agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni568Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2018, 12:39   #301
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 627
Sirke olacaktır az sabredin,küfe benzemiyor.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2018, 12:55   #302
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
evde sirke yapmaya başladım fakat elma sirkesinde hiç bir sorun yok gayet her şey yolunda üzüm sirkesi daha önce baktığım fotolarda genel olark herkes elma sirkesinin fotosunu paylaşmıştı o nedenle üst kısımlarını takip etmek pek mümkün olmadı. aşağıda resimde olanlar sirke anası mı yoksa küf mü söyler misiniz?
Eklenti 681680
Eklenti 681681
Musa Gündoğan bence de ana oluşturuyor sirkeniz. Benim alıç sirkesinin üzerinde de buna benzer bir tabaka oluştu. Sirkem ana yapıyor diye seviniyorum. Çünkü eğer sirkelerim ana yaparsa seneye yapacağım sirkelere bu anaları koyacağım.

Ben 8 litrelik 2 kavanoza elma sirkesi yaptım. mutlu mesut köpürmeye başladılar. Şimdi Yaban mersini arıyorum. Bizim buralara gelmemiş henüz sırada yaban mersini ve ilk defa yapacağım hurma sirkesi var. Hurma sirkesini geçen sene yapamamıştım.

Resulgur beğendi.
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2018, 22:51   #303
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,384
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın Resulgur,sirkeleriniz güzel görünüyor,erken olmaya başlamış gibi geldi bana,inşallah sonuçda güzel olur.

Bende bu sene ki çalışmamı paylaşayım o zaman.Şu anda sadece üzüm yapma niyetindeyim,baya yüklü miktarda üzümle başladım,bir kapta elimde plastik eldiven ile hiç erinmeden 7 lt saf üzüm suyu çıkacak kadar üzüm ezdim.El ile sıkılan üzümler tamamen sıkılamıyor,geriye kalan posanın bir kısmını içine su ekleyerek içmek için kaynatalım bakalım sonuç ne olacak diye denedim,gayet kıvamlı bir içecek çıktı ortaya.Geri kalan posayıda iki ayrı 8 er lt lik kavanozlara koydum 3 er lt kadarda su ekledim eski elma sirkemden ve şeker ekleyip işe başladık.İki kavanoz posalı üzüm,bir kavanoz saf üzüm suyu kurdum yani.12 eylülde başladım,ilk üç gün bez taktım,sonra eldivene geçtim,yalnız eldivenin parmak uçlarını delmeyi unutmamalı,aradada havasını elle kaçırmalı.28 eylülde eldivenleri çıkardım,bez taktım üstlerini örttüm,3-4 gün daha,günde bir kere karıştırırım.Sonucu gene burada paylaşırım.
Sn. erkanbey anladığım kadarıyla siz de Sn. meyvelitepe nin tarifi ile sirke yapım sürecini başlatmışsınız. Bende bu şekilde yapmaya çalıştım. Havaların sıcak olduğu dönemde fermantasyon hızlı bir şekilde devam etti, sirke anaları yaklaşık bir ay süre sonunda oluştular. Elma sirkesi 1. anayı oluşturdu ve çöktü 2. anayı oluşturduğunda süzme işlemini yaptım. Üzüm sirkesi anası daha çökmedi ama bayağı kalınlaşmış halde , onuda ana çöktükten sonra cam kaplara alacağım. Bekliyoruz hayırlısı

Gül Batur ve erkanbey beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 06:49   #304
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 627
Benim sirkeler şu anda 1 aylık oldular,kalınca ana da oluştu, dün akşam süzdüm,tekrar ana bağlayıp dibe çökünce bende şişelere alırım.Bu bahsettiklerim üzüm posasından yapmış olduklarım.Saf üzüm suyundan yaptığım hala ana bağlamadı,hafif alkol kokusu var gibi,şeker miktarı bol heralde ki süreç yavaş ilerliyor.Sonuca bakacağız artık geç olsun da iyi olsun.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 12:01   #305
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 695
Peki üzümü taneleriyle sıkmadan yapsak olmaz mı ki, illa sıkmamız mı lazım

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 15:15   #306
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Peki üzümü taneleriyle sıkmadan yapsak olmaz mı ki, illa sıkmamız mı lazım
Olur tabi neden olmasın,ama ezmenin süreci hızlandıracağını düşünüyorum.Süzerkende daha rahat olur.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 16:43   #307
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 534
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Peki üzümü taneleriyle sıkmadan yapsak olmaz mı ki, illa sıkmamız mı lazım
bende aynı sizin gibi hangisini yapsam diye düşünürken elime bir miktar üzümü alarak kavanoz içerisine üzüm taneleri patlayacak şekilde sıktım koydum. İçerisine işlemin hızlı olması için bir miktar bal kattım.

burada en önemli kısmın karıştırmak olduğunu çok sonra farkettim çünkü ben günde 1 kez **** 2 güne 1 kez karıştırıyordum daha doğrusu hep unuttuğumuzdan geç karıştırıyorduk. sonra üzüm üzerinde kef oluşmaya başladı hemen burada yukarıda da yazdım. bir arkadaş kefi al karıştırmaya devam et muhtemelen yine oluşum devam edecektir demişti. dediği gibi kef i attım 2 hün günde 2-3 defa karıştırınca şuan sirke anası oluşmaya başladı.

yani velhasıl kelam ister suyunu çıkarın ister çıkarmayın olay karıştırmakta

Selma_321 beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 17:03   #308
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 695
Teşekkür ederim..

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018