19-03-2008, 15:10 | #1 |
agaclar.net
|
Kara Lahana
Köfteli, kara lahana pirzolası İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz) Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin. Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın. Ocakta ya da fırında pişirin... Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden... |
19-03-2008, 15:17 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
|
Bakın bu bölümde süper olmuş çalışınca birde hiç aklıma gelmiyor, bir yandan da akşama ne pişirsem diye düşünüyorum, pratik tariflerimizi yazabiliriz burda güzel |
19-03-2008, 21:10 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
|
Malina, lahanalar kuruyup yanmıyor mu? Beni aydınlatırsan sevinirim. Tarifini denemek isterim de. Kara lahana hem çok yararlı hem de dolmasına bayılırım. |
19-03-2008, 21:55 | #4 |
agaclar.net
|
İçine tabii ki biraz su koyacaksın. Rendelenmiş domates, biraz salça, yağ falan... Ama sonuçta, pişince çok az su kalacak gibi ayarlaman gerek. Bu yemek de benim uydurduklarımdan Köfte yaptığım bir gün, dolaba kaldırmadığım kara lahanaları görünce aklıma gelmişti. Tamamen tembellikten, "kim şimdi iç hazırlayacak" durumları yani Tembelliği seviyorum |
29-03-2008, 09:54 | #5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|