![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2014
|
Kusura bakmayin gormedim. Telin ekrani kucuk sadece yorumlara baktim. Allah rahmet eylesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Sn senay88 yaşadığınız yerde bauhaus varsa orda 10 tl orkide oluyor ancak çicekleri dökülmüs veya dökülmek üzere ama takip edin ğüzel seyler çıkıyor arada . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Ağaç Dostu
|
Benzeri bir şekilde koçtaş da %40 indirimli satıyor çiçeksiz bitkileri. İkea da ciddi bir indirim uyguluyor. Bazı çiçekçilere sorarsanız daha uygun bir fiyata ellerindeki çiçeksizleri verdiklerini öğrenebilirsiniz. Bu şekilde de almışlığım var. Evdeki bitkilerin birkaçını çiçeksiz olarak aldım. Üstelik çiçek rengini şeklini bilmeyince ufak bir sürpriz/heyecan da oluyor. Bu bahsettiğim indirimleri anthurium veya başka bitkiler için de yapıyorlar. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim, arada başarısız olduğum durumlar yok değil ![]() Öte yandan, daha çok para vererek daha iyi (daha büyük saksı boyu, daha fazla çiçek veren tür?) bir bitki almak da mümkün. Burayı okuyan çiçekçi esnafı "bize gelişi böyle" diyecektir ama fiyatlar yüksek olabiliyor. Düzenleyen sar-dunya : 22-09-2014 saat 10:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2014
|
Orkidem yavru çıkardı kapalı balkonda acaba üşürmü Düzenleyen Kardelenler : 28-11-2014 saat 23:52 Neden: eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2015
|
Merhabalar herkese ![]() Yeni üyelerinizden biriyim. Normalde çiçek böcek uğraşmayı pek sevmezdim. Ama orkidelerimi çok sevdim. Orkidelerim diyorum çünkü şimdilik 6 tane 7.yi maalesef kaybetmek üzereyim. Köklerini yapraklarını budadım. 3 gündür poşetin içinde. Ne kadar süre tutmalıyım. Sonrasında ne yapmalıyım. Bende çoğaltmak istiyorum. Doku kültürü ev ortamında zormu. Nasıl bir yol izlemeliyim. Keiki için macun deniyor. Bulamıyorum. Onun dışında başka birşey yapamazmıyım. Çünkü orkidemin sapları yaprak çıkaracak mış gibi kabarık. Ona yardımcı olmak istiyorum. Birde bir orkidemin kökünü temizleyim derken sanırım fazla budama yaptım. Uçlarındaki çiçekler sarardı **** kurudu demeliyim. İstanbuldan katılıyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. ... Düzenleyen meltemdkn : 12-01-2015 saat 00:14 Neden: eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() 7. orkideniz için kök yaprak budamasından bahsetmişsiniz sararan çürüyen yapraklar zaten kendiliğinden düşer bunun dışında yaprak kesimi yapmayın,Yumuşayan kökleri sağlam kısıma kadar kesin kestiğiniz bölgeye odun kömürü ve tarçın serpin.temiz orkide harcı alın yeniden yapraklar harç içinde kalmayacak şekilde dikin.Eğer eviniz Aşırı sıcak ve kuru ise saksınızın altına çakıl taşları ve çok az su koyun.Mümkün ise komple bitkiyi sera ortamı gibi şeffaf bir poşete geçirin. belli aralıklarla açıp havalandırın.Bitkinizin yapraklarına haftada 1 kez hazır orkide besinlerini su ile seyrelterek püskürtün.Saksı harcınız kurudukça harcın tümü ıslanana dek sulayın.Yeni köklerin oluşması birkaç ay kadar sürebilir. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2015
|
Herkese merhabalar,yeni üyeyim sizlerle tanışmak engin bilgilerinizden yararlanmak en çok istediğim şey ama daha sonra,çünkü şu an çok acele yardıma ihtiyacım var,bir süre işlerimin yoğunluğu yüzünden buradan aldığım bilgilerle bişeyler yapmaya çalıştım ancak başarılı olamamışım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Yeni Üye
|
![]() Resim yüklemeyi deniyorum umarım başarılı olurum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Yeni Üye
|
Son hali
Bunlarda şu anki durumumuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Sayın 48eylül Çiçeğinizin,genel durumu ve rengi oldukça iyi.Panik yapmayın.Azar azar fıslıyarak sulama ile sabırlı olursanız çiçeğiniz size teşekkürünü sunar.Ancak msj da çiçekçiden toprak aldım diyorsunuz.Yanlış orada.ORKİDEHARCI nda kesinlikle torf ve toprak olamaz.ORKİDEHARCI bulabilirseniz ona dikin.Bulamazsanız bana msj la adres ve iletişim bilgilerinizi bildirin gönderelim.Bu geçen sürede çiçeğinizi hafif rutubetli kağıtda bekletebilirsiniz.(gazete kağıdı olabilir.) Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Yeni Üye
|
Ziya hocammm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Derdinizi okudum ve bir üstteki mjs da cevaplandırdım.Bana iletişim bilgilerinizi ve adresinizi gönderin,ihtiyacınız olan ORKİDEHARC ını göndereceğim. ziyasoner@gmail.com 0532 484 484 4 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2015
|
Arkadaşlar keiki macunu kullanan varmı nereden bulabiliriz turkiyede varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim Ziya hocam,arayacağım rahatsızlık vermeyeceksem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Alıntı:
ben kullandım. yurtdışından 10 gramı 10 dolara gelmişti. kullandığım yerlerin bazısında çiçek sapı çıktı , bazısında keiki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2015
|
