agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 1 Gönderen Yücel Özlem
  • 1 Gönderen Yücel Özlem
  • 1 Gönderen nurcem
  • 2 Gönderen dmtmrt
  • 1 Gönderen mutlu_inan
  • 2 Gönderen dmtmrt
  • 2 Gönderen Selma_321

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-07-2007, 23:53   #1
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Dut yaprağı sarması

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
Dut yaprağından yapılan dolmanın tarifini bilen anlatsın lütfeeeeeen.
Mahmut Bey, dut yaprağı sarmasının, bildiğimiz bağ yaprağından hiç farkı yok. Taze ya da salamura, etli-zeytinyağlı yapabilirsiniz.

Yaprakların körpe olmasına dikkat ediniz.

Ancak, bağ yaprağının ekşiliği bunda yoktur. Arzu ederseniz ekşi ilave etmelisiniz.

Mesela bir parça ekşi erik pestili bu iş için uygundur. İç anadoluda yemeklere tat vermek için ekşi dağ eriğinden bir pestil kullanılırdı. Bu pestil halen Beypazarı'nda üretiliyor. Ekşiye ihtiyaç duyulan bazı yöresel yemeklerde, bilhassa sarmalarda halen kullanılıyor.

çiğdem42 beğendi.

Düzenleyen Yücel Özlem : 27-07-2007 saat 20:56
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025