta püskülleri siyaha dönüşünceye kadar. Yetişip yetişmediğini anlamak için kabuğunu hafifçe aralayın tanelerin durumunu kontrol edin. Sararmış olması lazım kolay gelsin kabuk dökülmez alt kısmından kırın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Baldas bir güzel anlatmış. Bir Karadenizli olarak sağolsun sevgili Çiçeksever. Hatta hiç açmadan el yordamı ile hafifçe yoklayın koçanı sertleşenin ağzını açın bakın yenecek kıvama geleni koparıp yiyin. Afiyet olsun. Bana göre resimden gördüğüm daha 10-15 günü var hiç acele etmeyin. Ufaklıkta tatsınki olurya ya bir Karadenizliye damat olursa zorluk çekmez. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2007
|
küçük bahçe satın almak istiyorum buralrda hiç yok izmirli olanlardan yardım alırsam memun olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Şimdiden marul tohumu eksem olurmu acaba. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
Barbunyalarim... Bu yil taze fasülyeden bol bol ürün alinca bir de barbunya ekeyim dedim cesaret alip ama gec mi kaldim bilmem. Haziranda ekmistim simdi bu durumdalar bakalim ne zaman hasat alabilecegim? Bir parti de saksida var daha yavas gelisseler de iyi görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
|
Taze fasülyelerim ve misirlarim (gecen ayki halleri) Artik fasülyeler bitmek üzere. Bu yil cok acemiydim ne yapacagimi bilemedigimden her sey deneme yanilma yöntemiyle oldu. Bir paket hazir organik gübre almistim sebze ekimi icin olanlardan. Topragi Martta bir kac kez capalayip bu gübreden karistirdim ve beklettim. Ancak direk topraga attigim tohumlarda basarisiz oldum. Sonra tohumlari atip üzerine biraz paketlerde satilan hazir topraktan döktüm tohumlar daha kolay filizlendi. Sanirim bahcemin topragi biraz sert ve tasli oldugu icin öyle oldu. Ama gübre konusunu ne kadar da okusam net bir dikir edinemiyorum. Organik gübre yeterli mi yoksa yanisira hayvansal gübre de kullanmali miyiz bir türlü karar veremedim. Burda ciftciler neredeyse her yagmurdan önce gübre serbeti döküyorlar kocaman kocaman oluyor ektikleri ürünler. Gübre serbeti dökülünce sonradan organik gübre de kullanilir mi yoksa fazla mi gelir bunun yanitini bulamadim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Şahaneler... Ben de 4-5 gün önce fasulye ektim. Olursa olur oılmazsa canım sağolsun. Fazla söze gerek yok, fotoğraflar anlatıyor her şeyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Limon; Bende bu sene kavun karpuz ektim ve içinden bir tane karpuz olması için dua ettim, çünkü çekirdekler çok eskiden kalmaydı hani şu iri siyah ve alacalı olanlardan Uçlarda karpuzlu çiçekleri görünce deli oldum, ama maalesef büyümediler, son çıkan karpuz meyvelerini gördükten sonra meyvenin on cm. kadar ilerisinden uç aldım yani bitkiyi oradan kopardım. Ben bu işlemi yaptığımda karpuzcuğum nohut kadardı, üçüncü gün tekrar baktığımda gözlerime inanamadım, karpuz kocaman bir portakal kadar büyümüştü. İşte işin sırrı, sizde dalda en çok iki kabak bırakarak uçları kesip atın bakın nekadar çabuk gelişecekler. Hadi kolay gelsin... Düzenleyen Adalet Yağcı : 17-09-2008 saat 21:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerin yeşil kısımları artık bozulmaya başladı. Üzerindeki domatesler çok hızlı kızarıyor ama bundan sonra yeni ürünler vermez sanıyorum. Zaten sonbahar yağmurlarının başlamasıyla keyifleri iyice kaçar. Bu yaz çok ürün aldım. Hiç domates, biber ve salatalık satın almadım, komşularımızla, yakınlarımızla da paylaşabildik. Yarın veya öbür gün kıvırcık tohumlarını ekeceğim. Bir hafta kadar sonra da biraz biraz roka, tere, soğan ekmeyi planlıyorum. Daha doğrusu elimdeki iki yıllık tohumları bitirmeyi planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2008
|
sewgili limon hanım tektek okudum yazdıklarınızı,resimlerinize tek tek baktım maşallah hepside mükemmel..size imrendim doğrusu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|