agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni23Beğeniler
  • 12 Gönderen Jakin
  • 3 Gönderen arıkuşu
  • 3 Gönderen telato
  • 3 Gönderen 06arif55
  • 2 Gönderen Resulgur

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-08-2015, 08:26   #1
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Yeşil Kabak Yemeği, Mercimekli

Name:  080820153409.jpg
Views: 278
Size:  32.2 KB

Yeşil Kabak Yemeği, Mercimekli
Sayın Telato'nun sayfasında, yetiştirdiği güzelim yeşil kabakları görünce bu yemekten bahsetmek aklıma gelmişti. Çok zaman geçti ama ancak yeşil kabağı bulup, yemeği yapıp, fotoğrafını çekebildim. Nihayet fotoğrafı ekleyebildim.
Neyse uzatmayayım, tarife geçeyim.

Malzemeler:
1 Kg. Yeşil Kabak
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Büyük Kuru Soğan
2 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı
2 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Diş Sarımsak
1 Büyük Sulu Limon
Kuru Nane, Tuz

Yapılışı:
Önce 1 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp küçük bir tencerede yaklaşık 2 su bardağı su ile suyunu iyice çekinceye kadar haşlayın.
Kabakları yıkayıp tepesini kestikten sonra 2-3 cm. arayla bıçakla uzunlamasına kabuğunu hafifçe sıyırın, çizgili bir görüntü olsun. (Piştikten sonra kabuk kısmı sert gelmesin diye.) Kabakları uzunlamasına 4'e bölüp 2'şer cm. uzunluğunda doğrayın.
Kuru soğanı ince doğradıktan sonra büyük bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe sarartın. Ardından 2 çorba kaşığı biber salçasını ve 1 çorba kaşığı domates salçasını bir kasede hafifçe suyla ezerek soğanlara ekleyin.
5 - 10 dakika çevirdikten sonra haşlanmış mercimekleri ve doğranmış kabakları tencereye alıp, hafifçe karıştırın. Üzerine çıkmayacak şekilde kaynar su ekleyin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişmesine yakın 3 diş sarımsağı rendeleyin, sıkılmış 1 limonun suyuyla karıştırıp yemeğin pişmesine 5 dak. kala üzerine gezdirin ve kuru nane serpin. 5 dak. kadar daha piştikten sonra altını kapatın.
Afiyet olsun.

 

Düzenleyen Jakin : 28-08-2015 saat 08:21 Neden: Fotoğraf ekleme.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2015, 10:11   #2
Ağaç Dostu
 
arıkuşu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2009
Şehir: İzmir-Karaburun/Mordoğan
Mesajlar: 110
Teşekkürler tarif için ..en kısa zamanda deniyeceğim.��

telato, uyap ve Jakin beğendi.
arıkuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2015, 15:55   #3
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,644
Bu lezzetin hakkını teslim etmeliyim, elinize sağlık...

uyap, Resulgur ve Jakin beğendi.
telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2015, 17:04   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-06-2014
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 29
Sebze yemeklerini çok severim. Tarife baktığımda baya emek gerek gerektiriyor gibi gözüktü tadının güzel olduğunu tahmin edebiliyorum. Tariflerinizin devamını bekleriz

telato, Resulgur ve Jakin beğendi.
06arif55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2015, 17:50   #5
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,506
Red face

Ha şöyle yetiştirdiğimiz ürünlerden güzel resimli tarifler paylaşalım içimiz açılsın . Karnımda açtı zaten bunu görmem iyi olmadı

telato ve Jakin beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020