agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Kışlıklar, Konserveler, Reçeller,Baharatlar




Reklam


Beğeni Düzeni29Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-09-2011, 16:04   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,647
Galeri: 2
Name:  012.JPG
Views: 5643
Size:  33.8 KB

4 Tane yapmıştım. Birini açtım yemek üzere. Çok güzel bir şey bu Güler Hanım. Tarif için teşekkür ederim. Biberlerin öyle büyük olduğuna bakmayın. Çok taze kıl biber, iki günlük.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 18:39   #62
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,263
Galeri: 103
Afiyet olsun.
Benden ziyade Oğuz merak ediyor " yapanların hoşuna gitmiş mi" diye soruyor. Kendisi halâ kurmaya devam ediyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 20:26   #63
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,579
Galeri: 1
Güler Hanım,

Bu sene normal biber turşusu kurmaktan vazgeçtim.

Geçen sene bahçenin son zamanlarında 4-5 kavanoz yapabilmiştim. Çok kısa sürede tüketince 'niye daha erken davranıp bolca yapmadım diye' hayıflanmıştım. Bu sene erkenden başladım, halen yapmaya devam ediyorum.

Oğuz Bey'e herhalde yetişemem ama her fırsatta yapıyorum.

Sosu da çok hoşuma gitti. Özellikle havuç ve karnıbahar salatalarında kullandım. Kavanozlardaki turşu sosu bitince uygun ölçülerde hazırlayıp salatalarda kullanmaya devam ettim.

Tekrar teşekkür ederim.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 21:09   #64
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,263
Galeri: 103
Afiyet olsun. Ben de sosunu salatalarda kullanıyorum hatta vaktim olursa biraz da, çok az yağda hafifçe bir iki çevirdiğim çam fıstıkları da salataya renk katıyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2011, 21:41   #65
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,579
Galeri: 1
Yeşil ot ağırlıklı salatalarda çam fıstığını bende kullanırım. Bir önceki mesajda bahsetmeyi unutmuşum; semizotu salatasına da sizin sosu çok yakıştırdım.

Lilium beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2011, 20:04   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-09-2011
Şehir: VAN
Mesajlar: 2
Çok lezzetli görünüyor denemek istiyorum

sunrise84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 12:34   #67
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,682
Galeri: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Afiyet olsun.
Benden ziyade Oğuz merak ediyor " yapanların hoşuna gitmiş mi" diye soruyor. Kendisi halâ kurmaya devam ediyor.
Güler Hanım, bu turşuyu yaptım. Yapmaz olaydım! ) O kadar beğendik ki, kavanoz açılır açılmaz bitiyor. Nerdeye kahvaltıda yiyeceğiz. Özellikle eşim yerken transa geçiyor.)
Bu tarif için çok teşekkürler.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2011, 13:21   #68
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,707
Galeri: 106
O kadar güzel şeyler yazılmış ki, güler abla, nagihana söyleyeyim bugün hemen bunu yapsın, ben oğuz abi kadar bu işlerde becerikli olamadığım için beceremem.

Baksanıza transa bile geçenler var transa geçiriyorsa beni uçurur

Oğuz abiye sor bakalım aslan sütünün yanında iyi gidiyor mu? gidiyorsa beraberce denemeye ne der acaba hem şu mısırlar da kartlamadan pişirelim artık.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 21:53   #69
Ağaç Dostu
 
nesli6's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-10-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 306
Değişik bir tarif, benimde kendi uydurduğum değişik turşu tarifleri var ama şekerlisini denememiştim, turşu sever olarak çok merak ettim, mutlaka deniycem

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 22:13   #70
Ağaç Dostu
 
aygün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,775
Güler Hanım ben de dayanamayp yapanlardanım. '26' sında yiyebileceğiz inşallah.

Fakat hakikaten sosu çok lezzetli. Tam salatalık...

aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 22:26   #71
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,682
Galeri: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
O kadar güzel şeyler yazılmış ki, güler abla, nagihana söyleyeyim bugün hemen bunu yapsın, ben oğuz abi kadar bu işlerde becerikli olamadığım için beceremem.

Baksanıza transa bile geçenler var transa geçiriyorsa beni uçurur

Oğuz abiye sor bakalım aslan sütünün yanında iyi gidiyor mu? gidiyorsa beraberce denemeye ne der acaba hem şu mısırlar da kartlamadan pişirelim artık.
Sayın Lilium, Güler Hanım'a sormuşsunuz ama, ben de yanıt vermek istiyorum. Turşudan çok mezeye benziyor zaten. Harika olur.)

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2011, 10:25   #72
/
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,569
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Oğuz abiye sor bakalım aslan sütünün yanında iyi gidiyor mu?
Tilkiye 'seni tavuk dolu bir kümeste bekçi yapmak istiyoruz, ne diyorsun' demişler.

Gülmekten cevap verememiş.

Name:  IMAG0010 [640x480].JPG
Views: 4593
Size:  62.3 KB

Saygılar

loveforlife beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 14:16   #73
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,682
Galeri: 342
Halil Bey domatesler çok lezzetli görünüyor. Burdaki tarife göre mi yapılıyor?

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 15:00   #74
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,263
Galeri: 103
Haklısın sevgili zenfree tam da mezelik.
Bu hafta yemeğe misafirlerimiz vardı. Sardalya Balığı zamanı diye mangalda sardalya yaptık, bir kısmını da asma yaprağına sararak ızgara yaptım. Yanına da ballı karides eşlik etti sarımsaklı patates ile.
Misafirler hepsini çok beğendiler ama son anda Oğuz'un zeytinyağlı biber turşusu hepsini bastırdı. O kadar çok beğendiler ki kadehleri bir daha doldu sırf turşuyu yemek için. Giderken de birer kavanoz biber turşusu hediye etmek durumunda kaldık. Nasılsa yarın Oğuz yine fabrikayı çalıştırır.
malina için bir kavanoz ayırmıştım ama kendileri nasılsa yapıyor diye üzerinde çok durmuyorum ama Mine Hanım için ayırdığım bir kavanoz var onu fellik fellik kaçıracak yer arıyorum hep. Karambola gelip o da gitmesin diyorum.
Sevgili Ferda senin ki hazır, gelip almanı bekliyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 21:01   #75
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,682
Galeri: 342
Güler Hanım desenize turşu, asma yaprağında sardalya,ballı karides ve sarmısaklı karidesi unutturdu.) Yani emekler boşa gitti. Bence artık misafirlere tarhana çorbası ve zeytinyağlı biber turşusu yeter.)

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 23:57   #76
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,263
Galeri: 103
Haklısın galiba, bol kırmızı biberli bir tarhana çorbası ile erişte ve bu turşu işi kolaylaştıracak gibi. Hadi gelsene.
Önümüzdeki hafta sonu oğlum İtalyan arkadaşlarını davet etmiş, üzümler kalır mı diye soruyor ama ondan sonra ev müsait, beklerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 00:18   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 560
bu turşudan benimde yapmam gerek ,hemen acil...

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 01:09   #78
/
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,569
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Halil Bey domatesler çok lezzetli görünüyor. Burdaki tarife göre mi yapılıyor?
Evet küçük bir ilave ile...

Karışıma yarım bardak acı biber turşu suyu ilave ettim.

Name:  IMAG0004 [640x480].jpg
Views: 5272
Size:  39.8 KB

Bu acı biberden ( tatlı bibere göre çok güzel) yarım bardak.

Bu da yeşil domatesten. Küçük olanlar kesilmiyor. Bütün yapılıyor.

Name:  IMAG0008 [640x480].jpg
Views: 4863
Size:  39.7 KB

Yeşil domates tatlı bibere göre çok çok güzel.

Name:  IMAG0005 [640x480].JPG
Views: 4547
Size:  66.6 KB

Peki küçük dolmalık bibere ne dersiniz? En tazelerinden...

Isırdığınızda ustalaşmak istenebilir. Benim gibi üç defa hanımın yüzüne fiskiyelerseniz üç defa özür dilemek yetmeyebilir.

Saygılar

(Acını etkisinden midir, resimlerin yerlerini kaçırmışım.

Eklenen Resimler
 
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 01:27   #79
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,707
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Isırdığınızda ustalaşmak istenebilir. Benim gibi üç defa hanımın yüzüne fiskiyelerseniz üç defa özür dilemek yetmeyebilir.
Vallah halil bey özürle yırttıysanız iyi, ben iyisimi, oklavaları merdaneleri de el altından uzaklaştırayım, işi sağlama alayım.

Orta derecede tuzunu almış, içi malzemeyle dolduruluş patlıcan turşusunu da çok severim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 08:56   #80
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,579
Galeri: 1
Zeytinyağ-Şekerli biber turşusunun maraş biberi ile yapıldığını da duydum.

Şekerli, sirkeli,tuzlu kaynayan suda çekirdekleri temizlenmiş maraş biberi çok az haşlanıyormuş. (Herhalde kaynayan suda çok az tutuluyordur.) Maraş biberinden çıkan çekirdekler zeytinyağında hafif kavruluyormuş. Kavanozlara konulan maraş biberlerinin üzerine zeytinyağında kavrulan çekirdekler ve soğumuş kaynama suyu ilave edilip kapağı kapatılıyormuş.

Acaba maraş biberinden bu şekilde turşu yapan var mı?

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 10:18   #81
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,263
Galeri: 103
Benim verdiğim tarife göre yapılan turşunun içine de iki adet acı sivri biber koymayı unutmayın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 17:46   #82
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 804
Galeri: 2
Ben nasıl görmedim bu tarifi bugün sos işleriyle uğraştım ama yarında devam edecek illa ki bu trşudan yapacağım..

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 18:30   #83
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,181
Galeri: 13
Turşuyu yaptım buradan özenerek ama, benim sarımsaklar bir tuhaf renk aldı. Mavi mi desem, yeşil mi desem bir hal oldular, acep neden. Kesin beceremedim( Yarın fotoğraf eklerim inşallah.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 19:02   #84
Ağaç Dostu
 
gulşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Kocaeli(Değirmendere)
Mesajlar: 482
Galeri: 5
dün gece bende denedim ama sıvı fazlamı geldi ne sabah kavonozları içine koyduğum tepside sıvı karışımdan vardı bu arada turşu olarak ilk denemem bakalım nasıl olacak
içine acı biber koymayı unutmuşum acaba şimdi açıp koysam olurmu ki

gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 19:30   #85
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 4,816
Bu kadar övgüden sonra bugün ben de yaptım bakalım dediğiniz kadar lezzetli mi

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 23:37   #86
/
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,569
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Turşuyu yaptım buradan özenerek ama, benim sarımsaklar bir tuhaf renk aldı. Mavi mi desem, yeşil mi desem bir hal oldular, acep neden. Kesin beceremedim( Yarın fotoğraf eklerim inşallah.
Karışıma bir tutam sevgi de konacaktı, unutulmuş olmasın.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 06:50   #87
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,263
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulşen Mesajı Göster
dün gece bende denedim ama sıvı fazlamı geldi ne sabah kavonozları içine koyduğum tepside sıvı karışımdan vardı bu arada turşu olarak ilk denemem bakalım nasıl olacak
içine acı biber koymayı unutmuşum acaba şimdi açıp koysam olurmu ki
Olur, olur hemen iki-üç adet acı sivri biberi de ilâve edin. Daha sonra karışımı bir baş aşağı, bir yukarı, bir yan yatırın ki malzemeler iyice karışsın. Her gün değişik şekilde tutun kavanozu. Daha sonra biberler çekiyor sıvısı beliriyor kavanozda.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 10:04   #88
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,253
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Turşuyu yaptım buradan özenerek ama, benim sarımsaklar bir tuhaf renk aldı. Mavi mi desem, yeşil mi desem bir hal oldular, acep neden. Kesin beceremedim( Yarın fotoğraf eklerim inşallah.
Sevgili Cemo, işler ters gidince tüm kabahati kendinde bulanlardansın. Bundan vazgeç artık
Sarımsakların mavileşmesi senin suçun değil, bir tür sarımsak o renge bürünüyor turşuya girince. Malina dediydi ama unuttum. Yani turşunda bir sorun yok, sarmısakların "cilveli"...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 10:52   #89
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,647
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Turşuyu yaptım buradan özenerek ama, benim sarımsaklar bir tuhaf renk aldı. Mavi mi desem, yeşil mi desem bir hal oldular, acep neden. Kesin beceremedim( Yarın fotoğraf eklerim inşallah.

Kabahat sizde değil.
İthal Sarımsak mı kullandınız. Hani şu Çin dediklerinden. Sarımsağı değiştirin, düzelmesi gerekli.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 12:20   #90
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,181
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Karışıma bir tutam sevgi de konacaktı, unutulmuş olmasın.
Yemek yapmayı sevmediğimden sevgi katamam bir türlü ammaaa, turşu sevdiğimden sevgi kattım, vallahi de billahi de
Neyse ki suç sevgi eksiği değil de, Çinli sarımsaktaymış))

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014