agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2010, 15:34   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Çilekli tarifler

Mevsim geldi, var mı tarifleri olan?

 
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 17:58   #2
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,607
Galeri: 1
Çilek pudra şekeri ile robot yardımıyla ezilir. Cam kaba koyulup buzlukta dondurulur. Donana kadar ara sıra karıştırılır. İster dilimlenerek ister dondurma gibi servis edilir. Nane yaprağıda süsü olur.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 18:07   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Mevsim geldi, var mı tarifleri olan?
Sevgili berduray kolay bir tarifim var


MALZEMELER
1 pk vanilyalı puding
300 gr çilek
4 kaşık mısır nişastası
Toz şeker
Süt (puding için)
1 bardak su

YAPILIŞI

Vanilyalı pudingi içine 2 kaşık mısır nişastası ilave ederek üzerindeki tarife göre pişirilip borcama dökünüz.

Çilekleri robotta çekip püre haline getiriniz 2 kaşık mısır nişastası arzunuza göre miktarda şeker (Yarım su bardağı yeterli oluyor) 1 su bardağı su ilave edip pişirilir. Vanilyalı pudingin üzerine yayılır.
Buzdolabında donduktan sonra dilimleyerek kesebilirsiniz.

AFİYET OLSUN:

nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 18:13   #4
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
İnanılmaz derecede şaşırdım başlığa Berduray. Bu kadar mı kalp kalbe karşı olur. Bugün kafama göre takılarak çilekli güzel bir pastavari bir şey yaptım. Yarısında "Keşke fotoğraflasaydım aşamaları bir de -Çilekli Tarifler- diye başlık açayım" diye düşündüm.

Pastanın yarısını ev ahalisiyle midelerimize indirdik, fotoğraflık hali kalmadı ama bir kaç eksiğini bir dahaki yapışımda tamamlayıp, tarifi paylaşacağım. Sanırım haftaya yaparım yeniden.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 18:18   #5
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,607
Galeri: 1
Çilekli köstebek pasta da çok güzel oluyor.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 18:34   #6
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Dayanamadım, tarifi önden yazayım, fotoğrafları sonra eklerim.

Malzemeler;
-1 veya 1,5 kg güzel kokulusundan çilek
-4 yumurta
-Yarım kg. süt
-Yarım kg kadar şeker
-Yarım fincan sıvı yağ
-Un
-1 Limon
-2-3 çorba kaşığı nişasta

Önce küçük bir tencerede veya sütlükte 1,5 su bardağı su, biraz şeker ve 10 kadar çileği hoşaf gibi pişiriyoruz. Çileklerin renkleri suya geçince içinden çilekleri çıkarıyoruz. Bir kasede nişastayı suyla eritip hızla karıştırarak kaynayan karışıma ekliyoruz. İsteyen jöle veya jelatinle de yapabilir. Yuvarlak büyük cam kaseyi ıslatıp bu karışımı döküp, 1 kg kadar çileği ikiye bölerek gelişigüzel içine atıyoruz. Biraz ılınınca kabı buzdolabına kaldırıyoruz.

Çilekler soğuyup, jöle sertleşene kadar biz pandispanyayı hazırlıyoruz. İsteyen hazır kek tabanlardan kullanabilir ama ev yapımını tavsiye ederim. 3 Yumurta, 1 fincan şeker köpürene kadar çırpılır. Üzerine yarım fincan sıvı yağ, vanilya (isteğe göre), 1 Limonun kabuğu ve kekten daha sıvı olacak kıvamda aldığı kadar unla beraber kabartma tozu eklenip çırpılır. Yuvarlak bir kalıp margarin veya tereyağla yağlanıp karışım dökülüp, 160-170 derece fırınca pişirilir. 8-10 dakikada pişecektir.

Kabuğunu daha önceden rendelediğimiz limonun suyu bir bardağa sıkıp suyla karıştırılır. kek pişip biraz ılınınca bu limonlu suyla ıslatılacak.

Kek fırında pişerken, Çilekli karışım dolapta soğurken biz kremayı hazırlayacağız. Herkesin pasta kreması farklıdır, bilenler kafasına göre takılsın. Ben, Yarım kg dan biraz daha fazla süt, 1 yumurta, isteğe göre şeker ve 2 kaşık unu tel çırpıcıyla iyice çırpıp, karıştırarak pişiriyorum. Pişince içine isteyen Labne, isteyen Mascorpone, isteyen soğuduktan sonra bir paket krem şantiyi 1 bardak sütle karıştırıp soğumuş muhallabiye ekleyebilir. Ben 1 kutu Mascarpone ekleyip pürüzsüz olacak şekilde çırptım.

Şİmdi sıra birleştirmeye geldi. Dolaptan çilekli karışımı çıkarıyoruz. İyice katılaşması gerek ki birbirlerine karışmasınlar. Çileklerin üzerine kremayı boşaltıp üzerini düzeltiyoruz. En üstte de pişen pasdispanyayı kasenin büyüklüğüne göre kesip yerleştiriyoruz. Hazırladığımız limonlu suyla pandispanyayı ıslatıyoruz. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletiyoruz.

Soğuduğunda, kaseyi yuvarlak bir tabağa ters çeviriyoruz.

İsteyen bunu tam ters şekliyle de yapabilir. Alta pandispanya, limonlu suyla ıslatıp üzerine pasta kreması, üzerine çilekli nişastalı muhallebi.

Veya cam dondurma kaplarında tek kişilik hazırlayabilirsiniz. Ben kestiğim artan keklerden ve kremadan 2 kase de böyle hazırladım.

Afiyet olsun.


Düzenleyen limon : 23-05-2010 saat 18:48
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 22:18   #7
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Çok sevindim, hepinize teşekkürler...

Her tarifi ayrı ayrı deneyeceğim.

Emeklerinize sağlık.


Fotoğraflı anlatımları bekliyorum.

İnternette bir sürü tarif var ama ölçüler tam olarak tutmuyor.

Mesela bir tart hamuru hazırladım, ama toparlayamadım, darmadağın acayip bir hale döndü.

Burada soru cevap şeklinde gidebildiğimiz için; kendi deneyimlerimizi aktardığımız için, malzememiz heba olmadan tariflerimizi paylaşırız diye düşündüm.


Düzenleyen berduray : 01-05-2010 saat 11:29
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2010, 04:44   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Benimkisi çok basit bir tarif olucak ama aldığımız çilekler genelde tatsız olduğu için bal veya pekmeze batırarak yemeyi tavsiye edebilirim Pudra şekeri gibi rafine bir ürün yerine doğal şeker kullanmış oluruz böylece.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 17:55   #9
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Osmanlı Çileğini Güler Hanım'ın fotoğraflarından tanıyordum, dün pazarda bir tezgahta satıldığını görünce tadını çok merak ettiğimden hemen aldım. Önce ev ahalisiyle bir miktarını yiyip, pastasını yapmaya karar verdim.

Malzemeler yukarıda yazıyor.
Çilekleri ayıkladım,
Name:  IMG_6757.jpg
Views: 2947
Size:  39.7 KB
Bu sefer çilek jölesi hazırladım ama yazdığım gibi isteyen nişastayla hazırlayabilir,
Name:  IMG_6756.jpg
Views: 2385
Size:  36.6 KB
Kekin malzemelerini hazırladım, önce yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpıp, tüm malzemeyi ekledim,
Name:  IMG_6803.jpg
Views: 1707
Size:  38.9 KB
Kekten biraz daha sıvı olacak şekilde karıştırıp, yumuşak margarinle yağladığım yuvarlak bir kalıba döktüm,
Name:  IMG_6806.JPG
Views: 2055
Size:  56.8 KB
Çilekleri içine attığım jöleyi buzdolabında katılaşana kadar beklettim, bu çilekler küçük olduğu için kesmedim ama iri çilek türü aldığımda gelişigüzel ikiye veya dörde blüp içine atıyorum, karışık düzenli dizilmiş halllerinden çok daha güzel görünüyorlar,
Name:  IMG_6807.JPG
Views: 2071
Size:  66.0 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 18:15   #10
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Dolapta beklemiş ve tamamen katılaşmış çilekli jölenin üzerine hazırladığım pasta kremasını, onun üzerine de pandispanyayı yerleştirip, daha önceden hazırladığım limonlu suyu kekin üzerinde gezdirip hafif nemlenmesini sağladım,
Name:  IMG_6811.JPG
Views: 2023
Size:  46.7 KB

