agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2009, 21:00   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
ah kiyamam cok cok sevimlilerrrr.. maşallah.. kene eve yayilmaz yasayacaklari yer yayilma icin ancak balkonunuzdur. ve lutfen dikkatli olun kene konusunda..

bir damla var vet o damlayi damlatsin droncit kullaniliyor bebeklerde ama vet daha iyi bilir. uzerlerine gelecek olan diger dıs parazitleride yok eder ve evde de dıs parazitten eser kalmaz

allah sizden razi olsun melek kalbinize tesekkurler bu bir lokmalara yuvanizi actiginiz icin.

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 21:23   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
ama bakin ne diyecegim bu sitede canlilara hassas davranan, doga dostu, bahcesi olan bir dolu uye var ... belki de iclerinden biri melek olup cikirverir bebeklerin karsisina))

bir bahcede buyumus olurlar.. olmaz mi ? bence olur

bhceli bir melegi burdan bulabiliriz ancak herkesin okumasi lazim bu kedislerin hikayesini ve sizin cabalarinizi..

aman dikkat edin balkondan duserlerse cok kotu olur..

hadi yuva bulalim bu bebeklere

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 21:52   #33
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Evet illa evin içinde büyüyecek değiller, bahçesi olan biri alabilirse çok iyi olur..

Havalar da ısındı sayılır, bundan sonra bahçede uyumalarında pek sakınca olmaz heralde.

Biz en fazla (tahmini) 1 ay bakabiliriz..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 21:58   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
modlardan yardim istesek ...

basliga daha fazla okutmalarini saglasak belki ne bileyim belki burdan bir doga dostu cikar, bahcede onlara bir yuva acar..??

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 22:14   #35
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Burası bitki ağırlıklı bir forum olduğu için bu kısma pek bakılmaması doğal..

Buradaki insanların başka forumlardakilerden çok daha seviyeli olduğunu ve doğa sevgilerini akıllıca uygulamaya koyduklarını düşünürsek, sitemizden birinin bu yavrucuklara sahip çıkmasını çok isterim.

Bekleyeceğiz..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 23:32   #36
adige
 
Sefer GİRİŞEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2005
Şehir: Asarcık/Samsun
Mesajlar: 156
Galeri: 121
Sizin kedicikler en az bir aylık olmalılar. Bende de 45 günlük bir tane dişi yavru var. Annesinin ilk doğumu olduğundan tek doğdu. Üç ay sonra çocuğumuz olacağından maalesef evden uzaklaştırmak zorundayız. Samsun ve çevresinde isteyen olursa vermek istiyorum.Şu anda annesinin yanında değil de benim ayağımda uyuya kaldı.

Eklenen Resimler
 
Sefer GİRİŞEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 16:30   #37
Ağaçsever
 
İncifem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 98
Çok şirinler inşallah iyi bir yuva bulunur.

İncifem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 21:18   #38
Ağaç Dostu
 
