agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni177Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2013, 00:52   #31
Yeni Üye
 
bok böcegi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2013
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 15
Hakkari de pizza

bok böcegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 03:02   #32
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
hakkari ve pizza mı?
Sivas'ta pastırmalı madımak diyeyimm..

muhteşem ötesi..

loveforlife ve hira beğendi.
jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 09:49   #33
Ağaç Dostu
 
Koka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
Badem Ezmesi

Edirne için Keçecizade'yi önerebilirim.



Ayrıca, İstanbul - Nişantaşı'nda da bir şubeleri var.

Koka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 14:42   #34
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Mirza Köftecisi

Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi taraflarına yolunuz düştüyse mutlaka uğrayın ve mutlu ayrılın, leziz Balkan köftesini deneyin.

Kırık Türkçe bilen bir baba ve ona tercümanlık yapan kızı ve oğlu Mirza’nın beraber işlettiği köfteci dükkanı. Bu baba çok sevimli. Ne anlattığını bazen pek anlayamayabiliyorsunuz ama içten ve samimi. Kendi aralarında Boşnakça konuşuyorlar. Hijyene çok dikkat ediyorlar. Zaten mutfağı tezgahın hemen arkasından görebiliyorsunuz. Her şey gözlerinizin önünde. Samimi bir ortam.

Üç çeşit köfteleri var.

İlk köfte Cevapi (Boşnak Köftesi). Parmak köfte gibi. İnegöl ve Tekirdağ köftesini andırıyor, biraz daha yağsız. Porsiyonun içinde 10 adet köfte var. Gerçekten doyurucu.

İkincisi Pleskavitsa (Balkan hamburgeri). Pleskavitsa eski Yugoslavya’nın tüm bölgelerinde yapılan bir çeşit köfte. Köfte normalde yaklaşık 20 cm çapında açılıyor. Oldukça yağlı bir kıymadan yapıldığı için tahmin edersiniz ki bir o kadar da lezzetli. Pleskavitsa'sı memleketindekilerden ince ancak aynı lezzeti yakalamışlar diye söyleniyor. Baharatlı değil, üzerine kuru et ve taze kaşar koyup odun kömüründe pişiriyorlar. Bu iki köfte çeşidi de acılı sos ile mükemmel gidiyor. Aslında içeriğinde tam olarak ne var bilmiyorum ama şekil olarak bizim pek te alışık olmadığımız bir biçimde. Daha tabağımızda dumanı tüten bu köfteyi görür görmez neşemiz yerine geliyor, yutkunmalar başlıyordu. Köftenin bu kadar büyük yapılmasının amacı, ateşe maruz kalan yüzeyin daha az olmasını sağlamak ve etin lezzetli suyunu kaybetmemesiymiş. Ağzımıza attığımızda damağımızda inanılmaz lezzet patlamaları oluyordu. Bu köfteyi löp löp yerken beyninizdeki mutluluk hormonlarının seviyesinin arttığını mutlaka hissedeceksiniz.

Sonuncu köfteye sosis diyorlar ama esasen bir bumbar, kuzu bağırsağını dana etle doldurup pişiriyorlar. Ağızda eriyor. Sosis de hardalla muhteşem gidiyor.

Son olarak Soka adında ilginç bir aperatifleri var. Sütü (krema da olabilir) içi boşaltılmış bibere ekliyorlar. Süt biberlerin içinde mayalanıp kaymak oluyor. Kaymaklı turşu gibi bir şey. Tarifi çok zor. Ama akıllara zarar.

Löp löp götürdüğünüz bu köfte lezzeti şöleninden sonra oldukça makul bir hesap ödüyorsanız daha ne isteyesiniz ki…

Eklenen Resimler
  
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 14:55   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Buyurun SİNOP NOKULU, taze pişti.

Eklenen Resimler
 
betito, pria, sakdag ve 1 kişi beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 15:13   #36
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Galeri: 6
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında.

Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 15:36   #37
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında.

Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.
Sn. Sakdağ, annem de hayal mayal hatırlıyor bu lezzeti. Ya anneannem ya da annemin annesi yaparmış önceleri. Tam nasıl yapıldığını hatırlamıyor. Ama yakınlarda tesadüf işte konu komşudan duymuş. Hep beraber yapacaklarmış. Onlar ise Akça Katık diyorlar buna.

