![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Ben kaya bahçemde bir takım değişiklikler yaptım. Saksıda duran yukkayı bahçeye geçirelim derken bahçeden yine devasa kayalar çıktı,kaya bahçesini biraz daha büyüttüm. Gazaniaları çıkarıp başka yere diktim,sedum ve sukulnetleri bıraktım hatta bir kaç parça daha ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık sayın ardabora.Fazla yağıştan veya olabilecek don olaylarına karşı kışın naylonla kaplamayı mı düşünüyorsunuz yoksa söküp saksıda mı muhafaza edeceksiniz? Bu konu beni biraz endişelendirdiği için sizin nasıl bir önlem almayı düşündüğünüzü merak ettim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Kaybettik
|
Tohumlar geldiği zaman haberimiz olur değil mi satışta. Çok güzel sedumlar var. Saksılarda yetiştirmek ister insan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
2009 Baharinin son aylarini ve biraz da yazi Kibris ve Turkiyede gecirdim. Guzel bir tatildi. Tatil gunlerinde insanlar dinlenir ve deyim yerindeyse tas, tas ustune koymaz. Yan gelir keyif yapar. Ben de bir sure yan geldikten sonra baktim olmaz bana gore bir is degil yan gelmek. Tuttum taslari tas uzerine koydum. ![]() Sokaga acilan kapinin sol tarafi kaya bahcesi icin uygundu, orada biriki tugla ve bir iki saksi vardi. Is annemi kaya bahcesi icin ikna etmekti. Sokak kapisindan hemen girince, ciceklerle donanmis bir sundurme var bahar ve yaz gunleri bu sundurmede kurulmus minderlerde oturulur, Misafirlere kahve ve macunlar burada ikram edilir. Kahve ve macun almiyanlara ev yapimi limon, portakal ve ya yusuftan(mandalina) yapilmis, soguk icecekler verilir. Her yer sicak olsa bile orada, guzel serin bir hava vardir buna bir de sohbet eklenince keyif katmerleniyor. Hele bir de benim gibi 40 yil gormediginiz arkadaslarinizla bulusmanin coskusunu dusunun. Iste annem gunlerini gecirdigi behcesinde alistigi guzellikler bozulurmu diye endisesi vardi, cevrede kaya bahcesi yoktu nasil bir sey olacagini anlattim taslardan, kayalardan oyle birsey olacagina pek inanmasa da tamam yap deyince ise koyuldum. ![]() ![]() Kaya bahcesi yapacagim yeri temizlemeyeye basladim. Kullanacagim kayalar evin ceresine yapilan duvar icin kullanilan kayalardandi. Evin arka bahcesinin duvar dibi, kamislik ve citti, duvar yikilinca tekrar duvar yapma geregini duymamislar ve o kayalari, annem tek tek rahmetli babama tasitip behcedeki genc bir medine hurmasi yanina yigmis. Sicak gunlerde kayalar uzerinde kertenkeleler dolasiyordu. Kayalari bahce yapacagim yere tasimak kolay olmadi, iki gunde kayalari tasiyip istedigim gibi dizdim. ![]() ![]() Kayalarin sokak duvari ile uyum icinde omasi isimi kolaylastirdi. Kayalari dizerken dikkat edilecek onemli bir noktayi burda belirtmek istiyorum iki kayayi bir birine yaklastirirken yaklasan iki kayanin bir birlerine bakan yuzlerinin uyum icerisinde olmasina dikkat ediniz birinde girinti varsa o girintinin karsisindaki kayada da cikinti olsun kayalarinizi bu sekilde dizerseniz cok daha dogal gorunecekler. Sanki tek bir kayadan, zaman icerisinde bolunmus ayrilmislar gibi. Bunu yapabilmek icin de belki biraz ugrasmaniz ve kayalariniz icinde uygun kayayi bulmaniz hatta bazan kayayi istediginiz gibi kirip sekillendirmeniz gerekebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Istedigim gibi toprak ve bitki cesitleri bulamadim cicek topragi ile bahce topragini karistirip kaya aralarina koydum. Cicek ve bitkiler de cogu annemin bahcesinden topladigim bitkiler. Duvar yakin devedabani, begonya, benjamin inciri onlere dogru da keditirnagi, cicekleri bademe bezedigi icin bademcicegi denen cesitli reklerdeki bir bitkiden bir cok yerlere de tavsankulagi yumrulari ektim(Bahcenin her kosesinde tavsankulagi vardi) yine on tarafta yayilan bir begonya ve feslikan(feslegen) ortayere yakin bir de anneme hediye gelen kumquat var. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Eger bitki secme konusunda elinizde cok seceneginiz yoksa elinizdeki bitkilerle de kayabahcesi yapabilirsiniz. Ekleycegim 3 fotograf daha var. bilgisayarimda birseyler oldu fotograf eklenecek yere tikladigimda hersey donuyor yarin tekrar deniyecegim zaten simdi gec oldu(gece 12:16) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam elinizin değdiği her yer cennet gibi oluyor. Elinize yüreğiniize sağlık. Bir kaç çeşit yayılıcı kekik ekerseniz çiçekleri ve kokusu da müthiş olur bence. ( Annenizin tepkisini merak ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
![]() Gecen gun ekleyemedigim son fotografi da ekliyorum. Agozce, ben artik oralarda degilim. Geride biraktigim sevdiklerim, bulurlarsa yayilici kekik de ekerler, diger sevdikleri cicekleri de. Annemin tepkisine gelince, calisma bitene kadar sadece "Durup durup kendine is cikardin yoruldun" diye soylendi biltince de mindere yaslanip seyrederken huzunlendi "yarin sen gidecen, ben de bu ciceklere taslara bakarken seni hatirlarim" diye ic gecirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2009
|
Ali bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş, Kıbrıs'ta badem çiçeği deniyor ama genelde rozet çiçeği diye biliniyor ve çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Annenize ve tüm sevdiklerinize allah kavuştursun, gurbet zor iş ![]() Sevgiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sıradan görünümlü bir bölgeyi seyirlik alana dönüştürmüşsünüz. Kayaların yerleşimi, bitkilerin kullanımı çok hoş olmuş. Bütünüyle güzel görünüyor, elinize sağlık. Kayalar da gayet büyükmüş, bayağı uğraşmış olmalısınız. Çok güzel bir hatıra bırakmışsınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Merhaba sn.denizakvaryumunun eklediği fotoğraflardaki o sert kışa ve susuzluğa dayanıklı muhteşem çiçekleri ankarada nerden bulabilirim?hepsini ayrı güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Hepinize selam.Bayıldım doğrusu :-) Ellerinize sağlık.En kısa zamanda bende istiyorum böyle bir bahçeye sahip olmak ama hayırlısıyla evimi bitirip bahçe düzenlemesine bir başlayabilsem, torosların tepelerinden topladığım falez taşlarıyla bahçemi şenlendireceğim inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Bence de çokk güzel olmuş.. Ali Bey ellerinize sağlık.. Memlekete döndüğünüzde bu güzellikleri daha güzel bulacağınızı düşünerek hiiçç üzülmeyin emii ![]() Türkiye'den.. Sevgiler & Saygılar Düzenleyen Eovyn : 30-10-2009 saat 15:01 Neden: Ekleme.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
sayın denizakvaryumu; daha önceki mesajlarınızda gösterdiğiniz çiçeklerin tohumlaerını nasıl edineceğiz. mine hanımı bekleyin dediğinizi hatırliyorum yanılmıyorsam? O çiçekler muhteşemdi eğer bir gelişme olursa lütfen bildirin. İklim sıcaklık nem vs demeden yetiştirmek için elimden geleni yapacağım. cevabınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Düzenleyen güldeste- : 22-12-2009 saat 12:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bulunmayanlar için agaclar.net'deki tohum satışlarını kontrol edebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Zengarden sayfalarına da bakın.Bazı tohumlar var. http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Ze...N_Ev_ve_Bahce/ |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sonradan üzülmemek, boşa emek harcamamak için bitkinin istediği koşulları öğrenmekte yarar var. Özellikle bahçelerde bazı koşulları sağlamak her zaman mümkün olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık bir aydır ordan oraya taşıyıp duruyorum bu taşları.. Niyetim kaya bahçesi yapmak..Dereden aldığım taşlar ve eski bir yanardağın eteğinden topladığım püskürük taşlar birbirinden farklı olduğu için ne yapsam kararsız kaldım... Aralarında ipek çiçeği, acem halısı tarzında örtücüler dikmeyi planlıyorum.. Bu taşlarla olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2010
|
sayın Ali H. ALI çok güzel resimler için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Bir bölgede tek tip taş kullanılması bence de daha uygun olacak. Mat ve doğal görünümlü taşları kaya bahçesinde kullanıp, parlak dere taşlarını başka bir yerde bordür vb olarak değerlendirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
Bu da benim yeni kaya bahçem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|