28-11-2006, 20:05 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Sütlü İrmik
Sütlü İrmik malzemeler: 1 litre süt 8 yemek kaşığı irmik 12 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 5-6 sauyer(kedidili) bisküvisi 140 gr beyaz çikolata (veya ceviz, fındık, meyve sosu, v.b.) hazırlanması: 1. derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. 2. muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırın. 3. bisküvileri üçe bölün. kuplara birkaç parça bisküvi koyun. üzerlerine birer kaşık tatlı ekleyin. kalan tatlıya kakao ekleyip iyice karıştırın. kakaolu karışımdan birer kaşık alıp kuplara ilave edin. 4. beyaz çikolatayı rendeleyin. (**** küçük parçalara ayırın) kakaolu tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin. 4-6 kişilik |
10-03-2011, 20:25 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Kedi dili sütle ıslatılınca kek gibi kabarır. Lezzetleri çok farklı. |
11-03-2011, 07:46 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Biz (annem ve ben ) bu tarifi biraz daha fazla irmik (10 kaşık) ve biraz daha az şeker (10 kaşık) kullanarak yapıyor ve mikserle çırpma kısmını da atlıyoruz. Ocaktan alır almaz önceden içi soğuk suyla ıslatılmış bir kalıba dökerek soğutuyor, iyice soğuyunca ters çevirerek tabağa alıyor üzerini çeşitli şekillerde süsleyip pasta gibi dilim dilim keserek servis yapıyoruz, o da çok güzel oluyor. Hayal gücünün sınırı yok. İrmiğin içine kalıba dökmeden evvel çeşitli taze veya kuru meyve parçacıkları katılabilir. Yarısına henüz sıcakken kakao veya çukulata karıştırıp iki renkli yapılabilir. Arasına kakolu kare bisküvilerden döşeyerek de çok güzel oluyor. Denemeye çok açık bir tarif. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|