agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni75Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-07-2008, 14:16   #61
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Geçen hafta babam 1 haftalığına geldi. Havuzun etrafına ve bahçenin kenarlarına tohumlarını ektiğim tüm çiçekler açmışlar. Güller ve diğer çok yıllık çiçekler de coşmuşlar. 6 ay yavaş salınımlı gübrelerden vermiştim; düzenli sulama ile bu sene çiçek ve sebzeleri yakmadan büyütmeyi başardık inşallah..

Havuzun içindeki nilüferler de 1 aydır çiçek açmaya başlamışlar. Praktiker'de bende olmayan beyaz çiçekli nilüferden aldım birkaç gün önce (20 YTL fiyatı); hazır kil topraklı saksısında ekili ve 5-6 yapraklı haliyle aldım ve şimdilik balkondaki kovaya koydum.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 15:46   #62
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Havuzunun son halini merak ettim Karınca70. Fotoğraf koyarsan sevirinim.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2008, 21:37   #63
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Şehir: manisa
Mesajlar: 21
Sevgili karınca70 havuz yapım aşamalarını öyle bir anlatmışsınız ki anlatımınıza da havuzunuza da aşık oldum... Bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

erhanciftci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 11:06   #64
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
16 Ağustos 2008: Havuzun devridaim filtresi ve fıskiye kullanılmadan geçirdiği 2.5 ay sonundaki hali.

Bu geçen süre içinde babam süs havuzunun 30 cmlik ilk basamağına kadar beton atmış (havuz şiltesi ve çakıl taşları üzerine).

Havuz biraz kokuyordu, suyu kirliydi ve nilüferlerin üstünde çok miktarda yaprak biti vardı. Ancak bu hali ile bile günde 2-3 çiçek açıyormuş.

Havuz etrafındaki çiçeklerin çoğu açmışlar. Çiçekleri budayıp iyice bir sulama yaptım. Bir iki hafta içinde daha çok çiçekli hale gelecektir inşallah.

Eklenen Resimler
  
abk ve Maviş beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 11:23   #65
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
17 Ağustos 2008:

Derin bir delikli saksıyı tepsi olarak kullanıp; üzerine geniş bir saksıyı (tabanını kesip) kalıp olarak kullanıp içine beton döktük (babam döktü yani, betonlamasever olarak ). Sonra saksının üzerine 20 cmlik 4-5 çivi çakarak daha küçük boy bir saksıyı daha kalıp olarak üzerine döktük. Böylece havuzun ortasında fıskiye için sağlam bir yükselti sağlamış olduk. Ayrıca fıskiye yükseltisinin üstüne, beton daha kurumamışken, (1500 lt/saat kapasiteli, Bauhaus'tan 140 YTL fiyata) yeni satın aldığım fıskiyenin iki tırnakla takılabileceği iki uzun ve büyük çivi daha çaktık. Böylece rüzgarla fıskiyenin devrilmesini engellemiş olmayı hedefledik.

18 Ağustos 2008:

Öncelikle nilüferleri saksılarıyla suyun içinde çıkardım. Çürümüş ve sararmış yaprakları temizledim. Babamın daha önce acımasızca betonladığı dereye (şimdilik yalağa benziyor ) su doldurup saksıları içine yerleştirdim (nilüferlerin kurumaması için). 6 ay salınımlı gübrelerden bir miktar daha saksılara yerleştirdim.

Havuzun pompası ve hortumu ile havuzun içindeki suyu çekerek havuz etrafındaki ağaç ve çiçeklere verdim.

Daha sonra havuzun içine girip, içindeki çakılları yukarı doğru çıkardık; ilk beton tabanın üstüne de serdik. Havuzun ortasındaki çakılları alıp oraya birkaç kova dere kumu serdik.

Fıskiye yükseltisini havuzun ortasına yerleştirdik; üzerine fıskiyeyi ve gece led ışıklarıyla yanan fıskiye başlığını yerleştirdik, kabloları çektik. Daha sonra 8 nilüfer saksısından hayatta kalan 7 tanesini havuz tabanına koyduk (İstanbul'da balkonda kovada bekleyen 1 tane beyaz çiçekli nilüfer için yer ayırdık).

Daha sonra çeşme suyu ile doldurmaya başladık (birkaç saat sürdü su dolumu)

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen karinca70 : 18-08-2008 saat 16:23
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 11:27   #66
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Devridaim pompasını ve filtreyi de havuza yerleştirdik. Betonlanmış olan üst derenin su terazisinde sorun olduğu için şelale ve üst dere tamir edilinceye kadar; filtreden çıkan suyu geçici hortumla alt dereye verdik. Fıskiyeyi çalıştırdık. Bu arada suyun içinde hala kalan büyük pislikleri akvaryum filesi ile temizledik.

