agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen Sevgi Durul

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2009, 22:20   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Gül Tatlısı

1 yumurta

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

100 gr margarin ya da tereyağ

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

Tüm malzeme biraraya getirilip yoğurulacak. Merdane ile yarım cm kalınlığında açılacak. Açılan hamur çay bardağı ile kesilecek. Kesilen hamurların beş tanesi biri diğerinin yarısına gelecek şekilde dizilecek. Rulo yapılıp ortasından kesilecek. Üzerine fındık içi koyulup, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek. 3 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ile hazırlanıp soğutulmuş şurup, üzerine dökülecek.
Çok hafif bir tatlı, denerseniz afiyet olsun.

 
Eklenen Resimler
 
akçabardak beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 11:21   #2
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Sık sık yaparım bu tatlıdan. Çok hafif ve görüntüsü çok güzel.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 11:53   #3
Ağaç Dostu
 
nikomedia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 245
Evet benim de yaptığım bir tatlı. Hem yapması zevkli hemde yemesi. Oldukça hafif ve görünüş olarak da herkesin ilgisini çekiyor.

nikomedia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 16:33   #4
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 847
Galeri: 8
Elinize sağlık nefis görünüyor,eminim tadıda bir o kadar güzeldir.

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 17:00   #5
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Çok hoş bir görünümü var. Bir yandan tarifi okuyorum diğer yandan fotoğrafa bakıp anlamaya çalışıyorum. Bir şeyi atlıyorum galiba Onu anladığım zaman kesinlikle deneyeceğim

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 11:58   #6
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Sevgili tamaşa, sevim.K teşekkür ederim.
Sevim hanım, daha anlaşılır olması için, tatlıyı tekrar yaptığımda, yapılış aşamalarını fotoğraflarım. Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 12:03   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Ben de yapıyorum .Çok lezzetli üstelikte görsel

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 20:26   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
İnternet de şeklin nasıl verildiği ile ilgili video paylaşımları var. Araştırırsanız daha kolay yapacağınızı umuyorum. Netice de şerbetli hamur tatlısının değişik şekillerinden birisi.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2010, 23:51   #9
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili tamaşa, sevim.K teşekkür ederim.
Sevim hanım, daha anlaşılır olması için, tatlıyı tekrar yaptığımda, yapılış aşamalarını fotoğraflarım. Sevgiler...
En nihayet bugün tatlıyı yapabildim ve yapmak isteyenler için yapılış aşamalarını görüntüledim.

Eklenen Resimler
     
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2010, 23:54   #10
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
...
Name:  gül t 5.JPG
Views: 2752
Size:  59.6 KB
Name:  gül t 6.JPG
Views: 2767
Size:  58.9 KB
Name:  gül t7.JPG
Views: 2723
Size:  68.1 KB
Name:  gül t 7.JPG
Views: 6331
Size:  46.7 KB
Name:  gül t 8.JPG
Views: 2677
Size:  53.2 KB

akçabardak beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2010, 23:58   #11
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Tam bayramlık olmuş ablacım, bana da bayramda gelen olsa ve şekerim olmasa kesin yapardım bu tatlıyı, harika görünüyor ellerine sağlık.

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 01:55   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2010
Şehir: sakarya
Mesajlar: 221
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Denemeyen arkadaşlar varsa hemen denesin derim.

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 15:17   #13
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Nihayet. Sevgili SDurul teşekkürler. Harika bir görsel anlatım. Tabi tatlımız da belliki çok güzel. Ellerine sağlık,afiyet olsun

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2010, 23:41   #14
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Sevgili Sdurul ablacığım, bugün bende misafirlerime ve komşularıma dağıtmak için yaptım. Herkes çok beğendi Yalnız beyaz un yerine tam buğday unu kullandım. Esmer esmer oldular Fotoğraftaki pişmemiş halleri; tarif için tekrar teşekkürler.

