View Single Post
Eski 11-03-2011, 06:46   #5
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Biz (annem ve ben ) bu tarifi biraz daha fazla irmik (10 kaşık) ve biraz daha az şeker (10 kaşık) kullanarak yapıyor ve mikserle çırpma kısmını da atlıyoruz. Ocaktan alır almaz önceden içi soğuk suyla ıslatılmış bir kalıba dökerek soğutuyor, iyice soğuyunca ters çevirerek tabağa alıyor üzerini çeşitli şekillerde süsleyip pasta gibi dilim dilim keserek servis yapıyoruz, o da çok güzel oluyor.
Hayal gücünün sınırı yok. İrmiğin içine kalıba dökmeden evvel çeşitli taze veya kuru meyve parçacıkları katılabilir. Yarısına henüz sıcakken kakao veya çukulata karıştırıp iki renkli yapılabilir. Arasına kakolu kare bisküvilerden döşeyerek de çok güzel oluyor. Denemeye çok açık bir tarif.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön