|
09-09-2013, 17:59 | #1 |
agaclar.net
|
Nerede ne yiyelim?
Pek çok kere seyahatlerimizde gittiğimiz yerlerde ne yiyeceğimizi veya nerede yiyeceğimizi bilemeyiz. Ben yöresel lezzetleri denemekten hoşlanırım. Ev yemekleri severim ama gittiğim yerde meşhur bir kebap varsa onu da tatmaya bayılırım. Eğer burada tecrübelerimizden bahsedersek gittiğimiz yerlerde yardımı dokunur. 1. Gelibolu' ya giderseniz, Zafer Helvacısı' nda peynir helvası (kaşar peyniri ile yapılıyormuş) 2. Bursa'da köfteli pide, 3. Bolu'ya yolunuz düşerse Yurdaer Otel' de Osmanlı yemekleri ( şerbetleri de yabana atmayın, demirhindi pek hoş) 4. Mersin'de Dondurmacı Halil 'de cezerye 5. Kütahya'da Germiyan Konağı'nda ne varsa, 6. Ödemiş Bozdağ da mevsiminde oğlak güveç. 7. İzmir Urla'da katmer Yemeden dönmeyin. |
09-09-2013, 18:29 | #2 |
agaclar.net
|
Konya'da Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz. Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim. |
10-09-2013, 16:32 | #3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Canım çekti şimdi, tüh |
|
04-12-2016, 18:16 | #4 | |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
|
|
09-09-2013, 21:29 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Amasra'da bol sulu salata (adı varsa bilemiyorum ama bir tek orada gördüm bu salatayı) ve yoğurt tatlısı. Taze balık yedikten sonra getiriyorar kalıp gibi kesilmiş yoğurt üzerine bal ve ceviz. Şimdi olsaydı keşke. Konya'da tirit yenmesi konusunda Mine Hanım'a katılıyorum. |
09-09-2013, 21:40 | #7 |
agaclar.net
|
Safranbolu'da keşli cevizli erişte, yaprak sarması, Amasra'da Sardalya veya hamsi tava, Nazilli'de pide ve kuyu kebabı, İzmir Menemen' de köfte (Ramo tercihim), İzmir Pınarbaşı'nda Köfteci Orhan' da köfte, İzmir Çankaya' da Uğur Lokantasında ne varsa, denk gelirse mutlaka elbasan tavası yenir. İzmir Hatay Bahçelievler' de Son Urfalı' nın yerinde ciğer veya Urfa' lı ne uygun görürse, İzmir' de hemen bütün semtlerde ev yemeği yapan mekanlarda baharda zeytinyağlı ot ve enginar yemekleri. Aklıma gelenler şimdilik bunlar, sizde neler var? |
09-09-2013, 23:11 | #10 |
Moderatör
|
Sevgili SDurul, Eskişehirde çiğ börek mi yoksa çibörek mi? Manyas Güler'in Bahçesinde: Fırında kuzu tandır, buna eşlik edecek bahçe sebzelerinden karışık salata, bademli pirinç pilavı. Üzerine ellerinizle topladığınız üzüm çeşitleri. Daha sonra Beş çayında mis kokulu çay ve patates böreği..... dermişim. İstanbul'u daha sonra yazarım. |
09-09-2013, 23:56 | #11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz önce googledan öğrenene kadar, iç olarak kullanılan kıymanın çiğ olması sebebiyle çiğbörek olduğunu düşünüyordum. |
|
10-09-2013, 23:37 | #14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir daha ki gelişimde, inşallah arar bulurum adresi |
|
11-09-2013, 17:18 | #15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yağlar Fileto |
|
10-09-2013, 08:10 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
|
tirit lezzeti nasıl acaba merak ettim şimdi.o kadar tatilde yol üstü konyaya git gel tirit hiç yemedim bir daha sefere inşallah..nette çok farklı tarifleri var..konyalılar tarifi yazabilirmi? |
10-09-2013, 14:18 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Konyalı değilim ama üniversiteyi Konya'da okumak şansına erişmiştim. Benim yediğim tirit ( Mevlana türbesinin hemen arka tarafında Gülbahçe Restorant adında bir yerde yemiştim) Şöyleydi: En altta küp küp kesilmiş pide ekmek, üstünde tereyağında kavrulmuş kuzu/koyun eti (suyu ile ekmekler ıslanıyor), etin üstünde ince ince kıyılmış soğan, soğanın üstünü kapatacak şekilde yoğurt ve en üstte tereyağında yakılmış pul biberli sos. Umarım deneme fırsatı bulursunuz. |
10-09-2013, 14:57 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Sinop'ta mutlaka mantı ve nokul. Tadına bakmadan dönmeyin. |
10-09-2013, 15:23 | #19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir /Ankara