Eklenen Resimler
 
Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2010, 13:47   #15
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Sevgili Dudi denemene sevindim. Ellerine sağlık, güzel görünüyor. Esmer unla, belki daha güzel olmuştur. Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2010, 16:37   #16
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Tadı çok güzeldi Küçük kardeşim burdaydı. 5-6 tane yedi

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 11:08   #17
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Ben de dün yaptım bayramlık olarak, ama daha önce şerbetli tatlı yapmadığım için şerbet dökme zamanlamasını iyi yapamadım. Tatlıyı fırından aldıktan sonra kenara koyup soğuttum, sonra ılık şerbeti döktüm ama hiç çekmedi. Sonra şerbetiyle beraber biraz fırınladık biraz ocakta kaynattık; anca birazını çekti.

Başka yerlerde okuduğum tariflerde içine yumurta koymamışlar, yumurta hamurun sıkılaşıp şerbeti zor emmesine sebep oluyor olabilir mi acaba?

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 12:58   #18
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,080
Galeri: 260
Gül tatlısını buradan bakıp ben de yaptım dün, sadece yoğurt yerine süt kullandım, şerbetli tatlılarda yoğurt biraz ekşimsi bir tat bırakıyor ağızda çünkü.

Çok güzel oldu, yarım cm. den biraz daha ince açtım, tabi toparlamak zor oldu.
İrmik olarak da ince irmik kullandım, misafirlerim çok lezzetli ve hafif buldular, tarif istediler.

Eşim de çok beğendi, e daha ne olsun, çok kolay, çabucak hazırlanan hoş bir tatlı.

Bu güzel tarif için sevgili Durul'a çoook teşekkürler.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2010, 07:22   #19
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Ben de dün yaptım bayramlık olarak, ama daha önce şerbetli tatlı yapmadığım için şerbet dökme zamanlamasını iyi yapamadım. Tatlıyı fırından aldıktan sonra kenara koyup soğuttum, sonra ılık şerbeti döktüm ama hiç çekmedi. Sonra şerbetiyle beraber biraz fırınladık biraz ocakta kaynattık; anca birazını çekti.

Başka yerlerde okuduğum tariflerde içine yumurta koymamışlar, yumurta hamurun sıkılaşıp şerbeti zor emmesine sebep oluyor olabilir mi acaba?
Sevgili Nariel, şerbet tamamen soğuk, hamuru ılık olacak. Yumurtanın şerbeti emmemesinde etkisi olduğunu sanmıyorum.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2010, 07:25   #20
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Gül tatlısını buradan bakıp ben de yaptım dün, sadece yoğurt yerine süt kullandım, şerbetli tatlılarda yoğurt biraz ekşimsi bir tat bırakıyor ağızda çünkü.

Çok güzel oldu, yarım cm. den biraz daha ince açtım, tabi toparlamak zor oldu.
İrmik olarak da ince irmik kullandım, misafirlerim çok lezzetli ve hafif buldular, tarif istediler.

Eşim de çok beğendi, e daha ne olsun, çok kolay, çabucak hazırlanan hoş bir tatlı.

Bu güzel tarif için sevgili Durul'a çoook teşekkürler.
Sevgili Adalet hanım, tatlıyı denemiş olmanıza ve beğenilmesine sevindim. Ellerinize sağlık. Ben de size yorumlarınız için çoook teşekkür ediyorum.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2010, 15:44   #21
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Bir gün bekletince şerbetini daha da çekti bizimki ve çok lezzetli oldu. Tarif için teşekkürler..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2010, 20:58   #22
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Bir daha yaparsanız, şerbet soğuk, hamur ılık olacak şekilde dökülecek. Unutmadan buna dikkat ederseniz sorun olmaz.

Afiyet olsun.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2011, 08:32   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Bu sabah ben de denedim.. Nette boyayla yapılmış görüntüleri de vardı.. Şurubunu henüz dökmedim ama böyle bile tadı çok güzel..

Eklenen Resimler
 
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019