agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-11-2006, 19:05   #1
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sütlü İrmik

Sütlü İrmik

malzemeler:

1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
5-6 sauyer(kedidili) bisküvisi
140 gr beyaz çikolata (veya ceviz, fındık, meyve sosu, v.b.)
hazırlanması:
1. derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın.

2. muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırın.

3. bisküvileri üçe bölün. kuplara birkaç parça bisküvi koyun. üzerlerine birer kaşık tatlı ekleyin. kalan tatlıya kakao ekleyip iyice karıştırın. kakaolu karışımdan birer kaşık alıp kuplara ilave edin.

4. beyaz çikolatayı rendeleyin. (**** küçük parçalara ayırın) kakaolu tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin.

4-6 kişilik

 
Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 17:57   #2
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Sevgili Oğuzhan ben bu tarifi kakaolu bisküvi dizerek yapıyorum kedi dili bisküvinin ne özelliği var merak ettim?

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 19:25   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
Kedi dili sütle ıslatılınca kek gibi kabarır. Lezzetleri çok farklı.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:25   #4
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
teşekkürler Sayın Benol şimdi daha çok merak ettim hemen denemem lazım

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 06:46   #5
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Biz (annem ve ben ) bu tarifi biraz daha fazla irmik (10 kaşık) ve biraz daha az şeker (10 kaşık) kullanarak yapıyor ve mikserle çırpma kısmını da atlıyoruz. Ocaktan alır almaz önceden içi soğuk suyla ıslatılmış bir kalıba dökerek soğutuyor, iyice soğuyunca ters çevirerek tabağa alıyor üzerini çeşitli şekillerde süsleyip pasta gibi dilim dilim keserek servis yapıyoruz, o da çok güzel oluyor.
Hayal gücünün sınırı yok. İrmiğin içine kalıba dökmeden evvel çeşitli taze veya kuru meyve parçacıkları katılabilir. Yarısına henüz sıcakken kakao veya çukulata karıştırıp iki renkli yapılabilir. Arasına kakolu kare bisküvilerden döşeyerek de çok güzel oluyor. Denemeye çok açık bir tarif.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 19:12   #6
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Benim gibi meraklılar için malzemeyi biraz fazla koyup aynı anda iki şekilde de denenebilir, bir taşla iki kuş

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019