agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni294Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-09-2016, 18:17   #1
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
Biber çeşitleri

forum üyesi sayın sedailden alınan tohumları bu sene çimledirdim
baştan beri çimlenen biberler ve son aşamasına kadar çekim yapmıştım
fakat fotoğraf mak kaybettim eski makine işim düştü

 
Eklenen Resimler
     
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2016, 18:19   #2
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
fotorafların devamı

Eklenen Resimler
     
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2016, 18:22   #3
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
devamı

Eklenen Resimler
    
neşecan ve güla beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2016, 23:31   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-03-2016
Şehir: Denizli
Mesajlar: 75
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
devamı
en sağdaki biber çeşidinin ismi nedir acaba?

huso93 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 10:10   #5
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huso93 Mesajı Göster
en sağdaki biber çeşidinin ismi nedir acaba?
Fotoğraftan kıyasla Scotch bonnet e daha çok benzettim.
Bu tipler zaten bir birinin melezi olsa gerek.
Solda Red sevina Habenero olanlarda var galiba.

Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 13:45   #6
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
en sağdakiler jamaican scotch bonnet
ortadaki uzun olanlar serrano
soldakiler red savina habanero
ortadaki siyaha benzeyenleri çıkartamadım.

Erdal Hoca ve huso93 beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 17:43   #7
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
jamaican scotch bonnet

Eklenen Resimler
 
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 17:45   #8
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
serrano

Eklenen Resimler
 
neşecan, Kumdereli ve güla beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 17:48   #9
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
red savina habanero

Eklenen Resimler
 
bahtiyar02 ve güla beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 17:51   #10
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
ortadaki bilen varmı

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 20:16   #11
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
serrano
Serranonun acısı ve aromasını , habeneroya kıyasla nasıl?

Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 13:35   #12
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin.
habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit.

Kumdereli beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 14:33   #13
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
red savina habanero cidii acılık var ,aramosı bildik aramoları unutun
antırmanlarla bir yemekte 3 adt yiyebiliyorum

serrano:bu biberi çok tuttum hem yediriyor hem sevdiriyor

jamaican scotch bonnet:deyşik bir tat yemeğe kıyamıyorum ,hem kütür kütür sulu çekirdekleri boşta asılı onları yememek için evire çevire yedinizmi karşınızdakinin bir yeri şişebilir)

ismini bilemediğimiz malum biber çukulata renkli leblebi gibi yenebilcek tatlı acılıkta
yeşil ve kahverengi ile tropikal bir hava estiriyor bu biberide koparmaya kıyamıyorum)

sernur ve Kumdereli beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 16:04   #14
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail Mesajı Göster
serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin.
habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit.

Trinidad Mogurayı Öğlen, (kokusu daha keskindi Acısı Burnuma kadar geldi)

Caroline Reaper Melezi Akşam (En Sağlam bu vurdu, Resmen Kulaklar yandı.)

Tadı Aromatik Gelen Turuncu habeneroyuda ancak 1 gün sonra yiyebildim,
(Nisbeten Sakindim)

Önceleri denediğim Bhut Jolakiada çok acı geldi. (Resmen Gögüs kafesim ısıttı)

Sanırım benim üst limitim 1 adet Habenero olmalı, Belki denemediğim Kardeşi Red Sevinada olabilir.

Serranoları çok merak ediyorum, bizim manavda satılan en acı biberlerden Şöyle 3-5 kat üstünmü ? aile boyu yiyecegimiz acı bir çeşit arıyorum

Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 16:47   #15
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası
Ben genelde potpori yapıyorum
Serrano etli ve orta acı sevdiriyor

Erdal Hoca ve A_NOMAD beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 17:30   #16
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası
Ben genelde potpori yapıyorum
Serrano etli ve orta acı sevdiriyor
Altın vuruş yapmayı düşünüyon yani !
Migdeme kramp girmeseydi benimde çok güzel düşüncelerim vardı. Artık Sos ve Baharat için planlar yaparım.

Erkan beyin gönderdiği Caroline melezleri rüyama girdi desem inanırmısınız.
Aynı gün Trinidad Moguralarla beraber tüketmem migdemi 2 saat boyunca mengeneye aldı resmen.
Ne geceydi öyle ya, kaç kere uyandım.

Erdal Hoca ve A_NOMAD beğendi.
Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 17:42   #17
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,551
yapamadım yine 3 te kaldım

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 20:47   #18
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri.
Yemekten önce;
20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli)
yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik,
arkasına bir yudum su için
Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun.