Crocus Şen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2007
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 443
Sevgili Nariel inanılmaz tatlı ve şirinler..
Onları almakla çok çok iyi yapmışşın umarım en kısa zamanda sahiplenecek iyi yürekli kişileri bulursun..
Seninle bende aynı durumdayım..Bundan 3 gün önce,akşam saat 21 sularında dışardan inanılmaz acınası sesle bir kedi miyavlaması geliyor.Durmadan miyavlıyor ama sanki ağlıyor.
Dayanamadım aldım elime sütü beslemeye,biz sitede oturuyoruz bizim blok kapısının önüne bir koli içinde mama,süt kum var..Kedicikte biraz ilerde yatmış boylu boyunca..Seninkilerden birazcık daha büyük..
Hemen aldım elime ,alır almaz sustu,resmen motor sesi gibi sesler çıkarmaya başladı..(bu ses için biz küçükken şarkı söylüyor diyorduk)Anladım ki çok mutlu,beslemeye çalışıyorum içmiyor,süt kabının içine giriyor,ama 2 adım atıyor düşüyor,eşime eve alalım ,biraz büyüsün bakalım dedim,o gece banyoda küvete yer yaptım,gece susmadı bir türlü,sabah ilk iş veterinere götürdüm..Meğer 20 günlükmüş daha..Yürüyememesinin nedeni de biri **** birileri zarar vermiş!Hemen gereken müdahaleler yapıldı..İğneler,ilaçlar..Yeterli miktarda besin alırsa hiçbir sıkıntısı olmayacak..Eve geldik.Senin aldığın biberondan içirmeye çalışıyorum içmiyor,bebelac aldım(veteriner önerisi) içmiyor,deli olacaktım..yoğurt verdim çok az yaladı,uyudu..Tuvaletini yapamadı çok zorlandım,çok korktum uyandığında bir baktım yattığı yer kan olmuş!Hemen tekrar veterinere..Bu seferde kuyruğunun popoya yakın kısmında kocaman bir sıyrık,sanki bıçakla kesmeye çalışmışlar!Zavallım tedavisi olana kadar çok canı acıdı,çok miyavladı,içim parçalandı resmen!!Şimdi 3. gündeyiz ..Havalar ısındığı için balkonda..Çok güzel yer yaptım ona..Küçük kediler için tek öğünlük konservelerden aldım,onlardan yiyor..Ama sıvı olarak hiç bir şey tüketmiyor,ağzından şırıngayla antibiyotik vermek için çok zorlanıyorum,özellikle yarasını pansuman etmek tam bir işkence ikimiz içinde..Şimdi 10 gün sonra umarım düzelir ve kuyrucuğu kesilmez..Küçücük,savunmasız,zavallı hayvanlara bunları yapanlar insan olamaz..Ne isterler,neden yaparlar,ne dertleri vardır onlarla..Yazık değil mi?Birini görsün hemen yanına gidip sürtünmeye çalışıyor,sevilsin istiyor..
Bende çok fazla evde bulunan biri değilim,üstelik bebek bekliyorum aslında çok haşır neşir olmamam gerekiyor,bir süre toparlanana kadar benimle ama sonrası için bende iyi bir yuva arıyorum..

Eklenen Resimler
 
Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 22:01   #39
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Sizin başınıza gelen de çok kötüymüş sayın Crocus Şen, çok üzüldüm..

Sokaklarda fazla gezen çocukların kedi-köpeklere karşı iğrenç davranışları var, neler neler yapıyorlar hayvancağızlara zevk alarak. Öyleleri yapmış olabilir bunu. Ana babaları çocuklarına terbiye öğreteceklerine salıyor sokağa, çocuklar pis davranışlar içinde kendi kendilerine büyüyüp gidiyor.

Bugün bizim yavruları veterinere götürdük, kene-bit-pire için bir toz verdi, üzerlerine serpecekmişiz, birkaç saat bekleyip kediyi yıkayacakmışız. Elinize değdirmeyin dedi veteriner, böyle dediğine göre kedilere de değmesi sakıncalı olan birşey mi acaba?

Enseden bir iğne yapacaktı ilaç kana geçip keneleri öldürsün diye ama o ilaç için çok küçük bizim ufaklıklar. İlacın dozu ağır gelebilir diye yaptırmadık iğneyi.

Aşı da yaptıracaktık ama aşı için de çok küçüklermiş, 25-30 günlük bunlar dedi veteriner. Aşılar ise 45 günlükten itibaren yapılırmış.

Kaka problemleri çözüldü, artık bol bol yapabiliyorlar Balkondaki kardelen soğanlarımın ekili olduğu saksıyı tuvalet olarak kullanıyorlar, soğanlara zarar verseler de önemli değil, şu an minişlerimin rahatı daha önemli.

