agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Gül Tatlısı (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/18420.htm)

Sevgi Durul 14-12-2009 22:20

Gül Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
1 yumurta

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

100 gr margarin ya da tereyağ

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

Tüm malzeme biraraya getirilip yoğurulacak. Merdane ile yarım cm kalınlığında açılacak. Açılan hamur çay bardağı ile kesilecek. Kesilen hamurların beş tanesi biri diğerinin yarısına gelecek şekilde dizilecek. Rulo yapılıp ortasından kesilecek. Üzerine fındık içi koyulup, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek. 3 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ile hazırlanıp soğutulmuş şurup, üzerine dökülecek.
Çok hafif bir tatlı, denerseniz afiyet olsun.

sakagun 15-12-2009 11:21

Sık sık yaparım bu tatlıdan. Çok hafif ve görüntüsü çok güzel.

nikomedia 15-12-2009 11:53

Evet benim de yaptığım bir tatlı. Hem yapması zevkli hemde yemesi. Oldukça hafif ve görünüş olarak da herkesin ilgisini çekiyor.

tamaşa 05-06-2010 16:33

Elinize sağlık nefis görünüyor,eminim tadıda bir o kadar güzeldir.

sevim.K 05-06-2010 17:00

Çok hoş bir görünümü var. Bir yandan tarifi okuyorum diğer yandan fotoğrafa bakıp anlamaya çalışıyorum. Bir şeyi atlıyorum galiba:o Onu anladığım zaman kesinlikle deneyeceğim;)

Sevgi Durul 07-06-2010 11:58

Sevgili tamaşa, sevim.K teşekkür ederim.
Sevim hanım, daha anlaşılır olması için, tatlıyı tekrar yaptığımda, yapılış aşamalarını fotoğraflarım. Sevgiler...

Hhatice 07-06-2010 12:03

Ben de yapıyorum .Çok lezzetli üstelikte görsel :)

balbay 07-06-2010 20:26

İnternet de şeklin nasıl verildiği ile ilgili video paylaşımları var. Araştırırsanız daha kolay yapacağınızı umuyorum. Netice de şerbetli hamur tatlısının değişik şekillerinden birisi.

Sevgi Durul 30-08-2010 23:51

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 653777)
Sevgili tamaşa, sevim.K teşekkür ederim.
Sevim hanım, daha anlaşılır olması için, tatlıyı tekrar yaptığımda, yapılış aşamalarını fotoğraflarım. Sevgiler...

En nihayet bugün tatlıyı yapabildim ve yapmak isteyenler için yapılış aşamalarını görüntüledim.

Sevgi Durul 30-08-2010 23:54

5 Eklenti(ler)
...
Eklenti 168443
Eklenti 168444
Eklenti 168445
Eklenti 168446
Eklenti 168447

Dudi 30-08-2010 23:58

Tam bayramlık olmuş ablacım, bana da bayramda gelen olsa ve şekerim olmasa kesin yapardım bu tatlıyı, harika görünüyor ellerine sağlık.

mavisedir 31-08-2010 01:55

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Denemeyen arkadaşlar varsa hemen denesin derim.

sevim.K 31-08-2010 15:17

Nihayet. Sevgili SDurul teşekkürler. Harika bir görsel anlatım. Tabi tatlımız da belliki çok güzel. Ellerine sağlık,afiyet olsun:)

Dudi 05-09-2010 23:41

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sdurul ablacığım, bugün bende misafirlerime ve komşularıma dağıtmak için yaptım. Herkes çok beğendi :D Yalnız beyaz un yerine tam buğday unu kullandım. Esmer esmer oldular ;) Fotoğraftaki pişmemiş halleri; tarif için tekrar teşekkürler.

Sevgi Durul 06-09-2010 13:47

Sevgili Dudi denemene sevindim. Ellerine sağlık, güzel görünüyor. Esmer unla, belki daha güzel olmuştur. Sevgiler...

