agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2008, 15:10   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Kara Lahana

Köfteli, kara lahana pirzolası

İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim

Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz)
Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin.
Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın.
Ocakta ya da fırında pişirin...

Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 15:17   #2
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Bakın bu bölümde süper olmuş çalışınca birde hiç aklıma gelmiyor, bir yandan da akşama ne pişirsem diye düşünüyorum, pratik tariflerimizi yazabiliriz burda güzel

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 21:10   #3
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Malina, lahanalar kuruyup yanmıyor mu? Beni aydınlatırsan sevinirim. Tarifini denemek isterim de. Kara lahana hem çok yararlı hem de dolmasına bayılırım.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 21:55   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
İçine tabii ki biraz su koyacaksın. Rendelenmiş domates, biraz salça, yağ falan... Ama sonuçta, pişince çok az su kalacak gibi ayarlaman gerek.

Bu yemek de benim uydurduklarımdan
Köfte yaptığım bir gün, dolaba kaldırmadığım kara lahanaları görünce aklıma gelmişti.
Tamamen tembellikten, "kim şimdi iç hazırlayacak" durumları yani

Tembelliği seviyorum

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 09:54   #5
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Köfteli, kara lahana pirzolası

İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim

Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz)
Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin.
Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın.
Ocakta ya da fırında pişirin...

Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden...
Bu sabah kalkınca ne pişireyim derken aklıma geldi ve Malina'nın bu tarifini pişirdim. Kara lahana yerine pazı kullandım. Az önce altını kapattım. Harika oldu. Tadı süper, görüntüsü de çok hoş oldu. Teşekkürler...

Eklenen Resimler
     
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 13:17   #6
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Banane işte bu pazının aynısından bende istiyorum Sevgili Uzman16, olmaz ki ama ya nasıl canım çekti bakın şimdi Bundan sonra sadece tarif yayınlayın resim vermeyin. Yoksa ben çatlıyacağım

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 15:12   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Galeri: 171
Sağolun Kenan bey.
Uzman16 sahane görünüyor. Eminim bi o kadar da lezzetlidir.

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024