İşin komiği bu kardelen saksısının bitişiğindeki kardeş saksıyı da yatak olarak kullanmaya başladılar Bir tanesinin saksıdan sarkarak uyuyuşu o kadar komikti ki gülmekten öldük.. Kafası saksıdan aşağı sarkmış vaziyette yarım saat kadar uyudu (Fotoğrafta aşağı bakar gibi gözüken ufaklık aslında uyuyor )

Eklenen Resimler
  
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2009, 19:20   #40
Ağaç Dostu
 
Crocus Şen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2007
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 443
Moralim çok bozuk arkadaşlar,bu sabah uyandığımda şirin kediciğin kuyruğundaki bütün tüyler dökülmüştü,hemen veterinere götürdüm sonuç kuyruğunun kesilmesi,barınağa verilmesi **** uyutulmasıydı!Eğer kuyruğu kesilirken çok minik olduğu için ameliyat masasında kalma durumu çok yüksekmiş,ama ameliyattan çıktıktan sonra çok çok iyi bakımının yapılması verilecek ilaçlara bünyesinin zayıf olacağını söylediler..Yani bu durumda da yaşama şansının çok çok az oluşu beni barınağa vermeye itti..İstanbulda yaşıyorum ve koskoca metropolde kediler için maalesef ama maalesef tek bir rehabilitasyon merkezi bile yok,olan 3 yer var Anadolu Yakasında onlarda sadece köpek kabul ediyorlarmış.Zaten Ataşehirdeki barınak kapatılacakmış,Hekimbaşındaki barınak köpeklere aitmiş,Tuzladaki de adece köpek rehabilitasyon alanıymış.Avrupa Yakasında da durum aynı..Adı sokak hayvan barınağı diye geçsede,sokak hayvanı olarak bir tek köpekleri görüyorlarmış.Ben bu işi anlamadım!!Nereye şikayet edilir bilmiyorum ama bundan sonraki hedefim bu..Bana bu konuda destek vermek istiyorsanız gelin topluca sesimizi çıkartalım,sahipsiz onca sokak hayvanı olarak sadece köpek değil kediler içinde ayrı bir barınak yapılsın!Kısırlaştırmayı nereye kadar yapabilirim bilmiyorum ama devletin bu işe bir çözüm üretmesi gerek..Sokaklarda ürüyen binlerce yavrucak var,aç susuz..Üstelik kendini bilmez insan bile demek istemediğim yaratıklarında zalimce davranışları ile hasta ve bakıma muhtaç hale geliyorlar..Hasta yavrucakla bu sıcakta kapı kapı barınak aradım!En son çareyi tekrar veterinere götürmekle buldum.Çok ağladım ve hala ağlıyorum..Benimle sadece 5 gün kaldı kendini çok sevdirdi,beni görünce hemen yanıma gelip sürtünmesi,bana sığınması,kır kır sesler çıkarıp mtluluğunu paylaşması...Kısacası ona çok alıştım ama maalesef hayatım boyunca yapamacağım bir karar vermek zorunda kaldım,çünkü çok acı çekiyordu,halsiz ve sürekli uyuyordu,veteriner yaşama şansının artık çok az olduğunu ve bu şekilde daha da acı çekeceğini söylerek uyutma teklifinde bulundu.Saatlerce kaldım klinikte..Ne yapabilirim diye..Yarından itibaren derin bir uykuya girecek!Kendimi çok suçluyorum..Keşke karşıma hiç çıkmasaydı,keşke hiç görmeseydim..Kendimi hiç affetmeyeceğim hiç!!

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 00:41   #41
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Sayın Crocus Şen, bu da bir imtihan; sabır sınavı hayatta. Çok acı veren bir olay ama yeniden sakince bir düşünün. Siz elinizden geleni yaptınız, bu kötü olayla karşılaştığınızdan beri yavrucak için herşeyi yaptınız. Bu yaptıklarınız ne kadar değerli iyilikler.. Belki son anda bir kapı açılır ve başka bir fırsat çıkar önünüze. Kuyruğu kesilmeyip böyle kalsa ne olur? Belki zamanla acısı diner, kuyruk yaralı yerden düşer.. Uyutulması çok, çok kötü, dehşete düştüm.. Ama ne diyeceğimi de bilemiyorum, aklıma başka hiçbir şey gelmiyor.