Dudi 06-09-2010 16:37

Tadı çok güzeldi :) Küçük kardeşim burdaydı. 5-6 tane yedi :D

Nariel 09-09-2010 11:08

Ben de dün yaptım bayramlık olarak, ama daha önce şerbetli tatlı yapmadığım için şerbet dökme zamanlamasını iyi yapamadım. Tatlıyı fırından aldıktan sonra kenara koyup soğuttum, sonra ılık şerbeti döktüm ama hiç çekmedi. Sonra şerbetiyle beraber biraz fırınladık biraz ocakta kaynattık; anca birazını çekti.

Başka yerlerde okuduğum tariflerde içine yumurta koymamışlar, yumurta hamurun sıkılaşıp şerbeti zor emmesine sebep oluyor olabilir mi acaba?

Adalet Yağcı 09-09-2010 12:58

Gül tatlısını buradan bakıp ben de yaptım dün, sadece yoğurt yerine süt kullandım, şerbetli tatlılarda yoğurt biraz ekşimsi bir tat bırakıyor ağızda çünkü.

Çok güzel oldu, yarım cm. den biraz daha ince açtım, tabi toparlamak zor oldu.
İrmik olarak da ince irmik kullandım, misafirlerim çok lezzetli ve hafif buldular, tarif istediler.

Eşim de çok beğendi, e daha ne olsun, çok kolay, çabucak hazırlanan hoş bir tatlı.

Bu güzel tarif için sevgili Durul'a çoook teşekkürler.

Sevgi Durul 10-09-2010 07:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 693063)
Ben de dün yaptım bayramlık olarak, ama daha önce şerbetli tatlı yapmadığım için şerbet dökme zamanlamasını iyi yapamadım. Tatlıyı fırından aldıktan sonra kenara koyup soğuttum, sonra ılık şerbeti döktüm ama hiç çekmedi. Sonra şerbetiyle beraber biraz fırınladık biraz ocakta kaynattık; anca birazını çekti.

Başka yerlerde okuduğum tariflerde içine yumurta koymamışlar, yumurta hamurun sıkılaşıp şerbeti zor emmesine sebep oluyor olabilir mi acaba?

Sevgili Nariel, şerbet tamamen soğuk, hamuru ılık olacak. Yumurtanın şerbeti emmemesinde etkisi olduğunu sanmıyorum.

Sevgi Durul 10-09-2010 07:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 693083)
Gül tatlısını buradan bakıp ben de yaptım dün, sadece yoğurt yerine süt kullandım, şerbetli tatlılarda yoğurt biraz ekşimsi bir tat bırakıyor ağızda çünkü.

Çok güzel oldu, yarım cm. den biraz daha ince açtım, tabi toparlamak zor oldu.
İrmik olarak da ince irmik kullandım, misafirlerim çok lezzetli ve hafif buldular, tarif istediler.

Eşim de çok beğendi, e daha ne olsun, çok kolay, çabucak hazırlanan hoş bir tatlı.

Bu güzel tarif için sevgili Durul'a çoook teşekkürler.

Sevgili Adalet hanım, tatlıyı denemiş olmanıza ve beğenilmesine sevindim. Ellerinize sağlık. Ben de size yorumlarınız için çoook teşekkür ediyorum.

Nariel 10-09-2010 15:44

Bir gün bekletince şerbetini daha da çekti bizimki ve çok lezzetli oldu. Tarif için teşekkürler..

Sevgi Durul 11-09-2010 20:58

Bir daha yaparsanız, şerbet soğuk, hamur ılık olacak şekilde dökülecek. Unutmadan buna dikkat ederseniz sorun olmaz.;)

Afiyet olsun.

selis 03-11-2011 08:32

1 Eklenti(ler)
Bu sabah ben de denedim.. Nette boyayla yapılmış görüntüleri de vardı.. Şurubunu henüz dökmedim ama böyle bile tadı çok güzel.. ;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024