Nilüferler daha sığ suda oldukları için yapraklarının çoğu ve çiçekleri (2 pembe 1 sarı) suyun içinde kaldı. Bir hafta içinde nilüferin yeni derinliğe göre kendisini adapte etmesini bekliyorum. Fıskiye ile birlikte nilüfer üstünde yaprak biti barınmayacağını sanıyorum. Yine de kalırlarsa daha sonra Neemazal ile ilaçlama yapacağım.

Eklenen Resimler
  
abk ve Maviş beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 11:43   #67
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Sayın Karınca70'in yaşadığı su terazisi problemini benzer işlere girişecek arkadaşlarımızın yaşamaması için pratik bir bilgi vermek istiyorum.

Bir şeffaf hortum alarak veya mevcut hortumunuzun uçlarına birer metre şeffaf hortum parçası ekleyerek istediğiniz uzunlukta su terazisi yapabilirsiniz. Hortumu uçlarda yarımşar metre boşluk kalacak şekilde su ile doldurup uçlarını seviyeleri işaretleyeceğiniz yerlere koyarsanız hortum içindeki su seviyeleri tam aynı hizayı gösterecektir.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 12:10   #68
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Kaçak olan havuza kaçak kat çıkmak

26-30 Ağustos 2008:

Havuzu temizledikten sonra tamamen doldurduktan bir saat sonra su seviyesi yakkaşık 5 cm boşalmıştı. Yani kaçak vardı.

Kaçağın sebebi; betonlanma düşünülmeden önceden bahçe toprak yer seviyesine göre yerleştirilmiş olan havuz şiltesinden kaynaklanıyordu. Havuzun kenarlarında yaklaşık 60 cm şilteler aşağı doğru kıvrılmış ve kalan 1 metre kısmı yine havuzun içine doğru ikinci kat olacak şekilde serilmişti. Üzerindeki çakıllarla birlikte betonlanınca; havuzun yüksekliği yaklaşık 5 cm yükselmesine rağmen, alttaki şilte eski yerinde durduğu için; ve şilte ile beton arasında mutlaka su geçişi olduğu için; bileşik kaplar kanununa göre; havuz tam olarak doldurulduğunda üstteki 5 cm su kaçak haline geliyordu.

Sorunu çözmenin üç yolu vardı: Birincisi üst kenarı betonlanmış olan havuzun tam olarak doldurulmaması, ikincisi betonun üzerine tüm havuzu kaplayacak ikinci bir şiltenin kaplanması (ki dere için bu yöntemi uygulamayı karar verdik); üçüncüsü ise; toprak seviyesinde olan şiltenin kenarlarının yükseltilmesi.

Bunun için öncelikle havuzun üst betonunun dış kısımlarının kırılması gerekiyordu. Havuzun üstüne iki seferde beton atıldığı için, çekiçle güçlü bir şekilde vurunca altındaki toprağa gömülü şilteye zarar vermeden betonları kolaylıkla söktük. Daha sonra şiltenin üstündeki toprağı kaldırıp; şilteyi havaya kaldırıp; çıkan toprağı şiltenin altında doldurarak; havuzun etrafında şilteyi toprak ve havuz seviyesi üstüne çıkarmış olduk. Çıkan beton parçalarının taşınması, şilteye zarar vermeden toprağın kazılıp şiltenin altına alınması biraz yorucu oldu.

Sonuç olarak aşağıdaki durum elde edildi:

Eklenen Resimler
 
abk ve Maviş beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 12:26   #69
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Yeni getirdiğim beyaz nilüferi delikli saksıya koyarak havuzdaki nilüfer sayısını sekize tamamladım.

Ayrıca yakın bir ilçedeki bir akvaryumcudan yaklaşık 10 cm civarında olan 12 adet koi alıp havuza attım. Havuzun suyu kirli olduğu için Koiler günlerce hiç görünmediler. Ancak ölmüş olsalar su yüzeyine çıkacaklarını bildiğimden çok umursamadım; yem de vermedik, çünkü havuzun içi börtü böcek larvası kaynıyordu (ki birkaç gün içinde tamamen temizlendiler). Havuzun suyunun temizlenmesi için evdeki yastıklardan bir tanesinin içindeki elyafları çıkarıp filtreye ekledik ve UV (ultraviyole) filtreyi çalıştırdık; su birkaç gün içinde gözle görülür şekilde temizlendi. Bu arada yapılan tamiratlar da bittikten sonra su seviyesini yükselterek havuzu tamamen doldurduk. 4. günden itibaren koiler yem aramak için görünmeye başladılar (yine de günün çoğunu nilüfer köklerinin ve saksılarının arasında saklanarak geçiriyorlar). Havuzda larva kalmadığı için yem vermeye başladık. Ancak henüz fotoğraf çekebilecek kadar evcilleşmediler.

Bu arada nilüferler çiçek açmaya devam ediyorlardı. Ancak su seviyesi ile sürekli oynadığımız için; son durumda çiçekler ve yaprakların çoğu suyun içinde kaldılar.

Eklenen Resimler
   
abk ve Maviş beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 12:30   #70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Havuzun ilk kademesinin üstünde ve aşağı doğru yer yer eksilen çakıl taşlarını havuzun üstünden kaldırdığımız mıcır taşları ile tamamladık. Havuzun üst kısmında sadece betona karışık olan mıcır taşları kaldı.

Havuzun kenarında yukarı kıvırdığımız şiltenin her iki kenarının 5er cm kalınlığında 15 cm yüksekliğinde betonlanmasına karar verdik (resimlerde havuz şiltesi ikiye katlı olduğu için 15 cmden kısa gözükebilir; ancak istesek 25 cme kadar yükseltebilirdik; tabi bu durumda derelerin de yükseltilmesi gerekirdi; o yüzden sadece 15 cmde karar kıldık). Betonlama sonrası havuzun içinde kalan kısmının üstüne yeniden mıcır dökülecek. Ayrıca yer yer daha büyükçe taşlar koymayı düşünüyoruz. Böylece değişik su seviyelerinde kuşların havuzdan kolaylıkla su içmelerini sağlamış olacağız. Hem havuza yeniden kaçak bir kuş katı çıkmış olacağız; hem de su yüzeyi ve derinliği de artmış olacak.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 12:38   #71
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Şelalenin yeniden yapılması

26 Ağustos 2008:

Aşağıdaki şelale su kaçırdığı için; yukarıdaki şelale ise su terazisinin yanlış yapılmasından dolayı; her ikisinin de yeniden yapılmasına karar verdik. Ancak bu sefer yoğurdu üfleyerek yedik:

İlk önce şelale havuzlarının üstündeki kayrak taşlarını çekiçlerle kırarak çıkardık (taşlar havuz şiltesinin üstünde oldukları için kolaylıkla sökülebiliyor). Sonra üst şelalenin dışındaki yan taş duvarı söktük.

Daha sonra şelalenin üstünde yürüyebileceğimiz bir alan olabilmesi açısından; duvar tarafındaki kısmına kalın tuğladan duvar ilavesi yaptık. Sonra şelale havuzlarının içe ve dışlarının sıva olmayan kısımlarını sıva yaptık. Su terazisinin sağlanması için gerekli yerleri betonla yükselttik; ayrıca şelalenin akacağı yerleri kırarak su seviyesini düşürüp yeniden betonladık.

Eklenen Resimler
 
abk ve Maviş beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 12:52   #72
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
İlk önce alt şelale havuzunu hazırladık: Aynı şekilde havuzun içine önce birkaç kat laminant parke şiltesi serdik. Üzerine farklı olacak şekilde; eski şilteyi serdik. En üste de bu sefer öncekinin iki misli kalınlığındaki havuz şiltesini serdik ve suyu doldurduk. Suyu doldurdukça kıvrımları kenardaki parke taşlarını da kullanarak düzenledik.

Daha sonra üst şelale havuzunu eski şilteyi kullanmadan hazırladık (üst şelale havuzunun eski şiltesi delik olmadığı için başka bir amaçla kullanmak üzere katlayıp kaldırdık).

Ayrıca betonlanmış derenin üzerine de aynı şekilde 2 kat laminant parke şiltesi üzerine kalın havuz şiltesini her iki dere için de üst üste olacak şekilde serdik.

Burada dikkat edilmesi gereken; şiltelerin suyun akış yönüne doğru; üst üste konulacak şekilde ayarlanması. Alt derenin havuza dökülecek kısmını sonradan düzenlemek üzere fazladan bıraktık; üst kısmını üst derenin şiltesinin altına serdik. Üst derenin alt kısmını alt derenin şiltesinin üzerine; üst kısmını ise; alt şelalenin altına serdik. Aynı şekilde alt şelalenin üst kısmını da üst şelalenin alt kısmının altına serdik.