Sizin başınıza gelen bu olay sayesinde kendi halime şükrettim. Keşke bulmasaydık bu kedileri diye çok canım yanıyordu ama sizin çaresizliğiniz karşısında benim durumum çok hafif geldi gözüme..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 00:45   #42
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Ben, uyutulmasındansa bir müddet acı çekip sonrasında iyileşeceğini umut ederek ameliyat yoluna sapardım. İlgilenemem diyorsanız birşey diyemem ama ilgilenecek imkanınız varsa bence ameliyatı denemeye değer. Ölecekse ameliyatta ölsün, göz göre göre uyutulmasın..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 14:06   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
yahu bi dakika...
sn crocus sen

ne demek uyutmak.. nasil bir veteriner hekim kararıdır bu????
etik degil.. ben 2 sene once trafk kazasi gecirmis bir kedi buldum yavru. felcliydi uyutlamlim dediler kabul etmedim. yuruyemez yaralar acilir dediler yine kabul etmedim. su anda yuruyor cok saglıklı bir o kadarda hayat dolu.uyutmak sekli degiştirilmis oldurmektir aslinda.. lutfen hemen arayin veterinerive bana ozelden telefonunuzu verin. hemen goruselim. umarim gec kalmamisimdir.

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 14:36   #44
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Çok üzüldüm
Yeşim Özgüne katılıyorum. Ameliyat yapılsa uyumaktan daha iyi bence. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İnşallah geç değildir. Kedicik yaşıyordur(

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 17:36   #45
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Uyutmak mı
Bu çok ama çok acımasızca ve zalimce bir yol.Bu yol yasalara da uygun değil.Böyle acımasızca bir şeyi çözüm yolu olarak sunan veterinere de veteriner diyemeyeceğim.

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ

MADDE 2: Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. Bir hayvan türü olan insan , öbür hayvanları yok edemez. Bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez. Bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma, ve korunma hakları vardır.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 21:11   #46
Ağaç Dostu
 
Crocus Şen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2007
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 443
Dun mesaji buraya yazdiktan sonra cok dusundum hemen veterinerden aldim,baska bir yolu vardir diye baska bir klinik buldum,ne olursa olsun olmesine izin veremezdim!Gunlerden pazar oldugu icin cerrah bu sabah gelip ameliyati yapmak icin ayarlandi.Cok kucuk oldugu icin olum riskinden bahsedildi,bu sabah 10da ameliyata alindi.Sonucunu yazmak istemiyorum,kucucuk kalbi ameliyatin1.ci saati dolmadan durmus!Tarif edilemez bir aci!13 yasindayken aynianda anne ve babami kaybettikten sonra yasadigim en uzucu olay!

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 21:18   #47
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Sn.Crocus Şen acınızı anlayabiliyorum.Gerçekten çok üzüldüm.En azından elinizden geleni yaptınız.İleride bu yüzden vicdan azabı yaşamayacaksınız.Uyutulmuş olsaydı belki de hayatınız boyunca zihninizin bir köşesinde en büyük pişmanlık olarak kalacaktı.:

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 21:52   #48
Ağaçsever
 
psı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 91
Sevgili Crocus Şen,
Çok, ama çok üzüldüm, siz en doğru olanı yapmışsınız. Ve O minik can, sizin sevginizi ve ilginizi tadarak uçuvermiş dünyadan...Bu da onun şanslı yanı... Küçücük canlar adına sağolun....

psı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 21:58   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
sevgili crocus sen, cok cok uzuldum. melek oldu gitti demek. elinizden geldiğince yardimci olmaya ve br hayat sunmaya calistiniz siz.Allah sizden razi olsun ve ben inaniyorum ki o giderken size tesekkur ederek opucukler vererek gitti. cok cok iyi bir karar vermissiniz uyutmamakla. smdi teselli olucak bir konu var ortada. siz ona bir hayat vermek isterken o melek oldu. ama uyutsaydınız bir omur boyu patilerini yakanizdan cekmeyecekti.( acinizi paylaşıyorum gozlerim doldu okurken. allah sizden ve sizin gibi vicdan sahibi insanlardan razi olsun.

butun melek olan patiler gokkusaginin altinda bizi bekliyor(

siz elinizden geleni yaptiniz, .......(((

cok cok uzgunum((

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 22:07   #50
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
ona 5 gun boyunca huzur, sevgi, ilgi verdiniz.. o kucucuk hayati boyunca acidan basak birsey gormemisşti oysa sizle karsilasana kadar...

siz ona tadmadigi duygulari yasattiniz.. iyi ki karsisina ciktiniz... siz olmasaydiniz belki de acilar icinde kivranarak bu sicaklarda birlokma yemek bir damla su icin yasam savasi verecekti.

iyi ki siz ciktiniz karsisina...

siz olmasaydiniz son 5 gununu bu kadar rahat gecirmeyecekti...

iyi ki siz ciktiniz karsisina crocu sen....

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 22:26   #51
Ağaç Dostu
 
Ülker's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1,532
Galeri: 1
Sevgili Crocus Şen, yaşadığınız acının benzerini eşimle ben de yaşamıştık.
Eşim, sokakta çocukların hışımına uğramış halde minicik bir kedicik bulmuş ve eve getirmişti, adını Üzüm koymuş ve çok sevmiştik, ama maruz kaldığı işkencelerden dolayı ne yaptıysak onun hayatta kalmasını sağlayamadık.
Aradan yıllar geçti ve yine sokakta gözleri açılmadan şiddete maruz kalmış başka bir kedicik bulduk ve onu hayata bağlamayı başardık, şimdi kocaman bir aslan parçası oldu.
Bize bahşedilen vicdan duydusu, arkamızı dönüp gitmemize engel oluyor.
İyi ki siz de sahip çıkmış ve son günleride yanında olmuşsunuz, içiniz rahat olsun, güzel kalbinizle elinizden geleni yapmışsınız.
Allah sizin gibi altın kalpli insanlardan razı olsun.

Ülker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 23:29   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Galeri: 6
Bir kişi bile Crocus Şen'e hamile olduğunu ve asıl sorumluluğunun kendine ve karnındaki bebeğine karşı olduğunu söylemeyecek galiba. Bu ben olayım. Sayın Crocus Şen, siz deli misiniz? Yaşadığınız üzüntüden dolayı bebeğinize birşey olursa asıl o zaman kendinizi affetmesiniz. Siz elinizden geleni yapmışsınız düşünmeyin artık.

O artık melek oldu filan gibi lafları fazlasıyla dramatik buluyorum.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 12:15   #53
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seleste Mesajı Göster
Bir kişi bile Crocus Şen'e hamile olduğunu ve asıl sorumluluğunun kendine ve karnındaki bebeğine karşı olduğunu söylemeyecek galiba. Bu ben olayım. Sayın Crocus Şen, siz deli misiniz? Yaşadığınız üzüntüden dolayı bebeğinize birşey olursa asıl o zaman kendinizi affetmesiniz. Siz elinizden geleni yapmışsınız düşünmeyin artık.

O artık melek oldu filan gibi lafları fazlasıyla dramatik buluyorum.
Sn.seleste ben mesajımı Crocus Şen'in acısını paylaşıp onu tesselli etmek adına yazdım diğer arkadaşlarımında mesajları bu sebeple yazdığından en ufak bir şüphem yok.Ben bırakın Sn.Crocus Şen'in hamile olduğunu, siz hamile olduğunu söylemeden önce bayan olduğunu bile bimiyordum.Elbette bebeği için üzülmemesi gerekir ama olmuyor işte,insanın içinden gelen bir olay.Biraz da kişiniz vicdanına bağlı.Herkes olan oldu artık düşünmeyeceğim diyemiyor.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 13:45   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
sevgili tolgahann' a katiliyorum. amacimiz crocus sene zarar vermek degil tamamen teselli etmek amacli yazilan mesajlardi. uzulmemesi icin avutmak icin dilimiz dondugunce mesaj yyazmaya calistik. simdi bu neyin dramatizesi, olayin kendisi dramatik zaten.

br kediyi kurtarmaya calisaran bir insana aman oldu kedidir iste hayvan sonucta mı diyipte emegine saygısızlık edip, crocus senin duygularini anlamadigimizi mi gosterseydik? yanliz olmadigini ve onunla beraber uzuldugumuzu anlatmaya calistik...

sevgili Crocus sen ; guzel kalpli anne zamanla gececek bu aci,simdi cok yeni.. ve lutfen bebeginizi dusunerek elinizden geldigince unutmaya calisin. ne sansli bir bebek dunyaya gelecek sizin gbi vicdan sahibi, merhametli bir annesi oldugu icin

simdi artik bu konuyu burda kapatip, yuva arayan silifkeli tatli yavrulara bir cözüm bulalim..

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 16:02   #55
Ağaç Dostu
 
Crocus Şen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2007
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 443
Evet artik bende bu acimi bir kenara atmak zorundayim.Benim icin cok kolay olmasada bebegim icin bunu yapmaliyim sonucta yasadigim duygu yogunlugundan onunda zarar gormesini istemem! O minik kedicigide hic yabana atamam.Onun sayesinde ulkemizdeki gercekleri de bir kez daha ogrenmis oldum!Gordugum baska bir canli icinde elimden geldigince yine ayni ozveride bulunacagim!

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 16:04   #56
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Sevgili Crocus Şen, uyutulmasındansa ameliyat denenmesi konusunda çok iyi bir karar verdiniz. Sokakta kalsaydı bu imkanları hiç göremeyecekti, elinizden geleni en iyi şekilde yaptınız. Allah razı olsun..

Bizim kediciklerden iyi haberler var, bir aksilik ve engel çıkmazsa onlara yuva bulundu sayılır.. Son anda aklımıza bir fikir geldi ve üzerinde düşünülüp ailece karar onaylandı.

İzmir'de babaannemin bahçeli yazlık evi var, haziran sonunda biz de oraya gideceğiz. Orada bahçelerde yaşayan birçok da kedi var; bizimkileri arabayla yanımızda götüreceğiz ve yazlığın bahçesinde besleyeceğiz. Biz dönünce babaannem ve büyükbabam yaz sonuna kadar yemek verirler bahçede; kışın da orada yaşayan başkaları bunları besler diye düşündük.

Yani ev kedisi olmayacaklar, bakımlı sokak kedisi olacaklar ama bu da kötü bir seçenek değil bizce.. Yaz sonuna kadar çoktan büyümüş olurlar, başlarının çaresine bakabilecek duruma gelirler.

Oralarda yaz kış yaşayan tombul, semiz kediler var; bunları düşünerek bizimkilerin de rahat edeceğini umuyorum. Babaannem de sağlığı elverdiği sürece kışın bahçeye bakmak için gidiyor sık sık, o sırada kedilerle de ilgilenir, yemek verir.

Yine de almak isteyen olursa iyi olur, ama şu an için iyi bir çözüm bulduk gibi..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 16:51   #57
Ağaç Dostu
 
Crocus Şen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2007
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 443
Cok sevindim bu habere.Benden size tavsiye eger sokak kedisi olacaklarlarsa yemekleri konusunda mumkun oldugunca her turlu yiyecekten verin.Cunku 3-5 ay sonra sokaklarda mamalari fazla bulamayabilirler,ben kucukken hatirliyorumda annem Kuzguncukta bahceli evimizdeki kedilerimize zeytinyagli yemek bile veriyordu.

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 09:21   #58
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Sevgili Crocus Şen, uyutulmasındansa ameliyat denenmesi konusunda çok iyi bir karar verdiniz. Sokakta kalsaydı bu imkanları hiç göremeyecekti, elinizden geleni en iyi şekilde yaptınız. Allah razı olsun..

Bizim kediciklerden iyi haberler var, bir aksilik ve engel çıkmazsa onlara yuva bulundu sayılır.. Son anda aklımıza bir fikir geldi ve üzerinde düşünülüp ailece karar onaylandı.

İzmir'de babaannemin bahçeli yazlık evi var, haziran sonunda biz de oraya gideceğiz. Orada bahçelerde yaşayan birçok da kedi var; bizimkileri arabayla yanımızda götüreceğiz ve yazlığın bahçesinde besleyeceğiz. Biz dönünce babaannem ve büyükbabam yaz sonuna kadar yemek verirler bahçede; kışın da orada yaşayan başkaları bunları besler diye düşündük.

Yani ev kedisi olmayacaklar, bakımlı sokak kedisi olacaklar ama bu da kötü bir seçenek değil bizce.. Yaz sonuna kadar çoktan büyümüş olurlar, başlarının çaresine bakabilecek duruma gelirler.

Oralarda yaz kış yaşayan tombul, semiz kediler var; bunları düşünerek bizimkilerin de rahat edeceğini umuyorum. Babaannem de sağlığı elverdiği sürece kışın bahçeye bakmak için gidiyor sık sık, o sırada kedilerle de ilgilenir, yemek verir.

Yine de almak isteyen olursa iyi olur, ama şu an için iyi bir çözüm bulduk gibi..
Yıllardır sahipsiz hayvanlar, barınaklardı derken pek çok olaya şahit oldum. Yeri geldi insanoğlunun vahşiliği karşısında dehşete düştüm. Çok şükür ki hala vicdanlı insanlar var.

Çoğu insan ise, başına gelmediği için gerçeklerin çok farkında olamıyor. Esir ve ölüm kampı olan barınaklar, bir hayvanı bırakmak için son çare bile olmamalı bence. Gönüllüler ne kadar uğraşırsa uğraşsın bir avuç kişiler. Bir sürü saçma sapan bürokratik işlerin yanısıra, ona bakacağına çocuk bak diyen zihniyet, içinde acıması olmayan zihniyetlerle de uğraşıyorlar. Sadece bazı barınakları diğerlerine nazaran "yaşanabilir" kılıyorlar.

Ama en iyi barınak bile... Ölüm kampı... Küçücük bir alana sıkışmış 700 köpek olan yerler gördüm. Birbirlerini parçalamış olanlar.. Yavrunun, küçüğün, zayıfın yaşama şansı olmadığı... Allah'tan sizler gibi insanlar var.. Umut ışığı...

Haddim değil belki ama size bir öneri vermek istiyorum Sn. Nariel.
Bu küçükleri sahiplenecek bir yer bulamazsanız, bunlar dışarıda yaşayacaklar. (Ki kediler ortama kolay uyum sağlayabilir) Ama bunu yapacakları yer yazlık olursa bazı sıkıntılar doğuyor. Özellikle yazlığınız sadece bir "yazlıkçı" bölgesinde ise. Yerleşim pek yoksa sadece bol yazlıklar varsa, kışın kalan sayısı azsa... Yazın oldukça bereketli ve yiyecek dolu olduğundan, kediler bu rutine alışıyorlar. El ayak çekildiği zaman da, bir anda beslenemez hale geliyorlar. Yazlıkta bu kedilerle sizin kediniz gibi ilgileneceksiniz. Kedicikler yemeğin hep sizden geldiğini düşünecekler. Ona alışacaklar. Hayvanlar rutinlere bağlıdır. Rutinin dışına çıkıldığında bir anda sudan çıkmış balığa dönerler. Yazın yazlıkta kalan insanlar kedi seviyorlar mı? Mesela ben İzmir'deyken Foça'daki yazlıkların olduğu bir bölgeden bana perişan halde bir hamile Van kedisi olduğunu söylemişlerdi gittik aldık. Açtı, yalnızdı, insanlara alışıktı o nedenle kendi başının çaresine bakamamıştı.

