agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni63Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-12-2008, 21:32   #61
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Top domates

Kayık şeklinde kesilmiş yumurtanın, domatesle aranjmanı. (salata süsü)


Name:  PC170076.jpg
Views: 14436
Size:  20.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2008, 22:34   #62
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Ne güzel aletler. İnsanın ahçı olası geliyor.
Cumartesi ilk işim pazara gidip sarmısak ve fasulye soyucu almak olacak.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2008, 22:40   #63
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Sarmısak soyacağını bulabilir misin bilmiyorum ama fasülye soyacağı siparişi verdim. Haftaya Pazar gün alacağım, istiyorsan bir not yaz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 09:31   #64
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,616
Galeri: 1
Güler Hanım teşekkür ederim, önce bir araştırayım bulurum herhalde

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 17:27   #65
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Kırmızı turpları gül gibi şekillendirerek, salata süsleyebilirsiniz.

Name:  PC081560.jpg
Views: 13867
Size:  22.3 KB

turp şekillendirme aleti ile yaptığım salata süsü. Çiçek.

Name:  PC190063.jpg
Views: 14371
Size:  19.4 KB

Name:  PC190059.jpg
Views: 13580
Size:  18.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 08:32   #66
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Salata süslemelerinde kullanabileceğiniz minik fareler.


Name:  PC190066.jpg
Views: 13175
Size:  19.8 KB

Name:  PC190064.jpg
Views: 13002
Size:  19.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 16:44   #67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 422
Galeri: 47
Güler hanım.
Sonunda dayanamayıp yazmaya karar verdim.
Çok zevklisiniz her yaptığınız ayrı güzel.Aletlerin olması çok önemli değil onları kullanıp ortaya birşeyler çıkartmak önemli olan.
Ellerinize sağlık.

nrkrkmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 22:44   #68
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Sevgili nrkrkmz, teşekkür ederim.
Ben eminim ki diğer pek çok arkadaşımız da güzel şeyler yapıyorlardır, ama nedense burada paylaşıma gitmiyorlar. Bense beğendiğim, sevdiğim, bana orjinal gelenleri hemen siz dostlarımla paylaşmaktan zevk alıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2009, 14:42   #69
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 484
Galeri: 35
Bir alet de ben tarif edeyim. Bende yok ama televizyonda görmüştüm. Yumuşak bir malzemeden yapılmış spatula ile kepçe arası bir şey. Hani kek, krep, mücver, puding vs. gibi yumuşak kıvamlı yiyecekler hazırlarsınız hazırladığınız kabı bir türlü hakkıyla sıyıramazsınız. Ya çocuklar parmaklarıyla bu işi halleder, ya da artık elinizle ya da kaşıkla cebelleşirsiniz. Bir otelin aşçısı bu kepçeyle, kabı hiç artık bırakmadan tertemiz sıyırmıştı. Harika bir alet.
Sayın Sabah bendeki bıçağı da bir ara eklerim, unutmadım

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 09:55   #70
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Zaman zaman gerek kaşar peyniri gerekse beyaz peynir keserken zorlanırız.
Elimizin altında peynir bıçakları varsa bu iş zevkli olur, aksi takdirde keserken dağılan peynir, veya istenilen incelikte kesilemeyişi hepimizin canını sıkar.
Bunlarla ilgili kullandığım aletleri ve ufak püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim.

Name:  P1300182 (600 x 450).jpg
Views: 15592
Size:  35.4 KB
Beyaz peynir kesme bıçağı

Name:  P1300185 (600 x 450).jpg
Views: 14419
Size:  52.1 KB
Kaşar peyniri, gravyer peyniri kesme aleti

Name:  P1300181 (600 x 450).jpg
Views: 17522
Size:  34.5 KB
Peynir kesme tahtası

Peynir kesme tahtasında hem kalıp beyaz peyniri hem de kaşar peyniri, istediğiniz kalınlıkta kesebiliyorsunuz.
Tahta üztüne oturtulan kalıp, kol ve kola bağlı tel ile rahatça kesiliyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 09:58   #71
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Kaşar peynirinin kesilişi

Name:  P1300183 (600 x 450).jpg
Views: 12867
Size:  41.9 KB

Name:  P1300184 (600 x 450).jpg
Views: 13455
Size:  40.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 10:07   #72
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Bu aletleriniz yok, ama siz yine de kalıp beyaz peyniri istediğiniz incelikte ve çok düzgün kesebilirsiniz.

Bunun için 30-35cm boyunda bir yorgan ipliği işinizi görür.
Bu ipliğin iki ucunu, ellerinizin iki işaret parmağına dolayın ve gerin.
Peynir kalıbını ekmek tahtası üzerine oturtun ve istediğiniz incelikte, gerdiğiniz ip ile kesin. İpi kalıbın sonuna dek, gergin olarak aşağı doğru indirin.

Name:  P1300186 (600 x 450).jpg
Views: 13977
Size:  43.6 KB

Name:  P1300188 - Kopya (450 x 600).jpg
Views: 12597
Size:  40.4 KB

Name:  P1300189 (600 x 450).jpg
Views: 12614
Size:  45.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 13:29   #73
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Maydanoz gibi yeşillikleri kıyma aletim.

Eklenen Resimler
 
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2009, 10:01   #74
Ağaç Dostu
 
Hakkı Şen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 936
Galeri: 8
Sn Güler, yorgan ipi yerine misina (olta ipi) çok daha iyi bence. Siz ne dersiniz?? Bu arada minik farelere bayıldım süper olmuşlar

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2009, 13:00   #75
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,270
Galeri: 787
Evet arkadaşlar bence de peynir kesmek için en uygun alet misina.

Geçmiş günlerden bir gün Ortaköy de Trafik vakfının otoparkın da balık tutarken yanıma aşçı kıyafetli birisi geldi rast gele dedikten sonra 3-4 metre kadar misina alabilirmiyim diye sordu ilk başlar da anlam veremedim. Sonra arkadaşım hayırdır o kadar az misina ile ne yapacaksın diye sorduğum da biz misanayı mutfakta peynirleri kesmek için kullanıyoruz diye cevap vermişti.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2009, 15:58   #76
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Tabii neden olmasın, misina da olur, ince bir tel de olur.
Ben evde bulunabilen bir yorgan ipliği ile de olur demek istedim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 20:15   #77
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Pasta, kek vs. yaparken vazgeçemediğim aletler var. Onlar olmazsa ben bir hiçim.

Name:  30.11.2008 009.jpg
Views: 12697
Size:  32.1 KB

1-) 100ml(1 decilitre), 15ml(tablespoon), 5ml(teaspoon), 3,75ml(1/4 tablespoon) kaşık ölçülerim. Dünya stantardı olan bu ölçüler, en çok Avrupa'da hamur işleri tariflerinde kullanılıyor. Kırmızı kısımlar, kaşığın 1/2 noktasını gösteriyor. Bunların daha gelişmiş, derecelileri var ama Türkiye'de bulmak oldukça zor.

2-) Bu kaşık ölçü seti ise genellikle Amerika'da kullanılan bir set, diğer setten ayıran özelliği ise, diğer setteki 3,75mllik(1/4 tablespoon) yerine bu sette Pinch denilen 0.5 mllik bir kaşık bulunuyor.

Kaşık ölçülerini, profesyonel mutfak aletleri satan yerlerde ve İkea'da bulabilirsiniz.

3-) Silikon fırça, sıcak soslanması gereken gıdalarda sorun çıkarmıyor. Örnek olarak, fırında balık en sevdiğim şeylerden biridir ve genellikle balık pişerken arada açıp üzerine sos sürerim, eskiden plastik **** kıl fırça kullanıyordum bu iş için ama plastikler 2 kullanımda yamuluyordu ve kıl fırçalara da yazık oluyordu(pahalı olduğu için), silikon fırça bu konuda favorim oldu, ısıya dayanıklı olduğu için hiç sorun çıkarmıyor. ( Bu arada bunun pastalarla bir alakası yok, araya karışmış.) Hemen hemen heryerde mevcut.

4-) Yine standart pasta, kek vs. için dünyada kullanılan bir ölçü. 240 mllik hacme sahip, adı kap(cup) ölçüsü. Kolaylığı şu, mesela bazı tariflerde 1 cup un ve 1 cup sütten bahsediyor, eğer 100 gr un 100ml süt deseydi bunu terazi de ölçmek kolay olurdu ama 240 ml yerine geçen un ve süt ağırlığını terazide hesaplamak çok zaman alıyor.

Türkiye'de bulmak çok zor, çok aradım, tesadüf eseri, geçen yıl yeni aldığım ekmek makinasının ölçüsünün kap ölçüsü olduğunu farkettim. Çok şanslıyım. Eğer bulanınız varsa bana da söyleyin 1 tane daha lazım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 20:31   #78
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Peynir kesmek için arkadaşımın buna benzer bir aleti vardı, kaşar rendelemekten nefret ederim, bu çok ince dilimleri, çok seri çıkardığı için çok sevmiştim fakat bulup da bana alamamıştık.

Name:  30.11.2008 002.jpg
Views: 14446
Size:  23.8 KB

Bunlar bildiğimiz klasik meyve-sebze soyucular.

1-) Ergonomik soyucu, diğerine göre ele daha uyumlu, bıçağın yaptığı hemen her hareketi yapabiliyor. Swivel olarak adlandırılıyor.

2-)Uzunlamasına soyucu, tek hareketle uzunlamasına soyuyor. Jülyen olarak adlandırılıyor.

Bunları zaten biliyorsunuz, neden söylüyorum ki. Çünkü bunlar bildiğiniz yönleri, birde benim kullandığım yönleri var.

Name:  30.11.2008 004.jpg
Views: 14086
Size:  24.3 KB
(Resimdeki kaşar yaklaşık 1 aydır buzdolabında kendinden geçtiği için görünüşe aldanmayın, daha taze ve sert bir kaşarda sonuç çok daha iyi oluyor.)

