![]() |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Kara Lahana
Köfteli, kara lahana pirzolası İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim ![]() Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz) Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin. Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın. Ocakta ya da fırında pişirin... Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Bakın bu bölümde süper olmuş çalışınca birde hiç aklıma gelmiyor, bir yandan da akşama ne pişirsem diye düşünüyorum, pratik tariflerimizi yazabiliriz burda güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
Malina, lahanalar kuruyup yanmıyor mu? Beni aydınlatırsan sevinirim. Tarifini denemek isterim de. Kara lahana hem çok yararlı hem de dolmasına bayılırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
İçine tabii ki biraz su koyacaksın. Rendelenmiş domates, biraz salça, yağ falan... Ama sonuçta, pişince çok az su kalacak gibi ayarlaman gerek. Bu yemek de benim uydurduklarımdan ![]() Köfte yaptığım bir gün, dolaba kaldırmadığım kara lahanaları görünce aklıma gelmişti. Tamamen tembellikten, "kim şimdi iç hazırlayacak" durumları yani ![]() Tembelliği seviyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |