View Single Post
Eski 09-02-2009, 20:15   #77
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Pasta, kek vs. yaparken vazgeçemediğim aletler var. Onlar olmazsa ben bir hiçim.

Name:  30.11.2008 009.jpg
Views: 13403
Size:  32.1 KB

1-) 100ml(1 decilitre), 15ml(tablespoon), 5ml(teaspoon), 3,75ml(1/4 tablespoon) kaşık ölçülerim. Dünya stantardı olan bu ölçüler, en çok Avrupa'da hamur işleri tariflerinde kullanılıyor. Kırmızı kısımlar, kaşığın 1/2 noktasını gösteriyor. Bunların daha gelişmiş, derecelileri var ama Türkiye'de bulmak oldukça zor.

2-) Bu kaşık ölçü seti ise genellikle Amerika'da kullanılan bir set, diğer setten ayıran özelliği ise, diğer setteki 3,75mllik(1/4 tablespoon) yerine bu sette Pinch denilen 0.5 mllik bir kaşık bulunuyor.

Kaşık ölçülerini, profesyonel mutfak aletleri satan yerlerde ve İkea'da bulabilirsiniz.

3-) Silikon fırça, sıcak soslanması gereken gıdalarda sorun çıkarmıyor. Örnek olarak, fırında balık en sevdiğim şeylerden biridir ve genellikle balık pişerken arada açıp üzerine sos sürerim, eskiden plastik **** kıl fırça kullanıyordum bu iş için ama plastikler 2 kullanımda yamuluyordu ve kıl fırçalara da yazık oluyordu(pahalı olduğu için), silikon fırça bu konuda favorim oldu, ısıya dayanıklı olduğu için hiç sorun çıkarmıyor. ( Bu arada bunun pastalarla bir alakası yok, araya karışmış.) Hemen hemen heryerde mevcut.

4-) Yine standart pasta, kek vs. için dünyada kullanılan bir ölçü. 240 mllik hacme sahip, adı kap(cup) ölçüsü. Kolaylığı şu, mesela bazı tariflerde 1 cup un ve 1 cup sütten bahsediyor, eğer 100 gr un 100ml süt deseydi bunu terazi de ölçmek kolay olurdu ama 240 ml yerine geçen un ve süt ağırlığını terazide hesaplamak çok zaman alıyor.

Türkiye'de bulmak çok zor, çok aradım, tesadüf eseri, geçen yıl yeni aldığım ekmek makinasının ölçüsünün kap ölçüsü olduğunu farkettim. Çok şanslıyım. Eğer bulanınız varsa bana da söyleyin 1 tane daha lazım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön