Kete
5 Eklenti(ler)
azerbaycanin meshur kətəsini yapilişi.
ilk olarak normal hamur yapip(un,tuz ve sudan)dinlənmeye brakiyoruz.1 saat kadar bekletip yuvarliyoruz.bende tam 65 hamur cikti. Eklenti 343030 sonra ispanak,kişniş,dereotu,ve yeşil sogani orta büyüklükte doguyoruz Eklenti 343031, sonra yeşillikleri peynirle ovalayip harmanliyoruzve iç malzememiz hazir. Eklenti 343032 sonra yufkalari orta incelikte aciyoruz. Eklenti 343033 aciyoruzzz. Eklenti 343034 |
5 Eklenti(ler)
sonra icliyimizi actigimiz hamurun bir tarafina yayiyoruz
Eklenti 343040 sonra kenarlarini ust uste getirip parmaklarimizin yardimiyla kapatiyoruz. Eklenti 343041 ve pişmeye hazir. Eklenti 343042 ben elektrikli saçda yaptim normal saçtada yapilabilir. Eklenti 343043 ve alti kizardiktan sonra Eklenti 343044 çevirip ustunude kizartip hazir hale getiriyoruuz. |
2 Eklenti(ler)
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir.
Eklenti 343045 soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun Eklenti 343046:D |
Sizin ketenizden( bizim ıspanaklı saç böreğimiz) Mersin'de de çok yapılır. :D Afiyet olsun.
Bu arada yukkanın görüntüsüne bayıldım. Ayrı bir güzellik katmış. Emeğinize sağlık. |
Alıntı:
Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024