Ters çevirmeden önce jöle kolay çıksın diye, 10-15 saniye sıcak su dolu kapta kaseyi (benmari usulü) beklettim, servis tabağını kasenin üzerine yerleştirip, hızla ters çevirdim,
Name:  IMG_6813.JPG
Views: 1703
Size:  55.4 KB

Arzuya göre görselliği daha da zenginleştirilebilir, afiyet olsun.
Name:  IMG_6814.JPG
Views: 3660
Size:  54.5 KB

Dondurma kaselerinde birer porsiyonluk çok şık oluyor. O zaman bu şekilde ters çevrilmiyor, pandispanya, krema, çilekler, jöle sıralaması oluyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 18:21   #11
Ağaçsever
 
Pendo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 54
elinize sağlık harika görünüyor.

Pendo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 21:39   #12
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Şimdi daha iyi anladım, emeğiniz için çok teşekkürler.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 23:32   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Sevgili Limon, ama çok hainsiniz yaaa! Gece gece insana yapılır mı bu

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2010, 11:50   #14
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Pazardan çilek reçeli için 2 kilo çilek aldım. Komşum da ertesi gün bahçeden topladığı ~2-3 kilo çileği getirince çilekleri değerlendirmenin yolunu ararken bu bölümü gördüm. Limon pastan harika görünüyor.

Çikolatayı benmari usulü eritip çileklerin saplarını koparmadan çikolata sosuna batırıp çikolata katılaştıktan sonra yiyebilirsiniz.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2010, 20:36   #15
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Teşekkür ederim arkadaşlar. Böğürtlenler, ahududular olunca onlarla da denemek gerek.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 12:23   #16
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Limon, kremasına piriç unu veya nişhasta katıyor musun?

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 14:29   #17
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Pasta kremasına katmıyorum. Süt, un, 1 yumurta, 1/4 paket vanilya, şeker. Hepsini telle çırpıp, karıştırarak pişiriyorum. Soğumaya bıraktığımda da üzeri kaymak bağlamasın diye arada yine telle çırpıyorum. İçine ya tuzsuz labne peyniri, ya Mascarpone peyniri ya da bir paket krem şantiyi sütle çırpıp pişrip soğuttuğum kremaya ekleyip karıştırıyorum.

Jöle yerine ise çileklerden 10-15 adetini komposto yapar gibi 2 bardak kadar suda haşlayıp, çilekleri içinden çıkarıp, suyla incelttiğim nişastayı hızla karıştırarak ekliyorum. Aynı jöle gibi ama biraz mat oluyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 15:11   #18
Ağaçsever
 
sagdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 92
Bendende bir tarif.
Az önce yaptım dolapta dinleniyor.Fotoğraf aktarma özürlü olduğum için siz hayalinizde canlandırın artık.

Mini fırın tepsisine fırın kağıdını yerleştirin.3 yumurtayı 6 kaşık toz şekerle iyice çırpın.Vanilya ve 3 yemek kaşığı unu karıştırıp fırın tepsisine dökün.Üstü kızarana kadar 175 derece de pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz kağıdıyla birlikte bir havlu yardımıyla rulo yapın soğumaya bırakın.Bu arada bir paket hazır vanilyalı pasta kremasını çırpıp hazırlayın.
Çileklerin bir kısmını 3-4 e bölerek dilimleyin.Soğuyan rulonuzu açın üzerine krema sürün dilimlediğiniz çilekleri dizin.Bir yandan kağıdı alarak tekrar rulo yapın.Kalan kremayla üzerini kaplayın.Dinlenmek üzere dolaba kaldırın.
Kalan çileklerinizi bir bardak pudra şekeriyle rondodan geçirip dolapta soğutun .
Servis yaparken tabağa dilimlediğiniz pastanın kenarlarından kaşık yardımıyla sosu akıtın.
Çok şık bir görüntüsü ve lezzeti oluyor.

AFİYETLER OLSUN.

sagdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 16:59   #19
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Limon bir soru daha soracağım, pastayı buzdolabının normal rafında mı yoksa buzlukta mı bekletiyorsun?

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 18:46   #20
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Normal rafında, istediğiniz soğukluğa gelene kadar.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 19:05   #21
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,293
Limon, görüntü muhteşem

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019