Süt deseniz değil, peynir deseniz değil, yoğurt deseniz hiç değil. Ama hepsinden azar azar kaymaklı bir tat alıyorsunuz.

sakdag ve hira beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 16:05   #38
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Sn. bahcedenn, ben evlenmeden önce 19 yılımı Bayrampaşa'da geçirmiş biri olarak Yıldırım mahallesine hiç yolum düşmedi ama köfteleri öyle bir anlattınız ki, o taraf gittiğimde muhakkak uğramak isterim

bahcedenn ve jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 16:16   #39
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Sn. bahcedenn, ben evlenmeden önce 19 yılımı Bayrampaşa'da geçirmiş biri olarak Yıldırım mahallesine hiç yolum düşmedi ama köfteleri öyle bir anlattınız ki, o taraf gittiğimde muhakkak uğramak isterim
Sn. hira, ben de 25 sene o tarafta yaşadım. Ama o zamanlar maalesef bu lezzeti bilmiyordum. Bu lezzetle tanışalı 3 sene oldu. Şu anda da Anadolu yakasında oturuyorum. Ama yolum ne zaman Avrupa yakasına düşse yolu da mutlaka o tarafa doğru çeviriyorum.

Ama dikkat ederseniz yolum Bayrampaşa'ya düşünce değil, Avrupa yakasına düşünce dedim.

Çengelköy'de de Meşhur Recep Usta vardır mesela. Çınaraltı'nda kime sorsanız gösterir. Onun da köftesi mükemmeldir. O da bazı Gurmelere göre ilk 10 içerisinde yer alır. Ama Mirza benim damak tadıma daha çok hitap ediyor. Bu yüzden 5 dk mesafede olduğum Çengelköy yerine yolumu daha çok Mirza'ya düşürmeye bakıyorum. Ama Recep Usta'nın da hakkını yemeyeyim şimdi.

hira beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 16:32   #40
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
öyleyse
benimde size bir önerim olacak (yolunuz avrupa yakasına düşünce )
Bayrampaşa çevik kuvvetin karşısında (şuan isim veremiyorum, gidince
bakarım) lahmacun yapan bir yer var fakat muhteşem bir yer ve hayatımda
yediğim en güzel lahmacunu yapıyorlar "özel urfa lahmacunu" diye isteyin! lahmacunda ve çiğ köftede isim yapmış o markalar bunun yanında sıfır kalır inanın!

pria, bahcedenn ve jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 19:26   #41
Ağaç Dostu
 
Koka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
Soka

SOKA ( KAYMAKLI BİBER TURŞUSU)

Kaymaklı Biber Turşusu (SOKA)

MİRZA KÖFTECİSİ

Koka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 23:19   #42
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy köyünde kurufasulye ve sütlaç. Eğer Sümela Manastırı'nı ziyarete gittiyseniz burası için de kendinize 2 saatçık ayırın.

İşin sırrı bu doğa harikası köyde,
Name:  Hamsiköy.jpg
Views: 2067
Size:  39.9 KB
bu ineciklerin sütünde.
Name:  İnecik.jpg
Views: 1954
Size:  47.9 KB
Osman Usta'nın bu dükkanında
Name:  Osman Aga'nın Yeri I.jpg
Views: 1965
Size:  43.7 KB

Name:  Osman Aga'nın Yeri II.jpg
Views: 1600
Size:  45.7 KB
bu lezzetleri
Name:  Sütlaçlar.jpg
Views: 1725
Size:  38.8 KB
tatmak için bu 2 saati kendinize ayırdığınız için kesinlikle pişman olmayacaksınız. Kurufasulye de güzeldi ama sütlaç bambaşkaydı.

Normalde sütlacı hiç sevmeyen birisi olarak orada 2 buçuk tane yemiştim geçen sene.


Düzenleyen bahcedenn : 13-09-2013 saat 21:25 Neden: Harf hatası
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2013, 09:36   #43
Ağaç Dostu
 
Koka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
Kanaat Lokantası - Üsküdar

Osmanlı ve Türk Mutfağına meraklıysanız ve de Üsküdar'a yolunuz düşerse, sizlere önerim, 75 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Kanaat Lokantası'na uğramadan geçmeyin.

Benim favorilerim:


Elbasan Tava


Saç Kavurma



İrmik Helvası

Afiyet olsun...

Koka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2013, 12:42   #44
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster

Çengelköy'de de Meşhur Recep Usta vardır mesela. Çınaraltı'nda kime sorsanız gösterir. Onun da köftesi mükemmeldir.
Demişken Recep Usta'yı da es geçmeyeyim.

