Osmanlı Çileğini Güler Hanım'ın fotoğraflarından tanıyordum, dün pazarda bir tezgahta satıldığını görünce tadını çok merak ettiğimden hemen aldım.
Önce ev ahalisiyle bir miktarını yiyip, pastasını yapmaya karar verdim.
Malzemeler yukarıda yazıyor.
Çilekleri ayıkladım,
Bu sefer çilek jölesi hazırladım ama yazdığım gibi isteyen nişastayla hazırlayabilir,
Kekin malzemelerini hazırladım, önce yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpıp, tüm malzemeyi ekledim,
Kekten biraz daha sıvı olacak şekilde karıştırıp, yumuşak margarinle yağladığım yuvarlak bir kalıba döktüm,
Çilekleri içine attığım jöleyi buzdolabında katılaşana kadar beklettim, bu çilekler küçük olduğu için kesmedim ama iri çilek türü aldığımda gelişigüzel ikiye veya dörde blüp içine atıyorum, karışık düzenli dizilmiş halllerinden çok daha güzel görünüyorlar,