A_NOMAD beğendi.
Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 22:07   #19
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 213
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli Mesajı Göster
Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri.
Yemekten önce;
20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli)
yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik,
arkasına bir yudum su için
Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun.
Altın vuruş tam da bu olsa gerek

A_NOMAD ve güla beğendi.
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 23:34   #20
Ağaç Dostu
 
beşiktaşlı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 194
benim acım bana yeter.))

A_NOMAD beğendi.
beşiktaşlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2016, 08:26   #21
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Altın vuruş tam da bu olsa gerek
Şok acı benim hayalim, Kafamdakini hala bulamadım;
Migdeme zarar vermiyecek lezzetli türü bulmak için daha çok çeşit denemeliyim.
Bu yukardakiler den önce bir arkadaşımın verdiği Vasabiyi denemiştim,
Bir turp türevi.
Suratıma Bir elin Tersi ve Düzü ile (şap-şip) 2 tokat Yeme zamanı kadar hızlı bir acı

İçerisindeki etken madde-3 saniye-göz,burun ıslak.
Zamanlaması süper,
Fakat aroması damak tadıma uymadı.
Arkadaşım suşi de çok beğendim demişti.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Vasabi

Erdal Hoca ve A_NOMAD beğendi.
Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2016, 23:31   #22
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız.

A_NOMAD ve Kumdereli beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2016, 23:33   #23
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
idris bey yanlış yapıyorsunuz yemeğe başlayıp mideyi biraz doldurunca habaneroyu çiğ olarak yiyin bir 5 dakika bekleyip yemeğe devam edin aromasını en güzel bu şekilde alırsınız biberin.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 08:40   #24
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail Mesajı Göster
hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız.
Şahsen 1 adet Bhut jolakia yı yemekte sıkıntım yokki, Sorun Migde krampı, çözüm bulan varsa söylerse sevinirim, Limondanda kurtulurum.

idris şenol ve A_NOMAD beğendi.
Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 17:51   #25
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
kramplar başlayınca sırtüstü uzanın midenize masaj yapın çözüm bu anında keser krampları.

Kumdereli beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 18:38   #26
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli Mesajı Göster
Şahsen 1 adet Bhut jolakia yı yemekte sıkıntım yokki, Sorun Migde krampı, çözüm bulan varsa söylerse sevinirim, Limondanda kurtulurum.
Bazı yarışmalarda çok miktarda acı biber yeme ihaleleri de oluyor hani, işte onlarda yarışmacılara acı biberleri yedikten hemen sonra kocaman birer bardak süt içiriliyor.

Eğer laktoz intoleransı gibi bir sorununuz yoksa bence deneyin

Kumdereli beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 18:44   #27
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 213
Bizim kanallardan birinde yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasında acı biber yiyenlere hemen ayran ikram ediliyordu... Hiç denemedim... Zaten anında o acıdan kurtulacaksak, neden yiyoruz ki

Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 21:00   #28
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
bence birşeyler içmek yapacağınız en kötü şey. eğerki ağzınızın yanmasına dayanamayacaksanız neden bu acılıktaki biberle dans edersinizki önce daha az acı biberler yiyip acı toleransınızı artırın ağzınızdaki capsaisinin birşeyler içerek mideye inmesine izin vermeyin zaten midenizde yeterince capsaicin var ve mide krampları yaşayacaksınız. ağzınızın yanması mide kramplarının yanında komik kalır bu yüzden buna alışın ve yedikten sonra birşey içmeyin. hatta ilk başta çeyrek yiyin sonraki günlerde yarım ve sonra bir bütün yiyin inanın mide krampları dayanılır gibi değildir ilk kez yiyecekseniz.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 23:48   #29
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Katılıyorum.
Ağzımız bu sıcaklığa katlanıyor olabilir, miğdeyi bu tip biberlere alıştırmamıştık.
Sayın sedail bu işi biliyor. Favoriniz hangi çeşit, nasıl tüketiyorsunuz.

Erdal Hoca beğendi.
Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2016, 10:39   #30
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
favori yok ne bulursak yiyoruz serrano-scotch bonnet habanero bhut jolokia farketmez ancak pazarda satılan biberlerden yiyemiyorum toprak yiyormuş gibi hissediyorum biber yerken aroması olması oldukça önemli yoksa acı biberden soğur insan. yurtdışından tohum siparişi verecek arkadaşlar dolma biber tohumu olarak Bull’s Heart isminde bir biber var bundanda mutlka alın ancak kızardığını göremeyeceksiniz henüz yeşilken bahçeye her indiğimde elma gibi kütür kütür yemiştim tohum ayırmak aklıma bile gelmedi hepsini bitirdim.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019