agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni177Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-09-2013, 18:59   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Nerede ne yiyelim?

Pek çok kere seyahatlerimizde gittiğimiz yerlerde ne yiyeceğimizi veya nerede yiyeceğimizi bilemeyiz. Ben yöresel lezzetleri denemekten hoşlanırım. Ev yemekleri severim ama gittiğim yerde meşhur bir kebap varsa onu da tatmaya bayılırım.

Eğer burada tecrübelerimizden bahsedersek gittiğimiz yerlerde yardımı dokunur.

1. Gelibolu' ya giderseniz, Zafer Helvacısı' nda peynir helvası (kaşar peyniri ile yapılıyormuş)
2. Bursa'da köfteli pide,
3. Bolu'ya yolunuz düşerse Yurdaer Otel' de Osmanlı yemekleri ( şerbetleri de yabana atmayın, demirhindi pek hoş)
4. Mersin'de Dondurmacı Halil 'de cezerye
5. Kütahya'da Germiyan Konağı'nda ne varsa,
6. Ödemiş Bozdağ da mevsiminde oğlak güveç.
7. İzmir Urla'da katmer

Yemeden dönmeyin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 19:29   #2
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Konya'da
Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz.

Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 22:29   #3
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Amasra'da bol sulu salata (adı varsa bilemiyorum ama bir tek orada gördüm bu salatayı) ve yoğurt tatlısı. Taze balık yedikten sonra getiriyorar kalıp gibi kesilmiş yoğurt üzerine bal ve ceviz. Şimdi olsaydı keşke.

Konya'da tirit yenmesi konusunda Mine Hanım'a katılıyorum.

maki01 ve Asilem beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 22:40   #4
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Safranbolu'da keşli cevizli erişte, yaprak sarması,
Amasra'da Sardalya veya hamsi tava,
Nazilli'de pide ve kuyu kebabı,
İzmir Menemen' de köfte (Ramo tercihim),
İzmir Pınarbaşı'nda Köfteci Orhan' da köfte,
İzmir Çankaya' da Uğur Lokantasında ne varsa, denk gelirse mutlaka elbasan tavası yenir.
İzmir Hatay Bahçelievler' de Son Urfalı' nın yerinde ciğer veya Urfa' lı ne uygun görürse,
İzmir' de hemen bütün semtlerde ev yemeği yapan mekanlarda baharda zeytinyağlı ot ve enginar yemekleri.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, sizde neler var?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 22:42   #5
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
?..Taze balık yedikten sonra getiriyorar kalıp gibi kesilmiş yoğurt üzerine bal ve ceviz...
Aaaa, ben bunu kaçırmışım. Tüh...

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 22:59   #6
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Eskişehir'de, çiğbörek.
Bursa İnegöl'de, İnegöl köfte.
Manisa Salihli 'de odun köfte.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 00:01   #7
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Sevgili Mine Hanım,

Çok yararlı bir başlık olmuş,eğitici yanınız her konuda öne çıkıyor.
Çok teşekkürler,sayfaya katkıda bulunmak için hafızama ve damağıma baş vuracağım.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 00:11   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Sevgili SDurul, Eskişehirde çiğ börek mi yoksa çibörek mi?

Manyas Güler'in Bahçesinde: Fırında kuzu tandır, buna eşlik edecek bahçe sebzelerinden karışık salata, bademli pirinç pilavı.
Üzerine ellerinizle topladığınız üzüm çeşitleri. Daha sonra Beş çayında mis kokulu çay ve patates böreği..... dermişim.

İstanbul'u daha sonra yazarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 00:16   #9
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
oy oy oy Güler Hanım )

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 00:19   #10
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Adana'da elbette Adana Kebap ve şalgam )

Nerede derseniz önereceğim adres Yağlar Fileto olur. Kebap yedikten sonra mide sorunu yaşamadığım tek yer.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 00:56   #11
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili SDurul, Eskişehirde çiğ börek mi yoksa çibörek mi?

Manyas Güler'in Bahçesinde: Fırında kuzu tandır, buna eşlik edecek bahçe sebzelerinden karışık salata, bademli pirinç pilavı.
Üzerine ellerinizle topladığınız üzüm çeşitleri. Daha sonra Beş çayında mis kokulu çay ve patates böreği..... dermişim.

İstanbul'u daha sonra yazarım.
Aslı çibörek, çi takısı tatarcada leziz anlamına geliyormuş. Ama biz nedense çiğbörek diyoruz.

Biraz önce googledan öğrenene kadar, iç olarak kullanılan kıymanın çiğ olması sebebiyle çiğbörek olduğunu düşünüyordum.

syuksek beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 09:10   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
tirit lezzeti nasıl acaba merak ettim şimdi.o kadar tatilde yol üstü konyaya git gel tirit hiç yemedim bir daha sefere inşallah..nette çok farklı tarifleri var..konyalılar tarifi yazabilirmi?

Mine Pakkaner beğendi.
dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 15:18   #13
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Konyalı değilim ama üniversiteyi Konya'da okumak şansına erişmiştim. Benim yediğim tirit ( Mevlana türbesinin hemen arka tarafında Gülbahçe Restorant adında bir yerde yemiştim) Şöyleydi:
En altta küp küp kesilmiş pide ekmek, üstünde tereyağında kavrulmuş kuzu/koyun eti (suyu ile ekmekler ıslanıyor), etin üstünde ince ince kıyılmış soğan, soğanın üstünü kapatacak şekilde yoğurt ve en üstte tereyağında yakılmış pul biberli sos. Umarım deneme fırsatı bulursunuz.

maki01 ve pria beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 15:57   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Sinop'ta mutlaka mantı ve nokul.
Tadına bakmadan dönmeyin.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 16:06   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
İstanbul'da Fıccın diye Beyoğlu'da Bir Çerkez lokantası var. Hiç gitmedim.
Facebookta sayfası var. Her baktığımda ağzım sulanıyor.
İstanbul'a ilk gittiğimde mutlaka uğrayacağım yer.

pria beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 16:23   #16
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir /Ankara
Mesajlar: 645
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sinop'ta mutlaka mantı ve nokul.
Tadına bakmadan dönmeyin.
cevizli mantısı hakkaten güzel sinop'un
nokulu ben pek sevemedim

bu arada karadenize yolunuz düşerse
mutlaka mıhlama,kara lahana çorbası ve kara lahana sarmasını yemeden dönmeyin trabzon ve rizeden

incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 17:19   #17
Ağaç Dostu
 
betito's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 756
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sinop'ta mutlaka mantı ve nokul.
Tadına bakmadan dönmeyin.
Benol Hanım katlamayı ve kuyu kebabını unuttunuz

Sinop-Erfelek ilçesinde katlama yiyebilrsiniz ayrıca Ayancık ilçesinde kuyu kebabı da yiyebilirsiniz.


Karaman'da etli ekmek yemelisniz.

pria beğendi.
betito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 17:30   #18
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
METİN GRILL HOUSE, Sakarya/Ali Fuat Paşa'da E-25 yolu üzerinde. Kebapları ve açık büfe kahvaltısı çok iyi.

ALAŞARA, Sakarya/Mahmudiye Köyünde. Pahalı, ancak Çerkez yemeklerini merak edenler için güzel bir mekan.

EVCE, Sapanca'da. Pahalı, denemeye değer. Kendi yetiştirdikleri meyvelerden reçeller de yapıp satıyorlar.

DOĞAN ALABALIK, Sakarya/Geyve, Soğuksu Köyü. Yağda Alabalık seviyorsanız tam yeri. Kiremitte de yapıyorlar, bence yağda kızarmışı daha güzel oluyor. Fiyatı uygun.

İzmir Ödemiş - Ödemiş Kebabı

betito, maki01 ve pria beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 17:32   #19
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Konya'da
Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz.

Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim.
Aaa, Konya'da tandır kebabı yemeden dönülür mü hiç, nefis

Canım çekti şimdi, tüh

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 17:35   #20
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Nevşehir'de(Avanos) testi kebabı

pria ve yağmur beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 18:13   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi incirli Mesajı Göster
cevizli mantısı hakkaten güzel sinop'un
nokulu ben pek sevemedim

bu arada karadenize yolunuz düşerse
mutlaka mıhlama,kara lahana çorbası ve kara lahana sarmasını yemeden dönmeyin trabzon ve rizeden
Nokulu güzel yapana rastlamamanıza üzüldüm.
Kıymalı ve cevizli iki çeşit pişirilir.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 22:33   #22
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-12-2011
Şehir: Muğla /Dalaman
Mesajlar: 67
Edirneye yolunuz düşerse TAVACİĞER yemeden badem ezmesi almadan dönmeyiniz

kenan kırca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 22:40   #23
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Peki nerede yiyelim Kenan bey, hangi badem ezmeci iyidir?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 23:10   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Badem ezmesi

Bebek badem ezmesinin üzerine varmı Mine hanım?

pria beğendi.
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 00:37   #25
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Adana'da elbette Adana Kebap ve şalgam )

Nerede derseniz önereceğim adres Yağlar Fileto olur. Kebap yedikten sonra mide sorunu yaşamadığım tek yer.
Keşke bu sayfa daha önce açılsaydı da, bunu bilseydim be hemşehrim))
Bir daha ki gelişimde, inşallah arar bulurum adresi

maki01 ve Emre İlhan beğendi.
cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 09:10   #26
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
2. Bursa'da köfteli pide,
Yemeden dönmeyin.
Bursa'da pideli köfte (köfteli pide değil) özellikle Küçüksaray'da yenmeli. Bu işin erbabları. Birkaç şubesi var. Özellikle Heykel Potanesi'nin arasından çıkarken ve Kızılay-Timurtaşpaşa'dan Tophane bayırına dönerken olan iki şubesini tavsiye ederim. Asıl çıkış yeri ise Kayhan semtidir aslında. Kayhan pideli köftesi de denir. Tarihi Kayhan Çarşısı'nda da (Bit Pazarı'nın olduğu bölge) Güven Pideli Köfte vardır ki, onlar da ustadır. Şimdi bir de Korupark'ta şubeleri var.

Tabii ki İskender, olmazsa olmazlarda. Onun nerede yenileceğine gelecek olursak... Kent Meydanı'nın hemen karşısındaki küçük arada yer alan o salaş dükkanda Uludağ Kebapçısı'na uğrayıp Cemal ve Cemil Usta'nın uzun yıllardır insanları kapısında kuyruk eden lezzetini denemek gerekir. Ya da İskender İskenderoğlu'nun Heykel Tayyare Kültür Merkezi yanındaki tarihi mekanını ve diğer şubelerini de unutmamak gerekir.

Muradiye Külliyesi'nde yer alan Daruzziyafe ise Osmanlı damak zevkini tamak için mükemmel bir adres.

Ayrıca Bursa'ya gelmişken farklı bir tat olan "tahinli pide"yi de tatmadan geçmeyin.
Name:  evde-tahinli-pide-tarifi.jpg
Views: 7952
Size:  38.7 KB

Elbette, Bursa'ya gelip beni görmeden giderseniz üzüleceğimi de belirtmeden edemeyeceğim...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 09:11   #27
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
OSMAN45'e katılıyorum, Bebek badem ezmesi nefistir.
Üzüntüm; o iki yaşlı bayandan sonra da devam ettirecek kimseleri olmayışı ve formülünü kimseye vermemeleri.

Bu arada bana Cemilzade'nin badem ezmesini tavsiye etmişlerdi ama yok Bebek badem ezmesi daha güzel bence. Cemilzade'nin sakızlı lokumu da harika. Evvelce HacıBekir ve Divan'ın lokumu üstüne yoktur derlerdi ama mutlaka Cemilzade'nin sakızlısının tadına baksınlar, hepsini geride bırakmış.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 09:32   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Hakikaten güzel bir başlık olmuş, Mine Hanım'a teşekkür ederim.

Bu arada size bu gırtlak olayı ile mini bir maceramızı anlatayım.
Eşim hem boğazına düşkündür hem de damak tadı iyidir.
Çalışma hayatında kendisini müşterileri güzel yerlere götürdüğünde mutlaka bir iki gün sonra "bak Güler .... lokantasında yediğim beğendi, .... lokantasında yediğim kâğıtta levrek güzeldi " diyerek beni götürürdü.

Yine çok sevdiği bir arkadaşı ona Kemalpaşa'da yediği bir patlıcan yemeğinin çok lezzetli olduğundan bahsetmiş. Ayranı da maden sodası ile yapıyorlar demiş.

Bir Pazar günü evde oturuyoruz. Hadi gel arabayla biraz dolaşalım dedi. Oğlan daha ufak, o da TV de bir çizgi film seyretmek istiyor, evden çıkmak işine gelmiyor.
Neyse oğlanı da razı ettik, biraz Boğaz'da dolar döneriz dedim. Demesine dedim ama yol güzergahı hiç de Boğaz tarafı değil, vurduk E5 e.

" Oğuz nereye gidiyoruz" dedim. Gelen cevap: Kemalpaşa'ya patlıcan kebabı yemeğe" oldu.

Git Allah git....neyse Kemalpaşa'ya geldik, günlerden pazar, her yer kapalı. Ona sor buna sor bulamadık.
Cep telefonları daha o zaman yok, arabada araba telefonu var. Arkadaşının evini arıyoruz cevap vermiyor. "Herhalde evde yoklar ama bana pazar günleri de açıktı demişti" diyorsa da biz döndük -dolaştık durduk ama patlıcancıyı bulamadık.
Onca umutlarla gittiğimiz Kemalpaşa'dan dönerken iyice acıktığımızdan o zamanın meşhur Ömür'üne girip çift kaşarlı birer tost eşiğinde ayranımızı içip evimize döndük.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 18:18   #29
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Keşke bu sayfa daha önce açılsaydı da, bunu bilseydim be hemşehrim))
Bir daha ki gelişimde, inşallah arar bulurum adresi
Bu geldiğinde görüşemedik , umarım bir dahaki gelişinde kebabı birlikte yeriz cemom.

Yağlar Fileto

cemo, pria ve Emre İlhan beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 19:50   #30
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Eğer Çanakkale/Biga'ya yolunuz düşerse, kelle- paça çorbasını seviyorsanız, Hükümet Konağı'na çıkan caddede, çıkışta sağ taraftaki arada ''Canbaz'ın lokantası''nda nefis çorbanızı içebilirsiniz..
İri ve bol taneli çorbasını içmek benim Biga'ya gidiş ve dönüşlerimin vazgeçilmezidir..Kelle etleri püre halinde değildir, tane tanedir..
Büyük bir ihtimalle ikinci porsiyonu da istersiniz..ve başka birşeye gerek kalmaz; doyarsınız..
Üstüne de, az üstte yine cadde üzerindeki ''Karpuzoğlu'' peynir helvasından şöyle bir 250 gram yerseniz, güzel bir Biga izlenimiyle ayrılırsınız..
Çanakkale yöresinin sanırım en eski ve en ünlü peynir helvacısıdır Karpuzoğlu..Esnaflıkları biraz zayıftır, dükkanda yiyeceğiniz helvayı tartıp tabağa bile koymazlar, helva konulan naylon üzerinde getirirler çatalıyla birlikte önünüze..yüzleri de pek gülümsemez ama ustalıkları tartışılmaz..Sadece koyun sütü olduğu dönemlerde helva çıkarırlar..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024