Ergonomik olanı, süper peynir dilimliyor, kaşar ve sert peynirlerde çok işe yarıyor. Kahvaltı, peynir tabağı vs. için ideal.

Uzunlamasına soyucu ise, çok çok ince dilimler çıkarıyor, rende kaşar yerine kullanılabilir. Fırın makarna, alaking, lazanya için ideal.

İki üründe fackelmann da mevcut.

Yumuşak peynirler için misina kullanmaya devam.


Düzenleyen Penelophe : 09-02-2009 saat 22:28
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 22:48   #79
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Sevgili penelophe, arkadaşında bulunan peynir dilimleme bıçağından bende de var. Hakikaten kaşar peynirini çok ince dilimliyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 23:12   #80
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,380
Galeri: 80
Vallahi sizler teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanarak işin kolayını bulmuşsunuz.
Hayatımda ilk defa böyle şeyleri görüyorum. Desene biz< çağın çokkkkk gerisinde kalmışız.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 16:58   #81
Ağaç Dostu
 
fevziye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1,227
Galeri: 134
Gerçekten çok pratik aletler. Ben de fasulya soyucusunu yeni gördüm.

fevziye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2009, 05:13   #82
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Arkadaşlar, metal ve plastik uçlu olmak üzere 2 adet bez şanti sıkacağı arıyorum. Netten bulamadım, normalde bulmak çok zor zaten. Hep toptan satan yerleri buluyorum. Bilen, duyan, gören varsa, lütfen yardımcı olun.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2009, 18:37   #83
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Metal uçlu bilmiyorum ama muşamba torbalı ve uçları plastik olanları bir de enjektör gibi olanları var. İstanbul'a gittiğimde size resimlerini yüklerim. Eğer isterseniz alırım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2009, 19:58   #84
Ağaç Dostu
 
snoopy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 178
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Peynir kesme tahtasında hem kalıp beyaz peyniri hem de kaşar peyniri, istediğiniz kalınlıkta kesebiliyorsunuz.
Güler Hanım,
Peynir kesme tahtasını nereden aldınız acaba? Bana yurtdışından gelmişti, yıllardır kullanıyorum ve çok alıştım. Şimdi çok eskidi ama yenisini bulamadığım için atamıyorum. Sizinkini görünce sevindim, umarım İstanbul'dan almışsınızdır.

snoopy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 14:06   #85
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Güler Hanım, mereng kullanırken plastik uçlu gerekiyor sadece, kimyasal tepkime yapıyor metal uçlu ile. Genellikle diğer işlemlerde metal ucu kullanıyorum. Plastik ve muşamba torbalar bana göre değil. Muşambalar ilk kullanımda mefta oluyorlar ve işim de yarım kalıyor. Plastiklerin(enjektör) haznesi çok küçük, ele uyumlu değil.

Profesyonel bir bez sıkacağım vardı ama çok eskidi, yıkarken bez tam uca bağlantı noktasından yırtıldı. Sıkacaksız kaldım..

Sabah, Ankara'da aradığım şeyi buldu. Burdan da teşekkür ediyorum kendisine.

İlginiz için teşekkür ederim..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 21:56   #86
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Sabah'ın bulmasına sevindim, maksat işin görülsün.
Snoopy, peynir kesme tahtasını İstanbul'dan aldım sanırım Akmerkez'de züccaciye satan bir mağazadan almıştım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2009, 07:16   #87
Ağaç Dostu
 
snoopy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 178
Güler Hanım çok teşekkürler, ilk fırsatta bakacağım..

snoopy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2009, 13:14   #88
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,415
Galeri: 90
Alıntı:
Sabah, Ankara'da aradığım şeyi buldu.
Fotoğrafını eklesen de görsek

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2009, 18:22   #89
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Benim kullandıklarım.

Birinci resim torbalı olan.
İkinci resim enjektörlü olan.

Name:  P2140242 (600 x 450).jpg
Views: 12267
Size:  33.3 KB

Name:  P2140244 (600 x 450).jpg
Views: 12511
Size:  35.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 14:37   #90
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,090
Galeri: 103
Çok amaçlı açacak.

Kutu kolalarını açarken, zaman zaman zorlanırız. Tırnağı uzun olan arkadaşlarımızın tırnakları sık sık kırılır.
Ben bu aleti çok kullanırım. Buzdolabının kapısında yapışık olarak durur.(mıknatıslı)
Bununla, kutu kola kapaklarını açtığınız gibi, soda şişe kapaklarını ve 5cm çapına kadar olan şişe kapaklarını da kolaylıkla açabilirsiniz.(kapağın çapına göre ayarlanabilir)

Açacağın önden ve arkadan görünümü.

Name:  P2160274 (600 x 450).jpg
Views: 13904
Size:  42.0 KB

Name:  P2160275 (600 x 450) (600 x 450).jpg
Views: 12257
Size:  41.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018