View Single Post
Eski 20-05-2010, 17:55   #9
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Osmanlı Çileğini Güler Hanım'ın fotoğraflarından tanıyordum, dün pazarda bir tezgahta satıldığını görünce tadını çok merak ettiğimden hemen aldım. Önce ev ahalisiyle bir miktarını yiyip, pastasını yapmaya karar verdim.

Malzemeler yukarıda yazıyor.
Çilekleri ayıkladım,
Name:  IMG_6757.jpg
Views: 3150
Size:  39.7 KB
Bu sefer çilek jölesi hazırladım ama yazdığım gibi isteyen nişastayla hazırlayabilir,
Name:  IMG_6756.jpg
Views: 2589
Size:  36.6 KB
Kekin malzemelerini hazırladım, önce yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpıp, tüm malzemeyi ekledim,
Name:  IMG_6803.jpg
Views: 1831
Size:  38.9 KB
Kekten biraz daha sıvı olacak şekilde karıştırıp, yumuşak margarinle yağladığım yuvarlak bir kalıba döktüm,
Name:  IMG_6806.JPG
Views: 2297
Size:  56.8 KB
Çilekleri içine attığım jöleyi buzdolabında katılaşana kadar beklettim, bu çilekler küçük olduğu için kesmedim ama iri çilek türü aldığımda gelişigüzel ikiye veya dörde blüp içine atıyorum, karışık düzenli dizilmiş halllerinden çok daha güzel görünüyorlar,
Name:  IMG_6807.JPG
Views: 2294
Size:  66.0 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön