Belki inanmayacaksınız ama bir kere kurdum Oğuz'un çok hoşuna gitti. İkinci kuruşumda yanımdan ayrılmadan beni inceledi ve şimdi her sabah erkenden bahçeye iniyor, minik minik biberleri toplayıp geliyor ve her gün ama bir kilo ama iki kilo turşu kuruyor.
Zaman zaman ona takılıyorum; " biberlerin biraz büyümesine müsade et de kahvaltıda şöyle ağız tadı ile yiyelim" diyorum.
Sevgili sakagun, yeğenimin kayınvaldesi bunu sadece biberden kuruyormuş, zaten küçük, küçük körpe biberlerden olunca güzel oluyor, çerez gibi yiyorsunuz. Salatalıktan kursanız o tadı alabilir misiniz bilmiyorum.
Biz bunu bir lokmada, leblebi gibi yiyoruz. Ufacık biber, biberin şapkasından tut, ısır ve şapkasını at.
|