Geçici olarak sadece şiltelerle kaplı olarak şelale ve dereyi yeniden yapılandırmış olduk. Bu haliyle hepsini su ile doldurarak su seviyesi ve akış testini yaptık. Bir gün de su kaçırma testi için bekledik.

Not: Havuzda artık koiler olduğu için klorlu şebeke suyunu direkt olarak kullanmıyoruz; onun yerine şebeke suyunu aktif karbon ve reçine içeren filtreden geçiriyoruz.

Eklenen Resimler
  
abk ve Maviş beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 16:01   #73
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
27 Ağustos 2008

Şelale havuzlarının sularının döküldüğü yerleri diğerlerinden önce yapıp tamamlayıp, su terazisini kontrol etme çalışmasına başladık. Yapay bir şelalenin en önemli kısmı suyun yatay ve çok dağılmadan döküldüğü kısmı yapmak olmalı. Ayrıca dökülen su; bir alttaki su dolu bölüme dökülmeli ki su sesi tam olarak oluşsun.

Bunun için derz dolgusu ile alt ve üst şelale havuzlarının su döküldüğü yerleri tamamladık. Ancak daha sonradan derz dolgusunun çimentolu ince beton kadar sağlam olmadığı ve daha güzel görünmediği için diğer kısımları harçla yapmaya karar verdik.

Şelalelerin su dökülen kısımlarını elden geldiğince şilte ile taş arasını betonladık; ayrıca bu betonları havuzlara paralel serdiğimiz inşaat demirlerine betonla sabitledik.

Sonuç olarak ilk aşamada şelalelerin ilk parçaları oluşmuş oldu:

Eklenen Resimler
   
abk beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 16:19   #74
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
28 Ağustos 2008

Alt ve üst şelalelerin üstlerini uygun gelecek şekilde taşlarla kapladık; gerekli yerleri inşaat demirlerine betonla yapıştırdık.

Şelalerin su döküldüğü yerleri; su akışını gizlemek için kat kat taşla kapattık. Sonuç olarak havuzun yan kısımları hariç üst kısımlarını bitirdik.

Eklenen Resimler
   
abk ve Maviş beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 16:21   #75
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
29 Ağustos 2008

Şelalenin yanlarını da taşlarla döşedik. Kalan taşlar ile babam daha sonra derenin kenarını kaplayacak. Derenin içine de mıcır taşı dolduracak. Bu şekilde betonlanmış görüntüyü değiştirmiş olacağız.

Eklenen Resimler
     
abk beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 16:25   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2007
Şehir: Tuzla/İstanbul
Mesajlar: 389
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karinca70 Mesajı Göster
29 Ağustos 2008

Bu şekilde betonlanmış görüntüyü değiştirmiş olacağız.
Bir yokluğunuzda aniden betonlanma ihtimali varmı hala yoksa bu konuda bir mutabakat sağladınızmı?

Elinize sağlık.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 16:29   #77
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Babama betonlaması için havuza kat çıkma kenarlarını ve çiçeklik kenarlarını tarif ettim İnşallah şelale ve dereyi betonlamaz artık

Bu arada kamelyanın tentesini; masa ve sandalyeleri çıkardıktan sonraki bahçenin görünüşü şu şekilde:

Eklenen Resimler
   
abk ve gokcegokce beğendi.
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 16:35   #78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2007
Şehir: Tuzla/İstanbul
Mesajlar: 389
Galeri: 7
Çok güzel ve keyifli bir ortam oluyor.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 08:45   #79
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugo Mesajı Göster
Çok güzel ve keyifli bir ortam oluyor.
Bir hafta geçti, Koi balıkları ortama iyice alışmışlar, havuzda dolaşmaya başlamışlar, yemlenmeye de alışmışlar Umarım kışın (Ekim-Kasım ayından Nisan ayına kadar) kimse yokken havuz tamamen donmaz. 4 tonluk havuzda 12 koinin larva ve böceklerle beslenebileceğini umut ediyorum (kışın metabolizmaları yavaşladığı ve yağ stoklarını kullandıklarını da hesaba katarak).

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 10:43   #80
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2007
Şehir: Tuzla/İstanbul
Mesajlar: 389
Galeri: 7
Sayın Karınca 70,

Ben de koilerle beraber ilk kışı yaşıyacağım. Ama tüm kaynaklar beslenme konusunda sizin belirttiklerinizi yazıyorlar, hatta özellikle sakın yem vermeyin diyorlar.

