14-12-2009, 22:20 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Gül Tatlısı
1 yumurta 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 100 gr margarin ya da tereyağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un Tüm malzeme biraraya getirilip yoğurulacak. Merdane ile yarım cm kalınlığında açılacak. Açılan hamur çay bardağı ile kesilecek. Kesilen hamurların beş tanesi biri diğerinin yarısına gelecek şekilde dizilecek. Rulo yapılıp ortasından kesilecek. Üzerine fındık içi koyulup, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek. 3 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ile hazırlanıp soğutulmuş şurup, üzerine dökülecek. Çok hafif bir tatlı, denerseniz afiyet olsun. |
15-12-2009, 11:53 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 245
|
Evet benim de yaptığım bir tatlı. Hem yapması zevkli hemde yemesi. Oldukça hafif ve görünüş olarak da herkesin ilgisini çekiyor. |
07-06-2010, 20:26 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
|
İnternet de şeklin nasıl verildiği ile ilgili video paylaşımları var. Araştırırsanız daha kolay yapacağınızı umuyorum. Netice de şerbetli hamur tatlısının değişik şekillerinden birisi. |
30-08-2010, 23:51 | #9 |
Ağaç Dostu
|
En nihayet bugün tatlıyı yapabildim ve yapmak isteyenler için yapılış aşamalarını görüntüledim. |
31-08-2010, 01:55 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
Şehir: sakarya
Mesajlar: 221
|
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Denemeyen arkadaşlar varsa hemen denesin derim. |
05-09-2010, 23:41 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul ablacığım, bugün bende misafirlerime ve komşularıma dağıtmak için yaptım. Herkes çok beğendi Yalnız beyaz un yerine tam buğday unu kullandım. Esmer esmer oldular Fotoğraftaki pişmemiş halleri; tarif için tekrar teşekkürler. |
09-09-2010, 11:08 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Ben de dün yaptım bayramlık olarak, ama daha önce şerbetli tatlı yapmadığım için şerbet dökme zamanlamasını iyi yapamadım. Tatlıyı fırından aldıktan sonra kenara koyup soğuttum, sonra ılık şerbeti döktüm ama hiç çekmedi. Sonra şerbetiyle beraber biraz fırınladık biraz ocakta kaynattık; anca birazını çekti. Başka yerlerde okuduğum tariflerde içine yumurta koymamışlar, yumurta hamurun sıkılaşıp şerbeti zor emmesine sebep oluyor olabilir mi acaba? |
09-09-2010, 12:58 | #18 |
Ağaç Dostu
|
Gül tatlısını buradan bakıp ben de yaptım dün, sadece yoğurt yerine süt kullandım, şerbetli tatlılarda yoğurt biraz ekşimsi bir tat bırakıyor ağızda çünkü. Çok güzel oldu, yarım cm. den biraz daha ince açtım, tabi toparlamak zor oldu. İrmik olarak da ince irmik kullandım, misafirlerim çok lezzetli ve hafif buldular, tarif istediler. Eşim de çok beğendi, e daha ne olsun, çok kolay, çabucak hazırlanan hoş bir tatlı. Bu güzel tarif için sevgili Durul'a çoook teşekkürler. |
10-09-2010, 07:22 | #19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
10-09-2010, 07:25 | #20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|