agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2012, 12:27   #1
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Galeri: 1
Kete

azerbaycanin meshur kətəsini yapilişi.
ilk olarak normal hamur yapip(un,tuz ve sudan)dinlənmeye brakiyoruz.1 saat kadar bekletip yuvarliyoruz.bende tam 65 hamur cikti.
Name:  01112012906.jpg
Views: 836
Size:  47.7 KB
sonra ispanak,kişniş,dereotu,ve yeşil sogani orta büyüklükte doguyoruz
Name:  01112012901.jpg
Views: 772
Size:  58.4 KB,
sonra yeşillikleri peynirle ovalayip harmanliyoruzve iç malzememiz hazir.
Name:  01112012903.jpg
Views: 750
Size:  56.4 KB
sonra yufkalari orta incelikte aciyoruz.
Name:  01112012911.jpg
Views: 724
Size:  19.4 KB
aciyoruzzz.
Name:  01112012915.jpg
Views: 756
Size:  19.2 KB

 
Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 12:32   #2
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Galeri: 1
sonra icliyimizi actigimiz hamurun bir tarafina yayiyoruz
Name:  01112012907.jpg
Views: 755
Size:  25.6 KB
sonra kenarlarini ust uste getirip parmaklarimizin yardimiyla kapatiyoruz.
Name:  01112012909.jpg
Views: 713
Size:  19.9 KB
ve pişmeye hazir.
Name:  01112012910.jpg
Views: 706
Size:  22.3 KB
ben elektrikli saçda yaptim normal saçtada yapilabilir.
Name:  01112012916.jpg
Views: 798
Size:  31.8 KB
ve alti kizardiktan sonra
Name:  01112012917.jpg
Views: 757
Size:  31.8 KB
çevirip ustunude kizartip hazir hale getiriyoruuz.

Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 12:36   #3
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Galeri: 1
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir.
Name:  01112012918.jpg
Views: 887
Size:  34.5 KB
soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun
Name:  01112012919.jpg
Views: 860
Size:  36.0 KB

Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 14:46   #4
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,511
Galeri: 4
Sizin ketenizden( bizim ıspanaklı saç böreğimiz) Mersin'de de çok yapılır. Afiyet olsun.

Bu arada yukkanın görüntüsüne bayıldım. Ayrı bir güzellik katmış. Emeğinize sağlık.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 14:50   #5
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,443
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Türkan Mesajı Göster
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir.
Eklenti 343045
soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun
Eklenti 343046
Ellerinize sağlık.Bizdede katma derler.Özellikle kışın ve ilk baharda yaban otlarıyla yapılır.Greçektende çok lezetli.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019