Bakalım kış sonu bu konuda da tecrübe edinmiş oluruz.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 13:05   #81
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karinca70 Mesajı Göster
Bir hafta geçti, Koi balıkları ortama iyice alışmışlar, havuzda dolaşmaya başlamışlar, yemlenmeye de alışmışlar Umarım kışın (Ekim-Kasım ayından Nisan ayına kadar) kimse yokken havuz tamamen donmaz. 4 tonluk havuzda 12 koinin larva ve böceklerle beslenebileceğini umut ediyorum (kışın metabolizmaları yavaşladığı ve yağ stoklarını kullandıklarını da hesaba katarak).
Sayın Karınca70,

Önceki yazılarınızdan bir pompanız olduğunu hatırlıyorum. Yapı marketlerde satılan zaman ayarlı prizler var. Bunlardan alıp örneğin 3 saatte bir 15 dakika çalıştırırsanız hem fazla elektrik tüketmez hem de donmaya engel olur. Ancak su emişi kışın suyun en dibinden olmamalıdır. Balıklar için en dipteki sıcak su karışmamalıdır.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 09:43   #82
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi otugay Mesajı Göster
Sayın Karınca70,

Önceki yazılarınızdan bir pompanız olduğunu hatırlıyorum. Yapı marketlerde satılan zaman ayarlı prizler var. Bunlardan alıp örneğin 3 saatte bir 15 dakika çalıştırırsanız hem fazla elektrik tüketmez hem de donmaya engel olur. Ancak su emişi kışın suyun en dibinden olmamalıdır. Balıklar için en dipteki sıcak su karışmamalıdır.
Kışın evde ve civarında kimse olmadığı için elektrik şalterleri kapalı olacak. Ayrıca çok soğuk kış durumunda; motora rağmen donma olursa motor yanabilir bu yüzden bu riski alamam.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 21:10   #83
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
emeğinize sağlık harika bir çalışma , koi cinsi balık veya kurbağa yawrusu atarsanız süper olacağından eminim , tekrar emeğinize sağlık

ihsanozdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 22:56   #84
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Ben elek teli beton malzeme ile yapmak istiyorum ama beton özelliği varmıdır çimento özelliği varmıdır bunları öğrenmek istiyorum. İki metre kod farkı olan yamaca iki kademeli istinat duvarı yapacağım. Birinci duvarın önüne toplama havuzu yapıp boruyla yukarıya devridaim tesisatı yapıp, ikinci duvarın üstünden 3 metre uzunluğunda kademeli düdüşler yapacak bir şelale düşünüyorum tabi herşeyini kendim yapmak istiyorum. bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 10:18   #85
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 21
Herkese Merhaba;

Ben de su bahçeleriyle ilgileniyorum fakat okudugm birkaç sitede, su bahçelerinin yılan ve sivrisinekleri cektigi soyleniyor, bu durumlakarsilasan ya da nasil onlem alinacagini bilen var mi?nTesekkurler

banuersoycelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 13:20   #86
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Sayın Banuersoycelik,

Yeriniz kırsal kesimde ise bunlar olacaktır. Sivrisinekler için kırmızı süs balıkları faydalı olacaktır. Sivrisineklerin larvalarını yiyorlar. Yılanlar için fobiniz yoksa bırakın gelsinler. Bana 2 cins geldi ve varlıklarından memnunum, kurbağa adedini kontrol altında tutuyorlar. Bunların dışında bana su kaplumbağası, semender ve yengeç te geldi. Balıklar için gri balıkçıl, balaban ve yalı çapkını geldi ancak onlarda sadece balık nufusunu kontrol altına alabilecek kadar yiyorlar.

Bir diğer sorununuz algler olacaktır. Bunun için tavsiyem nilüfer ve suya oksijen veren bitkiler yetiştirmeniz. Bunlar su alanının 1/3 ü kadar olursa iyi olur.

Selamlar,

abk beğendi.

Düzenleyen otugay : 18-03-2009 saat 13:21 Neden: imla hatası
otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 20:12   #87
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 21
Sayın Otugay;

Bu yararlı bilgiler icin cok tesekkurler

banuersoycelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 22:42   #88
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 21
Sayın Otugay, sizin goletiniz kac litre?

banuersoycelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 21:14   #89
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Yaklaşık 150 ton. Avatarımda yarısı görülüyor.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 19:53   #90
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 21
Merhaba;

Bugun bauhaus'dan bir pompa aldım, heissner marka 350 lt için ama eve geldigimde "indoor" oldugunu gordum, bu dışarda kullanmamam gerektigini mi gosteriyor , indoor un ne farkı var dışarda kullanılanlara gore bilen var mı acaba?

banuersoycelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024