Merhaba, iki yıldır evimize keyif katan fotoğraflarını göndereceğim orkidemin durumu ortadadır. naçizane isteğim sağlıklı olabilecek bir orkide toprağı tavsiyesidir. Bu arada hiç besin kullanmamıştık ve görüyorum ki besin de gerekiyormuş hangi karışımdaki besinden kullanmalıyım? Bu hale gelirken iki ay kadar önce hindistan cevizi kabuğu takviyesi yapmıştım ve sonra en alt yaprak sarardı geçen hafta aldım, bu gün de ikinci yaprak düştü ![]() Bu arada tarçının ne iş yaptığını anlayamadım bir türlü, rica etsem bana bir kaç kelime ile anlatabilir misiniz? Acaba aşı yapılırken kullanılan macun ile aynı görevi mi görüyor? ![]() https://lh5.googleusercontent.com/-Q...P2150143.1.jpg https://lh6.googleusercontent.com/-i...P2150144.1.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-F...P2150145.1.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-c...P2150146.1.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-1...P2150147.1.jpg https://lh6.googleusercontent.com/-6...P2150142.1.jpg https://lh6.googleusercontent.com/-C...P2150141.1.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-q...P2150140.1.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-l...P2150139.1.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-z...P2150138.1.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-p...P2150137.1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimlerde saksı içinde sağlam kökler görünüyor.Orkideniz bu dönemde biraz ilgi ile eski sağlıklı günlerine dönebilir.Yanlız saksı harcını tamamen değiştirin. Saksı harcı için çam ağacı kabuklarına 1/3 ölçüde odun kömürü karıştırın ve orkidenizi dikin. Ben Saksı harcını kendim hazırlıyorum.Çam kabuklarını eski bir tencerede 5-10 dk kaynatıyoruz içerisindeki sakız suya geçiyor.Soğuyunca poşetle buzlukta donduruyorum açılınca odun kömürü ile karıştırıp kullanıyorum. Aşağıda linki verdiğim sayfaları okursanız tüm sorularınızın cevabını alabilirsiniz yine kafanıza takılan birşeyler olur ise yazarsınız. Kolay gelsin... Orkide acemileri ve heveslilerin soru(n)ları |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2015
|
Merhabalar eşim 14şubatta bana Jumbo boy dedikleri bir orkide hediye etti yalnız 3-4tomurcugu döküldü ve iki çiçeği soldu şimdiden Meğerse geldiği Saksı suyla doluymus ben ona bağladım hemen seramık saksıyı çıkarıp Şeffaf saksısında bıraktım suyunda Döktüm yalnız cinsinden emin Değilim phalaoneopsis olabilir bir Orkidem daha var onun yanına cam kenarına koydum 2ay aralıklarla dıger orkıdem çocuk açtı sımdı cok guzel yeni Orkidem için ne yapmam Lazım yardımcı olursanız sevınırım ölmesini istemiyorum çok çok guzel çünlü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2015
|
Çok Teşekkür ederim. Hemen uygulamaya geçeceğim, sonuçları yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2015
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Ağaç Dostu
|
Köklerinin durumu böyle olan ana orkidemin üstündeki bu keikiler yaşar mı ? Ana orkide bunları büyütecek kadar yaşayabilir mi ? Toplamda 3 keiki var ama en küçüğünün resmini yüklemedim. En alttaki ortanca keiki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu
|
Kökler artık su emilimini sağlayamayacak durumda ama dal daha kurumamış . Elinizde sphangum yosunu var ise keikinin köklerini sarıp köklerin islak kalmasını sağlarsanız yaşata bileceginizi düşünüyorum ama daha tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilirsiniz ..iyi şanslar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2015
|
Merhaba
Ben dün abone oldum siteye. Çok yabancıyım birçok şeye...alışana kadar kusuruma bakmayın lütfen. Orkidelerle ilgili forumlarda çok şeyler okudum ve 2yıla yakın zamandır açmayan orkidemi çiçek verecek hale getirmeyi başardım. Öncelikle teşekkürler. Şimdiki sıkıntım orkidemin saksıda yamuk durması. İlk aldığımda normaldi. Resimlere bakıp bir fikir verebilir misiniz. Normal hale dönme şansı var mı?Çiçeklerde eğik bir düzlemde açacaklar gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Orkideniz güneşe dogru koşuyor remen sayın lalnur ![]() Şu aşamada kendi kendine düzelmesi zor. Çiçeği geçtikten sonra saksıya yeniden dikim yapabilirsiniz. Ara sıra saksının yönünü çevirerek bu aşamaya gelmesi engellenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Mobilden yazıyorum kusura bakmayın ama bir fotoğrafta keiki köklü ve spaghnuma sarılı;siz sardıysanız ve canlılığından eminseniz sıkıntı yok.Kök oluşumu gerçekleştiğinden tahminimce keiki bir sıkıntı yaşamaz.Size özel mesajda da belirttiğim gibi uygun bir karışım hazırlar ve keikiyi dikkatlice bir şekilde ona aktarır ve dikkatlice sulamasını gerçekleştirirseniz yaşar. (Çünkü zaten o keikiyi şu an canlı tutan phalaenopsis değil keikinin kökleri ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaç Dostu
|
Eğerki kökleri bozmadan kabukların arasına soka bilirseniz bir çubuk ile sabitleye bilirsiniz belki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peki diğer keiki ve ondan daha küçüğü de var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |