02-11-2012, 12:27 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Kete
azerbaycanin meshur kətəsini yapilişi. ilk olarak normal hamur yapip(un,tuz ve sudan)dinlənmeye brakiyoruz.1 saat kadar bekletip yuvarliyoruz.bende tam 65 hamur cikti. sonra ispanak,kişniş,dereotu,ve yeşil sogani orta büyüklükte doguyoruz , sonra yeşillikleri peynirle ovalayip harmanliyoruzve iç malzememiz hazir. sonra yufkalari orta incelikte aciyoruz. aciyoruzzz. |
02-11-2012, 12:32 | #2 |
Ağaç Dostu
|
sonra icliyimizi actigimiz hamurun bir tarafina yayiyoruz sonra kenarlarini ust uste getirip parmaklarimizin yardimiyla kapatiyoruz. ve pişmeye hazir. ben elektrikli saçda yaptim normal saçtada yapilabilir. ve alti kizardiktan sonra çevirip ustunude kizartip hazir hale getiriyoruuz. |
02-11-2012, 12:36 | #3 |
Ağaç Dostu
|
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir. soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun |
02-11-2012, 14:50 | #5 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
|
|