26-09-2016, 18:17 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
Biber çeşitleri
forum üyesi sayın sedailden alınan tohumları bu sene çimledirdim baştan beri çimlenen biberler ve son aşamasına kadar çekim yapmıştım fakat fotoğraf mak kaybettim eski makine işim düştü |
26-09-2016, 18:19 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
fotorafların devamı |
26-09-2016, 18:22 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
devamı |
26-09-2016, 23:31 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
Şehir: Denizli
Mesajlar: 89
|
|
27-09-2016, 10:10 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Fotoğraftan kıyasla Scotch bonnet e daha çok benzettim. Bu tipler zaten bir birinin melezi olsa gerek. Solda Red sevina Habenero olanlarda var galiba. |
27-09-2016, 13:45 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
en sağdakiler jamaican scotch bonnet ortadaki uzun olanlar serrano soldakiler red savina habanero ortadaki siyaha benzeyenleri çıkartamadım. |
27-09-2016, 17:43 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
jamaican scotch bonnet |
27-09-2016, 17:45 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
serrano |
27-09-2016, 17:48 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
red savina habanero |
27-09-2016, 17:51 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
ortadaki bilen varmı |
27-09-2016, 20:16 | #11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Serranonun acısı ve aromasını , habeneroya kıyasla nasıl? |
28-09-2016, 13:35 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin. habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit. |
28-09-2016, 14:33 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
red savina habanero cidii acılık var ,aramosı bildik aramoları unutun antırmanlarla bir yemekte 3 adt yiyebiliyorum serrano:bu biberi çok tuttum hem yediriyor hem sevdiriyor jamaican scotch bonnet:deyşik bir tat yemeğe kıyamıyorum ,hem kütür kütür sulu çekirdekleri boşta asılı onları yememek için evire çevire yedinizmi karşınızdakinin bir yeri şişebilir) ismini bilemediğimiz malum biber çukulata renkli leblebi gibi yenebilcek tatlı acılıkta yeşil ve kahverengi ile tropikal bir hava estiriyor bu biberide koparmaya kıyamıyorum) |
28-09-2016, 16:04 | #14 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Alıntı:
Trinidad Mogurayı Öğlen, (kokusu daha keskindi Acısı Burnuma kadar geldi) Caroline Reaper Melezi Akşam (En Sağlam bu vurdu, Resmen Kulaklar yandı.) Tadı Aromatik Gelen Turuncu habeneroyuda ancak 1 gün sonra yiyebildim, (Nisbeten Sakindim) Önceleri denediğim Bhut Jolakiada çok acı geldi. (Resmen Gögüs kafesim ısıttı) Sanırım benim üst limitim 1 adet Habenero olmalı, Belki denemediğim Kardeşi Red Sevinada olabilir. Serranoları çok merak ediyorum, bizim manavda satılan en acı biberlerden Şöyle 3-5 kat üstünmü ? aile boyu yiyecegimiz acı bir çeşit arıyorum |
|
28-09-2016, 16:47 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası Ben genelde potpori yapıyorum Serrano etli ve orta acı sevdiriyor |
28-09-2016, 17:30 | #16 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Alıntı:
Migdeme kramp girmeseydi benimde çok güzel düşüncelerim vardı. Artık Sos ve Baharat için planlar yaparım. Erkan beyin gönderdiği Caroline melezleri rüyama girdi desem inanırmısınız. Aynı gün Trinidad Moguralarla beraber tüketmem migdemi 2 saat boyunca mengeneye aldı resmen. Ne geceydi öyle ya, kaç kere uyandım. |
|
28-09-2016, 17:42 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
yapamadım yine 3 te kaldım |
28-09-2016, 20:47 | #18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri. Yemekten önce; 20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli) yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik, arkasına bir yudum su için Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun. |
28-09-2016, 22:07 | #19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Alıntı:
|
|
28-09-2016, 23:34 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 194
|
benim acım bana yeter.)) |
29-09-2016, 08:26 | #21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Şok acı benim hayalim, Kafamdakini hala bulamadım; Migdeme zarar vermiyecek lezzetli türü bulmak için daha çok çeşit denemeliyim. Bu yukardakiler den önce bir arkadaşımın verdiği Vasabiyi denemiştim, Bir turp türevi. Suratıma Bir elin Tersi ve Düzü ile (şap-şip) 2 tokat Yeme zamanı kadar hızlı bir acı İçerisindeki etken madde-3 saniye-göz,burun ıslak. Zamanlaması süper, Fakat aroması damak tadıma uymadı. Arkadaşım suşi de çok beğendim demişti. https://tr.wikipedia.org/wiki/Vasabi |
29-09-2016, 23:31 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız. |
29-09-2016, 23:33 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
idris bey yanlış yapıyorsunuz yemeğe başlayıp mideyi biraz doldurunca habaneroyu çiğ olarak yiyin bir 5 dakika bekleyip yemeğe devam edin aromasını en güzel bu şekilde alırsınız biberin. |
30-09-2016, 08:40 | #24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Şahsen 1 adet Bhut jolakia yı yemekte sıkıntım yokki, Sorun Migde krampı, çözüm bulan varsa söylerse sevinirim, Limondanda kurtulurum. |
30-09-2016, 17:51 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
kramplar başlayınca sırtüstü uzanın midenize masaj yapın çözüm bu anında keser krampları. |
30-09-2016, 18:38 | #26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Eğer laktoz intoleransı gibi bir sorununuz yoksa bence deneyin |
|
30-09-2016, 18:44 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Bizim kanallardan birinde yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasında acı biber yiyenlere hemen ayran ikram ediliyordu... Hiç denemedim... Zaten anında o acıdan kurtulacaksak, neden yiyoruz ki |
30-09-2016, 21:00 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
bence birşeyler içmek yapacağınız en kötü şey. eğerki ağzınızın yanmasına dayanamayacaksanız neden bu acılıktaki biberle dans edersinizki önce daha az acı biberler yiyip acı toleransınızı artırın ağzınızdaki capsaisinin birşeyler içerek mideye inmesine izin vermeyin zaten midenizde yeterince capsaicin var ve mide krampları yaşayacaksınız. ağzınızın yanması mide kramplarının yanında komik kalır bu yüzden buna alışın ve yedikten sonra birşey içmeyin. hatta ilk başta çeyrek yiyin sonraki günlerde yarım ve sonra bir bütün yiyin inanın mide krampları dayanılır gibi değildir ilk kez yiyecekseniz. |
30-09-2016, 23:48 | #29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
|
Katılıyorum. Ağzımız bu sıcaklığa katlanıyor olabilir, miğdeyi bu tip biberlere alıştırmamıştık. Sayın sedail bu işi biliyor. Favoriniz hangi çeşit, nasıl tüketiyorsunuz. |
01-10-2016, 10:39 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
favori yok ne bulursak yiyoruz serrano-scotch bonnet habanero bhut jolokia farketmez ancak pazarda satılan biberlerden yiyemiyorum toprak yiyormuş gibi hissediyorum biber yerken aroması olması oldukça önemli yoksa acı biberden soğur insan. yurtdışından tohum siparişi verecek arkadaşlar dolma biber tohumu olarak Bull’s Heart isminde bir biber var bundanda mutlka alın ancak kızardığını göremeyeceksiniz henüz yeşilken bahçeye her indiğimde elma gibi kütür kütür yemiştim tohum ayırmak aklıma bile gelmedi hepsini bitirdim. |
|
|