Bizim Çanakkale'deki yazlığımızda bu tip durum çok sık oluyordu. Aileler çocuklarını eğlendirmek için kedi yavrusu falan bulup getiriyordu. Sonra onlar gidiyor kediler kaderleri ile başbaşa kalıyordu. Yakınlarda köy de olmasına rağmen maalesef insanlar onlara aldırmadığı için genellikle kışı atlatamayanlar oluyordu. Bunu bizim yazlıktaki bekçiye kışın vermesi için kuru mama göndererek bir nebze önüne geçmeye çalışsak da sonuçta kısmi bir çözüm. Es-kaza nisanda falan gittiğimizde kediciklerin açlıktan gözü dönmüş şekilde kuru ekmeklere saldırdığına şahit oluyoruz.

Bahçesinde bakabilecek birisi en iyi çözüm. İstanbul'da olsalar seve seve bahçede bakardım. Hali hazırda bakmakta olduğumuz 4 kedimiz var zaten. (Bir tanesini ölmek üzereyken, hayata döndürdük. Ağır bir gribi ve enfeksiyonları vardı. Veteriner ölüm riskinin olduğunu söylese de minik canavar çok şükür hayata tutundu.) Çok fazla evcilleştirmemeye gayret ediyoruz, kendi başlarının çaresine bakmayı öğrendiler onlar da.

Bir başka çözüm de üniversite kampüsleri. Orada her daim hayat ve yiyecek olur. Trafik olmadığından da ezilme riskleri azdır. Ege kampüste maskot olmuş pek çok kedi var. Kediler bir kez mekan belirledikleri zaman oradan ayrılmaya çok meyilli olmuyorlar zaten. Kediler için üniversite kampüsleri de iyi bir alternatif olabilir.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 13:19   #59
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-06-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1
Terkedilmiş Kediler(Yardım)

Merhaba en fazla 5 günluk kedileri dışardan budum annesini zehirlemişler bunları ben eve aldım şırıngayla süt verip bakıyoruz son gunlerde tavuk derisi atmıştık onlerine yediler ondan sonra biz kedilere tavuk suyu ve içine ekmek doğrayıp yedirdik şimdi yemek versemde yemiyolar karınları şiş nası rahatlata bilirim kedileri hap veya başka çözümler varsa yardımcı olursanız sevinirim (şu anda 27 günlükler)

BuraqEs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 13:32   #60
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
1 su bardagi tam yagli sut, 2 yumurta sarisi, 1 tatli kasigi seker

Bunlari ilik sutte iyice eritip karistirin. Bu karisimin kalanini
buzdolabinda saklayin ve her seferinde ilitarak icirebildiginiz kadar
icirin. Ayrica gunde 2 damla kadar komple bebek vitamini vermekte fayda var.
Eczanelerde bebek vitamini olarak satilir, bulamazsaniz Vidaylin/ Vitabiol
surup da olur.
bu receteyi uygulayın.

ayrica kak cis yapamiyorlar cunku sadece inek sutu kedilere zararli. gazlari vardr. parmak ucunuzla karınlarina hafif hafif masaj yapiniz. kendileri kaka cis yapamiyorlarsa ılık su ile islatilmis pamukla poposunu minik hakeretle uyarin.

ama ben sizin yerininzde olsam hemen bir veteriner hekime basvururdum..

allah yardimcilari olsun zavalli yavrularin

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024