Mesajlar: 645
|
Alıntı:
nokulu ben pek sevemedim bu arada karadenize yolunuz düşerse mutlaka mıhlama,kara lahana çorbası ve kara lahana sarmasını yemeden dönmeyin trabzon ve rizeden |
|
10-09-2013, 17:13 | #20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Alıntı:
Kıymalı ve cevizli iki çeşit pişirilir. |
|
10-09-2013, 21:33 | #21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
Şehir: Muğla /Dalaman
Mesajlar: 67
|
Edirneye yolunuz düşerse TAVACİĞER yemeden badem ezmesi almadan dönmeyiniz |
16-03-2018, 19:29 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
|
Bugün wiener schnitsel pişirin! Ülke genelinde o kadar çok il,ilçe, köy, belde gezdim ki, neyi nerede yediğimi hatırlamıyorum. Schnitselin ana yurdu Viyana, wiener schnitsel denir. Yanında patates salatası ve kızartılmış pompirit biraz salatalık salatası oldukça doyurucu. Mutlaka başka yerlerde de pişirilir, sunum tarzı Viyana da ki gibi olmuyor. Türkiye'de son zamanlarda Restaurant'da yediğimiz yemek göz boyamaya dönük ve müsrüflükten başka bişey değil. Bir tas çorba söylesen o kadar çok çeşit sunulmaktadır ki, hangisini yiyeceğini bilemiyorsun. |
10-09-2013, 16:19 | #23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sinop-Erfelek ilçesinde katlama yiyebilrsiniz ayrıca Ayancık ilçesinde kuyu kebabı da yiyebilirsiniz. Karaman'da etli ekmek yemelisniz. |
|
10-09-2013, 15:06 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
İstanbul'da Fıccın diye Beyoğlu'da Bir Çerkez lokantası var. Hiç gitmedim. Facebookta sayfası var. Her baktığımda ağzım sulanıyor. İstanbul'a ilk gittiğimde mutlaka uğrayacağım yer. |
10-09-2013, 16:30 | #25 |
Ağaç Dostu
|
METİN GRILL HOUSE, Sakarya/Ali Fuat Paşa'da E-25 yolu üzerinde. Kebapları ve açık büfe kahvaltısı çok iyi. ALAŞARA, Sakarya/Mahmudiye Köyünde. Pahalı, ancak Çerkez yemeklerini merak edenler için güzel bir mekan. EVCE, Sapanca'da. Pahalı, denemeye değer. Kendi yetiştirdikleri meyvelerden reçeller de yapıp satıyorlar. DOĞAN ALABALIK, Sakarya/Geyve, Soğuksu Köyü. Yağda Alabalık seviyorsanız tam yeri. Kiremitte de yapıyorlar, bence yağda kızarmışı daha güzel oluyor. Fiyatı uygun. İzmir Ödemiş - Ödemiş Kebabı |
11-09-2013, 08:10 | #29 |
Ağaç Dostu
|
Bursa'da pideli köfte (köfteli pide değil) özellikle Küçüksaray'da yenmeli. Bu işin erbabları. Birkaç şubesi var. Özellikle Heykel Potanesi'nin arasından çıkarken ve Kızılay-Timurtaşpaşa'dan Tophane bayırına dönerken olan iki şubesini tavsiye ederim. Asıl çıkış yeri ise Kayhan semtidir aslında. Kayhan pideli köftesi de denir. Tarihi Kayhan Çarşısı'nda da (Bit Pazarı'nın olduğu bölge) Güven Pideli Köfte vardır ki, onlar da ustadır. Şimdi bir de Korupark'ta şubeleri var. Tabii ki İskender, olmazsa olmazlarda. Onun nerede yenileceğine gelecek olursak... Kent Meydanı'nın hemen karşısındaki küçük arada yer alan o salaş dükkanda Uludağ Kebapçısı'na uğrayıp Cemal ve Cemil Usta'nın uzun yıllardır insanları kapısında kuyruk eden lezzetini denemek gerekir. Ya da İskender İskenderoğlu'nun Heykel Tayyare Kültür Merkezi yanındaki tarihi mekanını ve diğer şubelerini de unutmamak gerekir. Muradiye Külliyesi'nde yer alan Daruzziyafe ise Osmanlı damak zevkini tamak için mükemmel bir adres. Ayrıca Bursa'ya gelmişken farklı bir tat olan "tahinli pide"yi de tatmadan geçmeyin. Elbette, Bursa'ya gelip beni görmeden giderseniz üzüleceğimi de belirtmeden edemeyeceğim... |
11-09-2013, 08:11 | #30 |
Moderatör
|
OSMAN45'e katılıyorum, Bebek badem ezmesi nefistir. Üzüntüm; o iki yaşlı bayandan sonra da devam ettirecek kimseleri olmayışı ve formülünü kimseye vermemeleri. Bu arada bana Cemilzade'nin badem ezmesini tavsiye etmişlerdi ama yok Bebek badem ezmesi daha güzel bence. Cemilzade'nin sakızlı lokumu da harika. Evvelce HacıBekir ve Divan'ın lokumu üstüne yoktur derlerdi ama mutlaka Cemilzade'nin sakızlısının tadına baksınlar, hepsini geride bırakmış. |
|
|