![]() |
|
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Kendime minik bir kaya bahçesi yaptım,zaten kayalar da benim bahçeden çıktı sağolsunlar, ziyan olmasınlar bari dedim. ![]() Benim öyle cimcimli gösterişli çiçeklerim yok ama idare eder işte...Bahçede kıyıda köşede kalmış çiçekleri kullandım. Çiçekler büyüyp serpilince görüntü daha hoş olur inşallah.. -gazania -Sedum spurium -sempervivum tectorum -Saxifraga Findling -alyssum -sedum hispanicum -Graptopetalum paraguayense -Cerastium tomentosum -vinca major Düzenleyen ardabora : 14-05-2009 saat 21:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgörün artık, bahçesi olmayan ve kaya bitkisi yetiştirmek isteyen bitkisever olarak bu sepeti bulabildim biraz alay ![]() ![]() Hızır belki dokunmuştur belli olmaz siz kayaları o zaman görün ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Köşe yapmak iyi fikir. Saksıların arkasındaki, sınır oluşturan taşları biraz dağınık ve toprağa biraz daha gömülü-sanki topraktan çıkmış gibi- yerleştirseniz daha doğal görünebilir. Bitkilere ilişkin bağlantıları koymanız ne iyi olmuş, kolaylık sağladı. Yalnız köşedeki ince, uzun yapraklı bitkiyi bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herhalde şaka yapıyorsunuz, kaya sepeti beğeni topladı. Kayalı halini de merak ettim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili sabah, dediğiniz gibi saksıların arkasında kalan kısma toprak koymayı düşündüm ama toprağım kalmamıştı, alınca doldurucam,zaten toprağımız çok kötü,Sarıyer'in toprağı adı üstünde sarı.Sulayınca çamur,kuruyunca taş gibi sert. Köşedeki minik bitki, köksüz bir cezayir menekşesi.Linkini ekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Sn. feriha, sepetiniz çok sevimli gerçekten. Dün sevgili Güler abla, sardunya sayfasında kül çiçeği (Senecio cineraria) konusunda uyarmıştı, ben de hatırlatmak istedim. Benim bahçemdekiler çok büyüdü,komşumun bahçesindeki bir kök kül çiçeğin boyu 1.5 metreyi buluyor. Kaya bahçesi için uygun değil,verdiği görüntü çok güzel olsa da... Minik mavi çiçekleri olan bitkinin adı nedir acaba? Sevgiler Düzenleyen ardabora : 14-05-2009 saat 21:21 Neden: link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Coyote pembe çiçekli olan saxifraga peter pan, beyaz minik çiçek olan Saxifraga Findling bu başlıkta 83-84 mesajlarda büyümüş resimleri var. Benimkiler henüz minik fide. Sevgili ardabora minik mavi çiçekler lobelya. Kül çiçeğini yeni kaya bitkisi bulunca başka yere aktarmayı düşünüyorum. Şimdilik fideler küçük olduğu için boş kalmasın diye diktim. Saksıda kül çiçeği o kadar büyümüyor. Geçen sene de vardı pek büyümedi. Sanırım bahçede bu gelişmeyi gösteriyor. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Uygulamalı anlatımla, süper kaya bahçeleri için şuraya bir göz atın derim. http://images.google.com.tr/imgres?i...3D140%26um%3D1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Beğendğinize sevindim sayın Denizakvaryumu. Ben de gördüğümde bayılmıştım ama artık ev inanın bu tip uygulamaları kaldırmıyor(evdekiler de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Harika bir link. Uzun zamandır balkonda bir kaya bölümü yapmak istiyorum ama su sızdırmasını önlemenin yollarını bulamıyordum bir türlü. Şimdi kafama taktınız bunu. Nereden bulacağım ben o saksımsı şeyi ![]() Hadi şimdi bana bunun için de bir yol gösterin bakalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Osmann'ın verdiği linte mobil kaya bahçe seti güzel ve pratik bir uygulama. Ancak alt platformu belirsiz ve kenardan fark edilmese daha güzel olabilir. Diğer taraftan önemsediğim materyal minik bitkilerin bulunma zorluğu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
O zaman bir kaç ufak fikir de benden.Altlık için gözden çıkaracağınız yayvan ya da bir tepsiyi(istediğiniz ebat ve şekle göre) alıp, hazır satılan kırmızı kille kaplayabilirsiniz.(şu terracotta dedikleri ve havayla temas edince sertleşen madde)Kapladığınız malzeme üzerinde de rahatlıkla çalışabilirsiniz.Bitkilere gelince; kaktüs ve sukulent kardeşliğinde sizinle elindeki bitkileri paylaşmak isteyen insanlar mevcut. Bir de doğa gezilerinden birkaç arsız tür buldunuz mu tamamdır.Sonuçta kayaları da doğadan bulmak durumundasınız.E aynı kaynaktan birkaç bitki kökü de alırsınız artık.Hatta birkaç kaya yosunuyla daha da doğal görünebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Belki köpükten yapay kayalar kullanılarak aynı zamanda hafif ve taşınabilir bir hale de getirilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Her ikinizinki de çok iyi fikirler. Ali beyin çalışması muhteşem olmuş, ben ne kadarını yapabilirim bilmiyorum ama bayıldım. Evet gilan'cım hafifliği ve taşınabilirliği büyük avantaj. Bu hafta fırsat bulur da sorabilirsem kendisine, bir denemek isterim doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|