agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Kete (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/30916.htm)

Türkan 02-11-2012 12:27

Kete
 
5 Eklenti(ler)
azerbaycanin meshur kətəsini yapilişi.
ilk olarak normal hamur yapip(un,tuz ve sudan)dinlənmeye brakiyoruz.1 saat kadar bekletip yuvarliyoruz.bende tam 65 hamur cikti.
Eklenti 343030
sonra ispanak,kişniş,dereotu,ve yeşil sogani orta büyüklükte doguyoruz
Eklenti 343031,
sonra yeşillikleri peynirle ovalayip harmanliyoruzve iç malzememiz hazir.
Eklenti 343032
sonra yufkalari orta incelikte aciyoruz.
Eklenti 343033
aciyoruzzz.
Eklenti 343034

Türkan 02-11-2012 12:32

5 Eklenti(ler)
sonra icliyimizi actigimiz hamurun bir tarafina yayiyoruz
Eklenti 343040
sonra kenarlarini ust uste getirip parmaklarimizin yardimiyla kapatiyoruz.
Eklenti 343041
ve pişmeye hazir.
Eklenti 343042
ben elektrikli saçda yaptim normal saçtada yapilabilir.
Eklenti 343043
ve alti kizardiktan sonra
Eklenti 343044
çevirip ustunude kizartip hazir hale getiriyoruuz.

Türkan 02-11-2012 12:36

2 Eklenti(ler)
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir.
Eklenti 343045
soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun
Eklenti 343046:D

almira 02-11-2012 14:46

Sizin ketenizden( bizim ıspanaklı saç böreğimiz) Mersin'de de çok yapılır. :D Afiyet olsun.

Bu arada yukkanın görüntüsüne bayıldım. Ayrı bir güzellik katmış. Emeğinize sağlık.

bahtiyar02 02-11-2012 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1041021)
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir.
Eklenti 343045
soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun
Eklenti 343046:D

Ellerinize sağlık.Bizdede katma derler.Özellikle kışın ve ilk baharda yaban otlarıyla yapılır.Greçektende çok lezetli.
Saygılar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024