Gül Tatlısı
1 Eklenti(ler)
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 100 gr margarin ya da tereyağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un Tüm malzeme biraraya getirilip yoğurulacak. Merdane ile yarım cm kalınlığında açılacak. Açılan hamur çay bardağı ile kesilecek. Kesilen hamurların beş tanesi biri diğerinin yarısına gelecek şekilde dizilecek. Rulo yapılıp ortasından kesilecek. Üzerine fındık içi koyulup, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek. 3 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ile hazırlanıp soğutulmuş şurup, üzerine dökülecek. Çok hafif bir tatlı, denerseniz afiyet olsun. |
Sık sık yaparım bu tatlıdan. Çok hafif ve görüntüsü çok güzel.
|
Evet benim de yaptığım bir tatlı. Hem yapması zevkli hemde yemesi. Oldukça hafif ve görünüş olarak da herkesin ilgisini çekiyor.
|
Elinize sağlık nefis görünüyor,eminim tadıda bir o kadar güzeldir.
|
Çok hoş bir görünümü var. Bir yandan tarifi okuyorum diğer yandan fotoğrafa bakıp anlamaya çalışıyorum. Bir şeyi atlıyorum galiba:o Onu anladığım zaman kesinlikle deneyeceğim;)
|
Sevgili tamaşa, sevim.K teşekkür ederim.
Sevim hanım, daha anlaşılır olması için, tatlıyı tekrar yaptığımda, yapılış aşamalarını fotoğraflarım. Sevgiler... |
Ben de yapıyorum .Çok lezzetli üstelikte görsel :)
|
İnternet de şeklin nasıl verildiği ile ilgili video paylaşımları var. Araştırırsanız daha kolay yapacağınızı umuyorum. Netice de şerbetli hamur tatlısının değişik şekillerinden birisi.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
Tam bayramlık olmuş ablacım, bana da bayramda gelen olsa ve şekerim olmasa kesin yapardım bu tatlıyı, harika görünüyor ellerine sağlık.
|
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Denemeyen arkadaşlar varsa hemen denesin derim.
|
Nihayet. Sevgili SDurul teşekkürler. Harika bir görsel anlatım. Tabi tatlımız da belliki çok güzel. Ellerine sağlık,afiyet olsun:)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Sdurul ablacığım, bugün bende misafirlerime ve komşularıma dağıtmak için yaptım. Herkes çok beğendi :D Yalnız beyaz un yerine tam buğday unu kullandım. Esmer esmer oldular ;) Fotoğraftaki pişmemiş halleri; tarif için tekrar teşekkürler.
|
Sevgili Dudi denemene sevindim. Ellerine sağlık, güzel görünüyor. Esmer unla, belki daha güzel olmuştur. Sevgiler...
|
Tadı çok güzeldi :) Küçük kardeşim burdaydı. 5-6 tane yedi :D
|
Ben de dün yaptım bayramlık olarak, ama daha önce şerbetli tatlı yapmadığım için şerbet dökme zamanlamasını iyi yapamadım. Tatlıyı fırından aldıktan sonra kenara koyup soğuttum, sonra ılık şerbeti döktüm ama hiç çekmedi. Sonra şerbetiyle beraber biraz fırınladık biraz ocakta kaynattık; anca birazını çekti.
Başka yerlerde okuduğum tariflerde içine yumurta koymamışlar, yumurta hamurun sıkılaşıp şerbeti zor emmesine sebep oluyor olabilir mi acaba? |
Gül tatlısını buradan bakıp ben de yaptım dün, sadece yoğurt yerine süt kullandım, şerbetli tatlılarda yoğurt biraz ekşimsi bir tat bırakıyor ağızda çünkü.
Çok güzel oldu, yarım cm. den biraz daha ince açtım, tabi toparlamak zor oldu. İrmik olarak da ince irmik kullandım, misafirlerim çok lezzetli ve hafif buldular, tarif istediler. Eşim de çok beğendi, e daha ne olsun, çok kolay, çabucak hazırlanan hoş bir tatlı. Bu güzel tarif için sevgili Durul'a çoook teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir gün bekletince şerbetini daha da çekti bizimki ve çok lezzetli oldu. Tarif için teşekkürler..
|
Bir daha yaparsanız, şerbet soğuk, hamur ılık olacak şekilde dökülecek. Unutmadan buna dikkat ederseniz sorun olmaz.;)
Afiyet olsun. |
1 Eklenti(ler)
Bu sabah ben de denedim.. Nette boyayla yapılmış görüntüleri de vardı.. Şurubunu henüz dökmedim ama böyle bile tadı çok güzel.. ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024