Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Köfteli, kara lahana pirzolası
İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim
Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz)
Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin.
Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın.
Ocakta ya da fırında pişirin...
Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden...
|
Bu sabah kalkınca ne pişireyim derken aklıma geldi ve Malina'nın bu tarifini pişirdim. Kara lahana yerine pazı kullandım. Az önce altını kapattım. Harika oldu. Tadı süper, görüntüsü de çok hoş oldu. Teşekkürler...