KÖFTECİ RECEP USTA

Yakın mesafeye servis var

Recep Usta tarafından 1951 yılında açılan Çengelköy'deki Köfteci Recep Usta'yı 20 yıldır oğlu Yavuz Güldiken işletiyor. Köfteci Recep Usta, her gün 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Köfte-piyazın yanı sıra kendi imalatı olan kadayıf ve kemalpaşa gibi tatlılar da mönüsünde yer alıyor. Köfteci Recep Usta, yakın mesafedeki adreslere servis de yapıyor. İstanbul, Çengelköy, (0216) 321 49 77.

pria beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2013, 14:17   #45
Ağaç Dostu
 
Koka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
Profiterol

Beyoğlu - İnci'de Profiterol

İnci'yi Sevenlere Müjde- haber365.com

Profiterol - Vikipedi

Eklenen Resimler
 
pria beğendi.
Koka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 00:36   #46
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Kartepe Maşukiye Saklıbahçe'de, kiremitte alabalık hemde şelale manzarası eşliğinde...

pria ve jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 16:06   #47
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Bursa Saitabat Köyü'nde köy kahvaltısı, yapabileceğiniz en keyifli kahvaltılardan biri olacaktır.
Name:  004.jpg
Views: 3314
Size:  38.2 KB

Burası şelalesiyle, dağların arasından dökülen deresiyle, yeşiliyle harika bir doğaya sahip bir köy.
Saitabat elalesi - Bursa Bykehir Belediyesi
Saitabat Şelalesi - Bursa.com.tr | Tüm Renkleriyle Bursa

Bu köyün girişimci köylü kadınları, harika bir işe kalkışıp Türkiye'nin ilk köy kadınları derneğini kurmuş farkına varmadan. Bizim tanışmamız ise toplu olarak benden diksiyon dersi almalarıyla gerçekleşti. Her biri birbirinden güzel insanlar. Hünerleri de cabası... Dernek bünyesinde kendi çabalarıyla yaptırdıkları binalarında inanılmaz lezzetlerle buluşturuyorlar. Her şey doğal. Kendileri imece usulü, doğal malzemelerle hazırlıyor tüm yiyecekleri.
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası

Diyorum ki bir gezi düzenlesek. Hep beraber bir köy kahvaltısı yapsak Saitabat Şelalesi'nin yanıbaşında... Ne dersiniz?
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası / Meşhur Köy Kahvaltımız

Kiraz, maki01, pria ve 6 kişi beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2013, 12:17   #48
Ağaç Dostu
 
Koka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2009
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Florya
Mesajlar: 397
Ayvalı Yahni

Hünkar Lokantası - İstanbul - Nişantaşı - Ayvalı Yahni

Hnkar Lokantas

Eklenen Resimler
 
pria beğendi.
Koka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2013, 19:52   #49
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
buyrun bende sizleri bizim eve davet edeyim, çok fena portakallı kereviz yaparım inanın

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2013, 23:28   #50
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 314
Antalya da "Yedi Mehmetler" et ve balık,
Isparta da "Kadirin Yeri" tandır, kabune, fıstıklı irmik ve hoşaf.

yağmur beğendi.
Sonul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2013, 21:58   #51
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 74
Galeri: 1
Yolunuz Karadeniz e düşerse Samsun Terme de Özler Pide de pide yiyiverin. Bafra lılarla Terme liler en iyi pideyi kendilerinin yaptıklarına dair iddialılar. Bence ikiside güzel

pria, yağmur ve ibrahim_55 beğendi.
Derya Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 23:40   #52
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Bende yolu Afyona düşenlere sesleneyim,İzmir'den giderken birinci Hanedan restoran.Muhteşem bir tandırı var.Etin tadı,kokusu ve pişme şekli ...inanılmaz lezzetli, bunu tatmadan et yedim demeyin derim.İkincisi daha ilerideymiş o kebapçıymış.

pria beğendi.
sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2013, 14:38   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Dışarıda iştahla yemek tüketemeyen biri olarak ve kendimce seçici bir damak tadım olduğuna inanarak favorim olan bir kaç adresi sizlerle paylaşmak isterim.

Bodrum' da Yalıkavak' a özel olarak sadece - Kavaklı Köfteci için bile gidebilirim. İçecek olarak yakışanı siz değerlendiriniz.


Bağdat caddesi-Kadıköy güzergahında bulunanlar için en iyi iskenderin adresi, Kebapçı İskender önerimdir. İçecek olarak üzüm şırası yakışıyor.

Öğün olarak çok önemsemediğiniz ama lezzetli bir ayak üstü atıştırmalık adresi ararsanız, muhtelif yerlerde şubeleri bulunan Burger House ve kendi tercihim olan taze kesim patates ve (ben tercihimi köfte burgerlerden değil, et içerikli burgerden yana kullanıyorum) lokum burger tavsiyemdir. Yine patates ve burger denilince içecek tercihi yönünden fazla seçenek yok.

Ağzınızın tadının hiç bozulmaması, bol sohbetli, keyifli, bereketli sofralardan size kalanların sağlık ve en güzel anılarınız olması dileğiyle...

pria ve yağmur beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2013, 16:42   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Sayin kelebek calisi na Kavaklı köfteci konusunda kesin katiliyorum.

17 yıldan bu yana biz iki kardeş ve ailelerinin ritueli yazın en az iki hafta perşembe günleri(Yalikavağın pazarıdır) hanımları pazara bırakır(çul çaputu ünlüdür) biz iki kardeş sahile iner bardağıda soğutulmuş buzlu bira dan sonra hanımların gelmesi ile Kavaklı köfteciye otururuz. Ancak Ya bizim damaklarımız eskidi (şüphesiz) veya son yıllarda eski tadı yok

Köftenin üzerine Bitez dondurma olmazsa olmazlardandır.

Bunun dışında tatlı börek deyince Ataköy 5. Kısım çarşısındaki Mimar bir arkadaş(yakın bir geçmişte vefat etti) ile gerçek bir hanımefendi olan ve bu işi bizzat çekip çeviren eşinin işlettiği HİTİT BÖREK bizim ve çok kişinin favorisidir.

Ev baklavası ve kol börekleri ile elmalı kurabiyesi taşındığımız 30 kilometre öteden bizi hala çekiyor.

Bu sektörün ünlü bir zinciri orada açtığı bir şubesini onunla rekabet edemediği için kapatıp gitti.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.


Düzenleyen OSMAN45 : 30-12-2013 saat 18:13
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2013, 22:13   #55
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
...en iyi iskenderin adresi, ...
Artık hayatımızdan kırmızı eti çıkarmış gibi olsak dahi, 2-3 ayda bir eşimle HD'de ağız tadıyla iskender yemekten pek vazgeçemiyoruz.

HD İskender

aslama1994 beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2016, 18:56   #56
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Antakya' ya gidince bildiğiniz tüm güzel yemeklere ilaveten bakla ve humus,
Kars'ta piti ve kaz (gerçi ben kazı sevmedim, mevsimi değil dediler),
Düzce'de Köfteci Arnavut Kardeşler'de köfte ve ciğer, çerkez tavuğu, melengüççeği tatlısı,
Amasra'da hamsi tava,
Antep' te baklava, küşneme kebabı, beyran çorbası, katmer,
Urfa'da Köse'nin yerinde patlıcan kebabı,
Demre'de mavi yengeç tatmadan dönmeyin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2016, 19:16   #57
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Konya'da
Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz.

Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim.
Konya'da Tandır kebabı

Mine Pakkaner beğendi.
aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2016, 19:43   #58
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-12-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jojoba Mesajı Göster
hakkari ve pizza mı?
Sivas'ta pastırmalı madımak diyeyimm..

muhteşem ötesi..
Madimaga bayirlirim hele bir de pastirmali olursa mmmm harika

Mine Pakkaner beğendi.
y.sule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2016, 10:32   #59
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Bu börek için İzmir'den Adana'ya geldiler

Adana'da 48 yıl önceki kalite ve tadını hiç değiştirmeyen 'Börekçi Levent' lezzet avcılarının uğrak yeri oldu.
İlk günkü gibi hala seyyar tablada satış yapan Levent Tamtürk, yapımını babasından öğrendiği su böreklerini sabah saat 05.00'de başlayarak 10.00'a kadar tüketiyor.
Merkez Yüreğir İlçesi Süleyman Vahit caddesindeki seyyar tezgâhın ününün tüm Türkiye'ye yayılması, tanınmış gurmelerin yazıları ve sosyal medyadaki anlatımlarla başka kentlerdeki lezzet tutkunları da Adana'ya ayak bastığında bu börekçiyi arayıp buluyor. Tarifini sır gibi sakladığı su böreğinin nasıl yapıldığını kimseye anlatmayan Levent Tamtürk, böreğin yufkasını kendi elleri ile açıp kaşar ve tereyağını özel olarak seçtiğini, sevgi ile işini yaptığı söyledi.
Son olarak İzmir'den 06.00 uçağı ile Adana'ya gelen 5 kişilik 'Gurmeler Yolda' grubu, sosyal medyada gördükleri su böreğini tadabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyip adını duydukları börek ile tanıştıklarında, "Herşeye değdi" diye konuştu.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2016, 14:36   #60
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: Çorum
Mesajlar: 76
Çorum'a 30 yıl önce geldiğimde ilk tandırı rastgele gittiğim ÇAKIR AYDIN lokantasında yedim. Muhteşemdi. Bilmeden en iyisine gitmişim. Hala lezzetinde en ufak bir değişim yok. Mekan daha da modernleşti. Ailenizle çekinmeden gidebilirsiniz. Kuzu şiş burada iddialıdır. Kuzu etiyle yapılan kıymalı pide de tavsiyelerimden. Ne yerseniz yiyin üzerine kaymaklı ekmek kadayıfını gömmeyi unutmayın. Çorumlu olan kime sorarsanız tarif eder...

alaoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024