View Single Post
Eski 14-08-2015, 07:26   #1
Jakin
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Yeşil Kabak Yemeği, Mercimekli

Name:  080820153409.jpg
Views: 400
Size:  32.2 KB

Yeşil Kabak Yemeği, Mercimekli
Sayın Telato'nun sayfasında, yetiştirdiği güzelim yeşil kabakları görünce bu yemekten bahsetmek aklıma gelmişti. Çok zaman geçti ama ancak yeşil kabağı bulup, yemeği yapıp, fotoğrafını çekebildim. Nihayet fotoğrafı ekleyebildim.
Neyse uzatmayayım, tarife geçeyim.

Malzemeler:
1 Kg. Yeşil Kabak
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Büyük Kuru Soğan
2 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı
2 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Diş Sarımsak
1 Büyük Sulu Limon
Kuru Nane, Tuz

Yapılışı:
Önce 1 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp küçük bir tencerede yaklaşık 2 su bardağı su ile suyunu iyice çekinceye kadar haşlayın.
Kabakları yıkayıp tepesini kestikten sonra 2-3 cm. arayla bıçakla uzunlamasına kabuğunu hafifçe sıyırın, çizgili bir görüntü olsun. (Piştikten sonra kabuk kısmı sert gelmesin diye.) Kabakları uzunlamasına 4'e bölüp 2'şer cm. uzunluğunda doğrayın.
Kuru soğanı ince doğradıktan sonra büyük bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe sarartın. Ardından 2 çorba kaşığı biber salçasını ve 1 çorba kaşığı domates salçasını bir kasede hafifçe suyla ezerek soğanlara ekleyin.
5 - 10 dakika çevirdikten sonra haşlanmış mercimekleri ve doğranmış kabakları tencereye alıp, hafifçe karıştırın. Üzerine çıkmayacak şekilde kaynar su ekleyin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişmesine yakın 3 diş sarımsağı rendeleyin, sıkılmış 1 limonun suyuyla karıştırıp yemeğin pişmesine 5 dak. kala üzerine gezdirin ve kuru nane serpin. 5 dak. kadar daha piştikten sonra altını kapatın.
Afiyet olsun.


Düzenleyen Jakin : 28-08-2015 saat 07:21 Neden: Fotoğraf ekleme.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön