![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
Binlercesine gerek yok sayın seyma30 samimi bir tane olsun yeter ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
bu kadar dil çıkardığına göre ektinmi bali enginar fidelerini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
eh napalım buda senin şansın.yalnız enginarın kök sistemi gerçekten çok gelişmiştir.sakın vazgeçip atmayın sıcak havalarda sulamayı ihmal etmeyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2011
|
*** ben tekirdağda yaşıyorum ve enginar ekmek istiyorum ve bu konu hakkında hiçbir bilgim yok dip sürgünü fln bilgim yok profesyonel birinden uzunuzadıya bilgi almak isterim e mail adresim cnr@546 şimdiden bnmle ilgilenenlere teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
siz ne yapmak istediğinize karar verin mutlaka size yardımcı olan biri çıkar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sn. gambet, Amatör hobici'den aldığım Bayrampaşa enginar fidelerimi şimdilik saksılara dikmiştim. İlk hafta yerlerine alışıncaya kadar yaprakları sarkıktı, şimdi hepsi son derece diri. Bahçeye ne zaman aktarayım, dikerken nelere dikkat etmeliyim? Damla sulama var, sulama sıklığı ve süresi ne olmalı? Bir de dikim aralığı için 1 m. yeterli sanırım. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
toprakları ile birlikte aktaracaksanız zaman uygundur dikerken şayet her her fidede bir baş bırakmayı planlıyorsanız 1 metre yeter ama ileride baş enginarların tadını alınca neden fazla olmasın diye düşünüp baş enginar sayınızı arttırmak isteyeceksiniz ozaman her fidede iki sürgün bırakmanız gerekecek tavsiyem 1.2 metre aralık gelecek taleplerinizide karşılıyacaktır. fideler tuttuktan sonra suya gereksinimi azalır fakat sulamak her bitki için gereklidir.haftada bir 1 litre su her halükarda yeterlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2008
|
Enginar fidesi
Alıntı:
ben de enginar yetiştirmek için uğraşıyorum.1 paket tohum ektim (21 tane) sadece 1 tanesi çimlendi şu anda beş yaprak var.ben sizin yukarıdaki mesajınızı okuyunca yazmak istedim.enginar fideniz var mı?yoksa geç mi kaldım. eğer varsa 10-15 fide gönderme imkanınız olur mu acaba? teşekkür ederim Müjgan |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2011
|
Merhabalar Trakya da enginar yetistirme konusunda basarılı olabilir miyiz. Okudugum kadarıyla soguga dayanılıklı olan cins bayrampasa olanmıs. Onu da sakarya civarında yetiştiriyorlarmıs. Trakya da bu cins veya baska cins de basarılı olur muyuz. Ekim zamanını sanırım kacırdık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2010
|
Sayın Gambet, Geçen yıl denemek için onbeş tane enginar fidanı dikmiştim. Beklediğimden güzel uyum sağladılar. Bildiğiniz gibi bu yıl nisan, mayıs ve haziran hep yağmurlu geçti ve geçiyor. Benim enginarların çoğu 3-4-5 kafalı oldu. Acaba diyorum diğer kafaları ana kafa gelişsin diye koparmak mı gerekiyor? Bu hafta sonu ilk kez kendi yetiştirdiğim enginarları deneme şansım olacak. Mutluluk bu işte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Ben de gecen hafta kucuk plastik bardaklara enginar tohumu ektim.Su ana kadar 2 tanesi cimlendi.Eger basarabilirsem bir ay sonra ya da gelisme durumlarina gore sasirtma yapip bahceye alacam onlari.Seneye enginar yerim diye dusunuyorum.Sayin Sonul denediniz mi enginarlarinizi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
sayın sonul enginarlarda baş seyrelme tavsiye edilmez.bırakın ayni gövdedeki başlar büyüsün ama dipten gelen sürgünler mutlaka alınmalıdır.yazınıza cevabın geciktiğinin farkındayım ama yineden cevabı yazma ihtiyacı hissettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
sayın berkayseray enginar tohumlarınızdan seneye enginar elde etmeniz imkansıza yakın zor bir olaydır.sizin hayallerinizi yıkmak istemem sadece emeklerinizin boşa gitmesini istemediğim içindir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaçsever
|
Sayin Gambet ?Hatayi nerde yapiyorum.Daha mi uzun beklemem lazim ?Zamanla mi yanlis yoksa?Bu arada zaman ayirip fikirlerinizi belirttiginiz icin tesekkur ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
enginarlar tohumdan elde etmek için hazırlanmış tohumlar o yıl ekilir ve ürünü alınır.bunlar tıpkı domates büber gibi yıllık olur.tohumdan yetiştirmekteki amaç tarım yapılan alanın yıl boyunca enginara tahsis edilmesini ortadan kaldırmaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaçsever
|
Sayin Gambet tohumun uzerinde cok yillik ve ilk urun ikinci yil alinir diye bir ibare vardi.Ben ona dayanarak seneye urun alirdim diyordum.Simdi seneye o tohumlari direk bahceye eksem ayni yil urun alirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
bu tohumlardan alıcağınız ürünlerin atasını çağrıştıracaktır.tohumları nereden temin ettiniz sayın berkayseray |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaçsever
|
Tohumlari buradaki buyuk bir gartenhaus dan aldim.Sadece tohum vebahce malzemeleri satan bir firma.Deneyelim bakalim.Ama iki hafta sonra Turkiyeye geliyorum.Onerebileceginiz bir tohum cesidi varsa almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
oneribilecegim tohum yok sanirim enginar uretici firmalarindan biri ithal getirdigi tohumun dagiticiligini yapiyor.benim tavsiyem dip surgunlerinden yetistirmeniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Enginar piçleri
Enginarlarım Ocak ayından beri veriyor. Resimleri aşağıda Geçen hafta bahçeye gittiğimde enginarları ot içinde kaldığını gördüm. Ot temizliği yapıp fazla dalları kestiğimde resimlerdeki gibi bir sürü sürgün gerdiğini gördüm. Onları almam gerekiyor. Biliyorum ama diksem bu mevsimde ve İzmir de tutar mı merak ediyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Aysis : 23-03-2012 saat 21:12 Neden: Resimleri yükleyememiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
SELAHATTİN YILMAZ Ağabey; SAYGILARIMLA!. İYİ Kİ VARSINIZ!. TEŞEKKÜRLER!.
Alıntı:
PAYLAŞIMLARI ile; AĞAÇLAR.NET DOSTLUKLARI: DAİMİ HUZUR ve UMUT İÇERİSİNDE, DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ ADINA VAR OLMAYA, DOSTLUĞU YAŞAMAYA ve DOSTLUĞU YAŞATMAYA DEVAM ETTİ ve DEVAM EDECEK DOSTLUK İNŞALLAH DAİMA!. HER MEKAN ve HER ZAMAN ve de HER ALEMDE; DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
SAYGILARIMLA!. İyi Ki Varsınız!.
SAYGIDEĞER SELAHATTİN AĞABEY; ÜZÜLMEYİN ve SİZ DAİMA HUZUR ve de UMUT İÇERİSİNDE KALIVERİN İNŞALLAH!. İYİ Kİ VARSINIZ!. TEŞEKKÜRLER!. SAYGILARIMLA!. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
biz hersene tonlarca enginar üretiyoruz,benim sadece 80 dönüm enginar bahçem var. hepsini kıbrıstan türkiyeye gönderiyoruz, enginarın dolması çok güzel ayrıca, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2012
|
selamlar bizimde arka bahçemizde eşimin babannesinin ekdiği belli bi yerde toplu halde birkaç kök enginar var. bahçenin başka yerlerindede tek tük kökler var. 3 senedir kendi kendine ürün veriyor ama babanne ilgileniyordu onlarla, bu sene rahatsız ilgilenemiyor. velhasıl ilgilenme işi bana kaldı ama bende ne yapıcağımı tam olarak bilmiyorum. toplu halde ekili olanlar orman gibiler birbirlerine girmiş yaprakları, ve birkaç tanesinde ürün var bazılarının ise yaprakları doğru düzgün uzamamış bile. şimdi benim bu çok büyümüş olanlarının alt yapraklarını kesmem gerekiyormu ,küçük olan yapraklılar için büyümelerini hızlandırabilecek birşey varmı? birde şu ana kadar hiç sulama yapmadım, sulama işini ne zaman ve ne kadar yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Kışın bakımını yaptığımız enginarlardan her hafta düzenli olarak hasat yapmaya başladık. Geçen yıl ilk diktiğimizde bu kadar verimli değildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|